GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-05-2011, 09:58
newstead Ο/Η newstead βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2011
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: r1150gs
Προεπιλογή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ R1150GS ????

Καλημέρα σε όλους!
Συμβαίνει σε r1150gs κολλητού. Εδω και καιρό το μηχανάκι ήταν κάπως "βαρύ" στις αντιδράσεις του.
Το πήγε λοιπόν ο κολλητός στα παιδιά (Παρασκευάς & Βασίλης) και του είπαν ότι έχει πρόβλημα η "Κεντρική Μονάδα" και ότι θέλει αντικατάσταση...
Τι εννοούμε με αυτό, ξέρει κανείς?
Είναι ο εγκέφαλος?
Αρχικά ρωτάω για να μάθω περί αυτού και κατά δεύτερον για να ψάξω καλύτερα για μεταχειρισμένο ανταλλακτικό...
Σας ευχαριστώ.
Reply With Quote
Παλιό 28-05-2011, 10:07
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE
Προεπιλογή Απάντηση: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ R1150GS ????

μου ακούγεται πολύ πολύ γενικόλογη πρόβλεψη....
η λέξη "βαρύ" σε τί αναφέρεται ?

μόνο η σύνδεση της κεντρικής φύσσας στο BMW υπολογιστή θα δείξει βλάβη στη κεντρική μονάδα.....Αν δεν θέλει ο φιλαράκος να επενδύσει στα συνεργεία της μαμάς, να πάει μόνο για το check στον υπολογιστή....

"Βαρύ" στις αντιδράσεις του για μένα ακούγεται ως πρόβλημα στα περιφερειακά (μπουζί, φίλτρο αέρος, ρύθμιση βαλβιδων)....
Δεν νομίζω ότι μπορεί να δυσλειτουργεί η κεντρική μονάδα και αυτό μόνον το οργανάκι της BMW μπορεί να το δείξει...
Reply With Quote
Παλιό 29-05-2011, 22:21
thanos_kolimpari Ο/Η thanos_kolimpari βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: hania
Μoto: G650XChallenge

Δοκιμασατε να δειτε χρονισμο αναφλεξης (ματια) στον καθρεπτη της μοτοσυκλετας πισω απο τον ιμαντα δυναμου.Αυτο το ανταλακτικο ρυθμιζει και καθοριζει που και ποτε να δωσει σπινθηρα και σε ποιες μοιρες τα μπουζι.Υπαρχει και 1 κρυφο μυστικο .1 ρελε στο ασφαλειοκιβωτιο της μοτοσυκλετας το οποιο καθοριζει ποσο καυσιμο θα (ριξει) το injection στους κυλινδρους.Δεν το εχουν ολες μοτο αυτο............αλλα εχει τυχει να χαλαει και αυτο...........ζημια που σε τρελαινει...................τωρα για motronic πλακετα injection συνηθως δουλευει η δεν δουλευει.............πιο πιθανο τα παραπανω...........αν και συνηθως τα πιο απλα συμβαινουν .......οπως πατημενη η μη σωστα ρυθμισμενες βαλβιδες...........δειτε τα παραπανω και ξαναμιλαμε.
Reply With Quote
Παλιό 29-05-2011, 23:20
adventure Ο/Η adventure βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Ζάκυνθος
Μoto: BMW 1150GS Adventure Βασιλομήτωρ των ADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων

μόνο η σύνδεση της κεντρικής φύσσας στο BMW υπολογιστή θα δείξει βλάβη στη κεντρική μονάδα.....Αν δεν θέλει ο φιλαράκος να επενδύσει στα συνεργεία της μαμάς, να πάει μόνο για το check στον υπολογιστή....

"Βαρύ" στις αντιδράσεις του για μένα ακούγεται ως πρόβλημα στα περιφερειακά (μπουζί, φίλτρο αέρος, ρύθμιση βαλβιδων)....
Δεν νομίζω ότι μπορεί να δυσλειτουργεί η κεντρική μονάδα και αυτό μόνον το οργανάκι της BMW μπορεί να το δείξει...
Πιστεύω και εγώ ότι είναι η πιο σωστή κίνηση .

Reply With Quote
Παλιό 01-06-2011, 00:48
Fast&Furious Ο/Η Fast&Furious βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Αγιος Δημητριος

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων

Κανενας εγκεφαλος (διαγνωστικο)δεν μπορει να σου δειξει αν η κεντρικη μοναδα BMS εχει προβλημα και χρειαζεται αλλαγη.Εγω ολα αυτα τα χρονια δεν εχει τυχη να το κανει αυτο κανενα διαγνωστικο ειτε ειναι της μαμας εταιριας η after market και αν εχω αλλαξει εγκεφαλους.
Και δευτερον ειναι αναλογα το προβλημα που εχει το μοτο.
Οπως μαλλον γνωριζεται οτι ο εγκεφαλος παιρνει πληροφοριες απο τους sensors και αναλογα κανει αυτο που πρεπει να κανει.Αν ομως δεν μπορει να τα επεξεργαστει τι γινετε μετα? Θελει αλλαγη.Καλο θα ειναι να ξερουμε καποια πραγματα πριν απανταμε γιατι μπορει να δημιουργηθουν σκεψεις κακες για ανθρωπους πολυ εντιμους και σωστους και με αρκετη γνωση και πειρα στο αντικειμενο.Χωρις να θελω να προσβαλω κανενα με τα λεγομενα μου!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης