GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Ταξίδια - Συναντήσεις > Ταξίδια στο εξωτερικό

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Παλιό 20-09-2011, 17:36
billy boy Ο/Η billy boy βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 72
Προεπιλογή Απάντηση: Ημερολόγιο ταξιδίου σε Highlands - Ireland!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Jefe Εμφάνιση μηνυμάτων

Στον δρόμο προς το Stonehenge, περάσαμε από το χωριό Somerset, το οποίο είχε μία ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα Ναρκαλιευτικό του Αγγλικού Στόλου, τορπιλίσθηκε στον Πατραϊκό κόλπο από Γερμανικό υποβρύχιο, και το Ναρκαλιευτικό άρχισε να βουλιάζει έξω από τα παράλια του Ρίου. Οι Ριώτες είδαν ότι βούλιαζε το πλοίο και δεν δίστασαν να βουτήξουν στην θάλασσα και να σώσουν το πλήρωμα του πλοίου. Η πλειοψηφία του πληρώματος, καταγόταν από το το Somerset της Ουαλίας στην Αγγλία, και όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους, διηγήθηκαν τι τους συνέβη. Οι κάτοικοι του Somerset συγκέντρωσαν χρήματα και τα έστειλαν στο Ρίον για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Οι κάτοικοι του Ρίου, τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποίησαν γιά την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου του Ρίου, και ονόμασαν την κεντρική οδό του Ρίου, Somerset προς ανάμνηση του γεγονότος, και για ευγνωμοσύνη για την προσφορά των κατοίκων του Somerset.

Αν και έχει μικρή σημασία απλά και μόνο για να είναι σωστή η ιστορική πληροφορία, να πω οτι το ναρκαλιευτικό βυθίστηκε μετά την λήξη του πολέμου και για την ακρίβεια το πρωί στις 25/10/1945 κατά την διαδικασία καθαρισμού από νάρκες του στενού Ρίου - Αντίρριου. Οι ψαράδες πήγαν αμέσως με τις βάρκες και περισυνέλεξαν 7 ναυαγούς και 3 πτώματα (από τα συνολικά 21 που απωλέσθηκαν). Η δωρεά προς του κατοίκους του Ρίου έγινε από του συγγενείς των διασωθέντων αλλά η ονομασία του κεντρικού δρόμου του Ριου σε Somerset δεν οφείλεται στον τόπο καταγωγής των ναυτών άλλα στο σύνταγμα πεζικού του Somerset ( Somerset light infantry regiment ) που είχε στρατοπεδεύσει μετά τον πολεμο στο καστρο του Ρίου. Υπάρχει και η εκδοχή ότι τα χρήματα τα έστειλαν οι κάτοικοι του Somerset αναγνωρίζοντας την αυτοθυσία των ντόπιων αλλά και πάλι όχι λόγο τη καταγωγής των ναυτών.

Όσο για το ταξιδιωτικό απλά φοβερό :sm5: περιμένουμε με αγωνία την ολοκλήρωση του.
Reply With Quote
 


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Σχετικά Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Highlands: Ημερολόγιο διαδρομής painterakis Ταξίδια στο εξωτερικό 51 05-03-2013 01:37
Ημερολόγιο ταξιδίου στο Nordkapp! Jefe Ταξίδια στο εξωτερικό 710 09-02-2012 00:17


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:56.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!