GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 12-10-2010, 15:28
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European
Προεπιλογή Απάντηση: Μπλόκο" στις πιστωτικές όσων καθυστερούν τις δόσεις

Σου βάζουν ξαφνικά ετήσια συνδρομή 50€, και εσύ παίρνεις τηλέφωνο να τους ζητήσεις να φύγει, άλλωστε έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν σου κάνει λοιπόν τον αντιλογισμό παρά μόνο αν ζητήσεις ακύρωση της κάρτας. Ετσι έκανα και εγώ (Εγνατια VISA), ακύρωσα, και μου αντιλόγισαν τα 50€.
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2010, 15:31
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάντως όλες οι τράπεζες ξερσκαρτάρουν τους "ασύμφορους" πελάτες (εμένα πχ. με μικρό υπόλοιπο και σωστές (χωρίς τόκο)πληρωμές) τους, και για να γίνεται αυτό, κάτι σημαίνει. Μια τράπεζα "ευχεται" να έχεις μεγάλο υπόλοιπο και να μην μπορείς να πληρώσεις...
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Πώς τους ξεσκαρτάρουν;
Υπάρχουν ειδικά S/W για collections... στα οποία φαίνεται η εικόνα του καθενός μας.... καθώς και στο Λευκό Τειρεσία...

Όταν δε βλέπουν λοιπον καθυστερήσεις σε πληρωμές καρτών (συγκρίνοντας την πραγματική ημ/νία πληρωμής με την ημ/νία που αναγράφεται ότι πρέπει να γίνει η πληρωμή) και άρα Τόκους Υπερημερίας, το σύστημα αυτόματα περνάει τους συγκεκριμένους πελάτες σε άλλη λίστα... και δεν τους καλούνε ποτέ... ούτε για κάρτες ούτε για δάνεια... τιποτα!!!

Αντιθέτως αυτούς που είναι μέχρι το λαιμό μέσα... τους καλούνε και τους ξανακαλούνε με πρόφαση να τους σώσουν.... και στην πράξη τους βυθίζουν ολοένα και πιο μέσα...

Last edited by CPretenteriS; 12-10-2010 at 15:32.
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2010, 15:43
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπάρχουν ειδικά S/W ..........................

Δεν νομίζω να εννοούσε αυτό ο Γιώργος με το "ξεσκαρτάρισμα"...
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2010, 15:48
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν νομίζω να εννοούσε αυτό ο Γιώργος με το "ξεσκαρτάρισμα"...
Ναι το είδα..... είναι συνδυασμός των 2..... ή και περισσότερων τρικ!
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2010, 15:54
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ioannina

εγώ αυτό που δεν μπορω να καταλάβω,είναι γιατί μια τράπεζα να μην έχει και σωστούς πελάτες που θα τις δίνουν ένα στάνταρ έσοδο.

εξάλου όλοι αυτοί που χρωστανε και δεν πληρωνουν,δεν έχουν φράγκα ζεστά και άμεσα..
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2010, 16:41
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Σου βάζουν ξαφνικά ετήσια συνδρομή 50€, και εσύ παίρνεις τηλέφωνο να τους ζητήσεις να φύγει, άλλωστε έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν σου κάνει λοιπόν τον αντιλογισμό παρά μόνο αν ζητήσεις ακύρωση της κάρτας. Ετσι έκανα και εγώ (Εγνατια VISA), ακύρωσα, και μου αντιλόγισαν τα 50€.
Πραγματικά, δεν το ήξερα...
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2010, 17:18
italos Ο/Η italos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Athens-Gerakas
Μoto: R1200GSadv

Είναι αναλόγως και την τράπεζαπάντως παιδιά!!

Υπάρχουν τράπεζες που έχουν "ρισκο" τα λέω όσο πιο απλά γίνετε...στα δάνεια τους και στις πιστωτικές τους 5%-10%....που έλουν να διατηρήσουνε ένα καλό πελατολόγιο και ας είναι στις τελυταίες τις λίστας!!!

Προτιμάνε να έχουν μια υγιεινή λειτουργία .....έχοντας παράλληλα μικρό μερίδιο στην αγορά και λίγα έσοδα(10-30 εκατομμύρια το χρόνο)

Και υπάρχουν τράπεζες που προμήθευαν συνεχώς χωρίς στανταρ και τώρα τρέχουν να πιάσουν τον πελάτη να πληρώει!!!Και όλα αυτά για να αποκτήσουνε μεγάλο μερίδιο στην αγορά!!!

Τρανό παράδειγμα τις ΑΣΠΙΣ που χορηγούσε και χορηγούσε ασφάλειες στον κάθε πικραμένο..με σκοπό να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά...σε 25 χρόνια 1,7 εκ ασφαλισμένους παγκόσμιο φαινόμενο στην κυριολεξία!!Πήγαινε ο άλλος με bypass....να καπνίζει και να πίνει και εκεί αυτοί τον ασφαλίζανε.....!!! Στο τέλος την πατήσανε!!!

Το ίδιο έχουνε κάνει κ μερικές τράπεζες εδώ με ποσοστα ρισκου στο χαρτοφυλάκιο τους ακουσον ακουσον ανω του 55%.......

Στις πιστωτικές δυστυχώς ο έλληνας δεν έχει παιδεία.....νόμιζε ότι τα λευτά είναι δικά του και αγόραζε αγόραζε ...με αποτέλεσμα όταν έφτανε to statement σπίτι του να έβλεπε 450 ευροπουλα δόση......και ελάχιστη καταβολή 15 ευρόπουλα πάνε όλοι και βάζουνε την ελάχιστη με αποτέλεσμα το υπόλοιπο ποσο να τ΄ρεχει με ανατοκισμό για ένα μήνα at least 16%-17% ....έτσι γίνανε τραγικά τα πράγματα!!!

Μέσα στη σύμβαση που υπογράφει κάθε πελάτης με τη τράπεζα....αναφέρεται ρητά ότι αν δεν πληρώνει τις δόσεις του...η τράπεζα χωρίς ενημέρωση έχει το δικαίωμα να τραβήξει το ποσό απο τον τρεχούμενο λογαριασμό του!!

Πάντως να πώ ότι αυτό το πρόβλημα το άφησε να δημιουργηθεί κ εν μέρη η πολιτεία που δεν νομοθετούσε τόσα χρόνια και μαζί με τους τραπεζίτες χρέωσανε τον ελληνικό λαό!!!

Απο τότε που το κράτος νομοθέτησε ότι απαγορεύεται ρητά η τράπεζα να δανήσει κάποιον ένα ποσό...αν είναι ήδη χρεωμένος στο 40% του μισθού του οι τράπεζες μαζευτήκανε και κλείσανε την κάνουλα....το κάνανε όμως σε περίοδο που σχεδόν το 70% των ελλήνων είναι χρεωμένο με το 70%του ετήσιου εισοδήματος τους!!!

Είναι όλα ένα φαύλος κύκλος....και να ξέρουμε όλοι μας ότι οι τραπεζίτες ποτέ ποτέ δεν χάνουνε!!!
Reply With Quote
Παλιό 12-10-2010, 21:16
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
εγώ αυτό που δεν μπορω να καταλάβω,είναι γιατί μια τράπεζα να μην έχει και σωστούς πελάτες που θα τις δίνουν ένα στάνταρ έσοδο.

εξάλου όλοι αυτοί που χρωστανε και δεν πληρωνουν,δεν έχουν φράγκα ζεστά και άμεσα..
Εγώ είμαι απο τους πελάτες που ενώ είμαι σωστός αποτελώ παθητικό για την τράπεζα, διότι τους κάνω ένα τζίρο περίπου 50-70 το μήνα και έτσι όπως έχουν ρίξει τις προμήθειές τους, εξανεμίζεται το κέρδος για αυτό και με σούταραν....
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης