GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Κόσμος

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 21-06-2011, 10:11
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250
Προεπιλογή Απάντηση: Τον πολιτισμο τους δυστυχως τον εφεραν και εδω....

Όπως και να έχει αποδυκνείεται ότι η θρησκεία είναι το όπιο των λαών..

Κάθε βράδυ πάντως πεθαίνουν και 2-3 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, η διαφορά μας (μέχρι τώρα) είναι ότι εμείς τους μαζεύουμε...
Reply With Quote
Παλιό 21-06-2011, 12:54
J.T.R Ο/Η J.T.R βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Καρδιτσα
Μoto: Αφρικα Τουιν... Ματωμενος Λυκος...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Uriah Heep Εμφάνιση μηνυμάτων
Μη μΕ πεις ότι υπάρχουν τέτοιοι ...μ@λ@κες!!!

Με τέτοιο πολιτισμό, του "ρε" και του "ουστ",
.
.
...γιατί ο χιμπατζής της Σουμάτρας μΕ φαντάζει διανοούμενος?

ΑΑΑΑΧΧΧΧ ΙΝΔΙΑ.... Άντε να δούμε πότε ....
Reply With Quote
Παλιό 21-06-2011, 13:49
Hekima Ο/Η Hekima βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS Συνοδηγός

Για να ξέρουμε και τι ακριβώς διηγούνται οι φωτογραφίες χωρίς να είναι απαραίτητο να κριτικάρουμε τι είναι σωστό και τι δεν είναι σας παραθέτω ένα ενδιαφέρον άρθρο ενός ταξιδιώτη.

......όταν το ανώτατο όριο ασφαλείας, για να κάνεις μπάνιο κάπου, είναι 500 βακτηρίδια ανά 100 ml νερού, εδώ τα βακτηρίδια ανέρχονται σε 1,5 εκατομμύρια (!) Κι όμως, για αυτούς τους ανθρώπους τα νερά του Γάγγη είναι νέκταρ και βάλσαμο μαζί.
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΠΟΤΑΜΟ
οι άνθρωποι συρρέουν εδώ για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους. Αποστεωμένοι γέροντες που διαλογίζονται, γυναίκες με πολύχρωμες φορεσιές πιασμένες χέρι χέρι που εκστασιάζονται με τη θεραπευτική δύναμη του ποταμού, νοικοκυρές που πλένουν τα ασημικά τους, ένας πιτσιρικάς που καθαρίζει τα δόντια του με κλαδί από δέντρο νιμ και, πιο δίπλα, μια μητέρα που βουτάει με το μόλις 45 ημερών βρέφος της κι ένας νεαρός άνδρας που προσπαθεί μέσω της μακριάς τούφας μαλλιών, που παίζει το ρόλο μεταφυσικής αντένας, να επιτύχει τη σύνδεση του Άτμαν (το ατομικό «εγώ») με το Βράχμα (το κοσμικό «εγώ»), στο ξακουστό Τζαλασάι Γκατ, το κεντρικό σημείο αποτέφρωσης θα δεις πολλούς γέροντες που περιμένουν υπομονετικά να πεθάνουν στο ιερό ποτάμι, για να πετύχουν τη μόκσα, τη λύτρωση, την οριστική απελευθέρωση από τον αέναο κύκλο θανάτου και αναγέννησης. Αυτοί θεωρούνται τυχεροί, καθώς, οι πιο φτωχοί δεν αντέχουν τα έξοδα στον Γάγγη και αποτεφρώνονται στα χωριά τους. Έπειτα, κάποιος συγγενής αναλαμβάνει το καθήκον να μεταφέρει τις στάχτες του. Εδώ μου εξηγούν ότι η αδικία και οι διακρίσεις δεν σταματούν ούτε τη στιγμή του θανάτου. Πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επαρκή ποσότητα ξύλων, με αποτέλεσμα την ατελή καύση των νεκρών. Τα ανθρώπινα μέλη που δεν έχουν καεί, πετάγονται στο ποτάμι και επιπλέουν δίπλα στους προσκυνητές.
Αυτοί οι ευγενέστατοι και καλοσυνάτοι άνθρωποι φαίνονται να είναι, κατά τα' άλλα, υπέρ το δέον παθητικοί και μοιρολάτρες. Αφήνουν τη ζωή να τους παρασύρει σαν να ήταν καρυδότσουφλα.
Αυτό, οφείλεται στο σύστημα των καστών, το οποίο αν και, τυπικά, έχει καταργηθεί είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση του κόσμου, που αποτελεί το βασικότερο σημείο αναφοράς της ινδικής κοινωνίας.
Οι κάστες είναι τάξεις που δεν διαμορφώνονται με κριτήριο την οικονομική επιφάνεια αλλά την καταγωγή. Ανώτερη είναι αυτή των ιερέων και δασκάλων (βραχμάνοι), ακολουθούν οι πολεμιστές (ξατρίγια), οι έμποροι και γεωργοί (βαϊσία), οι υπηρέτες των άνωθι τάξεων (σούντρα) και έσχατοι, πολύ πιο κάτω από τους υπόλοιπους, αυτοί που εξασκούν τα «βρόμικα» επαγγέλματα, οι «άθικτοι».
Άπαξ και γεννηθείς σε μια κάστα, σε αυτή θα πεθάνεις. Η μόνη ελπίδα που έχουν αυτοί των κατώτερων τάξεων, είναι να διάγουν «ενάρετο» βίο, κάνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερες, καλές πράξεις ώστε το μεταφυσικό «βιογραφικό» τους, το κάρμα τους δηλαδή, να έχει θετικό πρόσημο, όταν αποδημήσουν, μήπως και, επιστρέφοντας στην επόμενη ζωή, ανέβουν κάποιο σκαλοπατάκι στην κοινωνική κλίμακα.
Το να επαναστατήσεις κόντρα σε αυτό το κατεστημένο, δεν θεωρείται πράξη που βελτιώνει το κάρμα σου...

Αυτή είναι η Ινδία λοιπόν μια ήπειρος από μόνη της που έχει περισσότερους εκατομμυριούχους από τις ΗΠΑ.
Reply With Quote
Παλιό 21-06-2011, 14:13
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Αχ μεγάλο θέμα. Δυστυχώς είδα ανθρώπους που έχουν "μαγευτεί" τόσο (και έχει πράγματα να μαγευτείς και ο τόπος και η ιστορία τους) που αποτυγχάνουν να δουν πράγματα που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι στραβά.

Είχα γνωστούς Ινδούς και στις σπουδές μου και αργότερα (είναι καλοί στην πληροφορική εξάλλου). Αυτό το θέμα με τις κάστες λίγο με κάνει να τους ξεχωρίζω από ιδεολογίες τύπου ταλιμπάν. Ακόμα υπάρχουν οι untouchables και σε χωριό μπορεί να σκοτωθεί και να μη γυρνάνε να τον κοιτάξουν. Τι να λέμε.

Last edited by NLS; 21-06-2011 at 14:36.
Reply With Quote
Παλιό 23-06-2011, 21:54
ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ Ο/Η ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Μoto: R1200GS 10.2006

Δείτε το παρακάτω:
Exandas Vimeo Videos

Πολύ καλό ντοκυμανταίρ του Αυγερόπουλου.
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 00:49
tsatsos Ο/Η tsatsos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: ΠΑΓΚΡΑΤΙ-ΓΑΒΑΛΟΥ
Μoto: BMW R 1200 RT

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Δείτε το παρακάτω:
Exandas Vimeo Videos

Να βρασω και την τεχνολογια τους και τον πολιτισμο τους.Ενα κρατος που εχει πυρηνικα και τεχνολογια και εχει το λαο του εξαθλιωμενο και αμορφωτο..
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 02:00
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

απίστευτο βίντεο - το είδα όλο
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 11:44
Hekima Ο/Η Hekima βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS Συνοδηγός

Απίστευτες σκηνές σοκαριστικές
Reply With Quote
Παλιό 24-06-2011, 12:28
Jefe Ο/Η Jefe βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΡΙΟΝ
Μoto: 1200GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Δείτε το παρακάτω:
Exandas Vimeo Videos

Jefe
Reply With Quote
Παλιό 26-06-2011, 02:19
KRASOPATERAS Ο/Η KRASOPATERAS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: Σχηματάρι
Μoto: GS 1200 08

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsatsos Εμφάνιση μηνυμάτων
Να βρασω και την τεχνολογια τους και τον πολιτισμο τους.Ενα κρατος που εχει πυρηνικα και τεχνολογια και εχει το λαο του εξαθλιωμενο και αμορφωτο..

Σωστός…

Εγώ έχω μεγαλώσει έχοντας εργάτες στην δουλειά μου από τα 16 μου (τώρα είμαι 38) το 70% ήταν και είναι Ινδοί.
Σε σχεδόν καθημερινή βάση έχω απο 2 μέχρι και 15 Άτομα.

Με τους ανθρώπους δεν έχω τίποτα, αλλά είναι άλλη φάρα, δεν ξέρω τι κάνουν οι επιστήμονες τους που είναι «σχετικά» φυσικό να έχουν αρκετούς αφού είναι πάνω από ένα δις, αλλά όλοι οι υπόλοιποι δεν ξυπνάνε με τίποτα……αν δεν τους ζήσεις και τα βλέπεις από μακριά και ρομαντικά έχεις άλλες απόψεις.
Εδώ ο Δήμος μας έχει πάνω από 1100 Ινδούς και ζουν ανάμεσα μας, αρκετοί από αυτούς είναι εδώ 30 χρόνια και βάλε…ε ακόμα δεν έχουν μάθει να πλένονται!

Από τα καλά τους είναι ότι είναι σχετικά φιλήσυχοι άνθρωποι, δεν δημιουργούν προβλήματα και αυτό χάριν ότι είναι πολύ θρήσκοι, ενώ οι Αλβανοί που έχω σε μεγάλο ποσοστό την τσιμπάνε εύκολα την δουλειά και είναι ποιο ξύπνιοι, έχουν εγκλιματιστεί ποιο εύκολα και σε μεγάλο ποσοστό.(95%)

Είναι όμως και ποιο επικίνδυνοι….

Οι Αλβανοί όμως μέσα σε μια δεκαετία πολλοί από αυτούς με την δουλειά αγοράσανε σπίτια αυτοκίνητα, ρούχα καλύτερα, μάθανε και την ταβέρνα (μέχρι και χοληστερίνη αποκτήσανε!!!) και πολλά που είναι κοντά σε εμάς…(δεν τους πιάνεις φίλους εύκολα όμως)
Σε εμάς εδώ το 20 % έφτιαξε δικό τους σπίτι, ένα 70% μένει με ενοίκιο σε καλό, και οι λαθραίοι σε αποθήκες.

Οι Ινδοί σε αντίθεση ούτε το 3% δεν έχει δικό του σπίτι, ακόμα μένουν σε αποθήκες και πολύ από αυτούς ο ένας πάνω στον άλλον, ακόμα δεν έχουν μάθει τι θα πει καθαριότητα και ντύσιμο «σχετικά» καθαρό και σωστό, και ή έχουν λεφτά η δεν έχουν….ακόμα τρώνε πίτα με πιπεριές και τσάι! (και με πολά περισότερα χρόνια στην Ελλάδα)

Τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν το 70 % της Βοιωτίας που είμαι εγώ και ξέρω. Τώρα σε άλλους νομούς τι γίνετε δεν έχω ιδέα
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης