GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 17-11-2010, 10:48
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Αυστριακός υπουργός Οικονομικών: "Δεν θα εγκρίνουμε την δόση του Δεκεμβρίου

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομίζω (και καταλαβαίνω και την αγανάκτηση σου, κάπως έτσι νιώθω κ εγώ) ότι αν δεν δώσουμε τα δανεικά, θα έχουν δικαίωμα στην κρατική περιουσία.
Κανενα δικαιωμα στην κρατικη περιουσια δεν εχει κανεις!!!!
Αυτα που γραφονται και υπογραφτηκαν στην συμβαση του μνημονιου ειναι απλοι οροι δανεισμου οπως γινεται οταν παμε εμεις οι πολιτες και δανειζομαστε απο τις τραπεζες! τους ιδιους ορους υπογραφουμε δινοντας το δικαιωμα στην τραπεζα που μας δανειοδοτει να βαλει χερι στην περιουσια μας που υποθηκευουμε!!!! αν δεν εχουμε να υποθηκευσουμε τιποτα τοτε σε περιπτωση μη αποπληρωμης του δανειου δεν μπορουμε να παρουμε τιποτα στο ονομα μας και βαζουν χερι στην μισθοδοσια μας μετα απο δικαστικη αποφαση!

Ομως οι κρατικοι δανεισμοι ναι μεν εχουν τους ιδιους ορους αλλα δεν εκτελουνται τα ιδια, οπως στην περιπτωση ενος πολιτη, σε περιπτωση μη πληρωμης των δοσεων!
Παραδειγμα η Τουρκια και η Αργεντινη, εδιωξαν το ΔΝΤ λεγοντας τους οτι ''εχεις λαμβανει, απο τωρα και το εξης θα τα καταφερω μονος μου!''
Τους πηρε κανεις καμια δημοσια περιουσια? οχι!!!
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 10:54
Michael Chatzilias Ο/Η Michael Chatzilias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αθήνα, Μετς
Μoto: Έμεινα χωρίς μηχανή...
Προεπιλογή Απάντηση: Αυστριακός υπουργός Οικονομικών: "Δεν θα εγκρίνουμε την δόση του Δεκεμβρίου

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτα που γραφονται και υπογραφτηκαν στην συμβαση του μνημονιου ειναι απλοι οροι δανεισμου οπως γινεται οταν παμε εμεις οι πολιτες και δανειζομαστε απο τις τραπεζες! τους ιδιους ορους υπογραφουμε δινοντας το δικαιωμα στην τραπεζα που μας δανειοδοτει να βαλει χερι στην περιουσια μας που υποθηκευουμε!!!! αν δεν εχουμε να υποθηκευσουμε τιποτα τοτε σε περιπτωση μη αποπληρωμης του δανειου δεν μπορουμε να παρουμε τιποτα στο ονομα μας και βαζουν χερι στην μισθοδοσια μας μετα απο δικαστικη αποφαση!

Ομως οι κρατικοι δανεισμοι ναι μεν εχουν τους ιδιους ορους αλλα δεν εκτελουνται τα ιδια, οπως στην περιπτωση ενος πολιτη, σε περιπτωση μη πληρωμης των δοσεων!
Παραδειγμα η Τουρκια και η Αργεντινη, εδιωξαν το ΔΝΤ λεγοντας τους οτι ''εχεις λαμβανει, απο τωρα και το εξης θα τα καταφερω μονος μου!''
Άργησες αλλά μπήκες.
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 11:23
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Michael Chatzilias Εμφάνιση μηνυμάτων
Άργησες αλλά μπήκες.
Προσπαθω να μενω μακρια απο τετοιου ειδους συζητησεις αλλα μαλλον στην προσπαθεια θα μεινω!!!
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 11:30
EOD-K9 Ο/Η EOD-K9 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΧΑΝΙΑ R1200GS
Μoto: R1200GS

Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 11:32
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων

Ακούγεσαι ηπιότερος και για αυτό σου απαντώ.

Δικαίωμα στην περιουσία, ενώ δεν είχε, ΈΧΕΙ, για αυτό λέω και τον Γιωργάκη προδότη. Αυτό που λες και εσύ, είναι ότι δεν το εξασκεί ΑΚΟΜΗ.

Οι κρατικές συμβάσεις δεν παραλληλίζονται ακριβώς με αυτές των πολιτών και δεν νομίζω να χρειάζεται να το εξηγήσω. Οι πολιτικές συμβάσεις είναι το πολύ 10 σελίδων ενώ οι διακρατικές τόμων. Το νόημα μπορεί να τείνει, αλλά… Άλλη σύμβαση υπογράφεις όταν αγοράζεις Piaggio (ή και Varadero? ) Γιώργο μου, που δεν μπαίνει καν στον κόπο να κάνει παρακράτηση κυριότητος, και άλλη όταν αγοράζεις BMW.

Όσο για την μισθοδοσία, έχει φροντίσει και για αυτό ο Έλληνας πολιτικός. Ο Σημίτης το 2003, τον οποίο πίστευα τότε… άγνοια βλέπεις, όταν τα πράγματα σκούραιναν για την ικανότητα των Ελληνικών τραπεζών να δανείζονται (ακούστε από πότε το ήξεραν), ο Σημίτης λοιπόν πέρασε νόμο, που επέτρεπε στις τράπεζες να δανείζονται εκδίδοντας ‘καλυμμένα collaterals’. Αυτό τότε απαγορευόταν αυστηρά, ακριβώς για να προστατεύσει τον πολίτη από οικονομικές ατασθαλίες των τραπεζών.
Καλυμμένα λοιπόν, σημαίνει ότι σε περίπτωση, που η Alpha δεν μπορέσει να αποπληρώσει, μπαίνει η Trust Hannover και παίρνει ότι asset, περιουσιακό στοιχείο, υπάρχει. Δηλ.
ταμείο ημέρας
καταθέσεις πολιτών
μισθούς πολιτών
συντάξεις γερόντων
κτίρια της τραπέζης αλλά και στεγαστικών δανείων τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων, που δεν εξυπηρετούνται
άλλα δάνεια σε ναυτιλία κλπ.

Στη συνέχεια φθάνει και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ακινήτων και από πολίτες και παίρνει βέβαια και τα ακίνητα ανά την χώρα.
Συμφωνώ δε και επαυξάνω με την τελευταία σου παράγραφο. Γιατί δεν τους στέλνουμε στον διάολο και αν έρθουν να διεκδικήσουν να τους πούμε
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
ΟΧΙ
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΆΡΙΣΤΟΣ… ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ και όχι ΠΑΡΤΗΣ, που κάνουν τα ρεμάλια.

Πίσσα και πούπουλα στους αλήτες και έξω από την χώρα.
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 11:47
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων

Δικαίωμα στην περιουσία, ενώ δεν είχε, ΈΧΕΙ, για αυτό λέω και τον Γιωργάκη προδότη. Αυτό που λες και εσύ, είναι ότι δεν το εξασκεί ΑΚΟΜΗ.

Οι κρατικές συμβάσεις δεν παραλληλίζονται ακριβώς με αυτές των πολιτών και δεν νομίζω να χρειάζεται να το εξηγήσω. Οι πολιτικές συμβάσεις είναι το πολύ 10 σελίδων ενώ οι διακρατικές τόμων. Το νόημα μπορεί να τείνει, αλλά… Άλλη σύμβαση υπογράφεις όταν αγοράζεις Piaggio (ή και Varadero? ) Γιώργο μου, που δεν μπαίνει καν στον κόπο να κάνει παρακράτηση κυριότητος, και άλλη όταν αγοράζεις BMW.

Όσο για την μισθοδοσία, έχει φροντίσει και για αυτό ο Έλληνας πολιτικός. Ο Σημίτης το 2003, τον οποίο πίστευα τότε… άγνοια βλέπεις, όταν τα πράγματα σκούραιναν για την ικανότητα των Ελληνικών τραπεζών να δανείζονται (ακούστε από πότε το ήξεραν), ο Σημίτης λοιπόν πέρασε νόμο, που επέτρεπε στις τράπεζες να δανείζονται εκδίδοντας ‘καλυμμένα collaterals’. Αυτό τότε απαγορευόταν αυστηρά, ακριβώς για να προστατεύσει τον πολίτη από οικονομικές ατασθαλίες των τραπεζών.
Καλυμμένα λοιπόν, σημαίνει ότι σε περίπτωση, που η Alpha δεν μπορέσει να αποπληρώσει, μπαίνει η Trust Hannover και παίρνει ότι asset, περιουσιακό στοιχείο, υπάρχει. Δηλ.
ταμείο ημέρας
καταθέσεις πολιτών
μισθούς πολιτών
συντάξεις γερόντων
κτίρια της τραπέζης αλλά και στεγαστικών δανείων τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων, που δεν εξυπηρετούνται

Στη συνέχεια φθάνει και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ακινήτων και από πολίτες και παίρνει βέβαια και τα ακίνητα ανά την χώρα.
Συμφωνώ δε και επαυξάνω με την τελευταία σου παράγραφο. Γιατί δεν τους στέλνουμε στον διάολο και αν έρθουν να διεκδικήσουν να τους πούμε
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
ΟΧΙ
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΆΡΙΣΤΟΣ… ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ και όχι ΠΑΡΤΗΣ, που κάνουν τα ρεμάλια.

Νομίζω ότι εμείς - εσείς σ 'αυτή την συζήτηση - έχετε μπει πιο βαθειά στο τί μπορούνε να κάνουν σε περίπτωση μη αποπληρωμής των δανείων, παρά οι ίδιοι οι πιστωτές.

Νομίζω ότι στο μυαλό των πιστωτών δεν υπάρχει το σενάριο να μας πάρουν κτίρια και δάνεια της ναυτιλίας, αξιόγραφα και άλλα. Νομίζω ότι αυτό που θέλουν είναι αυτό που έδωσαν, μετρητά με μεγάλη προσαύξηση, προκειμένου να διατηρήσουμε την δυνατότητα να εξακολουθούμε να αγοράζουμε από αυτούς, κι εκείνοι να εξακολουθούν να έχουν εξαγωγές περισσότερες από τις εισαγωγές τους.

Την τράπεζα δεν την ενδιαφέρει ούτε το σπίτι σου, ούτε το αυτοκίνητό σου, την ενδιαφέρουν τα μετρητά που υποσχέθηκες να δώσεις. Η υποθήκη του σπιτιού σου ασκεί πίεση προς εσένα και φόβους προκειμένου να πληρώσεις.

Έχουμε προχωρήσει τα speculations που κάνουμε περισσότερο απ ό,τι εκείνοι έχουν σκεφτεί, και είμαι σίγουρος ότι τώρα πίνουν καφέ και σκέφτονται την δική τους καριέρα, τί θα κάνουν το ΠΣΚ και πώς άραγε θα τα καταφέρει η Ελλάδα.
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 11:57
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Αυστρία: Τον Ιανουάριο η εκταμίευση της γ' δόσης - 17/11/2010 11:22:00 πμ
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 12:17
Senior Member

Απόσπασμα:

ταμείο ημέρας
καταθέσεις πολιτών
μισθούς πολιτών
συντάξεις γερόντων

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
ΟΧΙ

και παλι, ακομα και ετσι οπως τα λες να ειναι (που δεν αμφιβαλλω απλα διερωτωμαι), στις άλλες χωρες που το ΔΝΤ εκδιωχθηκε χερι στην Δημοσια περιουσια δεν μπηκε απο οσο ξερω.Κι ακομα του χρωστανε του ΔΝΤ!

Σε καθε περιπτωση Χρηστο εγω θελω να βρω δουλεια που δεν εχω 7 μηνες τωρα και θελω να μεγαλωσω το παιδι μου χωρις πολλες πολλες ελλειψεις και θεωρω τα ''μολων λαβε'', ''οχι'' ''εις οιωνος αριστος...αμυνεσθαι περι πατρης'' καλα κι ενδοξα οσον αφορα το παρελθον της χωρας αλλα ανεφαρμοστα στην συχρονη πραγματικοτητα!!!

Και ξαναεπαναλμβανω αυτο για το οποιο απαντηση δεν εχω παρει απο κανεναν, υπαρχει καμια άλλη ιδεα για την παρουσα κατασταση? Για το μελλον ξεορουμε τι πρεπει να γινει, αναπτυξη, επαναφορα των αποδημησων εταιρειων κ.λ.π.!!! Τωρα ομως, στο παρον και για να φτασουμε στο μελλον, θεωρεις οτι το ''μολων λαβε'' ειναι ο σωστος ο δρομος ¨η ενεχει καταβαραθρωση, πεινα, ανεχεια κ.λ.π.?
Διοτι στην Ουγγαρια ας πουμε που πηγε να μπει το ΔΝΤ επιβαλλοντας τα ιδια με εμας, εκδιωχθηκε απο την τοτε κυβερνηση επεβαλε ομως τα μετρα που της ειχαν συστηθει απο αυτο,με επιπτωση στην ανεργια (12% απο 7%) αφου η μια μετα την αλλη επιχειρησεις εκλεισαν, οπως κιεδω, κοψιμο μισθων, συνταξεων, επιδοτησεων κ.λ.π., αυξηση του ΦΠΑ απο 20% σε 25% και αλλα πολλα τα οποια μπορεις να δεις εδω in.gr - Το «υπόδειγμα» της Ουγγαρίας και η προσφυγή στο ΔΝΤ - Ειδήσεις - Οικονομία και ολα αυτα μετα την εκδιωξη του ΔΝΤ! Ουγγαρια στραφηκε στο ΔΝΤ το 2008 και το παραπανω αρθρο ειναι του μαρτιου του 2010 μετα την εκδιωξη του ΔΝΤ!!! Παρολα αυτα εφαρμοσε τις στρατηγηκες του ΔΝΤ!!
Μηπως δεν υπαρχει άλλος δρομος? μηπως ειτε με ΔΝΤ ειτε χωρις ΔΝΤ θα εχουμε τα ιδια και αυτα μετρα αλλα χωρις το ΔΝΤ και την οποια δικαιολογια εφαρμογης των μετρων αυτο προσφερει, θα εχουν πατημα πιεσης προς την Κυβερνηση (την καθε κυβερνηση) οι διαφοροι συνδικαλλιστες ωστε να μην εφαρμοσθει τιποτα και να πτωχευσουμε ωραια και καλα?
Σκεψεις εκφραζω!

Υ.Γ. σου εχω στειλει ΠΜ για αλλο θεμα (της παραγγελιας σου) δες το και απαντησε μου please!
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 12:20
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Michael Chatzilias Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομίζω ότι εμείς - εσείς σ 'αυτή την συζήτηση - έχετε μπει πιο βαθειά στο τί μπορούνε να κάνουν σε περίπτωση μη αποπληρωμής των δανείων, παρά οι ίδιοι οι πιστωτές.

Νομίζω ότι στο μυαλό των πιστωτών δεν υπάρχει το σενάριο να μας πάρουν κτίρια και δάνεια της ναυτιλίας, αξιόγραφα και άλλα. Νομίζω ότι αυτό που θέλουν είναι αυτό που έδωσαν, μετρητά με μεγάλη προσαύξηση, αν όμως δεν πληρώσουμε? προκειμένου να διατηρήσουμε την δυνατότητα να εξακολουθούμε να αγοράζουμε από αυτούς, κι εκείνοι να εξακολουθούν να έχουν εξαγωγές περισσότερες από τις εισαγωγές τους.

Την τράπεζα δεν την ενδιαφέρει ούτε το σπίτι σου, ούτε το αυτοκίνητό σου, την ενδιαφέρουν τα μετρητά που υποσχέθηκες να δώσεις. αν όμως δεν πληρώσουμε? Η υποθήκη του σπιτιού σου ασκεί πίεση προς εσένα και φόβους προκειμένου να πληρώσεις. Δεν έχεις ακούσει για πλειστηριασμούς?

