GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Άλλες εταιρίες

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 15-09-2011, 22:30
allen Ο/Η allen βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μoto: GS 1200
Προεπιλογή Απάντηση: ΤΟ VARADERO ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ειναι μουρλια το εργαλειο
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 00:31
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνούμε σε κάποια διαφωνούμε σε κάποια.
Όπως σε διαβάζω:

- Πράγματι έκανε τον κύκλο του και έκανε σχετική επιτυχία στη χώρα μας (παγκοσμίως δεν έκανε τίποτα το σπουδαίο ποτέ - το MK1 δεν το εισήγαγαν καν στην Βρετανία επειδή λέει δεν το δεχόταν η ίδια αντιπροσωπεία σαν σοβαρό Honda).

- Πράγματι χάραξε ένα δρόμο που όμως σχεδόν κανείς δεν ακολούθησε και φυσικά όχι το GS (που προϋπήρχε εξάλλου). Οι περισσότεροι της κατηγορίας άλλο αντέγραφαν και αντιγράφουν.

- Συμφωνώ για το τι αντιπροσωπεύει η κατηγορία. Με τι διαφορά ότι όλα πουλάνε το όνειρο. Πολύ λίγα το πλησιάζουν. Πολύ πιο περιπετειώδες και ώριμη αγορά είναι το Africa παρά το varadero. Ίσως σε κάποια πράγματα και από το 1200GS.

- Το 1200GS είναι πιο νέο από το varadero (αλλά τώρα πια και το 1200GS παλιό είναι, εξακολουθεί να είναι ο σημαιοφόρος της κατηγορίας πάντως και όχι επειδή το λέω εγώ ε). Το 1150GS όμως που ΕΠΙΣΗΣ θεωρώ καλύτερο από το varadero, είναι παλιότερο από το varadero.

- Αυτά που λες περί ασχετοσύνης, περί άξονα κλπ. δεκτά και σωστά. Πάντως λάδια σε 5 χρόνια συμπλήρωσα τρεις φορές (έχω γράψει και εδώ μέσα και αν τα κοιτάω και πότε κλπ.).

- Ο ανταγωνισμός πράγματι κάνει καλό.

- Η υποκειμενικότητα της "ομορφιάς" σωστό και αυτό. Εγώ βρίσκω το varadero ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ και το GS... άσχημο (αλλά έχει το λεγόμενο "function over form").

- Όχι δεν δέχομαι ότι χάραξε η Honda το δρόμο. Ότι έχει το δικό της δρόμο ναι. Πχ. το CBR δεν το έπαιξε ποτέ το γρηγορότερο RR (με εξαίρεση το "ειδικό" XX), ήταν όμως πάντα το πιο πολιτισμένο, τα άλλα ήταν "κακά σκυλιά". Αυτό πούλαγαν σε σχέση με τους άλλους. Μέχρι που βγήκε η BMW και έκανε ένα RR πολιτισμένο και παντοδύναμο (και τώρα οι άλλοι τρέχουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο).

- Μακάρι να φτιάξουν ένα αξιόλογο μηχάνημα. Θα το δω με... συμπάθεια. Το βασικό πρόβλημα της Honda είναι η ταυτότητα στα μηχανήματα της, ενώ πέρα από αυτό, έχει χάσει (ΚΑΙ ΑΥΤΗ, όχι μόνο η BMW που το λένε κάποιοι συνεχώς) και την ετικέτα της καταπληκτικής αξιοπιστίας που είχε. Άλλο ότι δεν τα λέμε εδώ, όχι ότι δεν τα ξέρουμε. Αλλά στο GS forum δεν θα κάτσω να ασχοληθώ ούτε με μηχανολόγικά προβλήματα του varadero, ούτε λάθος επιλογές πάνω του, ούτε το τι σόι πλαστικά έχει. Δεν είναι θέμα μου, ούτε πήγα στο varadero forum (που είμαι μέλος) να κάτσω να τα λέω, έτσι για να λέω κάτι. Αντίθετα από άλλους ας πούμε;

- Αυτό που λέω περί ταυτότητας, το λες και εσύ λέγοντας το πάθος (που δεν είναι μόνο άλογα). Αυτό δεν ξέρω αν θα το δούμε από τη Honda, ίσως ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω μεγέθους της εταιρίας (boomerang).

- Πράγματι η μηχανή μας (το αυτοκίνητο μας, το κινητό μας κλπ.) ΔΕΝ είναι προέκταση του γεννητικού μας οργάνου. Πες το άλλες 10 φορές για να ακουστεί καλά.

- Αντιγράφω αυτό εδώ: "ας σεβαστουμε ολοι ενα μηχανημα που ταξιδεψε τοσο κοσμο...." Υποθέτω το λες για το varadero; Τότε για το GS τι πρέπει να πούμε; ("τόσο κόσμο και σε όλο τον κόσμο") Δεν είμαι υποχρεωμένος να "επιστρέψω" αυτή σου την πρόταση σε ΟΛΟΥΣ τους Honda κατόχους του forum;

Με το... καλό να βγει το crosstourer ή όπως θέλει να το πει η Honda. Θα είναι καλή ιδέα να μην πάει να τρακάρει το GS αλλά να διαφοροποιηθεί. Το αντίθετο από ότι κάνουν ΟΛΟΙ οι άλλοι δηλαδή (λίγο ή πολύ). Στο κάτω κάτω αν το παίξει σαν μεγαλύτερο και πιο "παγκόσμιο" και πιο "με ταυτότητα"... TDM, τότε ναι έχει χώρο στην αγορά (σε μια ώριμη αγορά μάλιστα). Αν πάει να μου το παίξει mega-on-off πάλι, άντε γεια.
ενα μηχανημα με πανω απο 200 κιλα δεν ειναι με τιποτα OFF.... μην τρελαθουμε κιολας...

αυτο λεω απο την αρχη... εγω που ειμαι 1,85 με 100 κιλα και οχι ψευτικος οταν με γλυστρουσε επι 60 μετρα το βαραντερο στο βουνο επιδη ειχε λασπες και το ABS δεν αφηνε το φρενο... τα ειδα ολα...

τωρα πως εσεις τα πατε τερμα.... δεν ξερω.....

τελος παντων... συμφωνω σχεδον σε ολα.....

ας ελπισουμε να εχουμε ενα ακομη καλο προϊον για ανταγωνισμο
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 00:57
LakisGS Ο/Η LakisGS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Λάρισα
Μoto: BMW R 1200 GS adventure '10

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων
ενα μηχανημα με πανω απο 200 κιλα δεν ειναι με τιποτα OFF.... μην τρελαθουμε κιολας...

αυτο λεω απο την αρχη... εγω που ειμαι 1,85 με 100 κιλα και οχι ψευτικος οταν με γλυστρουσε επι 60 μετρα το βαραντερο στο βουνο επιδη ειχε λασπες και το ABS δεν αφηνε το φρενο... τα ειδα ολα...

τωρα πως εσεις τα πατε τερμα.... δεν ξερω.....

τελος παντων... συμφωνω σχεδον σε ολα.....

ας ελπισουμε να εχουμε ενα ακομη καλο προϊον για ανταγωνισμο
Εμείς το απενεργοποιούμε το ABS στη λάσπη, πράγμα που δυστυχώς δεν γίνεται στο varadero. Και πίστεψε με είχα χρόνια varadero, το υπεραγαπάω, με αυτό "έμαθα" τη γυναίκα μου να με ακολουθεί στα περισσότερα ταξίδια, αλλά δυστυχώς GS δεν είναι. Το έχω γράψει και στο varadero forum και πέσανε να με φάνε. Το GS είναι μια κατηγορία μόνο του. Αν ζήσεις λίγο μαζί του ΔΕΝ το αλλάζεις με όλα τα μηχανάκια του κόσμου... Τουλάχιστον εγώ ΔΕΝ το αλλάζω, ΔΕΝ το συγκρίνω. Αλλά είπαμε, περί ορέξεως.....κολοκυθόπιτα....
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2011, 22:00
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Το Varadero ΔΕΝ είναι On-Off, και ποτέ δεν ήταν. Το Varadero ανήκει στην κατηγορία Big Trallie (ή όπως αλλιώς γράφεται)(που σημαίνει ότι μπορεί να πάει σε χωματόδρομο, ΟΧΙ χώμα - έχει διαφορά), και η αστειότατη αντιπαράθεση που έχετε δημιουργήσει εδώ μέσα δεν αφορά μοτοσυκλέτες ίδιας κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος -αν έχει τα χέρια- να το πάει στο χώμα, αλλά ούτε ο οδηγός ούτε το Varadero "νιώθουν" "σπίτι" τους.

Το GS, πλησιάζει την κατηγορία On-Off, αλλά και πάλι δεν είναι καθαρό On-Off, όμως όντως έχει χωμάτινες ικανότητες - πάει χώμα άνετα. Παντού αλλού το GS θεωρείται adventure bike, και καθαρό On-Off μεγάλου κυβισμού είναι μόνο το ΚΤΜ.

Και για όσους λένε ότι εδώ είναι το GSForum (το έχω πει πολλάκις και εγώ), συμπαθάτε με και ρίξτε μια ματιά στον τίτλο του θέματος

Εξ άλλου το έχουμε πεί, το Cross-Tourer έχει ρόδες.....αρα? Είναι καθαρή αντιγραφή του GS (sorry δεν άντεξα )

Last edited by gepol; 15-09-2011 at 22:03.
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2011, 22:11
giclas Ο/Η giclas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Κύπρος
Μoto: ΒMW HP2 K1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Το Varadero ΔΕΝ είναι On-Off, και ποτέ δεν ήταν. Το Varadero ανήκει στην κατηγορία Big Trallie (ή όπως αλλιώς γράφεται)(που σημαίνει ότι μπορεί να πάει σε χωματόδρομο, ΟΧΙ χώμα - έχει διαφορά), και η αστειότατη αντιπαράθεση που έχετε δημιουργήσει εδώ μέσα δεν αφορά μοτοσυκλέτες ίδιας κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος -αν έχει τα χέρια- να το πάει στο χώμα, αλλά ούτε ο οδηγός ούτε το Varadero "νιώθουν" "σπίτι" τους.

Το GS, πλησιάζει την κατηγορία On-Off, αλλά και πάλι δεν είναι καθαρό On-Off, όμως όντως έχει χωμάτινες ικανότητες - πάει χώμα άνετα. Παντού αλλού το GS θεωρείται adventure bike, και καθαρό On-Off μεγάλου κυβισμού είναι μόνο το ΚΤΜ.

Και για όσους λένε ότι εδώ είναι το GSForum (το έχω πει πολλάκις και εγώ), συμπαθάτε με και ρίξτε μια ματιά στον τίτλο του θέματος

Εξ άλλου το έχουμε πεί, το Cross-Tourer έχει ρόδες.....αρα? Είναι καθαρή αντιγραφή του GS (sorry δεν άντεξα )

μηπως λεω μηπως οτι δεν φτανη η αλεπου τα κανη κρεμασταργια ?
Reply With Quote
Παλιό 15-09-2011, 22:50
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Το καβάλησες;
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 12:44
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Περίμενε (και πάρε την υδρόψυκτη GS όταν βγει το crosstourer ).
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2011, 13:29
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Περίμενε (και πάρε την υδρόψυκτη GS όταν βγει το crosstourer ).
Reply With Quote
Παλιό 19-09-2011, 23:57
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600
Προεπιλογή

Μπα,είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα δούμε κάτι καλό.
Τόσα χρόνια την έβγαλε με το varadero,σίγουρα ο αντικαταστάτης του θα είναι κάτι εξαιρετικό.

send from my sexy Samsung galaxy S2 using Tapatalk
Reply With Quote
Παλιό 20-09-2011, 01:24
black_hawk Ο/Η black_hawk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Κερκυρα
Μoto: GS 1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπα,είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα δούμε κάτι καλό.
Τόσα χρόνια την έβγαλε με το varadero,σίγουρα ο αντικαταστάτης του θα είναι κάτι εξαιρετικό...
Eγω τα κιλά περιμενω..
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης