GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα > Μου τη δίνει που .....

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 13-09-2011, 21:38
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΛ.ΑΣ. Το Μεγαλείο σου...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια μικρή "συλλογή" της εβδομάδας.

Το φαινόμενο τελικά, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Με τι θα μπορούσε να ασχολούνται όλοι οι κοντοκουρεμένοι κύριοι στις φώτο;

Με τους δύο απ' αυτούς που έπιασα την κουβέντα, μου είπαν... αλλά δε σας λέω!

Μια προσεκτική παρατήρηση από κοντά, δείχνει ότι στις μηχανές αυτές ουδέποτε έχει φορεθεί πινακίδα κυκλοφορίας.

Τον νεαρό αυτόν τον πρόλαβα αφού είχε περάσει με κόκκινο τα προηγούμενα 3 κόκκινα φανάρια και αναγκάστηκε να σταματήσει στο σημείο αυτό της αναστροφής γιατί ναι μεν είχε πράσινο το αντίθετο ρεύμα, είχε και μεγάλη κυκλοφορία όμως και έτσι δεν τον "έπαιρνε" να ξαναπεράσει με κόκκινο...

Αυτήν τη βάζω για το αξιοπερίεργο. (Ναι, φόραγε κράνος!!!)

Εδώ κάποιοι ίσως να σχολιάσουν ότι πήγαινα με 130 στην Λ.Ε.Α. επιχειρώντας να πλησιάσω τη Hayabusa, όπως με σχολίασαν κάποτε ότι τράβαγα φωτογραφίες την ώρα που οδηγούσα, ενώ η όρασή τους δεν τους επέτρεψε να δούνε ότι αυτό που φωτογράφιζα ήταν ένα κινητό παράπτωμα που είχε "διαφύγει" όλης της Αστυνομίας επί σειρά χιλιομέτρων, που επέσυρε 4-5 παραβάσεις μαζεμένες και δεν το σχολίασαν καθόλου!

Τη φωτογραφία αυτήν τη χαρίζω σε όποιον θέλει να την περιλάβει στα γνωστά chain emails με τίτλο: "Only in Greece"!!!
Εθνική Οδός.

Η εκτίμησή μου για τα Σώματα Ασφαλείας και ειδικά εδώ περί της Αστυνομίας, είναι μεγάλη γιατί πολλές φορές έχει τύχει να με βοηθήσουν και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν όχι μόνο πραγματικοί επαγγελματίες ανάμεσά τους, αλλά Αξιωματικοί με όλη τη σημασία της λέξεως που βάζουν το καθήκον πάνω απ' όλα και με αυταπάρνηση της ζωής τους αρκετές φορές προστατεύουν τους συμπολίτες τους. Ακόμη ακόμη με έχουν βοηθήσει και με απλές καθημερινές γραφειοκρατικές διαδικασίες, που χωρίς τη βοήθειά τους θα ταλαιπωριόμουν πολύ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, οι εμφανιζόμενοι όχι μόνο είναι επίορκοι, αλλά το κάνουν και την ανοχή των συναδέρφων τους καταστώντας και αυτούς συνένοχους, με μια πολύ κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη όπως αναφέρθηκε παραπάνω, που μέρος και αυτής μας έχει φέρει σαν χώρα στο σημείο που είμαστε τώρα...

Είναι αυτοί επίσης που όσοι τους βλέπουν στο δρόμο μας λένε όλους εμάς μετά ####παιδα γιατί τους παρατηρούν να κυκλοφοράνε ξεκράνωτοι, ξυπόλυτοι, να μην σέβονται τον ΚΟΚ και ιδίως τα κόκκινα φανάρια.
Συνεχίζεις βλέπω, με πάθος το εργόχειρο.

Πέραν της απίστευτης* αποκάλυψης του ότι και αστυνομικοί παραβιάζουν τον ΚΟΚ, εσύ τι ρόλο βαράς???

Αυτές οι φωτό βέβαια δεν δείχνουν αστυνομικούς (ψεύδεσαι ασύστολα εάν τολμήσεις να υποστηρίξεις κάτι τέτοιο) αλλά παραβάτες του ΚΟΚ . Η φαντασία σου βέβαια μπορεί να τους βαφτίσει όπως θέλει …

* Πράγματι , πριν την αποκάλυψη που έκανες στο παγκόσμιο ιστό , κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι αστυνομικός θα παραβίαζε τον ΚΟΚ στην Ελλάδα !!! Εύγε …
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 01:14
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

Δεν θα ξεχάσω την εικόνα που έχει παραμείνει χαραγμένη στο μυαλό μου στις Η.Π.Α. Έξω από το αεροδρόμιο του Richmond στη Virginia, αστυνομικός να παρκάρει το περιπολικό και....να ρίχνει κέρματα στο παρκόμετρο!!! Άλλοι λαοί, άλλα ήθη...

Last edited by megalopsyxos; 14-09-2011 at 01:20.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 09:00
aeriko Ο/Η aeriko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
διευθυντής τμήματος ασφαλείας μου είπε ότι κυκλοφορεί χωρίς πινακίδα διότι σε γνωστό αναρχικό blog καταγράφουν και αναρτουν πινακίδες από ιδιοκτησίες αστυνομικών για τα ...περαιτέρω.....

δεν ξέρω αλλά έχει ένα νόημα.....

βέβαια η αναρχία στα ιδιωτικά τους οχήματα παρουσιάζεται σαφώς πολλά πολλά χρόνια πριν....
μια από τις προηγούμενες μηχανές μου, την είχε αστυνομικός και εγώ ήμουν αυτός που βίδωσα πρώτη φορά τις πινακίδες πάνω στη μοτό αν και ήταν ήδη κάποια χρόνια στη κυκλοφορία.....
Πρίν κανά εξάμηνο πήγα σε συνεργείο για αλλαγή λαδιών και φίλτρου. Εκεί βρισκόταν μια μηχανή για έλεγχο χωρίς πινακίδες. Ρώτησα τον μάστορα πως κυκλοφορεί έτσι και μου είπε ότι ανήκει σε αστυνομικό που δεν θέλει να στοχευθεί από αναρχικούς. Προχθές στο ίδιο συνεργείο μου είπαν ότι το παλλικάρι (αστυνομικός) αυτοκτόνησε, τυχαίο;
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 11:32
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από aeriko Εμφάνιση μηνυμάτων
Πρίν κανά εξάμηνο πήγα σε συνεργείο για αλλαγή λαδιών και φίλτρου. Εκεί βρισκόταν μια μηχανή για έλεγχο χωρίς πινακίδες. Ρώτησα τον μάστορα πως κυκλοφορεί έτσι και μου είπε ότι ανήκει σε αστυνομικό που δεν θέλει να στοχευθεί από αναρχικούς. Προχθές στο ίδιο συνεργείο μου είπαν ότι το παλλικάρι (αστυνομικός) αυτοκτόνησε, τυχαίο;
δηλαδη αυτοκτονησε επειδη δεν ειχε πινακιδα?
αυτοκτονησε επειδη ηταν αστυνομικος?
η αυοκτονησε επειδη πηγαινε σε εκεινο το συνεργειο?
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 11:41
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

θεωρω οτι η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση!
και οι αστυνομικοι ανηκουν στην κοινωνια μας,οποτε δε βρισκω περιεργο να παρανομουν κι αυτοι!ο καθενας με τον τροπο του βεβαια!ο αστυνομικος που δε φοβαται τις κυρωσεις θα κυκλοφορησει χωρις πινακιδες,ο πολιτης θα βαλει φιμε τζαμι,θα διπλωσε την πινακιδα ετσι ωστε να μη φαινεται,θα την βαλει κατω απ το φτερο...,δηλαδη ο καθενας κανει οτι τον παιρνει!αλλο που δε θα πρεπε να παρανομουν οι αστυνομικοι λογω του οτι αυτοι πρεπει να δινουν το σωστο παραδειγμα!
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 11:54
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
θεωρω οτι η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση!
και οι αστυνομικοι ανηκουν στην κοινωνια μας,οποτε δε βρισκω περιεργο να παρανομουν κι αυτοι!ο καθενας με τον τροπο του βεβαια!ο αστυνομικος που δε φοβαται τις κυρωσεις θα κυκλοφορησει χωρις πινακιδες,ο πολιτης θα βαλει φιμε τζαμι,θα διπλωσε την πινακιδα ετσι ωστε να μη φαινεται,θα την βαλει κατω απ το φτερο...,δηλαδη ο καθενας κανει οτι τον παιρνει!αλλο που δε θα πρεπε να παρανομουν οι αστυνομικοι λογω του οτι αυτοι πρεπει να δινουν το σωστο παραδειγμα!
Συμφωνώ !!

Επιπλέον, μπορώ κι εγώ να ανεβάσω φωτό από ένστολους της Δέλτα/Δίας... Ήρας... Κρόνου... ή οποιου άλλου πλανήτη (για να κανουμε και λίγο πλακα)... οι οποίοι είναι πάντα "προβλεπόμενοι"... ευγενικοί... και πάντα τους χαιρετάω και με χαιρετάνε... (ίσως λόγω χρώματος μηχανής)...

Δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι αφένος... πολλώ δε μάλλον όταν οι εικονιζόμενοι είναι απ' όσο μπορώ να διακρίνω απλοί πολίτες παραβάτες... αυτό βλέπω... αυτό λέω !
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 13:08
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
δε θα πρεπε να παρανομουν οι αστυνομικοι λογω του οτι αυτοι πρεπει να δινουν το σωστο παραδειγμα!
Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά που κάνει τον πολίτη να εξεγείρεται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Στρατιωτικοί που παρανομούν δικάζονται σε Ειδικά Δικαστήρια (Στρατοδικεία) όπου οι ποινές είναι μεγαλύτερες ακόμη και για απλή παράβαση ορίου ταχύτητας
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 13:40
Fuji Ο/Η Fuji βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR

Παιδιά, μην κουραζόμαστε. Είναι το χαρακτηριστικό του Έλληνα, ο οποίος όπου δει ότι έχει τα περιθώρια, λόγω δουλειάς ή συνθηκών, θα το εκμεταλευτεί προς ίδιον ώφελος, ή θα παρανομήσει.

Τα πράγματα είναι απλούστατα: αν ο καθένας μας (και περισσότερο οι υπάλληλοι των διαφόρων κρατικών φορέων) έκανε αυτό και μόνο που του αναλογεί, πιστά και απαρέκλιτα, θα είμασταν οι καλύτεροι του χωριού. Ευτυχώς, υπάρχουν και οι σωστοί επαγγελματίες, που τιμούν τη δουλειά τους, και προσφέρουν στο τομέα τους τα μέγιστα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφ' όσον ισχύει (δεν δικάζω, υποθέσεις κάνω) το ότι είναι ένστολοι οι παραβάτες, φταίνε προφανώς οι ανώτεροί τους που συντηρούν τη λανθασμένη και επιδεικτική αυτή νοοτροπία.

Και στην τελική, αν ο Χ αστυνομικός θέλει να ανοίξει το κεφάλι του σε μια ενδεχόμενη πτώση, και να σακατέψει το σώμα του (κοντομάνικο και σαγιονάρα γαρ), δικό του θέμα. Εμείς, θα φοράμε τα απαραίτητα όχι γιατί φοβόμαστε μη μας τσακώσουνε, αλλά γιατί θέλουμε το κορμάκι μας.

Last edited by Fuji; 14-09-2011 at 13:46.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 13:53
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Fuji Εμφάνιση μηνυμάτων

Και στην τελική, αν ο Χ αστυνομικός θέλει να ανοίξει το κεφάλι του σε μια ενδεχόμενη πτώση, και να σακατέψει το σώμα του (κοντομάνικο και σαγιονάρα γαρ), δικό του θέμα. Εμείς, θα φοράμε τα απαραίτητα όχι γιατί φοβόμαστε μη μας τσακώσουνε, αλλά γιατί θέλουμε το κορμάκι μας.

Αν όμως Νικόλα το δούμε με ψυχρά νούμερα, το κόστος αποκατάστασης της υγείας του τραυματία ή την πρόωρη αναπηρική του σύνταξη, είτε είναι ένστολος είτε απλός πολίτης τα χρεωνόμαστε όλοι εμείς.
Reply With Quote
Παλιό 14-09-2011, 14:07
giamil Ο/Η giamil βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Πειραιας
Μoto: R 1200GS '07 (Blackie)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από megalopsyxos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά που κάνει τον πολίτη να εξεγείρεται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Στρατιωτικοί που παρανομούν δικάζονται σε Ειδικά Δικαστήρια (Στρατοδικεία) όπου οι ποινές είναι μεγαλύτερες ακόμη και για απλή παράβαση ορίου ταχύτητας
Αυτο ηθελα να πω καιρο τωρα σ αυτο το νημα αλλα το αφηνα και παρακολουθουσα το μενος μερικων να προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειμαστε ολοι τρελοι και οτι κανεις στην ΕΛΑΣ δεν κανει ΚΑΚΗ καταχρηση εξουσιας (που ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο της) και οτι ολα μελι γαλα!!και γενικα οτι ειμαστε ολοι λαλακες και δεν ξερουμε τι βλεπουμε στους δρομους και ουτε τις συμπερφορες που γινομαστε μαρτυρες απ τους εν-λογο κοινωνικους λειτουργους....

Εγω θυμαμαι οταν ημουνα φανταρος που τα στελεχη του Ε.Σ., ιτε απο φοβο θες ιτε απο πειθαρχεια, κυκλοφορουσαν με τα οχηματα τους ΚΑΡΑ-προβλεπομενοι μην τυχων τους γραψει η Στρατονομια στην Χιο που κυκλοφορουσε ασυστολα και μοιραζε ραβασακια!
Δεν καταλαβαινω δηλαδη....ολα αυτα τα τσογλανια που τα μαζευουν για να κανουν κοινωνικο λειτουργημα......ποιος πρεπει να παρεμβει για να μπουνε στην θεση τους?πρεπει να κατεβει ο Θεος ο ιδιος για να τους πει οτι πρεπει να συμπεριφεροντε 10 φορες καλυτερα απο τον πιο ενομο πολιτη?Ποιος θα τους το πει?ποιος θα τους ριξει τις αναλογες κυρωσεις του νομου?ως ποτε θα ειναι ανωτεροι του νομου?ΕΛΕΟΣ πια....

Ειμουνα στην Αγγλια χρονια και οταν μιλησα με αστυνομικο και τον ρωτησα γιατι δεν κουβαλανε οπλο με αφησε ###### με τον λογο του και τα επιχειρηματα του, μετα συναντησα καποιον αλλον και μου παραπονιωτανε οτι εχουν σχεδον την ιδια μορφωση με τους δικηγορους στην Αγγλια για να αποφητισουν, αλλα απλα δεν εχουν τις ιδιες απολαβες....Μορφωμενοι ανθρωποι κυριοι συνφορουμιτες, με πανεπιστημιακου επιπεδου μορφωση, με τροπους-ανατροφη και αξιες!..με το κακο ποσοστο αμελιτεο! Οχι πλειοψηφια οπως ειναι εδω! ΟΧΙ το καθε τσογλανι που δεν ειχε τιποτα καλυτερο να κανει στην ζωη του το παιρνουμε απ τα βουνα που εβοσκε προβατα και του δεινουμε και εξουσια για να μαμει τον πολιτη καθημερινα και να τον κοροιδευει μες στη μουρη του!

Δυστυχως οι σωστοι αστυνομικοι ειναι η εξαιρεση στον κανονα στην μπανανια που ζουμε!

Αλλα ειπαμε ΜΠΑΝΑΝΙΑ!ολα δικαιολογουνται!

Αλλα οντως μια γενικη αρχη ελεγχου σωματων ασφαλειας θα ηταν οτι επρεπε στην περιπτωση μας...γιατι δεν ειναι μονο οι αστυνομικοι που απολαμβανουν το συναδελφικο ασυλο...εχω δει και απειρους πυροσβεστες πχ να κυκλοφορουν οπως γουσταρουν στο δρομο....μαλλον γιατι τυνχανουν ιδιεταιρης μεταχειρισης απ τους συναδελφους της ΕΛΑΣ!

Gemara, τον χρονο σου χανεις κυνηγοντας τους για μια φωτο!
Ο κοσμος το χει τουμπανο, κι αυτοι κρυφο καμαρι....
Μια ειναι η λυση στην ΜΠΑΝΑΝΙΑ.....μακρια και αγαπημενοι!
Ακρη δεν θα βρει κανεις.....

Last edited by giamil; 14-09-2011 at 14:32.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης