GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 07-03-2011, 23:18
MIHALIS TZIMAS Ο/Η MIHALIS TZIMAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: BMW R1150 GS ADV BMW R100GS PD
Προεπιλογή Απάντηση: ...Γνώμη για adventure 1150 '04

Έχοντας χρησιμοποιήσει αρκετά και τα δυο, προτείνω 1150.
Με το 1150 Έχεις παραπάνω βάρος αλλα και μεγαλύτερη στιβαροτητα στο ταξειδι
Με το 1200 εχεις χαμηλότερη κατανάλωση , είναι πιο γρήγορο αλλα και λιγότερη αξιοπιστία.
Το 1200 ρίχνει περισσότερες γκομενες αλλα δεν έχει το χαρακτήρα του 1150.
Με το 1200 Έχεις πολλα ηλεκτρονικά για ον οφ μηχανάκι αλλα και περισσότερες πληροφορίες για το ταξειδι.
Για να πάρεις το 1200 του 08 πρέπει να δώσεις τα δίπλα χρήματα.

Τέλος πάντων αυτά είναι πληροφορίες.

Διάλεξα το 1150 γιατι με γοητεύει όταν το καβαλαω.
Reply With Quote
Παλιό 07-03-2011, 23:38
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Φαντάζεσαι το 1150 να ήταν καλύτερο από το 1200;;;
Θα είχε κλείσει η BMW τώρα!!!
Reply With Quote
Παλιό 07-03-2011, 23:59
Capitain Ο/Η Capitain βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς
Μoto: 2005 R1200RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Φαντάζεσαι το 1150 να ήταν καλύτερο από το 1200;;;
Θα είχε κλείσει η BMW τώρα!!!
Κάπου κάνεις κάποιο λάθος... Καλύτερο σε τι?
Φιατί υπάρχουν πολλοί που το υποστηρίζουν....
Εγώ πχ δε θα έδινα το δικό μου για έεεενα 1200...
Να το δώσω γιατί? Για περισσότερα άλογα? Μπορώ να τα αγοράσω φθηνότερα απο Ιαπωνία... Για αξιοπιστία? Το 1150 ήταν αυτό που όρισε την αξιοπιστια.....
Για φιλικότητα προς τον χρήστη? Μία από τα ίδια...
Εγώ, και εξέλαβέ με ως προκατειλειμμένο, θα σου πρότεινα ένα από τα μοντέλα που πωλούνται τώρα, εν μέσω κρίσης, το πολύ μέχρι 2004...
Εχουν παρελθόν, παρών, και άποψη...
Εγώ έπεσα πάνω του και ξέχασα την ανταγωνιστικότητα της ιπποδύναμης...
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2011, 00:17
Senior Member

Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Capitain Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάπου κάνεις κάποιο λάθος... Καλύτερο σε τι?
Φιατί υπάρχουν πολλοί που το υποστηρίζουν....
Εγώ πχ δε θα έδινα το δικό μου για έεεενα 1200...
Να το δώσω γιατί? Για περισσότερα άλογα? Μπορώ να τα αγοράσω φθηνότερα απο Ιαπωνία... Για αξιοπιστία? Το 1150 ήταν αυτό που όρισε την αξιοπιστια.....
Για φιλικότητα προς τον χρήστη? Μία από τα ίδια...
Εγώ, και εξέλαβέ με ως προκατειλειμμένο, θα σου πρότεινα ένα από τα μοντέλα που πωλούνται τώρα, εν μέσω κρίσης, το πολύ μέχρι 2004...
Εχουν παρελθόν, παρών, και άποψη...
Εγώ έπεσα πάνω του και ξέχασα την ανταγωνιστικότητα της ιπποδύναμης...
Εντάξει βρε Captain! Θα το παρατήρησες, είναι κανόνας ότι ο καθένας θεωρεί καλύτερο το μοντέλο που έχει αν εξαιρέσουμε την οικονομική του δυνατότητα.
Εμένα όσο με γοητεύει το R69S, δεν με γοητεύει καμία άλλη μηχανή! Η αξία που έχει για μένα είναι όσο περίπου έξι - εφτά R1200GS και ούτε για τόσα δεν θα την άλλαζα. Το 1150 είναι λίγο βαριδάκι μπροστά στην GSA' 08 και καίει τον αγλέορα. By no means όμως που λέμε και στα ελληνικά, δε σημαίνει ότι υπάρχει καλύτερη και πιο αξιόπιστη GS από το μοντέλο του 10-11. Αν δεν ισχύει αυτό, οι εταιρείες κλείνουν και μένουν τα παλιά μοντέλα για τους ρομαντικούς σα και μένα και μερικούς άλλους...
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2011, 00:39
GSMAN Ο/Η GSMAN βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Ωροπός

Δε θα σου προτεινα να παρεις το 1150 04 μιας και εχει σεβρο φρενα

Παρε ενα 1150 ποιο παλιο χωρις σεβρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Κανονας που να λεει ΄΄οτι το καινουργιο ειναι και καλυτερο δεν ισχυει..

Τα ΒΜW ειναι σαν την οικονομια μας "Καθε περσι και καλυτερα"

Κατι cun bas ηλεκτρονικα σε κανουν και πας στη δουλεια σου με bus

1150 δαγκωτο
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2011, 00:44
PACO Ο/Η PACO βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: kareas
Μoto: GS1150ADV

...παντα οταν καποιος ενδιαφερεται για αγορα τον ρωτας τι ποσο θελει να διαθεσει..οποτε μια gs1150 adv minimum 5000 maximum 8000-8500..gs 1200adv 08 13500...το πορτοφολι δικο σου...
..και αυτο το θεμα δεν θα τελειωσει και δεν πιστευω οτι θα σε βοηθησει -προσωπικη αποψη- με τα + & - της καθεμιας που εκφραζει ο καθενας μας....μακαρι να κανω λαθος και να απολαυσεις οτι και αν παρεις τελικα..καλη αγορα!!ψηφιζω 1150
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2011, 01:06
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Εντάξει βρε Captain! Θα το παρατήρησες, είναι κανόνας ότι ο καθένας θεωρεί καλύτερο το μοντέλο που έχει αν εξαιρέσουμε την οικονομική του δυνατότητα.
Εμένα όσο με γοητεύει το R69S, δεν με γοητεύει καμία άλλη μηχανή! Η αξία που έχει για μένα είναι όσο περίπου έξι - εφτά R1200GS και ούτε για τόσα δεν θα την άλλαζα. Το 1150 είναι λίγο βαριδάκι μπροστά στην GSA' 08 και καίει τον αγλέορα. By no means όμως που λέμε και στα ελληνικά, δε σημαίνει ότι υπάρχει καλύτερη και πιο αξιόπιστη GS από το μοντέλο του 10-11. Αν δεν ισχύει αυτό, οι εταιρείες κλείνουν και μένουν τα παλιά μοντέλα για τους ρομαντικούς σα και μένα και μερικούς άλλους...
Καλύτερη και αξιόπιστη το μοντέλο 10-11 σε σχέση με ποιό?
Τι εμπειρία έχει το καινούριο μοντέλο να συγκρίνει?
Εγώ πήρα ένα παλιό μοντέλο λόγω έρωτος και χωρίς μελέτη, αλλά έμαθα αργότερα ότι ήμουν τυχερός που έπεσε μπροστά μου, ότι τα μέταλλα του και τα περιφερειακά του είναι εξ'ολοκλήρου made in Germany, σε αντίθεση με τα καινούρια που είναι made από ολούθε...
Χωρίς εμπάθεια για τους ιδιοκτήτες νεότερων μοντέλων, πιστεύω ότι τα 1200άρια είτε λόγω marketing της BMW και αλλαγής target group της μαμάς, έπαψαν να είναι τέχνη και καινοτομία στον μοτοσυκλετισμό.
Απλά προσπάθησαν να βελτιώσουν το μύθο, πέτυχαν στο μαρκετινγκ, αλλά όταν στα φανάρια σταματάνε δίπλα μου 4 1200άρια με ελάχιστες διαφορες μεταξύ τους και κοιτάζουν το δικό μου και μου λένε μπράβο, πιστεύω ότι ήμουν τυχερός που διάλεξα αυτό το μηχανάκι κι ας μην ήξερα και πολλά..
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2011, 01:47
N.GS Ο/Η N.GS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: athina
Μoto: 1150gs adventure
Thumbs up Απάντηση: ...Γνώμη για adventure 1150 '04

Ομοσταυλοι φίλοι μου έχοντας το 1100gs(αν και παλιογρια μου έκανε τα χατηρια)αποφάσισα ότι πρέπει να την αναβαθμισω,έχοντας Λοιπόν στα χέρια μου της δυο εν λόγο μηχανές,νομίζω ότι πιο πολύ μου έκανε το 1150adv. Δεν ξέρω μάλλον λόγο της στιβαροτητας της και γεμάτη μέταλλο το να ταξιδευεις φορτογκα και να στριβεις αδιάφορος χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν ότι το 1200adv. Δεν είναι καλό απλά όταν ταξιδεψα με αυτό με τρόμαξε και με ξένισε το πόσο ελαφρύ ήταν για BMW και πόσο πολυ εύκολα έπεφτε στην στροφή τόσο πολύ που μερικές φορές εχανα και της γραμμές μου!!!!!
Αυτή πάντα είναι η άποψη μου χωρίς να θέλω να κατηγορησω κάτι...!!
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2011, 04:48
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από N.GS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ομοσταυλοι φίλοι μου έχοντας το 1100gs(αν και παλιογρια μου έκανε τα χατηρια)αποφάσισα ότι πρέπει να την αναβαθμισω,έχοντας Λοιπόν στα χέρια μου της δυο εν λόγο μηχανές,νομίζω ότι πιο πολύ μου έκανε το 1150adv. Δεν ξέρω μάλλον λόγο της στιβαροτητας της και γεμάτη μέταλλο το να ταξιδευεις φορτογκα και να στριβεις αδιάφορος χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν ότι το 1200adv. Δεν είναι καλό απλά όταν ταξιδεψα με αυτό με τρόμαξε και με ξένισε το πόσο ελαφρύ ήταν για BMW και πόσο πολυ εύκολα έπεφτε στην στροφή τόσο πολύ που μερικές φορές εχανα και της γραμμές μου!!!!!
Αυτή πάντα είναι η άποψη μου χωρίς να θέλω να κατηγορησω κάτι...!!
Εγώ ερχόμενος από Fazer 1000 με 143 άλογα μαμίσια καταρχήν ξεπέρασα την τεράστια διαφορά δύναμης μη μπορώντας ακόμα να το χωνέψω αλλά έπαθα κολούμπρα με το γεγονός οτι μπορώ με λίγη προσπάθεια και όρεξη να κάνω πράγματα που θα με κρατήσουν μακρυα απο το συνεργείο για 50000 χλμ....
Πέραν τουτου και ισως να είναι και κουβέντες καφενείου, άκουσα ότι το 1150 (τουλάχιστον το δικό μου) είναι εξ'ολοκλήρου φτιαγμένο με ανταλλακτικά Γερμανιας και όχι απο συνεργασίες με Κινα-Ιταλια-κτλ...
Είναι και κάποιες λεπτομερειες που μπορει ένας χρήστης με απλα εργαλεία να κανει χωρις τη βοηθεια συνεργειου-εγκεφάλου, πχ αλλαγη υγρών ABS...
Με το Integral πρεπει να γινει μεσω PC..
Τεσπά, λέω ότι αν ήθελα άλογα, θα τα αγόραζα φθηνότερα Γιαπωνέζικα...
Αν ήθελα σουζομηχανή, θα αγόραζα Ducati....
Αγόρασα χαρακτήρα και αντοχή στο χρόνο μαζί με φιλικότητα προς το χρήστη....
Reply With Quote
Παλιό 08-03-2011, 09:53
Senior Member

Απόσπασμα:
Καλύτερη και αξιόπιστη το μοντέλο 10-11 σε σχέση με ποιό?
Προφανώς με οποιοδήποτε προηγούμενο GS...

Απόσπασμα:
Τι εμπειρία έχει το καινούριο μοντέλο να συγκρίνει?..
Το μοντέλο δεν έχει καμία εμπειρία, την έχουν όμως οι σχεδιαστές του και αυτοί που έχουν φτιάξει τα προηγούμενα GS. 31 χρόνια δηλαδή όσον αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο, σχεδόν καμιά 100στή όσον αφορά τον κινητήρα και τις μοτοσυκλέτες γενικότερα και χιλιάδες λεπτομέρειες να συγκρίνουν.

Απόσπασμα:
...
Χωρίς εμπάθεια για τους ιδιοκτήτες νεότερων μοντέλων, πιστεύω ότι τα 1200άρια είτε λόγω marketing της BMW και αλλαγής target group της μαμάς, έπαψαν να είναι τέχνη και καινοτομία στον μοτοσυκλετισμό....
Εμπάθεια για πιο λόγο; Και τι σύγκριση μπορεί να γίνει σε μία μηχανή κόστους 5.000€ σήμερα με μία άλλη των 22.000€;;; Εκτός αυτού, μπαίνει και το φαινόμενο της "εκλογίκευσης" στη μέση, αλλιώς βασανιζόμαστε ιδιαίτερα...

Απόσπασμα:
...αλλά όταν στα φανάρια σταματάνε δίπλα μου 4 1200άρια με ελάχιστες διαφορες μεταξύ τους και κοιτάζουν το δικό μου και μου λένε μπράβο, πιστεύω ότι ήμουν τυχερός που διάλεξα αυτό το μηχανάκι κι ας μην ήξερα και πολλά..
1. Ας ήσουνα πάνω σε μια R12 του '35 να δεις πως θα σε κοιτάγανε... Τι θα πει αυτό; Ότι είναι καλύτερη μοτοσυκλέτα; Ανεβαίνεις πάνω, κάνεις το σταυρό σου να μη φρενάρει απότομα ο μπροστινός σου και πας...

2. Οι αναβάτες των 1200 επειδή είναι κατά κανόνα καλά παιδιά και όντως γνώστες του ότι καβαλούν ότι καλύτερο υπάρχει σε μοτοσυκλέτα σήμερα, δείχνουν... συμπόνια προς τους αναβάτες οποιαδήποτε άλλης μηχανής! Μέχρι και "καλό μηχανάκι το varadero" θα τους ακούσεις να λένε!

Εν κατακλείδι, ο έρως εξ ορισμού τυφλώνει και αυτός είναι ο σκοπός του για την αναπαραγωγή του είδους. Εν προκειμένω, όταν πρόκειται για μοτοσυκλέτα, πάλι είναι αδύνατο να πείσεις κάποιον που έχει ερωτευτεί μία μηχανή ότι, ξέρεις κάτι, έχουν βγει και καλύτερες και ομορφότερες που κάνουν πιο πολλά κόλπα απ΄τη δικιά σου!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης