το νουμερο μου φιλε gandrea ειναι στο προφιλ μου , βεβαια δεν θα σε εξυπηρετησω εγω αυτοπροσωπως , αλλα καποιος , οδηγος
φιλε tsompanis η δουλεια του πατερα μου ειναι το εμποριο ξυλειας , εδω και 25 χρονια , ειτε σαν πρωτη υλη σε εργοστασια , ειτε σαν εμποριο χονδρικης σε μαντρες καυσοξυλων . Η δικη του αποψη (οχι η δικη μου ) ειναι πως η καμιναδα , ειναι καμιναδα και καθε αρχη της χειμερινης σαιζον , θα ανεβει καποιος στην ταρατσα , θα βαλει το βουρτσινο 'εργαλειο ' στην καμιναδα και θα γινει σαν καινουρια . αυτο ειναι ενα θεμα που λυνεται ευκολα .
παρολ'αυτα ολα τα ξυλα , βγαζουν καπνα , αλλα περισσοτερη , αλλη λιγοτερη , αλλα φλογα σαν του πευκου ...δεν βγαζει κανενα αλλο ξυλο ... και εχουμε καψει οτι ξυλο υπαρχει στην Ελλαδα (ελια , αγριο ελατο , ελατο , δρυ , οξυα , κτλ) .
για παραδειγμα εγω στο δικο μου σπιτι καιω 8 τονους πευκο + 1 τονο ελια καθε χρονο . την ελια την χρησιμοποιω μονο οταν θελω να ψησω στο τζακι μου γιατι κανει τρομερο καρβουνο , οπως και το ελατο . αλλα ενω τα πευκα κανουν ολη τη φλογα η ελια καιγεται σε 2 γεμισματα πευκου .