GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Αυτοκίνητο

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 04-08-2011, 09:54
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Νεα τελη κυκλοφοριας.....

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Κωστα ενα SUV δεν παρεχει μεγαλυτερη ασφαλεια απο ενα κοινο 1400αρι!!!Αν ηταν ετσι ολος ο κοσμος στον κοσμο θα κυκλοφορουσε με SUV! Ο ογκος ενος SUV δεν ειναι παραγων ασφαλειας, αντιθετως ειναι παραγων ανασφαλειας κυριως για τους παιζους, μοτοσυκλετιστες και ποδηλατες!! Υπαρχουν πολλα σαιτς αυτοκινητου τα οποια αναφερουν αυτο που λεω! Κοιταξε εν πρωτοις αυτο της Euro NCAP.

Τα υπολοιπα που αναφερεις περι τροχοσπιτου κ.λ.π. δεν ειναι δικη μου δουλεια να τα κρινω.
Αυτο που θα επαναλαβω ομως ειναι οτι σε μια χωρα που δεν εχει μονιμο φορολογικο συτημα απο τον Β' Παγκοσμιο Πολεμο και μετα και η καθε κυβερνηση με τον καθε υπουργο Οικονομικων κανει τα δικα της καθε 4 χρονια (οχι 40.....τεσσερα), οσα λεφτα και να βγαζει καποιος, τα 1400 (αντε 1600) κυβικα και το σπιτι των 110 το πολυ τετραγωνικων (ενα σπιτι οχι δυο ουτε εξοχικο) ειναι υπεραρκετα!!
Σε καθε αλλη περιπτωση θα κληθει να πληρωσει και να ξαναπληρωσει............

Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:09
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο Βέλγιο επίσης όσα οχήματα κατέχεις στο όνομά σου, τέλη πληρώνεις μόνο για το μεγαλύτερο. Σου λέει, όσα και να έχεις, πάνω από ένα να κυκλοφορείς ταυτόχρονα στο δρόμο και να κάνεις χρήση των δημοσίων έργων, δε γίνεται! Έξυπνοι ε;

Για αυτοκίνητο 1800cc και μοτοσυκλέτα 1200cc πλήρωνα λοιπόν 80€ το χρόνο (του αυτοκινήτου μόνο δηλαδή). Διόδια δεν υπήρχουν...
H φορολογηση ενος αυτοκινητου δεν ειναι μονο τα τελη κυκλοφοριας! Καθε κρατος εχει τους δικους του κανονες φορολογησης τους.

Γιαυτο λοιπον, αφου παραθετεις τα παραπανω παρεθεσε μας και τι ασφαλειες πληρωνει ενα αυτοκινητο 1800 κυβικων τον χρονο!!

Εδω http://www.eaee.gr/cms/uploads/oikmel-motor2009gr.pdf στην σελ 30-34 και στους πινακες 12-13 θα βρεις τις απαντησεις που ΔΕΝ μας παραθετεις!
Ετσι λοιπον το μεσο ασφαλιστρο αστικης ευθυνης μονον, για το βελγιο ειναι τα 500ε και για την Ελλαδα τα 250ε, δεν παω σε αλλες χωρες της Δ.Ευρωπης γιατι θα κλαψουμε ομαδικως!

Αν λοιπον σου ελεγε το κρατος΄''δεν θελω τελη κυκλοφοριας'' και την ασφαλεια του αυτοκινητου σου στην διπλασιαζε ¨η τριπλασιαζε (π.χ. Ην Βασιλειο) σαν μεσο εσοδων του θα το δεχοσουνα? Οχι βεβαια, διοτι ο ελληνας δεν θελει να πληρωνει!! ¨η θελει να π-ληρωνει αυτο που νομιζει αυτος σαν σωστο ποσον για το οτιδηποτε!!!

να τα λεμε ολα φιλε Γιωργο και οχι τα μισα και οπως τα θελουμε απλα και μονον για να κατηγορησουμε την χωρα μας!!!
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:12
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

οσοι εχουν 1400αρια να μην επαναπαυονται...
οταν ξεσκισουν τους αλητες πολιτες που τολμησαν να παρουν καλα αυτοκινητα με υπερβολικα κ.ε και επειδη οσο και να ριχνεις λεφτα στο πηγαδι δεν βλεπεις αποτελεσμα,βλεπω να θεωρουν πολυτελεια ολα τα αυτοκινητα πανω απο ...500 κ.ε!
ασε που βλεπω σιγα σιγα να ...τιμωρουν οσους εχουν υβριδικα για ...φοροδιαφυγη!

να μην πω τι ...πεος εχουμε να φαμε εμεις με τις μηχανες ανω των 650 κ.ε...
που πας κυριε με τη χιλιοδιακοσαρα-suv-?

ε ρε τι αλλο θα δουμε σ αυτη τη χωρα...
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:17
Senior Member

Απόσπασμα:
H φορολογηση ενος αυτοκινητου δεν ειναι μονο τα τελη κυκλοφοριας! Καθε κρατος εχει τους δικους του κανονες φορολογησης τους.

Γιαυτο λοιπον, αφου παραθετεις τα παραπανω παρεθεσε μας και τι ασφαλειες πληρωνει ενα αυτοκινητο 1800 κυβικων τον χρονο!!

Εδω http://www.eaee.gr/cms/uploads/oikmel-motor2009gr.pdf στην σελ 30-34 και στους πινακες 12-13 θα βρεις τις απαντησεις που ΔΕΝ μας παραθετεις!
Ετσι λοιπον το μεσο ασφαλιστρο αστικης ευθυνης μονον, για το βελγιο ειναι τα 500ε και για την Ελλαδα τα 250ε, δεν παω σε αλλες χωρες της Δ.Ευρωπης γιατι θα κλαψουμε ομαδικως!

Αν λοιπον σου ελεγε το κρατος΄''δεν θελω τελη κυκλοφοριας'' και την ασφαλεια του αυτοκινητου σου στην διπλασιαζε ¨η τριπλασιαζε (π.χ. Ην Βασιλειο) σαν μεσο εσοδων του θα το δεχοσουνα? Οχι βεβαια, διοτι ο ελληνας δεν θελει να πληρωνει!! ¨η θελει να π-ληρωνει αυτο που νομιζει αυτος σαν σωστο ποσον για το οτιδηποτε!!!

να τα λεμε ολα φιλε Γιωργο και οχι τα μισα και οπως τα θελουμε απλα και μονον για να κατηγορησουμε την χωρα μας!!!
ναι...,εχεις δικιο...,τωρα που το σκεπτομαι αισθανομαι ευνοημενος που ζω σ αυτη τη χωρα...
δεν πληρωνω τιποτα σε σχεση με τις ...παροχες που εχω...

Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:18
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω είπα τι θα κάνω .Θα καταθέσω πινακίδες πήρα και ένα μικρό αμαξάκι να κυκλοφορώ και είμαι μία χαρά.
Δεν το πουλάω το αμάξι μου προτιμώ να το βλέπω στην πυλωτή μου παρά να το δώσω ξεφτίλα.Κάποια στιγμή θα καταλάβουν τα λάθη τους και θα αναιρέσουν.Κατά την αποψή μου έκανε λάθος ο φίλος cpretenteris και πούλησε το αμάξι του τόσο φθηνά.Επρεπε να το κρατήσει και να περιμένει.Τέτοια αυτοκίνητα δεν ξανααγοράζονται και αύριο που θα κάνει οικογένεια και θα θέλει να μετακινήσει το παιδί του με ασφάλεια θα του λείψει αυτό το αμάξι.

Πάντως Γιώργο για να κλείσω αυτό το θέμα σου λεω ότι όταν τους ανθρώπους τους στριμώχνεις σε μια γωνία και τους βαράς απο όλες τις μεριές να ξέρεις ότι θα ψάξουν και θα βρούν λύσεις άλλες φορές νόμιμες και άλλες παράνομες.Φυσικά λύσεις θα βρεθουν και σε άλλους τομείς μιας και ασχολούμαι με το εμπόριο απο μικρό παιδί και τον τελευταίο καιρό απο συναδέλφους δεν ακουω τίποτα άλλο παρά ¨τρόπους¨ για να γλυτώσουν φόρους και εισφορές....και να είσαι σίγουρος ότι τα καταφέρνουν.
ενω συμφωνω με ολα τα παραπανω που λες...
βρισκω οτι στο συγκεκριμενο μπορεις να βρεις την απαντηση γιατι πρεπει να πληρωσεις χχχχευρω παραπανω φετος και εσυ και εγω και ολοι μας...

γιατι πολυ απλα υπαρχουν αυτοι οι φιλοι που ολοι εχουμε/ξερουμε που απλα δεν πληρωνουν και προπαντων δεν πληρωναν τοσα χρονια αυτα που τους αναλογουν...και φυσικα γιατοι και οι 300οι και τα τσιρακια τους κανανε μεγαλες ρεμουλες...

δλδ εγω που ειμαι μισθωτος παντα πληρωνα και εξακολουθω να πληρωνω αυτα που μου αναλογουν και φετος μου λενε οτι επειδη καποιοι φιλοι εχουν βρει τις ακρες και δεν πληρωνουν οτι εγω ο μισθοτος θα πρεπει να πληρωσω παραπανω μιας και ειμαι μαμακας και δεν μπορω να βρω τροπους να κρυψω αυτα που περνω...

απο την αλλη φταινε οι φιλοι αλλα φταιει και το κρατος που τοσα χρονια το μονο που ξερει να κανει ειναι να περνει απο την ευκολη τσεπη, μισθωτων και συνταξιουχων, και δεν κοιταει να πιασει αυτους τους φιλους που δεν πληρωνουν...

αλλα αφου το κρατος λειτουργει σαν κοινως κλεφτης γιατι να μην το κανει και ο πολιτης που μπορει...???
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:22
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Απόσπασμα:

Έλα ρε Γιώργη που τα ξέρεις όλα, έχεις κάνει και ασφαλιστής στο Βέλγιο!

700€ πληρώνω εδώ ασφάλεια το χρόνο για το αυτοκίνητο, 800€ παρά κάτι πλήρωνα εκεί. 460€ πληρώνω το χρόνο εδώ για τη μηχανή και εκεί επειδή τα είχα ασφαλισμένα στην ίδια ασφαλιστική, μου έκαναν έκπτωση στα 250€ η μηχανή η 1200cc. Σύνολο δηλαδή 1160€ εδώ το χρόνο, 1000€ και κάτι εκεί. Σε μια χώρα με τριπλάσιο και βάλε βασικό μισθό από εδώ. Με τα λίνκ δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις τι γίνεται στον κόσμο. Ούτε στην Ελλάδα...
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:23
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων

φταιει και το κρατος που τοσα χρονια το μονο που ξερει να κανει ειναι να περνει απο την ευκολη τσεπη, μισθωτων και συνταξιουχων, και δεν κοιταει να πιασει αυτους τους φιλους που δεν πληρωνουν...
η πιο ευκολη τσεπη ειναι αυτη του μεσαιου επιχειρηματια που τον σκιζουν με εφοριες,εκτακτες εισφορες και περαιωσεις...
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:27
Senior Member

Απόσπασμα:
...και στις γυρω χωρες θα ελεγα...!
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:33
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
τι προτεινεις γιωργο να κανει καποιος προκειμενου να προστατευτει απο την αλητεια του κρατους με τα αδικαιολογητα χαρατσια(τρελα τελη και εκτακτες εισφορες)
εγω γιωργο για να μεταφερω την οικογενεια μου και ενα φουσκωτο με ασφαλεια πηρα με τα χρηματα που δουλεψα και εβγαλα με κοπο χωρις να χρωσταω σε κανενα καριολη-κρατος(αντιθετως αυτο μου χρωσταει),ενα τζιπ 2.5κε.,καινουργιο,οποτε λιγο ρυπογονο,το οποιο και χρησιμοποιω μονο για οικογενειακες εξορμησεις και οχι καθημερινα στην πολη!
πως στο διαολο μου ζητουν 1300ε το χρονο και για ποιο λογο!!!
με τιμωρουν?γιατι?
με κλεβουν με το ετσι θελω?γιατι?
υπαρχει εστω και μια βαση λογικης?και να υπαρχει,που δεν...,θα επρεπε να ισχυει απο δω και περα!
Στην ελλαδα λογικη δεν υπαρχει, ουτε απο τους πολιτες της ουτε απο τους πολιτικους της!
Το αυτοκινητο παντα κυνηγιοτανε με διαφορετικους τροπους απο τα χρονια της μεταπολυτευσης και μετα και κυριως απο το 1990 και μετα. Δεν το ξερει αυτο ο Ελληνας? το ξερει και πολυ καλα μαλιστα αλλα στην σκεψη του ηταν η λαμογια σαν του φιλου του ''diomiles'' πιο πανω!!
Λες και ειναι ηλιθιος ο τροχαιος και δεν θα του ζητησει την αποδειξη πληρωμης την οποια υποχρεωτικα πρέπει να εχει στο αμαξι μεσα και οπου αναγραφονται τα στοιχεια του οχηματος για το οποιο εκδοθη το σημα!
Λες και ειναι ηλιθιοι εκει στο Υπ. συγκοινωνιων και ζητανε τα τελευταια τελη κυκλοφοριας πληρωμενα κατα την μεταβιβαση του οχηματος. Γιατι αραγε? δεν αναρωτηθηκε κανεις!! Ολοι θεωρουν οτι με πληρωμενα τα τελευταια τελη ολα καλα και αγια, ομως κανεις δεν σκεφτηκε οτι πληρωμενο τελος για το τελευταιο ετος συνεπαγεται πληρωμενο τελος για το συνολο των τελων κυκλοφοριας αλλιως η μηχανοργανωση δεν αφηνει τον υπαλληλο να περασει μονον το τελευταιο ετος και να αφησει τα υπολοιπα!!!
Για τετοια Ελληνικη κουτοπονηρια μιλαμε αγαπητε Κωστα!!!

Αυτο λοιπον που εγω προτινω Κωστα ειναι να παει να καταθεσει τις πινακιδες του!!! Οτιδηποτε άλλο θα στραφει εναντιον του αργα ¨η γρηγορα και στο τελος θα αναγκαστει να τα πληρωσει ολα τα τελη στο 2πλασιο! Ουτε καταστροφη του οχηματος δεν μπορει να κανει με απληρωτα τελη!

Σαν τα αυθαιρετα ενα πραμα, που ολοι εχουν ενα και ολοι το πληρωνουν και το ξαναπληρωνουν απο το 1983 και μετα χωρις ποτε να ειναι ουτε νομιμο ουτε δικο τους αφου το πληρωνουν πολλαπλως και με διαφορετικους τροπους καθε χρονο! Εγω θα το εριχνα το ρημαδι αν ειχα ενα τετοιο!!
Reply With Quote
Παλιό 04-08-2011, 10:42
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007

Απόσπασμα:

700€ πληρώνω εδώ ασφάλεια το χρόνο για το αυτοκίνητο, 800€ παρά κάτι πλήρωνα εκεί. 460€ πληρώνω το χρόνο εδώ για τη μηχανή και εκεί επειδή τα είχα ασφαλισμένα στην ίδια ασφαλιστική, μου έκαναν έκπτωση στα 250€ η μηχανή η 1200cc. Σύνολο δηλαδή 1160€ εδώ το χρόνο, 1000€ και κάτι εκεί. Σε μια χώρα με τριπλάσιο και βάλε βασικό μισθό από εδώ. Με τα λίνκ δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις τι γίνεται στον κόσμο. Ούτε στην Ελλάδα...
Ολλανδια, για να εχεις αυτοκινητο, πληρωνεις με το βαρος του, μιας και αυτο ειναι που καταπωνει το οδοστρωμα, και το κοστος για ενα αυτοκινητο του τονου ειναι περι τα 100+€ τον μηνα...οποτε καταλαβαινετε οτι δεν πολυ συμφερει...
βεβαια υπαρχει υποδομη ωστε να μην χρησιμοποιεις το αυτοκινητο, οι εταιριες απο νομου συμβαλουν ή και πληρωνουν εξ'ολοκληρου το κοστος των μετακινησεων σου, υπαρχει περι το 1%ανεργια και περιοχες με ακομα μικτοτερα ποσοστα η ετιαιρια που δουλευω δραστριοποιειτε και στην Ολλανδια και οταν τους φυγει εργατης περνουν απο Ελλαδα εναν για κανενα 6μηνο μεχρι να βρεθει αντικαταστατης, 2πλος βασικος μισθος, κτλ κτλ αλλα βλεπεις στην Ελλαδα θελουμε να μοιασουμε στην Ευρωπη μονο στο κοστος ζωης και οχι στο εισοδημα...!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης