![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Απόσπασμα:
Ta λες απλά κ γλαφυρά όπως πάντα .... Με κατανοητό τρόπο κ με λίγα λόγια .... μπράβο Γιώργο .... Όμως, την ένστασή σου δεν κατάλαβα ... Για ποιές πηγές άλλων θορύβων μιλάμε ??? Όταν μετράνε εξατμίσεις με 120 ή 130 db, ποιά άλλη πηγή θορύβου, θα είναι τόοοοοσο μεγάλη, που θα μπορέσει να υπερισχύσει του θορύβου της μέτρησης, όταν μάλιστα το μικρόφωνο του οργάνου είναι σε τέτοια "ιδεατή" απόσταση κ γωνία, όπως περιγράφεις πιο πάνω ??? Και είμαι σίγουρος ότι, αποκλίσεις των 1,2,3,5 db, δεν θα τις λαμβάνουν υπόψιν τα όργανα .... Άλλωστε, μην γελιόμαστε .... Εσύ κι εγώ, χωρίς να είμαστε τα εντεταλμένα όργανα, μπορούμε μόνο με τ' αυτί, να καταλάβουμε μια εξάτμιση, αν κάνει υπερβολικό θόρυβο ή όχι .... Άρα κατά την γνώμη μου, προς την σωστή κατεύθυνση είναι το μέτρο κ μακάρι να εφαρμοστεί ... Μόνιμα όμως .... όχι για ένα εξάμηνο και μετά .... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε .... ![]() .
|
|||||
|
|||||
![]() Απόσπασμα:
να 'σαι καλα σε ευχαριστω, απλα προσπαθω να γινομαι κατανοητος απο ολους!!! Δεν εχω καμια ενσταση!!!! Απλως ειμαι οπαδος του ''να ξερω εγω πρωτος για να μην με πιανουν κοροιδο οι άλλοι''!! Απόσπασμα:
τα λεωφορεια και πασης φυσεως νταλικες ειναι καποια απο τα οχηματα τα οποια εχουν πανω απο 120db θορυβου!!! κοιτα την αδεια κυκλοφοριας της μοτοσυκλετας σου, θα δεις μια σταθμη θορυβου γυρω στα 85-90db!!!! 90db απο μια εξατμιση που ισα την ακους!!!! εμενα π.χ λεει 91db στις 4000στρ. και ισα που ακουγεται!!!!! Οτι γωνια και να εχει το μικροφωνο οι μεβρανες συλληψεις θορυβου που περιεχει πιανουν ηχους απο παραδιπλα ακομα κι αν δεν κοιταει το ιδιο προς τα εκει!!! Αν την ωρα της μετρησης....βηξεις το ντεσιμπελομετρο θα ''πιασει'' το βηξιμο κι ας εισαι σε άλλη γωνια εσυ ο χειριστης του!!!! Απόσπασμα:
Νικο μου καθε db ισουται με με μια ισχυ ηχου την οποια οι επιστημονες εχουν αναγει ως εξης: 0 db= 1 (ισχυς ηχου) 20db=100 40db=10,000 60db=1,000,000 80db=100,000,000 100db=10,000,000,000 120db=1,000,000,000,000 Η κλίμακα των ντεσιμπέλ, οπως βλεπεις, είναι λογαριθμική, επομένως η αύξηση της ηχοστάθμης κατά 3 dB αντιστοιχεί σε διπλασιασμό της έντασης του ήχου. Για παράδειγμα, η ένταση μιας φυσιολογικής συζήτησης είναι περίπου 65 dB και μιας κραυγής περίπου 80 dB. Η διαφορά είναι μόνον 15 dB, αλλά η ένταση της κραυγής είναι 30 φορές μεγαλύτερη. Παρατηρεις λοιπόν οτι για καθε 20db η ισχυς του ηχου 100πλασιαζεται!!! Δηλαδη τα 40db δεν ισουται με 20 φορες τα 20db αλλα με 100 φορες!!! Και αυτο ειναι που μετραει το dbμετρο....την ισχυ του ηχου!! Αρα 5db διαφορα ειναι 20 φορες ισχυροτερος ηχος...αρα τετοιες διαφορες θα τις λαμβανουν υποψιν τα οργανα της ταξης!!! Απόσπασμα:
Νικο μου ο παραπανω συλλογισμος ειναι λαθος!! Υπάρχουν πηγες θορυβου π.χ. να μενεις επι της Λ.Ποσειδωνος στο Μοσχατο και να μην μπορεις να κοιμηθεις (ενω μπορεις να συζητησεις ανετα) απο την συνεχη κινηση των οχηματων στην Λεωφορο!! παρολο που συζητας ανετα η σταθμη θορυβου ξεπερναει τα 90db οταν το οριο της ΕΕ ειναι <81db συνεχους θορυβου! Το ιδιο συμβαινει και με μια εξατμιση ακουστικα ησυχη σε ενα περασμα αλλα πολυ ενοχλητικη οταν εισαι επανω στην μοτοσυκλετα που την φοραει!! Αυτη η εξατμιση ΔΕΝ θα περασει τα τεστ θορυβου!!! Μην ξεχνας καλε μου φιλε οτι το κλαμα ενος μωρου μερικων μηνων ξεπρναει τα 120db, το οποιο δεν μας ενοχλησε ποτε αλλα αν ηταν εξατμιση θα ''κοβοταν'' αμεσως!!!! ![]() Απόσπασμα:
συμφωνω απόλυτα!!!!! .[/quote] Last edited by GeorgeP; 19-10-2010 at 12:35. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Οι νέες τιμές των διοδίων | Acen | Χρήσιμα | 10 | 17-07-2010 20:03 |
Οι πιο θορυβώδεις περιοχές της Αθήνας σε ντεσιμπέλ (db) θορύβου | essel | Ελλάδα | 5 | 17-11-2009 23:57 |
Οι προβλέψεις της IBM για τις τεχνολογίες της επόμενης πενταετίας | Arkas | Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games | 3 | 31-08-2009 17:05 |
Το πρόγραμμα τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ για το 2009 α) | skippybi | Αυτοκίνητο | 4 | 08-01-2009 09:00 |
Το πρόγραμμα τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ για το 2009 β) | skippybi | Αυτοκίνητο | 1 | 07-01-2009 21:53 |