GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα > Τι μας έτυχε

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 16-11-2010, 15:09
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs
Προεπιλογή Απάντηση: Μάλλον άξονας

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχει φυγει καποιος εξαιτιας μου? και αν ναι γιατι? τον εβρισα, τον εθιξα ¨η μηπως δεν μπορουσε να αντιμετωπισει τον αποδικνυομενο, εντονο καποιες φορες λογο μου, μεσα απο τις εκατονταδες παραθεσεις μου? Μηπως επρεπε να χαιδευω τα αυτια τους με ομορφα λογια αποκρυπτοντας τα σφαλματα και τις αστοχιες της BMW επειδη ΔΕΝ εχω BMW?
Ξερεις, ειναι πολυυυυυυ δυσκολο να ψαχνεις στο ιντερνετ να βρεις στοιχεια για να αποδειξεις αυτα που γραφεις, αλλοι το κανουν και άλλοι οχι! Αλλοι παλι σου πετανε την προσβολη για να υποστηριξουν τα γραφομενα τους...ετσι.....χωρις καμια αποδειξη χωρις καμια παραθεση!!!

Ειμαι ασχετος? πολυλογας? ξερόλας? ΝΑΙ!! ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ! Αλλά......, αλλα ας μου πει καποιος τι πολυλογικο, ξερολικο, ασχετικο εγραψα χωρις αποδειξη μεσω παραθεσης!
Τελος, να μου πει καποιος ποιον εβρισα ¨η εθιξα κατα οιονδηποτε τροπο!!!

Πραγματικα θα ηθελα να ξερω!!
Πήγαινε στο 33 και 39 και θα δείς την αποψή μου για τα bmw ετσι τουλάχιστον όπως έχει διαμορφωθεί πιά. Τώρα σου λέω ξεκάθαρα ότι έχεις θίξει αρκετούς με τον τρόπο σου .Αν τώρα θέλεις εσύ να σου χαιδέψω τα αυτιά και να σου πω ότι είσαι οκ και δεν τρέχει τίποτα δεν πρόκειται να το κάνω.Οπως επίσης δεν θα ψάξω σε αμέτρητα μηνύματα να βρώ ποιούς έχεις προσβάλει και έχουν φύγει.Αν θέλεις μείνε στον λόγο μου αν δεν θέλεις παλι είναι εντάξει με εμένα .Ολα αυτά τα λέω με καλή διάθεση πρός τα σένα γιατί και εμένα κάποια στιγμή με πρόσβαλες αλλά σύντομα κατάλαβα ότι δεν είχες κακή πρόθεση απλά έτσι μερικές φορές εκφράζεσαι.
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:13
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από MARK Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδιά η κουβέντα ξεκίνησε από το thread στο τι μου έτυχε και ο σκοπός που το έβαλα είναι να ακούσω τις απόψεις-συμβουλές του καθενός με σκοπό το άμα τύχει σε κάποιον άλλο να έχει μια ιδέα το τι συμβαίνει....Εννοείται ότι είμαστε όλοι φίλοι και θεωρώ ότι δεν έχει κανείς πρόθεση να προσβάλλει κάποιον άλλο.....
Πόσα θέματα έχουν θαφτεί λόγω τέτοιων αντιπαραθέσεων...... Από το πολύ spam χάθηκε κάθε ενδιαφέρον για το αρχικό post και στο τέλος το παρακολουθούσαν μόνο οι "αντίδικοι"........
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:24
ace_gln Ο/Η ace_gln βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: chalkida
Μoto: gs 1200 r 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να πω την αλήθεια ούτε που έχω καταλάβει τι χάλασε....
ΟΚ δεν είναι σπασμένος ο άξονας... έτσι όπως περιγράφεται το προβληματικό σημείο καταλαβαίνω πως πρέπει να είναι φαγωμένο το "καρέ"! Αλλά ποιο καρέ; Το θυληκό του άξονα ή το αρσενικό του κιβωτίου;
να ελπιζεις να ειναι το αρσενικο του αξονα και να μην εχει παρασυρει του κιβωτιου ... δεν παρατηρησα τοσο καλα του κιβωτιου αλλα ελπιζω να μην εχει θεμα ...
ο Θανασσης σου ειπε πως ειναι το καρε ή το γραναζι στο τελος του αξονα ?

το γραναζι ειναι φυσιολογικη φθορα ... το καρε πιο δυσκολο και προυποθετει ΑΠΕΙΡΟ ζορισμα , επομενως μονο ετσι ισως περασει σαν αστοχια ... γιατι απο γραναζι ... δυσκολα !
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:27
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ace_gln Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε μαρκ ειδα τη μηχανη σου σημερα το πρωι στην Motion n style , τα συλληπητηρια μου ...

ελπιζω να πανε ολα κατ'ευχην και να μην αντιμετωπισεις αλλα προβληματα .

στην συγκεκριμενη περιπτωση να επισημανω πως δεν προκειται για αξονα σπασμενο για να μην μπερδευονται καποιοι αλλα για φαγωμενο γραναζι μεταδοσης ... οπου στα με αλυσιδα μεταδοση μηχανακια αλλαζεται καθε χρονο σχεδον , ενω σ'εμας ποτε ..εκτος και αν παρουσιαστει κατι παρομοιο ...
Αγαπητε συναδελφε, αυτο με τα κοκκινα απο που το ξεσηκωσες? ποιος στο ειπε? μηπως επεσες θυμα, και με το συμπαθειο δεν το λεω για να σε θιξω, καποιων ευγενων μηχανικων που εχουν μεινει στην δεκαετια του '70 τοτε που οι αλυσιδες ετρωγαν τα βουτυρενια ατσαλια των γραναζιων κινησης?
Εχω αλλαξει αγαπητε συναφελφε απο το 1990 και μετα 7 (επτα) αλυσιδοκινουμενες μοτοσυκλετες! 4 αφρικα και 3 βαραντερο. Με καθε μια απο αυτες εχω γραψει απο 40000 μεχρι και 157000κμ. το 90% σε ασφαλτινη κινηση και κινηση πολης! Σε καμια μα ΚΑΜΙΑ μοτοσυκλετα δεν αλλαξα γραναζι κινησης πριν τα 130000κμ!!! Αλυσιδες (κοστος 120ε την φορα) αλλαζα καθε 24000κμ της μαμας (απλη O-ring), καθε 35000κμ τις ενισχυμενες αφτερ μαρκετ O-ring και ποτε, μα ΠΟΤΕ, κατω απο τα 60000κμ τις υπερεξελιγμενες XX ring τυπου ZVM (120ε κι αυτες)!

Αυτοι που ακομα υποστηριζουν οτι με την αλλαγη αλυσιδας πρέπει να αλλαχτουν πακετο και τα γραναζια κινησης το κανουν για οικονομικους λογους!
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:27
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Με την προϋπόθεση της σωστής συντήρησης βέβαια...
σωστα τα λες ... καθε 20.000- 30.000 χλμ = 1 χρονος ... αντε 1+6 μηνες , αναλογως χρησης (εγω προσωπικα στα 25.000 χλμ τα αλλαζα = 1 χρονος ) ... για λαδωμα δεν το συζηταμε ... τα αυτονοητα παραλειπονται
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:30
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Απόσπασμα:

Αυτοι που ακομα υποστηριζουν οτι με την αλλαγη αλυσιδας πρέπει να αλλαχτουν πακετο και τα γραναζια κινησης το κανουν για οικονομικους λογους!
Πρέπει να σταματήσεις να μιλάς σαν πολιτικός....
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:31
Senior Member

Απόσπασμα:
Αγαπητε συναδελφε, αυτο με τα κοκκινα απο που το ξεσηκωσες? ποιος στο ειπε? μηπως επεσες θυμα, και με το συμπαθειο δεν το λεω για να σε θιξω, καποιων ευγενων μηχανικων που εχουν μεινει στην δεκαετια του '70 τοτε που οι αλυσιδες ετρωγαν τα βουτυρενια ατσαλια των γραναζιων κινησης?
Εχω αλλαξει αγαπητε συναφελφε απο το 1990 και μετα 7 (επτα) αλυσιδοκινουμενες μοτοσυκλετες! 4 αφρικα και 3 βαραντερο. Με καθε μια απο αυτες εχω γραψει απο 40000 μεχρι και 157000κμ. το 90% σε ασφαλτινη κινηση και κινηση πολης! Σε καμια μα ΚΑΜΙΑ μοτοσυκλετα δεν αλλαξα γραναζι κινησης πριν τα 130000κμ!!! Αλυσιδες (κοστος 120ε την φορα) αλλαζα καθε 24000κμ της μαμας (απλη O-ring), καθε 35000κμ τις ενισχυμενες αφτερ μαρκετ O-ring και ποτε, μα ΠΟΤΕ, κατω απο τα 60000κμ τις υπερεξελιγμενες XX ring τυπου ZVM (120ε κι αυτες)!

ισως δεν ημουν ενημερωμενος σωστα γιατι δεν σε γνωριζα φιλε george p ...
παρολ'αυτα στην αντιπροσωπεια της honda στη Χαλκιδα ... αυτη ηταν η προταση τους , μαζι με αλυσιδα ... και γραναζια , κυριως το πισω .
επειδη ημουν και λιγο σιδεροφαγος ... τους εμπιστευομουν
αυτο συνεβει και στις δυο μου μηχανες με αλυσιδα , cbr rr 600 kai transalp αργοτερα
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:43
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Πήγαινε στο 33 και 39 και θα δείς την αποψή μου για τα bmw ετσι τουλάχιστον όπως έχει διαμορφωθεί πιά..
Σε διαβαζω οπως κανω με ολους τους συναδελφους.

Απόσπασμα:
Τώρα σου λέω ξεκάθαρα ότι έχεις θίξει αρκετούς με τον τρόπο σου...
Και γιατι δεν βγηκαν με ενα ΠΜ να μου το πουν? να εξηγηθουν και να εξηγηθω? Η φυγη (αν εφυγαν γιαυτον τον λογο) ειναι καλυτερη?
Παντως άλλο το ''θιγω'' καποιον προσωπικα και λλο το ''θιγω'' την μοτοσυκλετα που καβαλανε! Το πρωτο ποτε, το δευτερο πολλακις και συχνακις!! γιαυτο άλλωστε υπαρχουν τα φορα, να θιγουμε τα καλως ΚΑΙ τα κακως κειμενα....ευγενικα ¨η και με ευγενικη ενταση!!

Απόσπασμα:
Αν τώρα θέλεις εσύ να σου χαιδέψω τα αυτιά και να σου πω ότι είσαι οκ και δεν τρέχει τίποτα δεν πρόκειται να το κάνω....
Δεν ζητω κατι τετοιο αντιθετως....μου αρεσει η στεγνη αληθεια οσο γλυκεια ¨η πικρη κι αν ειναι! Αυτο ποσταρω και αυτο επιθυμω και απο εσας σε εμενα!!

Απόσπασμα:
Οπως επίσης δεν θα ψάξω σε αμέτρητα μηνύματα να βρώ ποιούς έχεις προσβάλει και έχουν φύγει..
Οπως νομιζεις, δεν ειμαι εγω αυτος που θα σε κρινει γι αυτο αλλα οι υπόλοιποι που με/μας διαβαζουν.

Απόσπασμα:
Αν θέλεις μείνε στον λόγο μου αν δεν θέλεις παλι είναι εντάξει με εμένα ..
Ο λογος ενος τριτου δεν ειναι αρκετος για καποιον που ξερει τι γραφει και πως το γραφει! Χρειαζονται και ντοκουμεντα! Παντως σε ευχαριστω για το ευγενικο του υφους γραφης σου, πραγματικα το λεω αυτο και οχι με ειρωνια.

Απόσπασμα:
Ολα αυτά τα λέω με καλή διάθεση πρός τα σένα γιατί και εμένα κάποια στιγμή με πρόσβαλες αλλά σύντομα κατάλαβα ότι δεν είχες κακή πρόθεση απλά έτσι μερικές φορές εκφράζεσαι.
Παρόλο που προσπαθω να χρησιμοποιω σωστα τα σημεια στηξης, παρόλο που προσεχω του τι γραφω ακομα και οταν γραφω σε εντονο υφος, ΑΝ αισθανθηκες εσυ προσβεβλημενος σου ζηταω συγγνωμη - εστω εκ των υστερων -, δεν ηταν, ειναι, ουτε ποτε θα ειναι αυτος ο στοχος μου σε ανθρωπους που γραφουν οπως εσυ σημερα!
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:47
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ace_gln Εμφάνιση μηνυμάτων
ισως δεν ημουν ενημερωμενος σωστα γιατι δεν σε γνωριζα φιλε george p ...
παρολ'αυτα στην αντιπροσωπεια της honda στη Χαλκιδα ... αυτη ηταν η προταση τους , μαζι με αλυσιδα ... και γραναζια , κυριως το πισω .
επειδη ημουν και λιγο σιδεροφαγος ... τους εμπιστευομουν
αυτο συνεβει και στις δυο μου μηχανες με αλυσιδα , cbr rr 600 kai transalp αργοτερα
Α, τωρα μαλιστα.....η αντιπροσωπεια της Χοντα!!!
Οταν καμια φορα συναντηθουμε για καφε, και οποιος άλλος με αλυσιδοκινουμενο οχημα επιθυμει, θα σου/σας εξηγησω με χαρτι και μολυβι γιατι ΔΕΝ χρειαζεται αλλαγη γραναζιων σε καθε αλλαγη αλυσιδας αλλα και ΠΟΤΕ χρειαζεται η αλλαγη των γραναζιων στην ΕΠΟΜΕΝΗ αλλαγη αλυσιδας....οσο σιδεροφαγος και να εισαι!!!!
Reply With Quote
Παλιό 16-11-2010, 15:51
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Απόσπασμα:

Παρόλο που προσπαθω να χρησιμοποιω σωστα τα σημεια στηξης, παρόλο που προσεχω του τι γραφω ακομα και οταν γραφω σε εντονο υφος, ΑΝ αισθανθηκες εσυ προσβεβλημενος σου ζηταω συγγνωμη - εστω εκ των υστερων -, δεν ηταν, ειναι, ουτε ποτε θα ειναι αυτος ο στοχος μου σε ανθρωπους που γραφουν οπως εσυ σημερα!
Δεν σε έχω γνωρίσει προσωπικά αν και πιά θα το ήθελα γιατι αν μη τη άλλο έχεις κερδίσει πια τον σεβασμό μου.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης