GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-10-2010, 21:49
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!
Προεπιλογή Απάντηση: Φωτογραφίες από το ελληνικό σχολείο παλιότερων χρόνων

Έτσι για να ξέρουμε και τι λέμε...
Το "πουλί" είναι αδιάψευστος μάρτυρας της εποχής, τα αγόρια δεν φοράνε ποδιές και η καμήλα όπως πάντα δεν βλέπει την καμπούρα της!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 22:12
ckalfas Ο/Η ckalfas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: Yamaha Virago XV250 BMW R 1200 GS Adventure

Όσο για τις ποδιές, το 1982 κατεργήθηκε! Τέλος!
Έχω έγχρωμη φωτογραφία με ποδιά, αλλά δεν έχω σκάνερ!
Όσο για τα υπόλοιπα, ας το πάρουμε αλλιώς! Κανένας δεν νοστάλγησε εκείνο το σχολείο, απλά οι περισσότεροι παραδεχτήκαμε ότι σ' εκείνο το σχολείο της φτώχειας και των ξυπόλυτων παιδιών και των αυστηρών δασκάλων, έβγαιναν σωστοί άνθρωποι!
Επιστήμονες έβγαιναν από τα πανεπιστήμια! Τώρα δυστυχώς, χάσαμε την ανθρωπιά και την ευγένειά μας και την περάσαμε στα παιδιά μας!
Οπότε και τώρα που άλλαξε το σχολείο, τι έγινε; Ούτε ανθρώπους σωστούς βγάζουμε, ούτε σωστούς επιστήμονες!
Όμως τόσην ώρα κανείς δεν ανέφερε την συνάρτηση της παιδείας αρχικά με την οικογένεια, αλλά ακόμη περισσότερο με την κοινωνία και την αγορά εργασίας. Τότε το σχολείο ήταν αρκετό για να βγάλει ανθρώπους για την Ελληνική κοινωνία του '40, το ' 50...
Τώρα το σχολείο βγάζει σωστούς ανθρώπους, αλλά και πολίτες και εργαζόμενους για την Ελλάδα του 2000;
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 22:17
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
το πρόβλημα ξεκινά από το σπίτι, οι γονείς δε φροντίζουν να μάθουν στα παιδιά τι σημαίνει σεβασμός σε πρόσωπο, χώρο, κατάσταση.

να δείτε δεκατριάχρονη να μου τη φέρνει ο μπαμπάς στο ιατρείο και να το ντεκολτέ! και να με κοιτάζει στα μάτια για να δει αν κοιτάζω τα στήθη της.

τι λέμε τώρα!

οι γονείς δεν πολυασχολούνται και περιμένουν από το δάσκαλο να κάνει τη δουλειά τους.

όσο για τα προβλήματα της παιδείας.....αυτή είναι άλλη κουβέντα

Αγαπητέ μου, πάντα υπήρχαν γονείς που γαλουχούσαν με αρχές τα παιδιά τους, όπως και το αντίθετο.
Με αφορμή ένα πολύ όμορφο και νοσταλγικό αφιέρωμα του frits, ταξιδέψαμε στα νιάτα μας και πιο πίσω!!!!
Όπως συχνά συμβαίνει βέβαια, κάποιοι βρήκαν αφορμή να παινέψουν παλαιολιθικές απόψεις και θέλουν να μας πείσουν πως οι δεινόσαυροι κακώς εξαφανίστηκαν και πως πρέπει να τους επαναφέρουμε για να δούμε άσπρη μέρα!!!!!!
Δεν νομίζω πως το ποσοστό των γονέων που ασχολούντε με τα παιδιά τους έχει αλλάξει δραματικά στην εποχή μας. Μπορεί τώρα να τρέχουν και οι δυό γονείς για τον επιούσιο σε διάφορες δουλειές, όμως δεν θυμάμαι από τις διηγήσεις των παλαιοτέρων (πατέρας, παππούς κλπ) στα χωριά να ασχολούνταν και ιδιαίτερα με τα παιδιά τους. Κάνανε καμμιά δεκαριά παιδιά και τα έστελναν στα χωράφια ή στα πρόβατα και αλλού. Δεν σχολιάζω αν ήταν σωστό ή λάθος, γιατί φυσικά και είναι μια μεγάλη κουβέντα που δεν γίνεται σε 2-3 γραμμές. Αυτή εν ολίγοις ήταν η ανάγκη, αυτή και η πραγματικότητα.
Βέβαια, όπως συχνά συμβαίνει, μόλις μια κοινωνία φθάσει σε δυσκολίες, επιστρέφει σε προηγούμενες (κατά τεκμήριο συντηρητικές) απόψεις, ξεχνώντας πως αυτά ακριβώς τα αδιέξοδα την οδήγησαν σε νέους πειραματισμούς.
Όπως είχε πει και ο γνωστός ζωγράφος Γ.Τσαρούχης "επανάσταση είναι όταν μπορείς να γυρνάς στο προ της επανάστασης σημείο" και φυσικά με την εμπειρία να βρίσκεις τον δρόμο σου.
Γιατί μην μου πείτε οι παλαιότεροι πως ξεχάσατε την υποκρισία, τις παρθενορραφές, τα μασχαλοτσίμπ**κα, τον "τρίτο δρόμο για τον σοσιαλισμό" και άλλα παρδαλά, ων ουκ έστι τέλος!!!!!!!!

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σου, πήρα σαν αφορμή τα γραφόμενά σου για να συμφωνήσω αφ' ενός πως όλα ξεκινούν από το σπίτι, αλλά αφ' ετέρου πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Η ιστορία δυστυχώς όταν επαναλαμβάνεται γίνεται φάρσα.
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 22:52
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ μου, πάντα υπήρχαν γονείς που γαλουχούσαν με αρχές τα παιδιά τους, όπως και το αντίθετο.
Με αφορμή ένα πολύ όμορφο και νοσταλγικό αφιέρωμα του frits, ταξιδέψαμε στα νιάτα μας και πιο πίσω!!!!
Όπως συχνά συμβαίνει βέβαια, κάποιοι βρήκαν αφορμή να παινέψουν παλαιολιθικές απόψεις και θέλουν να μας πείσουν πως οι δεινόσαυροι κακώς εξαφανίστηκαν και πως πρέπει να τους επαναφέρουμε για να δούμε άσπρη μέρα!!!!!!
Δεν νομίζω πως το ποσοστό των γονέων που ασχολούντε με τα παιδιά τους έχει αλλάξει δραματικά στην εποχή μας. Μπορεί τώρα να τρέχουν και οι δυό γονείς για τον επιούσιο σε διάφορες δουλειές, όμως δεν θυμάμαι από τις διηγήσεις των παλαιοτέρων (πατέρας, παππούς κλπ) στα χωριά να ασχολούνταν και ιδιαίτερα με τα παιδιά τους. Κάνανε καμμιά δεκαριά παιδιά και τα έστελναν στα χωράφια ή στα πρόβατα και αλλού. Δεν σχολιάζω αν ήταν σωστό ή λάθος, γιατί φυσικά και είναι μια μεγάλη κουβέντα που δεν γίνεται σε 2-3 γραμμές. Αυτή εν ολίγοις ήταν η ανάγκη, αυτή και η πραγματικότητα.
Βέβαια, όπως συχνά συμβαίνει, μόλις μια κοινωνία φθάσει σε δυσκολίες, επιστρέφει σε προηγούμενες (κατά τεκμήριο συντηρητικές) απόψεις, ξεχνώντας πως αυτά ακριβώς τα αδιέξοδα την οδήγησαν σε νέους πειραματισμούς.
Όπως είχε πει και ο γνωστός ζωγράφος Γ.Τσαρούχης "επανάσταση είναι όταν μπορείς να γυρνάς στο προ της επανάστασης σημείο" και φυσικά με την εμπειρία να βρίσκεις τον δρόμο σου.
Γιατί μην μου πείτε οι παλαιότεροι πως ξεχάσατε την υποκρισία, τις παρθενορραφές, τα μασχαλοτσίμπ**κα, τον "τρίτο δρόμο για τον σοσιαλισμό" και άλλα παρδαλά, ων ουκ έστι τέλος!!!!!!!!

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σου, πήρα σαν αφορμή τα γραφόμενά σου για να συμφωνήσω αφ' ενός πως όλα ξεκινούν από το σπίτι, αλλά αφ' ετέρου πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Η ιστορία δυστυχώς όταν επαναλαμβάνεται γίνεται φάρσα.

Το σχόλιο μου είναι γενικό. Δεν αφορά το πριν ή το τώρα.
Λόγω της δουλειάς μου έρχομαι σε επαφή με πολλά παιδιά. Τα περισσότερα είναι εντάξει, κάποια όχι και τόσο. Κι έχει να κάνει με το σπίτι.
Κι εγώ φόρεσα ποδιά στο δημοτικό. Και λόγω χαρακτήρα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για ρούχα φίρμες ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Ούτε και τώρα.
Επιμένω όμως ότι οι αρχές δίνονται απο το σπίτι. Εχεις δίκιο λέγοντας ότι παλιά σπέρναν παιδιά και περίμεναν από το δάσκαλο να τα κάνει "'ανθρωπους". Σήμερα δεν υφίσταται αυτό. Το σχολείο ούτε γράμματα δε σε μαθαίνει πιά. Εχει γίνει πασαρέλα και δεξαμενή άγρας ιδιαίτερων μαθημάτων.
Κι εξαρτάται από την όρεξη κάθε παιδιού ξεχωριστά αν θα μάθει γράμματα.
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 23:00
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

Συμφωνώ με τον Yannis και το Gemara.
Οι παλαιότεροι έχουμε ζήσει την υποκρισία του εκπαιδευτικού συστήματος και την ανεπάρκειά του ελληνικού Σχολείου. Δυστυχώς έτσι ήταν και έτσι συνεχίζει να είναι εκτός κι αν το αλλάξουμε ριζικά πιά.
Πάντα ανεπαρκές και σταθερά πίσω από την εποχή του.
Το "Ελληνόπουλο" των φωτογραφιών προφανώς δεν είναι να το ζηλεύουμε, ούτε για τις γνώσεις του, ούτε για την καλοπέρασή του. Ίσως για το ήθος του και το πάθος του να προκόψει, αλλά γι αυτό υπεύθυνες ήταν οι στερήσεις και η δίψα για μόρφωση που δεν είχε και όχι η καλή μόρφωση και η ικανοποιητική παιδεία.
Άμα καταφέρουμε ξανά εν έτει 2010 να ωθήσουμε τα παιδιά μας στην προκοπή μέσω της πνευματικής στέρησης και της φτώχειας όπως οι παπούδες και οι γονείς μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας..
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 23:03
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Το σχόλιο μου είναι γενικό. Δεν αφορά το πριν ή το τώρα.
Λόγω της δουλειάς μου έρχομαι σε επαφή με πολλά παιδιά. Τα περισσότερα είναι εντάξει, κάποια όχι και τόσο. Κι έχει να κάνει με το σπίτι.
Κι εγώ φόρεσα ποδιά στο δημοτικό. Και λόγω χαρακτήρα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για ρούχα φίρμες ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Ούτε και τώρα.
Επιμένω όμως ότι οι αρχές δίνονται απο το σπίτι. Εχεις δίκιο λέγοντας ότι παλιά σπέρναν παιδιά και περίμεναν από το δάσκαλο να τα κάνει "'ανθρωπους". Σήμερα δεν υφίσταται αυτό. Το σχολείο ούτε γράμματα δε σε μαθαίνει πιά. Εχει γίνει πασαρέλα και δεξαμενή άγρας ιδιαίτερων μαθημάτων.
Κι εξαρτάται από την όρεξη κάθε παιδιού ξεχωριστά αν θα μάθει γράμματα.
Φίλε μου αυτό και μόνο φτάνει για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
Επίσης, το ότι το σχολείο ΔΕΝ σε μαθαίνει γράμματα ήταν άλλο ένα σημείο τριβής με τους προλαλήσαντες.
Ευχαριστώ για την εκούσια ή ακούσια τεκμηρίωση.
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 23:04
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"

..και όσο για την ποδιά, γεννημένος το 60 θυμάμαι να την φορούσα στο Δημοτικό. Όσο για τα σημερινά παιδιά κάνει λάθος όποιος τα ρίχνει στον κουβά. Είναι και πολύ προβληματισμένα και πολύ αγχωμένα με όσα τους έχουμε ετοιμάσει να υποστούν. Δυστυχώς αντί να τα ακούσουμε ξέρουμε να τα κατηγορούμε οτι κάνουν καταλήψεις και απεργίες με το παραμικρό..
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 23:05
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι παλαιότεροι έχουμε ζήσει την υποκρισία του εκπαιδευτικού συστήματος και την ανεπάρκειά του ελληνικού Σχολείου. Δυστυχώς έτσι ήταν και έτσι συνεχίζει να είναι εκτός κι αν το αλλάξουμε ριζικά πιά.
Το "Ελληνόπουλο" των φωτογραφιών προφανώς δεν είναι να το ζηλεύουμε, ούτε για τις γνώσεις του, ούτε για την καλοπέρασή του. Ίσως για το ήθος του και το πάθος του να προκόψει, αλλά γι αυτό υπεύθυνες ήταν οι στερήσεις και η δίψα για μόρφωση που δεν είχε και όχι η καλή μόρφωση και η ικανοποιητική παιδεία.
Άμα καταφέρουμε ξανά εν έτει 2010 να ωθήσουμε τα παιδιά μας στην προκοπή μέσω της πνευματικής στέρησης και της φτώχειας όπως οι παπούδες και οι γονείς μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

ΚΟΥΜMOYΝΙΣΤΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 23:33
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Γιώργο, το δικό σου ύφος ξεκίνησε ειρωνικό με τα σοβιέτ, τους τάχα μου εργατοπατέρες κλπ, που βέβαια καταλάβαινα που το πήγαινες.
Γάαααααααατος εισαι!!!!

Απόσπασμα:
Κανονικά θα έπρεπε να σε ρωτήσω... αφού μας λες πως σπούδασες μηχανολογίες και άλλα επιστημονικά στας Αγγλίας, τι δουλειά είχες "υπάλληλος σε πρακτορείο"... είπαμε όμως να μην το "ζορίσουμε" τόσο!!!!.
Να το ζορισουμε, να το ζορισουμε δεν εχω προβλημα!! Το 1982 φιλε μου γιαννη οταν γυρισα απο την Αγγλια υπηρχε μονο ενας αερομεταφορεας στο ελλαδισταν ο οποιος ειχε και την ευθυνη των ''σερβις'' και ολων των ξενων αεροπορικων εταιρειων που ερχοντουσαν στην Ελλαδα, ποιος ηταν αυτος? μα φυσικα η Ολυμπιακη! Και στην Ολυμπιακη του 1982 εμπαινες μονον αν ηξερες τον Ανδρεα Παπανδρεου!!! Οταν κατεθεσα την αιτηση η κοπελα μου ειπε, και δεν θα το ξεχασω ποτε, ''δεν λυπασαι το εικοσαρικο (χαρτοσημο)???????
Ετσι με εναν γνωστο κατεληξα στην Ναυτιλια την οποια υπηρετω μεχρι σημερα.

Απόσπασμα:

Όσο για την ποδιά... μπορεί να θες να κάνεις το άσπρο μαύρο, όμως τα ακούω βερεσέ, γιατί σχολείο πήγα και θυμάμαι αν φόραγα ή όχι ποδιά.
Σου απαντουν οι υπόλοιποι! ολοι κανουνε/με λαθος??

Απόσπασμα:
Θυμάμαι επίσης πως μέχρι το 1980 οι κοπέλες φόραγαν ποδιά, γιατί έιχα μόνιμο θέμα με μια Ταμπουριώτισα στη Σιβιτανείδιο που άφηνε τα κουμπιά ξεκούμπωτα και λιγώνανε τα γερόντια στον ηλεκτρικό!!!!!.
τρεις λαλούν και ενας χορευει! μαντεψε ποιος!!!

Απόσπασμα:
Δεν μας είπες όμως... α) πως αφού καταργήθηκε το 1982 εσύ την έβγαλες το 1975
διοτι το 1975 θα πηγαινα στην πρωτη γυμνασιου κι εκει οι αρρενες (σε αρρενων πηγαινα) δεν φοραγαν ποδια! Στα γυμνασια φοραγαν μονο στα θηλέων!!

Απόσπασμα:
και β) το 1975 ήσουν δεν ήσουν 12 χρόνων. Στην α' γυμνασίου σε πήρανε σαν παιδί θαύμα?!?!?!?!
αν θυμαμαι καλα και μεχρι σημερα 12 χρονων (που ειμουνα τοτε αφου γεννηθηκα το 1963) τα παιδια πανε στην πρωτη γυμνασιου!! κανω λαθος???

Μηπως εχεις χασει την μπαλα προσπαθωντας να μας πεισεις για ''απιστα'' πραγματα???
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2010, 23:38
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ποιος διαφωνει με αυτα Νοτη? κανεις!!!! κανεις δεν ειπε οτι τοτε ηταν καλυτερα απο τωρα!!
Ειπα οτι η τοτε εποχη εβγαζε επιστημονες, οπως και η τωρα, ακομα και με αυτες τις ελλειψεις που υπηρχαν τοτε και πολυ διαφορετικες απο το τοτε και σημερα!
Απαντησα ετσι στο ''γιαυτο η ελλαδα δεν θα βγαλει Μπιλ Γκειτς'' ¨η καπως ετσι του συναδελφου Γιαννη!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης