GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Κόσμος

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 27-11-2010, 10:54
Slane Ο/Η Slane βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: BMW F 650 GS TWIN 2010
Προεπιλογή Απάντηση: Ο Καντονά καλεί τους Ευρωπαίους σε επανάσταση κατά των τραπεζών!

Παιδιά ας το κάνουμε. Ας αναλάβομουμε τις οικονομίες μας εκείνη τη μέρα, έστω για λίγες μέρες ή & μια μέρα μπας & ταρακουνήσουμε τους νόμιμους τοκογλύφους. Γιατί επιτόκια σε πιστωτική καρτά 16-18 % αν δεν είναι τοκογλυφία τότε τι είναι;
Ας συνειδητοποιήσουμε τη δυναμή μας επιτέλους.
Reply With Quote
Παλιό 27-11-2010, 11:38
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Ο Καντονά καλεί τους Ευρωπαίους σε επανάσταση κατά των τραπεζών!

Να ρωτήσω τώρα εγώ ο αθώος και απονήρευτος επαρχιώτης "τι θα καταφέρουμε αν πάμε να σηκώσουμε τα λεφτά μας?". Όπως είπαν και πιο πάνω είναι γνωστό ότι οι τράπεζες δεν έχουν να μας δώσουν σε όλους όλες τις καταθέσεις μας, οπότε αν υποτεθεί ότι καταρρέει το Ελληνικό ας πούμε τραπεζικό σύστημα και οι τράπεζες δηλώσουν αδυναμία να πληρώσουν τους καταθέτες, δλδ πτωχεύσουν, το σίγουρο είναι ότι πάμπολλοι συμπολίτες μας θα χάσουν τα λεφτά τους. Δεν είμαι τραπεζικός αλλά έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα, αν κάνω λάθος κάποιος γνώστης ας με διορθώσει.
Reply With Quote
Παλιό 27-11-2010, 12:47
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ρωτήσω τώρα εγώ ο αθώος και απονήρευτος επαρχιώτης "τι θα καταφέρουμε αν πάμε να σηκώσουμε τα λεφτά μας?". Όπως είπαν και πιο πάνω είναι γνωστό ότι οι τράπεζες δεν έχουν να μας δώσουν σε όλους όλες τις καταθέσεις μας, οπότε αν υποτεθεί ότι καταρρέει το Ελληνικό ας πούμε τραπεζικό σύστημα και οι τράπεζες δηλώσουν αδυναμία να πληρώσουν τους καταθέτες, δλδ πτωχεύσουν, το σίγουρο είναι ότι πάμπολλοι συμπολίτες μας θα χάσουν τα λεφτά τους. Δεν είμαι τραπεζικός αλλά έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα, αν κάνω λάθος κάποιος γνώστης ας με διορθώσει.

Δεν είναι έτσι. πρώτα απ' όλα ό χοντροΚωστάκης έχει εγγυηθει για €100,000. Καραγκιόζης ολκής.

Στην συνέχεια, δεν θα έχουν να τα δώσουν, με ότι νομικό μελλοντικό πάτημα μπορεί να σημαίνει αυτό.

Στην συνέχεια θα χεστούν επάνω τους, διότι θα καταλάβουν ότι οι πολίτες (και όχι ο λαός πλέον) τους έχουν πάρει χαμπάρι, με ενδεχόμενη βελτίωση στην μελλοντική τους πολιτική. Για κέρδος ΔΙΚΟ μας.

Θα έχει πλάκα όμως να δούμε τί θα γίνει εκείνη την ημέρα.
Reply With Quote
Παλιό 27-11-2010, 12:58
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του εύρο που λέει ότι δεν θα καταρρεύσουν όλες οι τράπεζες αλλά αυτές που δεν έχουν επάρκεια κεφαλαίων ,άρα θα ανέβει το διατραπεζικό , η Ε.Κ.Τ. θα κόψει και θα δανείσει μόνο τις μεγάλες (που έχουν εγγυήσεις) και σύντομα θα εξαγορασθούν όλες οι μικρές .!
Reply With Quote
Παλιό 27-11-2010, 13:04
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Εμάς kardia mou, όλα αυτά τα σενάρια δεν μας απασχολούν. Όλα αυτά είναι πολύ μακρινά. And in the long run, we are all dead.

Μήνυμα θέλουμε να περάσουμε...
Reply With Quote
Παλιό 27-11-2010, 13:30
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του εύρο που λέει ότι δεν θα καταρρεύσουν όλες οι τράπεζες αλλά αυτές που δεν έχουν επάρκεια κεφαλαίων ,άρα θα ανέβει το διατραπεζικό , η Ε.Κ.Τ. θα κόψει και θα δανείσει μόνο τις μεγάλες (που έχουν εγγυήσεις) και σύντομα θα εξαγορασθούν όλες οι μικρές .!

Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν έχει περισσότερο από το 30-35% του κεφαλαίου της, σε κανονικό, ρευστό χρήμα, το υπόλοιπο είναι σε "χαρτιά", ομόλογα κλπ. Οπότε βάση αυτής της παραδοχής όλες θα καταρρεύσουν.
Reply With Quote
Παλιό 27-11-2010, 13:32
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν είναι έτσι. πρώτα απ' όλα ό χοντροΚωστάκης έχει εγγυηθει για €100,000. Καραγκιόζης ολκής.

Στην συνέχεια, δεν θα έχουν να τα δώσουν, με ότι νομικό μελλοντικό πάτημα μπορεί να σημαίνει αυτό.

Στην συνέχεια θα χεστούν επάνω τους, διότι θα καταλάβουν ότι οι πολίτες (και όχι ο λαός πλέον) τους έχουν πάρει χαμπάρι, με ενδεχόμενη βελτίωση στην μελλοντική τους πολιτική. Για κέρδος ΔΙΚΟ μας.

Θα έχει πλάκα όμως να δούμε τί θα γίνει εκείνη την ημέρα.

Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα, ακόμα κι εγώ που δεν είμαι "οικονομικός" το είδα τραγικό λάθος. Αλλά θα πρέπει να γράψω μπόλικα για να εξηγήσω τι σκέφτηκα και χρόνος ...δεν.
Reply With Quote
Παλιό 28-11-2010, 02:33
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vaska Εμφάνιση μηνυμάτων
Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν έχει περισσότερο από το 30-35% του κεφαλαίου της, σε κανονικό, ρευστό χρήμα, το υπόλοιπο είναι σε "χαρτιά", ομόλογα κλπ. Οπότε βάση αυτής της παραδοχής όλες θα καταρρεύσουν.
Το γνωρίζω ,γι `αυτό μιλώ γι άνοδο του διατραπεζικού από τράπεζες που δεν θα επηρεαστούν και θα δανείσουν π.χ. εκτός των χωρών που θα συμβεί η ομαδική ανάληψη ,και για βοήθεια από την Ε.Κ.Τ. που θα μετατρέψει τα χαρτιά (τίτλους) σε ρευστό. Οι μόνοι που θα καταρρεύσουν είναι αυτοί με <ανίσχυρα> χαρτιά και θα εξαγοραστούν αστραπιαία .
Θυμήσου ότι πρόσφατα κάποιος τραπεζίτης γνωστοποίησε την πρόθεση εξαγοράς 2 μικρών (η μια και προβληματική) τραπεζών ,άραγε δεν υπολόγισε καλά και απέσυρε την προσφορά `η τα μεγάλα αφεντικά του σφύριξαν να περιμένει ???

Ααααα να μην ξεχάσω βέβαια και το σύρμα που θα πέσει στα κλεφτρόνια ….
Πάω στοίχημα ότι κάποια κυκλώματα θα είναι on line με τα προσωπικά στοιχεία των καλύτερων πελατών… (20 χρόνια φούρναρης … κάτι ξέρω …)
Reply With Quote
Παλιό 28-11-2010, 14:39
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Το γνωρίζω ,γι `αυτό μιλώ γι άνοδο του διατραπεζικού από τράπεζες που δεν θα επηρεαστούν και θα δανείσουν π.χ. εκτός των χωρών που θα συμβεί η ομαδική ανάληψη ,και για βοήθεια από την Ε.Κ.Τ. που θα μετατρέψει τα χαρτιά (τίτλους) σε ρευστό. Οι μόνοι που θα καταρρεύσουν είναι αυτοί με <ανίσχυρα> χαρτιά και θα εξαγοραστούν αστραπιαία .
Θυμήσου ότι πρόσφατα κάποιος τραπεζίτης γνωστοποίησε την πρόθεση εξαγοράς 2 μικρών (η μια και προβληματική) τραπεζών ,άραγε δεν υπολόγισε καλά και απέσυρε την προσφορά `η τα μεγάλα αφεντικά του σφύριξαν να περιμένει ???

Ααααα να μην ξεχάσω βέβαια και το σύρμα που θα πέσει στα κλεφτρόνια ….
Πάω στοίχημα ότι κάποια κυκλώματα θα είναι on line με τα προσωπικά στοιχεία των καλύτερων πελατών… (20 χρόνια φούρναρης … κάτι ξέρω …)

Προφανώς μιλάς για τον λεβεντάκο που ήθελε με δανεικά ν' αγοράσει το ΤΤ και την Αγροτική. Κι εμένα ο μυαλός μου πάει στο ότι κάτι του σφύριξαν και υπαναχώρησε γιατί οι εδώ επικεφαλείς ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα.

Από την άλλη, πόσο δίκιο έχεις με το "κλεφτρόνια online".

Τες πα δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Αλλαγή στο σύστημα της νόμιμης τοκογλυφίας θα δούμε μόνον όταν όλοι ξεσηκωθούν και οι τραπεζίτες (ας μου επιτραπεί η έκφραση) χεστούν επάνω τους.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης