GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #51  
Παλιό 04-02-2011, 20:30
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Μηνύματα: 19,324
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com


σορρυ........δεν αντεξα αλλο
Reply With Quote
  #52  
Παλιό 04-02-2011, 21:01
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina
Μηνύματα: 3,084
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

έλειψα για λίγο και δεν σας προλαβαίνω!
αν και είμαστε of topic καλό είναι να πούμε δυό πράγματα για να γνωρίζουμε.
εξάλλου όλοι έχετε παιδιά και σας ενδιαφέρει

να πάρουμε τα πραγματα απο την αρχή.
μιλάμε για το αγελαδινό που πίνουμε νωπό,γιατί για το πρόβιο και το γίδινο αλλάζει το πράμα λόγω λιπαρών.
ΦΡΕΣΚΟ λέγεται το γάλα που συσκευάζεται εντός 24 ωρών και έχει ημερομηνία λήξεως στις 3 μέρες. τις 24 ώρες τις εκαναν 48 και τις 3 μέρες 4 και ορισμένες εταιρίες 5 και έχω την εντύπωση αυθαίρετα.
απο εκεί και πέρα λέγεται μακράς διάρκειας (κάτι που δεν αναγράφεται πλέον σε αυτές τις συσκευασίες)

Το γάλα είναι ζωντανός οργανισμός και πρέπει να οξυγονώνεται για να μην μαζεύει πολλά βακτήρια.
Για να κρατήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του (ο λόγος που το πίνουμε)θα πρέπει να ταλαιπωρηθεί όσο γίνεται λιγότερο με παστερίωση. για αυτό και το φρέσκο γάλα (3 ημερών)ομογενοποιείται και περνάει χαμηλή παστερίωση.έτσι κρατάει και τα θρεπτικά συστατικά και την γεύση.
αν κάνεις υψηλή παστερίωση (μακράς διάρκειας)χάνεις πάρα πολλά και μαζί με αυτά και την γευση.η οποία αλλάζει προς το νερομπλουμ.
Πως ειναι δυνατόν όμως το μακρας διάρκειας να είναι πιο νόστιμο απο το φρέσκο?
Ρωτήστε τις πολυεθνικές! εννοείτε πως τα θρεπτικά συστατικά σχεδόν έχουν πάει περίπατο...
με όλες αυτές τις καταιγιστικές διαφημίσεις για τα γάλατα 10ημερών κ.λ.π
ο κόσμος άρχισε να αγοράζει αυτά τα μακράς διάρκειας και έτσι δώσαμε απο μόνοι μας αβάντα στις εταιρίες να έχουν όλον τον χρόνο για να φέρουν το γάλα τους απο την άλλη άκρη της Ευρώπης και όχι μόνο


κάτι άλλο που αναφερθηκε για επιστροφές και ξανα-μανα παστερίωση,δεν γνωρίζω και δεν το έχω ξανακούσει.μου φαίνεται περιεργο πάντως

Επίσης υπάρχουν εταιρίες με γάλα προέλευσης 100% ελληνικό που δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ γάλα-ταξιδευτή και μικρές εταιρίες που το έχουν συσκευάσει και διαθέσει στο φτερό στην τοπική αγορά,που δεν χρειάζονται υψηλές παστεριώσεις και αυτό ίσως είναι το καλύτερο γάλα.
εδώ στην Ήπειρο,στην Θεσσαλία, ακόμη και στην Κρήτη υπάρχουν τέτοιες εταιρίες.
Σίγουρα δεν θα τις δείτε να έχουν πάρει βραβεία στην ελλάδα.κάτι που δεν ισχυεί για το εξωτερικό
Η Δωδώνη (με την μεγαλύτερη πίτα)ο Συνεταιρισμός Μετσόβου (με το μετσοβόνε) η Βιοπάν στα Γρεβενά ο Καράλης είναι σταθερά οι πρώτες σε πωλήσεις στην περιοχή της Ηπείρου και αυτό δεν είναι τυχαίο αφου πάρα πολλές οικογένειες παράγουν γάλα.εννοείτε 100% ελληνικό

Γιατί το ελληνικό γάλα είναι καλύτερο απο το ευρωπαικό?
σίγουρα όχι γιατί είμαστε μάγκες! το ξηρό κλίμα και τα ζεστά καλοκαίρια ιδιως στα νησιά ή τον θεσαλικό κάμπο με τα 40άρια που δεν υπάρχει πολύ φρέσκια πρασινάδα
το ζώο τρώει πιο ξερή τροφή,με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν κατα πολύ το ασβέστιο και τα λιπαρά.στην ήπειρο και την μακεδονία προσθέστε και την βιοποικιλότητα και έδεσε το γλυκό.

Τέλος για την ιστορία,να αναφέρω πως ο Έλληνας παραγωγός παίρνει για κάθε κιλό γάλακτος,μόλις 0,38 λεπτά...και κιλό όχι λίτρο

ελπίζω να βοήθησα
Reply With Quote
  #53  
Παλιό 04-02-2011, 21:11
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
έλειψα για λίγο και δεν σας προλαβαίνω!
αν και είμαστε of topic καλό είναι να πούμε δυό πράγματα για να γνωρίζουμε.
εξάλλου όλοι έχετε παιδιά και σας ενδιαφέρει

να πάρουμε τα πραγματα απο την αρχή.
μιλάμε για το αγελαδινό που πίνουμε νωπό,γιατί για το πρόβιο και το γίδινο αλλάζει το πράμα λόγω λιπαρών.
ΦΡΕΣΚΟ λέγεται το γάλα που συσκευάζεται εντός 24 ωρών και έχει ημερομηνία λήξεως στις 3 μέρες. τις 24 ώρες τις εκαναν 48 και τις 3 μέρες 4 και ορισμένες εταιρίες 5 και έχω την εντύπωση αυθαίρετα.
απο εκεί και πέρα λέγεται μακράς διάρκειας (κάτι που δεν αναγράφεται πλέον σε αυτές τις συσκευασίες)

Το γάλα είναι ζωντανός οργανισμός και πρέπει να οξυγονώνεται για να μην μαζεύει πολλά βακτήρια.
Για να κρατήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του (ο λόγος που το πίνουμε)θα πρέπει να ταλαιπωρηθεί όσο γίνεται λιγότερο με παστερίωση. για αυτό και το φρέσκο γάλα (3 ημερών)ομογενοποιείται και περνάει χαμηλή παστερίωση.έτσι κρατάει και τα θρεπτικά συστατικά και την γεύση.
αν κάνεις υψηλή παστερίωση (μακράς διάρκειας)χάνεις πάρα πολλά και μαζί με αυτά και την γευση.η οποία αλλάζει προς το νερομπλουμ.
Πως ειναι δυνατόν όμως το μακρας διάρκειας να είναι πιο νόστιμο απο το φρέσκο?
Ρωτήστε τις πολυεθνικές! εννοείτε πως τα θρεπτικά συστατικά σχεδόν έχουν πάει περίπατο...
με όλες αυτές τις καταιγιστικές διαφημίσεις για τα γάλατα 10ημερών κ.λ.π
ο κόσμος άρχισε να αγοράζει αυτά τα μακράς διάρκειας και έτσι δώσαμε απο μόνοι μας αβάντα στις εταιρίες να έχουν όλον τον χρόνο για να φέρουν το γάλα τους απο την άλλη άκρη της Ευρώπης και όχι μόνο


κάτι άλλο που αναφερθηκε για επιστροφές και ξανα-μανα παστερίωση,δεν γνωρίζω και δεν το έχω ξανακούσει.μου φαίνεται περιεργο πάντως

Επίσης υπάρχουν εταιρίες με γάλα προέλευσης 100% ελληνικό που δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ γάλα-ταξιδευτή και μικρές εταιρίες που το έχουν συσκευάσει και διαθέσει στο φτερό στην τοπική αγορά,που δεν χρειάζονται υψηλές παστεριώσεις και αυτό ίσως είναι το καλύτερο γάλα.
εδώ στην Ήπειρο,στην Θεσσαλία, ακόμη και στην Κρήτη υπάρχουν τέτοιες εταιρίες.
Σίγουρα δεν θα τις δείτε να έχουν πάρει βραβεία στην ελλάδα.κάτι που δεν ισχυεί για το εξωτερικό
Η Δωδώνη (με την μεγαλύτερη πίτα)ο Συνεταιρισμός Μετσόβου (με το μετσοβόνε) η Βιοπάν στα Γρεβενά ο Καράλης είναι σταθερά οι πρώτες σε πωλήσεις στην περιοχή της Ηπείρου και αυτό δεν είναι τυχαίο αφου πάρα πολλές οικογένειες παράγουν γάλα.εννοείτε 100% ελληνικό

Γιατί το ελληνικό γάλα είναι καλύτερο απο το ευρωπαικό?
σίγουρα όχι γιατί είμαστε μάγκες! το ξηρό κλίμα και τα ζεστά καλοκαίρια ιδιως στα νησιά ή τον θεσαλικό κάμπο με τα 40άρια που δεν υπάρχει πολύ φρέσκια πρασινάδα
το ζώο τρώει πιο ξερή τροφή,με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν κατα πολύ το ασβέστιο και τα λιπαρά.στην ήπειρο και την μακεδονία προσθέστε και την βιοποικιλότητα και έδεσε το γλυκό.

Τέλος για την ιστορία,να αναφέρω πως ο Έλληνας παραγωγός παίρνει για κάθε κιλό γάλακτος,μόλις 0,38 λεπτά...και κιλό όχι λίτρο

ελπίζω να βοήθησα
οχι δεν βοηθησες........απλως, βοηθησες ανεκτιμητα πολυ!!!!!!!

Σε ευχαριστουμε ολοι εμεις οι γονεις και μη!!!!

Ξανα.....respect!!!!
Reply With Quote
  #54  
Παλιό 04-02-2011, 21:24
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE
Μηνύματα: 5,102
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

άψογος και κατατοπιστικός....
Ευχαριστούμε....
Reply With Quote
  #55  
Παλιό 04-02-2011, 21:34
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Μηνύματα: 7,766
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

Τσοπάνη σε ευχαριστώ! Δε βρίσκονται εύκολα αυτές οι πληροφορίες!

Reply With Quote
  #56  
Παλιό 04-02-2011, 21:53
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Μηνύματα: 19,324
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

ωραιος ο τσοπαναρεος...
Reply With Quote
  #57  
Παλιό 04-02-2011, 22:16
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina
Μηνύματα: 3,084
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

διαβάστε και αυτό αν δεν βαριέστε έτσι για να καταλαβαίνουμε λίγο τι γίνετε..

H Δέλτα εναντίον της Greenpeace για τον Οδηγό Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα | Greenpeace Greece
Reply With Quote
  #58  
Παλιό 04-02-2011, 22:37
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator
 
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95
Μηνύματα: 13,321
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

τι ωραίο νήμα βρε παιδια από τον πειρατη του thegreekz φτάσαμε στα γάλατα
βοσκέ ξεκίνα να βάζεις νήματα με τις γνώσεις σε γάλατα κρέατα και τυριά να πλουτίζει και το φόρουμ σε υλικό
να λύσουμε και μεις τις απορίες μας

btw πολύ διαφωτιστηκά όλα τνχ
Reply With Quote
  #59  
Παλιό 04-02-2011, 23:09
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE
Μηνύματα: 5,102
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από siraxanz Εμφάνιση μηνυμάτων
τι ωραίο νήμα βρε παιδια από τον πειρατη του thegreekz φτάσαμε στα γάλατα
βοσκέ ξεκίνα να βάζεις νήματα με τις γνώσεις σε γάλατα κρέατα και τυριά να πλουτίζει και το φόρουμ σε υλικό
να λύσουμε και μεις τις απορίες μας

btw πολύ διαφωτιστηκά όλα τνχ
κύριε siraxanz....να μας πείτε και εσείς περί μελιού κάποια στιγμή
Reply With Quote
  #60  
Παλιό 05-02-2011, 00:37
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
κύριε siraxanz....να μας πείτε και εσείς περί μελιού κάποια στιγμή
Ναι, ναι.......πρέπει να ζαχαρωνει ¨η οχι? θα ηταν χρησιμο να ξερουν κατι τυποι σαν κι εμενα που το τρωνε με τις φουχτες!!!!!
Reply With Quote
Απάντηση


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
To Λεξικό της Κρίσης του Αρκά (όχι του δικού μας του άλλου) frits Χιούμορ 2 24-04-2010 07:38
Ένας στους τρεις ασθενείς του HIV «δεν γνωρίζει ότι είναι οροθετικός» riko46 Υγεία 3 28-10-2009 00:12
Το θέατρο του παραλόγου στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους nek21 Γενικά - Μοτοσυκλέτα 22 09-09-2009 12:12
αφιερωμενο στους μαγκες και.... στους κουραδομαγκες Alext Χιούμορ 13 06-06-2009 01:54
Ποιά είναι η γνώμη σας για τη πώληση του Λιμανιού στους Κινέζους. VILLY Ελλάδα 7 09-01-2009 17:49


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:44.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!