Έχουμε προχωρήσει τα speculations που κάνουμε περισσότερο απ ό,τι εκείνοι έχουν σκεφτεί, και είμαι σίγουρος ότι τώρα πίνουν καφέ και σκέφτονται την δική τους καριέρα, τί θα κάνουν το ΠΣΚ και πώς άραγε θα τα καταφέρει η Ελλάδα.
Τους ξέρω πιο ξενέρωτους και φραγκοφονιάδες. Άλλωστε όλων το όνειρο είναι να έρθουν στην Ελλάδα διακοπές ή για τα γεράματά τους. Το long run αυτών, είναι η 15ετία. Γιατί να μην πάρουν περιουσίες αρκετά φθηνότερα? Πόσα πανάκριβα αυτοκίνητα κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα, που οι μάγκες επειδή είναι στελέχη τραπεζών, δεν έχουν πληρώσει μία? Φαντάσου οι έξω πρώτοι διδάξαντες. Μόλις προχθές... έφυγε και ο τελευταίος υπεύθυνος διευθυντής της Ziemens που είχε σπίτι στην Πάρο. Τυχαίο? Δεν νομίζω.
Για αυτό λοιπόν και εγώ, εν αντιθέσει με αυτούς, θα πάρω την μπουμπού και θα τραβήξω για Λουτράκι, για να γνωρίσω τον εκεί Βασίλη για καφεδάκι, μαζί με τον… συμπολεμιστή Λουκά από την Κόρινθο. Μετά θα μου δανείσει τον εξοπλισμό που μου λείπει για μια εκδήλωση της ΚΤΜ και θα πάμε και βολτούλα μέχρι το ground zero.
Άμα τελειώσω και νωρίς θα πεταχτώ και μέχρι την βαρκούλα μου στην Ερμιόνη. Όποιος ψήνεται για Επιδαυριανά στροφυλίκια… ευπρόσδεκτος.
Και όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα φράγκα και τους Φράγκους, όσο με τις ανθρώπινες σχέσεις.

Zήτω το GS Forum. Και το εννοώ.
Reply With Quote
Παλιό 17-11-2010, 12:27
Senior Member

Απόσπασμα:
Τους ξέρω πιο ξενέρωτους και φραγκοφονιάδες. Άλλωστε όλων το όνειρο είναι να έρθουν στην Ελλάδα διακοπές ή για τα γεράματά τους. Το long run αυτών, είναι η 15ετία. Γιατί να μην πάρουν περιουσίες αρκετά φθηνότερα? Πόσα πανάκριβα αυτοκίνητα κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα, που οι μάγκες επειδή είναι στελέχη τραπεζών, δεν έχουν πληρώσει μία? Φαντάσου οι έξω πρώτοι διδάξαντες. Μόλις προχθές... έφυγε και ο τελευταίος υπεύθυνος διευθυντής της Ziemens που είχε σπίτι στην Πάρο. Τυχαίο? Δεν νομίζω.
Για αυτό λοιπόν και εγώ, εν αντιθέσει με αυτούς, θα πάρω την μπουμπού και θα τραβήξω για Λουτράκι, για να γνωρίσω τον εκεί Βασίλη για καφεδάκι, μαζί με τον… συμπολεμιστή Λουκά από την Κόρινθο. Μετά θα μου δανείσει τον εξοπλισμό που μου λείπει για μια εκδήλωση της ΚΤΜ και θα πάμε και βολτούλα μέχρι το ground zero.
Άμα τελειώσω και νωρίς θα πεταχτώ και μέχρι την βαρκούλα μου στην Ερμιόνη. Όποιος ψήνεται για Επιδαυριανά στροφυλίκια… ευπρόσδεκτος.
Και όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα φράγκα και τους Φράγκους, όσο με τις ανθρώπινες σχέσεις.

Zήτω το GS Forum. Και το εννοώ.

Δεν θα πληρώσουμε, και το ξέρεις νομίζω.

Τί θα γίνει τότε, πιθανόν να πάρουν κι άλλα μέτρα, και γίνει προσαύξηση επιτοκίων, και οι επόμενες γενιές να πληρώνουν σημερινά δάνεια, όπως κάνουμε κι εμείς τώρα για τα δάνεια του Παπανδρέου το 1981 από την Citi (βλέπε σχετικά με την οικογένεια της γυναίκας του Παπανδρέου, σχετικά με την χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ). Τι άλλο θα γίνει, πιθανώς επιπτώσεις στον τουρισμό (δηλαδή % των εισοδημάτων εκ τουρισμό στους πιστωτές, άρα κι εκείνοι με την σειρά τους απολαμβάνουν Ελλάδα), κι άλλα.

Αρχίζω και συμφωνώ με κείνους που λένε να ζήσουμε το σήμερα.
Παλαιότερα ήθελα να φροντίζω το αύριο.

GeorgeP, θα βρεις μια καλή δουλειά, συνέχισε το ψάξιμο, θα πάρει χρόνο αλλά θα τα καταφέρεις.

Είναι όμορφα προς τα κει, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνι, Πόρο, ίσως τώρα τον χειμώνα μια εξόρμηση θα ήταν όμορφη εκεί.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης