GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 26-10-2009, 01:06
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs
Προεπιλογή Απάντηση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΞΩΝΑΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Ισως ολα αυτα που περιγραφεις να ειναι και η αιτία ¨η μερος αυτης τα τοσα προβληματα με τους αξονες των GS!! Γιατι? διότι η φουσκα δεν στεγανοποιει καλα (απιθανο) και το πιο πιθανόν διότι δεν την προσεξαμε οτι δεν στεγανοποιει καλα!! Παιδια αυτες οι φουσκες ειανι σαν τις φουσκες των ημιαξονίων των αυτοκινητων, εχουν φθορές και χρειαζονται επιβλεψη κι αλλαγη τακτικά!!!!!

Θεωρω οτι γλυτωσες απο ενδεχομενο σπασιμο του αξονα διότι όπως περιγραφεις τα καρε ηταν κολλημενα αρα χωρίς τους απαραιτητους απειροελαχιστους τζογους που απαιτουν τα συστηματα αυτά!! Μαλλον εισαι πολυ τυχερός!!!!
Γιωργο οπως πολυ σωστα εγραψες, ειναι απιθανο να μην στεγανοποιουν καλα οι φουσκες. Ειναι απειροελαχιστο στατιστικα, το ποσοστο που οφειλετε η τυχον μη στεγανοποιηση της φουσκας απο το εργοστασιο! Αυτο το ποσοστο ειναι το λεγομενο, αστοχια υλικου, και ειναι οπως ειπα απειροελαχιστο (μιλαμε τωρα για την περιπτωση μας, το λαστιχο και μονο αυτο)!
Οι παπ....ιες γινονται συνηθως, απο τα γνωστα σε ολους μας συνεργεια, εξουσιοδοτημενα ή μη, που κανουν τις περισσοτερες δουλειες αρπα κολα (πιο πολλες μηχανες την ημερα, πιο πολυ χρημα...).
Θα αναφερω το εξης:
Αν καποιο απο τα μελη του φορουμ, ξερει και μπορει να λυσει το ψαλιδι της μηχανης του, και το κανει μονο π.χ αμεσως μετα απο μια τετοια αλλαγη που του εχει γινει σε ενα οποιδηποτε συνεργειο, ειμαι σιγουρος οτι το πιο πιθανον ειναι να διαπιστωσει, οτι δεν θα του εχουν βαλει την ειδικη παστα που παρεμβαλετε αναμεσα απο τα δυο μερη, που προβλεπει ο κατασκευαστης και που χρησιμευει για την εξτρα στεγανοποιηση της φουσκας με το μεταλλικο εξαρτημα!!!
Και αυτο το λεω, οχι γιατι ειμαι μαγκας και καλα, ή οτι ξερω καλυτερα και περισσοτερα απο αυτους, αλλα απλα γιατι: Ειτε βαριουντε να την βαλουν, ειτε γιατι την ξεχασαν, ειτε γιατι λενε δεν βαριεσαι, ειτε γιατι τους πιεζει ο χρονος και το αφεντικο, ειτε ειτε ειτε.... (τα μηχανουργεια και τα συνεργεια ειναι μερος της δουλειας μου και τους εχω ζησει, αυτους και την νοοτροποια τους!!!)
Και με βαση το παραδειγμα αυτο, ερχομαστε σε αυτο που πολυ σωστα λες "δεν προσεξαμε οτι δεν στεγανοποιει καλα", το οποιο φυσικα ειναι και το πιθανοτερο, και δεν ειναι σφαλμα σε καμμια περιπτωση, του καθε μοτοσυκλετιστη που φευγει με το κεφαλι του ησυχο απο το συνεργειο, αλλα μονο του συνεργειου....
Αυτο που ειναι μερος της ευθυνης μας, ή της υποχρεωσης μας (για την ασφαλεια μας και μονο για αυτην) σαν ιδιοκτητες μοτοσυκλετας ειναι ο τακτικος οπτικος ελεγχος της μηχανης. Αυτο πρεπει να γινετε απο ολους, τους κατεχοντες τα των μηχανολογικων και μη. Ακομα και ενας που δεν ξερει τιποτα, ισως και να προσεξει κατι και να τον γλυτωσει απο κατι απλο ή απο τα χειροτερα. (αν ελεγχεις τακτικα, εστω και οπτικα την μηχανη, ξερεις δεν ξερεις τι βλεπεις, ο εγκεφαλος φωτογραφιζει αυτα που βλεπει και ας μην το καταλαβαινουμε. Οταν ομως πχ μια βιδα εχει ξεβιδωθει ή εχει φυγει, θα την καταλαβει την "οπτικη" διαφορα το ματι και αυτο θα γινει η αφορμη να το ψαξεις λιγο παραπανω και να γλυτωσεις οπως ειπα, κατι απλο ή τα χειροτερα!!!)
Οι φουσκες αυτες, οι τσιμουχες, τα διαφορα o'ring κτλ συμπεριλαμβανονται στα αναλωσιμα και χρηζουν τακτικων "οπτικων" ελεγχων.
Reply With Quote
Παλιό 26-10-2009, 08:23
vasorfa Ο/Η vasorfa βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο
Μoto: R 1200 GS Adventure

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιωργο οπως πολυ σωστα εγραψες, ειναι απιθανο να μην στεγανοποιουν καλα οι φουσκες. Ειναι απειροελαχιστο στατιστικα, το ποσοστο που οφειλετε η τυχον μη στεγανοποιηση της φουσκας απο το εργοστασιο! Αυτο το ποσοστο ειναι το λεγομενο, αστοχια υλικου, και ειναι οπως ειπα απειροελαχιστο (μιλαμε τωρα για την περιπτωση μας, το λαστιχο και μονο αυτο)!
Οι παπ....ιες γινονται συνηθως, απο τα γνωστα σε ολους μας συνεργεια, εξουσιοδοτημενα ή μη, που κανουν τις περισσοτερες δουλειες αρπα κολα (πιο πολλες μηχανες την ημερα, πιο πολυ χρημα...).
Θα αναφερω το εξης:
Αν καποιο απο τα μελη του φορουμ, ξερει και μπορει να λυσει το ψαλιδι της μηχανης του, και το κανει μονο π.χ αμεσως μετα απο μια τετοια αλλαγη που του εχει γινει σε ενα οποιδηποτε συνεργειο, ειμαι σιγουρος οτι το πιο πιθανον ειναι να διαπιστωσει, οτι δεν θα του εχουν βαλει την ειδικη παστα που παρεμβαλετε αναμεσα απο τα δυο μερη, που προβλεπει ο κατασκευαστης και που χρησιμευει για την εξτρα στεγανοποιηση της φουσκας με το μεταλλικο εξαρτημα!!!
Και αυτο το λεω, οχι γιατι ειμαι μαγκας και καλα, ή οτι ξερω καλυτερα και περισσοτερα απο αυτους, αλλα απλα γιατι: Ειτε βαριουντε να την βαλουν, ειτε γιατι την ξεχασαν, ειτε γιατι λενε δεν βαριεσαι, ειτε γιατι τους πιεζει ο χρονος και το αφεντικο, ειτε ειτε ειτε.... (τα μηχανουργεια και τα συνεργεια ειναι μερος της δουλειας μου και τους εχω ζησει, αυτους και την νοοτροποια τους!!!)
Και με βαση το παραδειγμα αυτο, ερχομαστε σε αυτο που πολυ σωστα λες "δεν προσεξαμε οτι δεν στεγανοποιει καλα", το οποιο φυσικα ειναι και το πιθανοτερο, και δεν ειναι σφαλμα σε καμμια περιπτωση, του καθε μοτοσυκλετιστη που φευγει με το κεφαλι του ησυχο απο το συνεργειο, αλλα μονο του συνεργειου....
Αυτο που ειναι μερος της ευθυνης μας, ή της υποχρεωσης μας (για την ασφαλεια μας και μονο για αυτην) σαν ιδιοκτητες μοτοσυκλετας ειναι ο τακτικος οπτικος ελεγχος της μηχανης. Αυτο πρεπει να γινετε απο ολους, τους κατεχοντες τα των μηχανολογικων και μη. Ακομα και ενας που δεν ξερει τιποτα, ισως και να προσεξει κατι και να τον γλυτωσει απο κατι απλο ή απο τα χειροτερα. (αν ελεγχεις τακτικα, εστω και οπτικα την μηχανη, ξερεις δεν ξερεις τι βλεπεις, ο εγκεφαλος φωτογραφιζει αυτα που βλεπει και ας μην το καταλαβαινουμε. Οταν ομως πχ μια βιδα εχει ξεβιδωθει ή εχει φυγει, θα την καταλαβει την "οπτικη" διαφορα το ματι και αυτο θα γινει η αφορμη να το ψαξεις λιγο παραπανω και να γλυτωσεις οπως ειπα, κατι απλο ή τα χειροτερα!!!)
Οι φουσκες αυτες, οι τσιμουχες, τα διαφορα o'ring κτλ συμπεριλαμβανονται στα αναλωσιμα και χρηζουν τακτικων "οπτικων" ελεγχων.

Εγραψες!!!
Reply With Quote
Παλιό 08-09-2011, 23:22
element Ο/Η element βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη Α.Τούμπα
Μoto: GS 1200 ADV 07'

Απόσπασμα:
........δεν θα του εχουν βαλει την ειδικη παστα που παρεμβαλετε αναμεσα απο τα δυο μερη, που προβλεπει ο κατασκευαστης και που χρησιμευει για την εξτρα στεγανοποιηση της φουσκας με το μεταλλικο εξαρτημα!!!

Έχεις κανείς ιδέα αυτή η πάστα τι είναι και που μπορούμε να την βρούμε
?
Reply With Quote
Παλιό 09-09-2011, 04:18
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από element Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχεις κανείς ιδέα αυτή η πάστα τι είναι και που μπορούμε να την βρούμε
?

Ρωτησε σε μια αντιπροσωπεια για αυτην την παστα (χαρακτηριστικο της ειναι, οτι ειναι χρωματος ασπρου), δες την εκει, τυπωσε την στο μυαλο σου και ψαξε την απο το ιντερνετ.
Και αυτο γιατι, μολις σου πουν την τιμη, θα φυγεις... πυραυλος !!!

(Δεν θυμαμαι να σου πω αλλες λεπτομερειες φιλε μου , και επειδη δεν ειμαι Ελλαδα να κατεβω στην αποθηκη.... ειναι το καλυτερο που μπορω να σου πω )
Reply With Quote
Παλιό 09-09-2011, 09:21
element Ο/Η element βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη Α.Τούμπα
Μoto: GS 1200 ADV 07'

Απόσπασμα:
Ρωτησε σε μια αντιπροσωπεια για αυτην την παστα (χαρακτηριστικο της ειναι, οτι ειναι χρωματος ασπρου), δες την εκει, τυπωσε την στο μυαλο σου και ψαξε την απο το ιντερνετ.
Και αυτο γιατι, μολις σου πουν την τιμη, θα φυγεις... πυραυλος !!!

(Δεν θυμαμαι να σου πω αλλες λεπτομερειες φιλε μου , και επειδη δεν ειμαι Ελλαδα να κατεβω στην αποθηκη.... ειναι το καλυτερο που μπορω να σου πω )

Ευχαριστώ.Γράσο σιλικόνης πίστευα ότι είναι το οποίο ομοίως είναι πολύ ακριβό.
Reply With Quote
Παλιό 09-09-2011, 10:10
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:
Το γράσσο σιλικόνης δεν πολυαντέχει θερμοκρασίες, ίσως το δεις να τρέχει, παίζει πιο πολύ σε μονώσεις ηλεκτρικών επαφών.
Reply With Quote
Παλιό 09-09-2011, 11:20
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

Κάτσε να το γράψω κι εδώ...........

Έχω μια μεγάλη απορία σχετικά με την ''ατακτη'' μπροστινή φούσκα που κατηγορούμε για οποιονδήποτε σκουριασμένο άξονα.....
Κάποτε κι εγώ πίστευα - με αυτά που άκουγα - πως έφταιγε αυτή για όλα τα κακά που συμβαίνουν εκεί πίσω, ώσπου κάποια φόρα, όταν έκανα μόνος μου αλλαγή βαλβολίνης, είδα πως στο κάτω μέρος του μονόμπρατσου, στο πίσω τμήμα, υπάρχει κενό που μπορείς από εκεί να δεις τον άξονα..... οπότε προς τι η φασαρία για την φούσκα;;;;

Ακόμα χειρότερα, να την κατηγορούν άτομα που δεν δεν έχουν ιδέα από μηχανολογικά και ειδικά από GS, το δικαιολογώ! Αλλά να τα λένε μηχανικοί της BMW;;;;; Το θεωρώ, τουλάχιστον, ανεύθυνο και δείχνει άγνοια.......

Θα ψάξω να βρω φωτογραφία..........
Reply With Quote
Παλιό 09-09-2011, 11:29
ThanDim Ο/Η ThanDim βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Καλαμάτα
Μoto: R1200GS 05

βρηκα μια......
Attached Images
File Type: jpg 359.jpg (91.7 KB, 93 views)
Reply With Quote
Παλιό 09-09-2011, 11:38
george81 Ο/Η george81 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2009
Περιοχή: Δράμα
Μoto: SUZUKI BURGMAN 200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim Εμφάνιση μηνυμάτων
βρηκα μια......
φιλε ThanDim, το σημειο που δειχνεις το κενο στο καβουκι του διαφορικου το σφραγιζει η πισω φυσουνα (μεταξυ διαφορικου και ψαλιδιου) η οποια κουμπωνει εσωτερικα και στο καβουκι του διαφορικου και στο ψαλιδι και στεγανοποιειται με το λευκο γρασσο που προτεινει η bmw. ολος ο αξονας μαζι με την εξοδο κιβωτιου και διαφορικου ειναι σφραγισμενος.
Reply With Quote
Παλιό 09-09-2011, 11:40
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:

Όχι και τόσο

silicone grease | eBay
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης