01-05-2011, 15:44
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS
|
|
Απάντηση: 6 στους 10 ζητούν να καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσι
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Albatros
Ο Δημόσιος υπάλληλος έχει παντα πολιτικούς προϊσταμένους,εαν αρνηθεί εκτέλεση μη σύννομων εντολών κινδυνεύει αμεσα από απόλυση αν δεν προστατεύεται από το Νόμο.Το αν το Δημόσιο δουλεύει σύμφωνα με τις επιθυμίες μας έχει να κάνει κυρίως με το τρόπο λειτουργίας του τη δομή του και τον μη εκσυγχρονισμό του και λιγότερο από την μη αποδοτικότητα ορισμένων υπαλλήλων που αισθάνονται ασφαλείς λογω μονιμοτητας.
[IMG]file:///C:/Users/chris/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
|
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366
Η μονιμότητα Δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα (μην νομίζετε ότι είμαι κατά). Η επιλογή των προισταμένων είναι το παν. Εκεί θέλει δουλειά. Αν ο προιστάμενος είναι κοματικός (που είναι) ή αν θέλετε <<τρελός>> (παλιότερα είχα προιστάμενο με πρόβλημα) δεν μπορεί να λειτουργήσει το θέμα.
|
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_366
Το όλο θέμα είναι εκεί, κατά την γνώμη μου.
Και κάτι άλλο. Οι προιστάμενοι (πολιτικοί ή υπηρεσιακοί) έχουν ``βολέψει`` τους 25 σε γραφεία (βλέπε οπαδ Πειρ...) και έναν στον γκισέ να εξυπηρετήσει 1000 άτομα. Και δεν προχωρά η δουλειά μετά. Δεν πήγαν από μόνοι τους.
Για να <<φύγει>> η μονιμότητα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να γίνει πρωτα σωστή αξιολόγιση των προισταμένων σε α,β,γ, βαθμό για να μην είναι έπειτα ο κάθε υπάλληλος στο χέρι του καθένα άχρηστου.
|
Απλοί προϊστάμενοι είναι, όπως έχουν και όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα. Ή έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται. Ο ιδιωτικός υπάλληλος, δεν μπορεί να έχει κομπλεξικό – ανίκανο – άδικο κλπ προϊστάμενο? Είναι παιδί ενός κατώτερου θεού και δεν έχει τα ίδια δικαιώματα ασφάλειας με τον δημόσιο αντίστοιχο?
Αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν τόσο υψηλό φρόνημα, που να αρνούνται εκτέλεση μη σύννομων εντολών, το κράτος γενικότερα θα ήταν πολύ πιο μπροστά, διότι οι πολιτικοί δεν θα μπορούσαν να περάσουν τις ανομίες τους. Εκεί όμως έχω την εντύπωση ότι το ένα χέρι τρίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο. Και βέβαια παίρνουν το δικαίωμα ρεμάλια του στυλ Πάγκαλου και λένε τα περίφημα: μαζί τα φάγατε.
Γνώμη μου είναι το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Για την γενικότερη αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του κράτους, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων στα μάτια των πολιτών. Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι ΔΥ της Γαλλίας, όπου έχουν τον αμέριστο σεβασμό των πολιτών. Για τους αντίθετους ακριβώς λόγους από τους συναδέλφους τους Έλληνες.
Σε άλλο κράτος υπάρχει μονιμότητα στο δημόσιο?
|