GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Νέα μοντέλα BMW

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 07-08-2011, 15:35
Dr.KC Ο/Η Dr.KC βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2011
Περιοχή: Δάφνη
Μoto: R1200GS (09)
Προεπιλογή Απάντηση: Τι θέλετε να αλλάξει στην επόμενη μεγάλη GS;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
Κώστα, ποιο εξάρτημα ονομάζεις "καμπάνα διαφορικού";
Κατ' αρχήν να διευκρινίσουμε ότι μιλάμε για μια γωνιακή μετάδοση κι όχι για διαφορικό. Πέραν τούτου, ποια είναι η "καμπάνα"; Πες νούμερα στο διάγραμμα που παραθέτεις.
To crown bell ή για πολλούς η καμπάνα της γωνιακής μετάδοσης...πολλοί το καταλαβαίνουν και σα "διαφορικό"...anyway...μικρή σημασία έχει...μιας και τα ρουλεμάν τα παίζουν αργά ή γρήγορα (για 1200 μιλάμε, τα 1100 και 1150 έχουν άλλη σχεδίαση).....ειδικά αυτό το 6013-2RS (ρουλεμάν Νο7)......τουλάχιστον να ήταν SKF ρε παιδιά.....ήμαρτον….μιλάμε αυτό το σύνολο καλείτε να κρατήσει 250 κιλά μηχανής, και κανένα 240 κιλά άμα και είσαι δικάβαλος και τριβάλιτσος…..κοινός….καλά 40ντα.

Επίσης....βρε καλή μου BMW, βάλε και μια Pressure Relive valve κάπου στην κορώνα, έτσι για το ξεκάρφωμα δηλαδή...όλοι οι άλλοι είναι βλάκες που βάζουν

Νομίζω ότι στου 2010 έβαλε.
Attached Images
File Type: jpg 245.JPG (24.6 KB, 13 views)

Last edited by Dr.KC; 07-08-2011 at 15:38.
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 17:23
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Dr.KC Εμφάνιση μηνυμάτων
To crown bell ή για πολλούς η καμπάνα της γωνιακής μετάδοσης...πολλοί το καταλαβαίνουν και σα "διαφορικό"...anyway...μικρή σημασία έχει...μιας και τα ρουλεμάν τα παίζουν αργά ή γρήγορα (για 1200 μιλάμε, τα 1100 και 1150 έχουν άλλη σχεδίαση).....ειδικά αυτό το 6013-2RS (ρουλεμάν Νο7)......τουλάχιστον να ήταν SKF ρε παιδιά.....ήμαρτον….μιλάμε αυτό το σύνολο καλείτε να κρατήσει 250 κιλά μηχανής, και κανένα 240 κιλά άμα και είσαι δικάβαλος και τριβάλιτσος…..κοινός….καλά 40ντα.

Επίσης....βρε καλή μου BMW, βάλε και μια Pressure Relive valve κάπου στην κορώνα, έτσι για το ξεκάρφωμα δηλαδή...όλοι οι άλλοι είναι βλάκες που βάζουν

Νομίζω ότι στου 2010 έβαλε.

Τώρα κατάλαβα!
Σαφώς κι έχεις δίκιο, αν είναι έτσι τα πράγματα. Τα έχω πει κι εγώ γενικά (όχι ειδικά όπως εσύ γιατί δεν τα ξέρω, δεν έχω ψάξει τη μηχανή ακόμα), όμως μου δίνει την εντύπωση φτήνιας σε πολλά σημεία (πλαστικά, συναρμογή, καλωδιώσεις, ακόμα και αναρτήσεις) που δε δικαιολογούνται από την υψηλή της τιμή. Παρόλο που η αίσθηση όταν την καβαλάω είναι ποιοτική, αισθάνομαι ότι είναι μια καλοκρυμένη απάτη... Μη με φάτε, ίσως δεν αποδίδουν οι λέξεις ακριβώς αυτό που εννοώ. Ο Κώστας όμως μου δίνει απαντήσεις....
Και πάλι όμως, μετά από 9600 χλμ σε 2+ κάτι μήνες, δεν μετανιώνω που την αγόρασα! Ο λόγος είναι η απίστευτη οδηγησιμότητά της, ακόμα και με ΠΛΗΡΕΣ φορτίο σε κακό , πάνκακο χωματόδρομο!
Αυτό με τα ρουλεμάν, αν και απαράδεκτο, φτιάχνεται πιστεύω. Μόλις πάρω χαμπάρι ότι παίζει αντικατάσταση τρέχω σε SKF και KOYO και βρίσκω!!! Τα υπόλοιπα (συμπλέκτης, σύνδεσμοι άξονα μετάδοσης κλπ) βλέπουμε...
Ίσως βελτιωθούν στο υδρόψυκτο του 12, αλλά τότε θα απαξιωθούν τα δικά μας
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 17:34
Dr.KC Ο/Η Dr.KC βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2011
Περιοχή: Δάφνη
Μoto: R1200GS (09)

Απόσπασμα:
Και πάλι όμως, μετά από 9600 χλμ σε 2+ κάτι μήνες, δεν μετανιώνω που την αγόρασα! Ο λόγος είναι η απίστευτη οδηγησιμότητά της, ακόμα και με ΠΛΗΡΕΣ φορτίο σε κακό , πάνκακο χωματόδρομο!
Έτσι είναι, πέρα από την γκρίνια και την μουρμούρα, αυτές οι μηχανές είναι πολύ όμορφες και σε ταξίδι αλλά και σε βόλτα......και....η ενεργητική τους ασφάλεια είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά μοτό.
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 17:39
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Dr.KC Εμφάνιση μηνυμάτων
Έτσι είναι, πέρα από την γκρίνια και την μουρμούρα, αυτές οι μηχανές είναι πολύ όμορφες και σε ταξίδι αλλά και σε βόλτα......και....η ενεργητική τους ασφάλεια είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά μοτό.
+1200
και όπως λέει κι ο erasel, η μουρμούρα -αν φτάσει και στ' αυτιά του εργοστασίου- καλό θα κάνει!!!! Αλλιώς το επόμενο θα είναι ακόμα πιο υποβαθμισμένο!!!
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 17:46
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Παιδιά μπορεί πράγματι να έχουν κάνει λάθη (χλωμό!) και "οικονομικότερες παραλείψεις" (πιθανότερο) λόγω της αλλαγής (δυστυχώς) target group και όγκου παραγωγής. Δεν είναι ίσως το τανκ που ήταν. ΟΜΩΣ δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα με την έννοια ότι και με αυτά τα λάθη/στραβά/παραλείψεις έχουν ένα μηχάνημα που στατιστικά είναι σε ανεκτά πλαίσια ώστε 7 χρόνια που έχει παρουσιαστεί να είναι η βασίλισσα και η πλειοψηφία να είναι μια χαρά μαζί της για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Σίγουρα θα ήθελα κάτι ακόμα καλύτερο, να τη ρίχνεις στον τοίχο και να πέφτει ο τοίχος κλπ. αλλά είπαμε...

Θα πω και το άλλο, στους τυφλούς κυριαρχεί ο μονόφθαλος (αν και θεωρώ τραβηγμένο και η 1200GS να είναι ο μονόφθαλμος και οι υπόλοιποι τυφλοί - αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ).

Κάτι άλλο, είχα πει ότι περίμενα την υδρόψυκτη GS άνοιξη 2012. Αρχίζω να νομίζω ότι θα πάει ένα χρόνο πιο πίσω. Αυτά με βάση την (λίγη) εμπειρία μου στο πως κινείται η BMW πριν παρουσιάσει νέα μοντέλα κλπ.

Θα είμαι πιο σίγουρος τον Σεπτέμβρη.

Εγώ προσωπικά με την κρίση... δεν βιάζομαι.
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2011, 17:52
Senior Member

Απόσπασμα:
+1200
και όπως λέει κι ο erasel, η μουρμούρα -αν φτάσει και στ' αυτιά του εργοστασίου- καλό θα κάνει!!!! Αλλιώς το επόμενο θα είναι ακόμα πιο υποβαθμισμένο!!!
Αυτό το ξανάπες. Πιστεύεις ότι επί 7 χρόνια ΔΕΝ έχει φτάσει στα αυτιά της BMW τι είναι στραβό στην 1200GS; Πιστεύεις δεν έχει αντιπροσώπους της incognito σε κάτι advrider και ukgser κλπ. (και δεν εννοώ από το εργοστάσιο αν και δεν το αποκλείω, αλλά εξουσιοδοτημένοι άπειροι - που μεταφέρουν ότι είναι σοβαρό). Μήπως το εργοστάσιο δεν ξέρει τι έχει καλύψει περισσότερες φορές στην εγγύηση; Τι ΔΕΝ έχει καλύψει περισσότερες φορές στην εγγύηση; Πόσα γράμματα διαμαρτηρίας έχει πάρει και για τι πράγμα; Φυσικά και ξέρουν.

Όμως το θέμα είναι ισορροπία (και αυτό δεν το κάνουν καν οι μηχανικοί, αλλά οι "project managers" του εκάστοτε μοντέλου) μεταξύ πωλήσεων και αλλαγών. Δηλ. κάτι μπορεί να χαλάει συνεχώς, αλλά να έχουν δει ότι δεν επιρρεάζει σοβαρά τις πωλήσεις και ταυτόχρονα είναι δύσκολο σχεδιαστικά ή κοστολογικά να αλλάξει στο παρόν μοντέλο (ή να σας στεναχωρήσω ίσως ακόμα και στο επόμενο!).

Αντιμετωπίστε την ως καταναλωτικό αγαθό. Με τις ατέλειες της και τις ιδιοτροπίες της και με το ΠΟΣΟ πλησιάζει σε αυτό που θέλει να μας "πουλήσει" σε σχέση με άλλα τέτοια οχήματα.

Last edited by NLS; 07-08-2011 at 17:54.
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2011, 02:07
black_hawk Ο/Η black_hawk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Κερκυρα
Μoto: GS 1200

Δεν εχω διαβασει ολες τις προηγουμενες σελιδες (μονο την πρωτη..) αλλα εγω θα'θελα ΑΥΤΟ! με 180 κιλα και 120 αλογακια!!

(Και ας ειναι και αερο-ελαιο-υδροψυκτο!! )

Reply With Quote
Παλιό 09-08-2011, 07:55
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από black_hawk Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν εχω διαβασει ολες τις προηγουμενες σελιδες (μονο την πρωτη..) αλλα εγω θα'θελα ΑΥΤΟ! με 180 κιλα και 120 αλογακια!!

παρα εισαι ...συγκεκριμενος!
καλο φαινεται!
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2011, 10:19
Senior Member

Πάρε ένα τηλέφωνο τον Bezzi και την Touratech, δώσε τους κάνα πεντοχίλιαρο (για να ξεκινήσουν) και άσε τους να στο φτιάξουν.
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2011, 14:30
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από black_hawk Εμφάνιση μηνυμάτων

Όμορφα πλαστικά εμπρός, ενδιαφέρον χρωματισμός!!!! Αλλά η εξάτμιση είναι όλα τα λ7!!!! Να τα βλέπουν οι σχεδιαστές στη "μαμά"
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης