GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 06-05-2011, 01:21
Hekima Ο/Η Hekima βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS Συνοδηγός
Προεπιλογή Απάντηση: Ενδοσχολική βία

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραίο παράδειγμα με σωστή αντιμετώπιση.

Η μεγάλη μου η κόρη είναι 22. Ακόμη και τώρα, όταν ξέρουμε με την Ειρήνη ότι είναι στην περιοχή, της τηλεφωνούμε για να περάσουμε για ένα... φιλάκι.
Ο έλεγχος των φίλων της και τα ραντάρ μου για κακοτοπιές, πάντα εν γρηγόρση…

Παίρνουμε και το φιλάκι μας.
Πολύ σημαντικό το φιλάκι το αποζητώ με κάθε ευκαιρία από τα παιδιά μου.
Χρήστο χρόνια πολλά στην Ειρήνη σου να είναι γερή ευτυχισμένη και να την αγαπάς
Reply With Quote
Παλιό 06-05-2011, 01:31
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Hekima Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύ σημαντικό το φιλάκι το αποζητώ με κάθε ευκαιρία από τα παιδιά μου.
Χρήστο χρόνια πολλά στην Ειρήνη σου να είναι γερή ευτυχισμένη και να την αγαπάς
Από τα λίγα πράγματα, που... απαιτώ στην ανατροφή. Τον Κωστή, 2 ετών, από τώρα τον μαθαίνουμε στα 'μμμμμα' (φιλάκια). Θωρακίζουν ψυχές τα φιλάκια και οι αγκαλίτσες. Και αν τα έχεις πάρει πολλά από μικρός, έχεις τεράστιες αβάντες για να τα δίνεις απλόχερα, όταν μεγαλώσεις. Και χωρίς να ζητάς απαραίτητα ανταπόδοση. Τα δίνεις έτσι, ρε παιδί μου, επειδή σου αρέσει.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Και συ να χαίρεσαι τους δικούς σου.
Reply With Quote
Παλιό 06-05-2011, 08:29
peterv Ο/Η peterv βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R 1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων
Θωρακίζουν ψυχές τα φιλάκια και οι αγκαλίτσες. Και αν τα έχεις πάρει πολλά από μικρός, έχεις τεράστιες αβάντες για να τα δίνεις απλόχερα, όταν μεγαλώσεις.
Μεγάλη κουβέντα φίλε ακριβώς αυτό !!!!!!!

Στην δουλειά μου την απογευματινή κάναμε μιά συνεργασία με ένα σχολείο του Χολαργού πάνω στην ενδοσχολική βία. Μοιράσαμε από 10 μπαλάκια του πινκ πονκ σε κάθε παιδί και τους είπαμε ότι για μία εβδομάδα μπορούν να ανταλλάσουν μπαλάκια με άλλους συμμαθητές τους όπως τα ίδια θέλουν. Εγινε το παιχνίδι του σχολείου και για μία εβδομάδα τα παιδιά έπαιζαν μεταξύ τους. !!!
Μετά την μία εβδομάδα κάνοντας απολογισμό μαζέψαμε τα παιδιά που δεν είχαν ανταλλάξει καθόλου μπαλάκια και τα παιδιά που είχαν δώσει όλα τους τα μπαλάκια. Αυτά τα παιδιά μετά από ένα πιο λεπτομερές ιστορικό και επαφή με τους γονείς , τα εντάξαμε σε ομάδες παιγνιοθεραπείας μέσα στο σχολείο μιά και αποτελούν την ζώνη υψηλού κινδύνου για ενδοσχολική βία. Αυτό που τα κάνουμε μέσα στην παιγνιοθεραπεία είναι να τους αφήνουμε χώρο να φτιάξουν σχέση με τα άλλα παιδιά της ομάδας χωρίς να καταπιέζονται ή να καταπιέζουν.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βγάζουν τα παιδιά μέσα στις ομάδες και πόσοι από τους γονείς των συγκεκριμένων παιδιών έχουν αρνητική ή υποτιμητική στάση για την δουλειά του παιδιού τους, την απαξιώνουν και την ευτελίζουν διαρκώς !!!!.
Δυστυχώς όμως τα προβλήματα στις οικογένειες ολοένα και διογκώνονται και το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

ΟΛΑ αυτά όμως δεν θα χρειαζόντουσαν αν όλοι κάναμε αυτό που απλά διαισθητικά κάνεις εσύ CKK και η Hekima και τόσοι άλλοι γονείς αφανώς στο σπίτι τους.
Οπως λέει και ο CKK "Η επαφή με τα παιδιά μας τα θωρακίζει και τους δίνει ψυχικά αποθέματα για να κάνουν σωστές σχέσεις".

Χαίρομαι που συναντώ ανθρώπους που πολεμούν την βία του σχολείου καθημερινά στο σπίτι τους . Αφανείς ήρωες !!!!!
Καταλαβαίνω βέβαια ότι και εμείς σαν γονείς κάνουμε τα λάθη μας ή κάποιες φορές αποτυγχάνουν οι προσπάθειες μας , αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε προς την σωστή κατεύθυνση για τα παιδιά μας, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν λιγότερο ανασταλτικοί παράγοντες στην ανάπτυξή τους.

Last edited by peterv; 06-05-2011 at 08:47.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης