GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 21-09-2011, 23:50
DoctorAbo Ο/Η DoctorAbo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Διακοπή καταβολής σύνταξης για δικαιούχους του Δημοσίου

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι;;;
Καταφέραν τα λαμόγια να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου!!!!! Εμφύλιος!!!!
+ 1300 αδελφέ μου, + 1300, μπορεί να μην ανησυχώ για το τι θα απογίνεις τα 6 χρόνια που (αν συμβεί αυτό) θα σου αναστείλουν τη σύνταξη. Είσαι νέος & δυνατός και θα βρεις την άκρη. Όμως αυτό που είπες είναι μεγάλη κουβέντα. Καλά θα κάνουμε να το καταλάβουμε ότι όντως στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου μια και οι ίδιοι δε θα χάσουν ούτε τη βουλευτική τους αποζημίωση ούτε και τα οφίτσια τους.

Εύχομαι αυτή η ιστορία να μη καταλήξει σε εσωτερικό φαγωμό αλλά το βλέπω να 'ρχεται ...
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 02:39
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

Είμαι απόστρατος αξκός απόφοιτος ΣΣΕ και άλλων σχολείων εσωτερικού και εξωτερικού (ούτε αλεξιπτωτιστής ούτε υποβριχιάς κλπ) και έκανα χρήση της θέσπισης συνταξιοδοτικού δικαιώματος 25ετίας που έχει κάθε ΔΥ αποστρατευόμενος με 27,5 χρόνια υπηρεσίας.

-Αναρωτήθηκε κανείς γιατί μόνο οι στρατιωτικοί από όλους τους ΔΥ κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος από όλους τους ΔΥ;

-Στα 27,5 χρόνια υπηρεσίας έκανα 13 μετακομίσεις από το Διδυμότειχο και τη Λήμνο μέχρι τη Σπάρτη και το Γύθειο με την οικογένεια και ατομικά πολλές παραπάνω, μη έχοντας υπηρετήσει ποτέ στον τόπο μου να γλιτώσω και κάνα ενοίκιο, πάντα με το τελευταίο ενοίκιο της αγοράς και με τεράστιο και ανεπανόρθωτο κοινωνικό κόστος κυρίως στα παιδιά. Αρκετές φορές και μετακομίσεις στην ίδια πόλη.

-Στο τελευταίο στάδιο έφτασα να συντηρώ 3 σπίτια γιατί ο γιός μου ήταν φοιτητής στα Γιάννενα, η υπόλοιπη οικογένεια στο Βόλο λόγω αδυναμίας μετάθεσης της συζύγου από την εργασία της και εγώ Διοικητής σε Μονάδα της Β. Ελλάδος πράγμα που καθιστούσε δύσκολη τη μετακίνηση έστω και το Σαβ/κο για οικονομικούς και εργασιακούς λόγους.

-Έφτασα σε σημείο να πληρώνω από τη τσέπη μου για να εργάζομαι και το αποκορύφωμα ήρθε όταν ο 2ος γιός πέρασε σε ΑΕΙ στην Αθήνα!!!

-Εκεί πλέον βρόντηξα την παραίτηση προς απορία όλων που γνώριζαν τα όνειρά μου και τις φιλοδοξίες μου. Ποιός νομίζετε ότι θα έβγαινε στην ταπεινωτική σύνταξη και τι λόγους θα είχε να το κάνει αν η Υπηρεσία του παρείχε το minimum της εργασιακής και κοινωνικής ηρεμίας (π.χ. συνυπηρέτηση συζύγων ή μεταγραφή παιδιών) ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει και να μη διακόψει βίαια 1 καριέρα χτισμένη με τόσο κόπο και προσπάθεια;

-Έχοντας υπηρετήσει σε ΝΑΤΟικές θέσεις και εκπαιδευτεί 2 χρόνια στην Αμερική έχω συγχρωτιστεί με τουλάχιστον 20 διαφορετικών εθνών στρατιωτικούς και μπορώ να διαβεβαιώσω τον οποιονδήποτε ότι οι άνθρωποι χαίρονται την εργασία τους και οι μόνοι που αντιμετωπίζονται έτσι από τη Χώρα τους είναι οι Έλληνες, πράγμα που έχει και σοβαρό αντίκτυπο στη συμπεριφορά τους προς απορία και των ξένων. Είναι τόσο ακαταλαβίστικο γι αυτούς που το 2003 ο Αμερικανός ΝΑΤΟικός Δκτής της ΝΑ Ευρώπης φτάνοντας σε μένα ενώ χαιρετούσε συναδέλφους που φεύγαμε με μετάθεση γνωρίζοντας ότι είμαι από τη Λάρισα και στον Τύρναβο έχει ΝΑΤΟικό Στρατηγείο Στρατηγείο περιπαικτικά μου λέει "που πας εσύ; στον Τύρναβο αποκλείεται πάντως"...

-Η σύνταξη των ξένων στα 60 που αναφέρθηκε είναι τελείως άλλο κεφάλαιο μιας και είναι σπάνια active duty αλλά προσλαμβάνονται με συμβόλαια για συγκεκριμένες αποστολές και τέλος πάντων είναι δύσκολο να αναλυθεί εδώ. Στην Αμερική πάντως ισχύει η ιδιωτική ασφάλιση και μπορεί όποτε θέλει να φύγει ανάλογα το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που έχει, αλλά γιατί να φύγει όμως!!!

-Φυσικά το μισθό του GeorgeP με τα 4000 Ευρώ δεν τον παίρνει ούτε ο Αρχηγός Στρατού (μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι αυτό) και γενικά οι μισθοί κυμαίνονται σαυτούς μιας καθαρίστριας του Υπουργείου Οικονομικών με επιδόματα.

-Όσον αφορά την μαύρη εργασία παίρνεις τεράστιο ρίσκο κινδυνεύοντας να κοπεί η σύνταξή σου και ο εργοδότης να τιμωρηθεί με πρόστιμο και με τέτοιες συνθήκες δύσκολα σε παίρνει ο άλλος στη δουλειά του αλλά και συ είσαι με το άγχος της τσιμπίδας οπότε δύσκολα αποδίδεις.

-Καταληκτικά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος στην Ελλάδα να επιζητούν όλοι τη σύνταξη αν είτε στον ιδιωτικό είτε στο Δημόσιο τομέα οι εργασιακές συνθήκες ήταν καλύτερες. Περιττό να αναφέρω προς κατάλυση κάθε θεσπισμένου και νομοθετημένου εργασιακού δικαιώματος η σύνταξή μου έχει περιοριστεί στο 60% και επιπλέον κόπηκαν και τα δώρα ολοσχερώς πράγματα που άμα τα γνώριζα δεν θα έφευγα αλλά θα έμενα και θα εξακολουθούσα να την παλεύω.

Last edited by megalopsyxos; 22-09-2011 at 02:47.
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 09:31
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
μανιτάρια?
...πλευρωτους!
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 09:31
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Ασε μας ήσυχους μεγαλόψυχε!
Ο μεγάλος τραγουδιστής το έχει πει! Είστε αντιπαραγωγικοί!

Και φυσικά κάποιοι το πίστεψαν.....

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αγόραζαν όλα αυτά τα όπλα....

Είναι πολλά τα λεφτά της νόμιμης προμήθειας και της μίζας Ακη!!!

Αλλά ο στρατιωτικός είναι αντιπαραγωγικός! Κακοί στρατιωτικοί! Θα έπρεπε εκτός από την υπηρεσία να σας έχουν να γεμίζετε φυσίγγια, να είστε παραγωγικοί!
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 10:00
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από babisadve Εμφάνιση μηνυμάτων
Question: What is the maximum age to become an officer in the Military?
Answer: By law, the maximum age for a commission is age 35. This is because a military officer must be able to have 20 years of service, to be retirement eligible by the maximum retirement age of 55.

Μάλλον δεν μας τα λες καλά...!!!
Να το ξεκαθαρισω λοιπον, στρατιωτικοι-συνταξη στα 55 κανοντας χρηση της 20ετιας....40ετιας. Αν τυχον πριν την καταταξη του ειχε και πολιτικα ενσημα τοτε οτι ποσον απορεει απο αυτες τις υπηρεσιες το παιρνει στην ηλικια των 62 οπως ολοι οι εργαζομενοι στις ΗΠΑ.
Η συνταξη του στρατιωτικου στις ΗΠΑ καταβαλεται επιπλεον της οποιας άλλης που τυχον εχει απο πολιτικη εργασια πριν τον στρατο.
Αν δεν εχει, ο στρατιωτικος, συνολικα 35-40 χρονια ενσημα αποκλειστικα στον στρατο δεν παιρνει την συνταξη των 4000$ που αναφερεται στο ποστ Νο 49.
Αν ο εργαζομενος εχει μονον 20 χρονια υπηρεσιας στρατιωτικης και καθολου πολιτικη η συνταξη που παιρνει ειναι πολυ χαμηλη και καμια σχεση δεν εχει με τα 4000$.
Αυτος που θα καταταγει στα 35 του χρονια, διοτι δεν εχει στον ηλιο μοιρα, και θα τον στειλουν στο αφγανισταν (¨η σε γραφειο) ειναι στρατιωτης με βαθμο...πεζοναυτη και οχι αξιωματικος για να δικαιουται το ποσον της παραπανω συνταξης. Αυτους το συστημα τους αποστρατευει ΠΡΙΝ την 20ετια ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ διοτι το στρατευμα θεωρει οτι εκπληρωσαν την αποστολη τους και δεν τους χρειαζεται πια. Υπαρχει μαλιστα και ορος στο συμβολαιο που υπογραφουν κατα την καταταξη τους ο οποιος αν θυμαμαι καλα αναφερει 5ετια ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ επεκτασης.
Οι βετερανοι του βιετναμ, σε παρακαλω ρωτησε τι συνταξη παιρνουν, κι αν σου πουν πανω απο 700$ να μου τρυπησεις την μυτη. Κιαυτο με ειδικη ρυθμιση επι Κλιντον διοτι μεχρι τοτε επειδη δεν ειχαν τα χρονια υπηρεσιας δεν επαιρναν τιποτε. Και παλι και αυτοι στην ηλικια των 55+. Ομοιως του Ιρακ, Αφγανισταν κ.λ.π. για να παμε στα πιο προσφατα, κι αυτο διοτι δεν ειχαν προτερη πολιτικη ¨η στρατιωτικη υπηρεσια. Ετσι πολλοι απο αυτους γινονται εμποροι ναρκωτικων κι εγκληματιες.
Οι δικαιουχοι της συνταξης των 4000$ ειναι οι αποφοιτοι του west point (αξιωματικοι) οι οποιοι μπανουν στην σχολη μετα το κολεγιο και καθονται στο στρατευμα 35 τουλαχιστον χρονια, διοτι ναι μεν δικαιουνται - χαμηλη - συνταξη στα 20 χρονια υπηρεσιας και στα 55 τους χρονια (οχι νωριτερα) αλλα το ποσον της συνταξης αρχιζει να αυγατιζει απο το 21ο ετος υπηρεσιας και μετα για να φτασει τα 4000$ στο 35-40ο!!

Τελος, αυτος που θα καταταγει στα 35 του χρονια (αεργος ολο το προηγουμενο διαστημα) κα θα θελησει να συνταξιοδοτηθει στα 55 του ρωτα τι συνταξη θα παρει.....δεν ξεπερναει τα 1000$ μολις 300$ περισσοτερα απο το επιδομα ανεργιας στην Αμερικη.
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 10:05
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Επειδή ακόμη δεν το κατάλαβα! Τι μας ενδιαφέρει τι κάνει ο στρατός στην Αμερική;! Αυτό είναι το θέμα μας;
Επίσης καλά θα κάνουμε να αφήσουμε ήσυχους τους στρατιωτικούς

Οπως ακόμη καλύτερα να μην τα βάζουμε όλοι με όλους!!!

Παίζουμε το βρωμερό παιχνίδι τους!
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 10:35
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

Επειδή τίποτα από όσα ειπωθηκαν δεν είναι αληθές επιτρέψτε μου σαν απόφοιτος του COMBINED LOGISTICS OFFICERS ADVANCED COURSE στο κολλέγιο ARMY LOGISTICS MANAGEMENT COLLEGE στο Ft. Lee στη VIRGINIA να παραθέσω τα εξής:

Η Αμερική έχει 3 στρατούς:
- Active Duty
- Reserves
- National Quards

Δεν υπάρχει μονιμότητα σε κανέναν από αυτούς και αν π.χ. αύριο πάρει την απόφαση η Κυβέρνηση να μειώσει τις Ε.Δ. κατά 100.000 άτομα βρίσκεσαι στο δρόμο δεν πα να είσαι και Συνταγματάρχης.

Το παραπάνω έχει σαν αποτέλεσμα όλοι να κάνουν ιδιωτικές ασφαλίσεις συνταξιοδότησης πράγμα που ισχύει άλλωστε σε όλο το δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν γίνονται κρατήσεις πλην αν εσύ επιλέξεις τη Δημόσια ασφάλιση που λειτουργεί κι αυτή με ιδιωτικά κριτήρια.

Όταν τον ρωτάς πότε συνταξιοδοτείται (εδώ είναι η μεγάλη παρανόηση) σου αναφέρει πότε είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει λόγω ορίου ηλικίας μια και μπορεί να αποχωρήσει οποτεδήποτε ακόμα και με 5-10-15....χρόνια υπηρεσίας.

Είναι σύστημα τελείως διαφορετικό από το δικό μας όσο και να γράφω δεν πρόκειται να το εξανλήσω γι αυτό ας αφήσουμε κατά μέρος τις συγκρίσεις.

Καταληκτικά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι κανένας Έλληνας στρατιωτικός δεν θα αποχωρούσε στο άνθος της καριέρας του βροντώντας 25 χρόνια προσπάθειας και ενώ είναι έτοιμος να αρχίσει να απολαμβάνει και να αυγατίζει το εφάπαξ κάθε χρόνο 3000€ και να μαζεύει συντάξιμα χρόνια, αν του δινόταν η δυνατότητα να το κάνει. Κανείς δεν θέλει να απαξιώνεται βλέποντας την οικογένεια το πρωί να φεύγει για το στίβο της βιοπάλης και αυτός να κάθεται στο σπίτι ή να βγει στη μαύρη εργασία διακινδυνεύοντας τη σύνταξη και την αξιοπρέπειά του. Ο κάθε ΔΥ έχει τη δυνατότητα να φύγει με 25ετία αλλά έχει την πολυτέλεια να μη το κάνει.
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 10:56
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Μεγαλοψυχε,
παιρνω το θαρρος να σου απαντησω διοτι πολλα απο αυτα που αναφερεις τα δεν τα περνανε μονον οι στρατιωτικοι αλλα και οι αλλοι πολιτες εργαζομενοι σε Ιδιωτικο και Δημοσιο Τομεα.

Επετρεψε μου λοιπον να πω:

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από megalopsyxos Εμφάνιση μηνυμάτων
Είμαι απόστρατος αξκός απόφοιτος ΣΣΕ και άλλων σχολείων εσωτερικού και εξωτερικού (ούτε αλεξιπτωτιστής ούτε υποβριχιάς κλπ) και έκανα χρήση της θέσπισης συνταξιοδοτικού δικαιώματος 25ετίας που έχει κάθε ΔΥ αποστρατευόμενος με 27,5 χρόνια υπηρεσίας.
Δικαιως και νομιμως το εκανες δεν ειπε κανεις το αντιθετο! αυτο που λεμε ειναι αν δικαιως υπαρχει αυτο το δικαιωμα εναντι των υπολοιπων εργαζομενων. Το συνταγμα λεει οτι οι Ελληνες ειναι ισοι μεταξυ τους....εδω ομως υπαρχει ανισοτητα.

Απόσπασμα:
-Αναρωτήθηκε κανείς γιατί μόνο οι στρατιωτικοί από όλους τους ΔΥ κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος από όλους τους ΔΥ;.
Προφανως διοτι η συνταξη ειναι καλη, καλυτερη των υπολοιπων Δ.Υ. βασει μισθου εν συγκριση με εναν Δ.Υ. (διορθωσε με αν κανω λαθος αν κι εχω τους μισθους ανα βαθμο και των δυο)

Απόσπασμα:
-Στα 27,5 χρόνια υπηρεσίας έκανα 13 μετακομίσεις από το Διδυμότειχο και τη Λήμνο μέχρι τη Σπάρτη και το Γύθειο με την οικογένεια και ατομικά πολλές παραπάνω, μη έχοντας υπηρετήσει ποτέ στον τόπο μου να γλιτώσω και κάνα ενοίκιο, πάντα με το τελευταίο ενοίκιο της αγοράς και με τεράστιο και ανεπανόρθωτο κοινωνικό κόστος κυρίως στα παιδιά. Αρκετές φορές και μετακομίσεις στην ίδια πόλη..
Αυτο ειναι το τιμημα που πληρωνει ενας στρατιωτικος ο οποιος εν γνωσει του τιμηματος αυτου κατεταγει στο στρατευμα. Δεν ειναι δικαιολογια αυτη για συνταξιοδοτηση με 27,5 χρονια υπηρεσιας. Το ιδιο τιμημα πληρωνουν και οι διπλωματες (πατηρ μου) ο οποιος μετακομιζε απο χωρα σε χωρα και οχι απο πολη σε πολη εντος ελλαδος. Συνταξη ομως πηρε στα 62 του με 42 χρονια υπηρεσιας η οποια ανερχεται σε 1480ε μικτα ΣΗΜΕΡΑ!!! και λεω σημερα διοτι απο αυριο ψαλιδιζεται.

Απόσπασμα:
-Στο τελευταίο στάδιο έφτασα να συντηρώ 3 σπίτια γιατί ο γιός μου ήταν φοιτητής στα Γιάννενα, η υπόλοιπη οικογένεια στο Βόλο λόγω αδυναμίας μετάθεσης της συζύγου από την εργασία της και εγώ Διοικητής σε Μονάδα της Β. Ελλάδος πράγμα που καθιστούσε δύσκολη τη μετακίνηση έστω και το Σαβ/κο για οικονομικούς και εργασιακούς λόγους.

-Έφτασα σε σημείο να πληρώνω από τη τσέπη μου για να εργάζομαι και το αποκορύφωμα ήρθε όταν ο 2ος γιός πέρασε σε ΑΕΙ στην Αθήνα!!!..
Αυτο το περνανε ολοι οι γονεις με σπουδαζοντα τεκνα σε πολεις εκτος της πολης κατοικιας τους. Και ο δικος μου ο πατερας συντηρουσε δυο σπιτια και μαλιστα το ενα στην Αγγλια. Και ο άλλος ο πατερας εκανε το ιδιο και καμποσες χιλιαδες πατεραδες ακομη.
Ουτε αυτο ειναι επιχειρημα για συνταξη στα 27,5 χρονια.

Απόσπασμα:
-Εκεί πλέον βρόντηξα την παραίτηση προς απορία όλων που γνώριζαν τα όνειρά μου και τις φιλοδοξίες μου. Ποιός νομίζετε ότι θα έβγαινε στην ταπεινωτική σύνταξη και τι λόγους θα είχε να το κάνει αν η Υπηρεσία του παρείχε το minimum της εργασιακής και κοινωνικής ηρεμίας (π.χ. συνυπηρέτηση συζύγων ή μεταγραφή παιδιών) ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει και να μη διακόψει βίαια 1 καριέρα χτισμένη με τόσο κόπο και προσπάθεια; ..
απότι καταλαβαινω το εκανες απο κατι σαν εκδικηση προς το κρατος, ομως....., τωρα το κρατος σε εκδικειται χειροτερα κοβωντας σου την συνταξη κατα 40% στο ποσον πανω απο τα 1500ε. Ποιος κερδισε απο αυτην σου την παραιτηση? Πως θα τα καταφερεις τωρα με ολα τα παραπανω που αναφερεις? Θεωρω οτι θα κανεις μιαν αλλη δουλεια, ισως οχι εσυ αλλα πολλοι συναδελφοι σου. Ομως ετσι ''κλεβεις'' μιαν θεση εργασιας απο καποιον άλλον -ισως και του παιδιου σου - και δεν προσφερεις σε κανεναν αφου θα δουλευεις με μαυρο χρημα.

Απόσπασμα:
-Φυσικά το μισθό του GeorgeP με τα 4000 Ευρώ δεν τον παίρνει ούτε ο Αρχηγός Στρατού (μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι αυτό) και γενικά οι μισθοί κυμαίνονται σαυτούς μιας καθαρίστριας του Υπουργείου Οικονομικών με επιδόματα...
Μπορει και να εχεις δικιο, αλλα...... μονον μπορει!
Ο μισθος των 4000ε του GeorgeP επετευχθει μετα απο 30 χρονια εργασιας 14-16 ωρες ημερησιως, σαββατα και Κυριακες, Χριστουγεννα, Πασχα αργιες.....!
Επτευχθει μετα απο 2,5 εκατομυρια μιλια σε επαγγελματικα ταξιδια τα τελευταια 13 χρονια φεροντας υπογγεγραμμενα συμβολαια συνεργασιας εκατομμυριων δολαριων στους 2 εργοδοτες του στους οποιους εργαστηκε αυτα τα 13 χρονια. Θα πρέπει να εχει μεγαλη φαντασια ο οποιοσδηποτε Δ.Υ. ¨η και Ιδιωτικος να θελει να παρει αυτα τα λεφτα δουλευοντας 8ωρο συμπληρωνων εντυπα ¨η κοβων αποδειξεις ¨η δινων διαταγες κ.λ.π.
Και λιγα επαιρνε ο φιλος GeorgeP αγαπητε μεγαλοψυχε, οσοι ειναι στον κλαδο αυτον ¨η σε παρομοιους κλαδους θα στο επιβεβαιωσουν.
Υπηρχαν και τα μπονους ευτυχως, οχι μαυρα μπονους αλλα φορολογημενα!!
Η παραγωγη φερνει τους μισθους αγαπητε μεγαλοψυχε οχι το καθισιο και το 8ωρο, ουτε οι μεταθεσεις.

Απόσπασμα:
-Όσον αφορά την μαύρη εργασία παίρνεις τεράστιο ρίσκο κινδυνεύοντας να κοπεί η σύνταξή σου και ο εργοδότης να τιμωρηθεί με πρόστιμο και με τέτοιες συνθήκες δύσκολα σε παίρνει ο άλλος στη δουλειά του αλλά και συ είσαι με το άγχος της τσιμπίδας οπότε δύσκολα αποδίδεις....
Ναι, αν το μαθουν οι υπηρεσιες, αν κανουν ελεγχο κι αν βρουν το λαθρα εργαζομενο συνταξιουχο μεσα στην εταιρεια!!!!
Εδω υπαρχουν Ναυτιλιακες που απασχολουν σαν ''συμβουλους'' πρωην λιμεναρχες και πρωην λιμενικους και του Π.Ν. αποστρατους απο 45 μεχρι και 75(!!!) ετων με μισθους σαν τον δικο μου επι 10 ετιες!! Για πιο ρισκο μου μιλας???

Απόσπασμα:
-Καταληκτικά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος στην Ελλάδα να επιζητούν όλοι τη σύνταξη αν είτε στον ιδιωτικό είτε στο Δημόσιο τομέα οι εργασιακές συνθήκες ήταν καλύτερες.
Οχι δεν μπορει να συγκριθουν οι συνθηκες του βρεξει-χιονισει=μισθος του Δ.Υ. με αυτες του Ι.Υ.
Στον Ι.Τομεα πρέπει να αυτοεπιβεβαιωνεσαι, αυτοελεγχεσαι, αυτοαξιολογησαι κ.λ.π. καθε μερα!! Διοτι αν δεν το κανεις αυτο βρισκεσαι στον δρομο την αμεσως επομενη.
Αν σε καθε μου ταξιδι δεν εφερνα κι ενα συμβολαιο εμπαινα ''υπο επιτηρηση'', στο δευτερο ταξιδι αν δεν εφερνα παλι ενα συμβολαιο (δυο κατα προτιμηση για να γινει make even με το πρωτο) θα εμπαινα στον ΟΑΕΔ!! Κιαυτο επι 30 χρονια!!!!!!! Ομως ετσι εφτασε ο μισθος στις 4000ε και τα μπονους καποιες φορες ξεπερνουσαν τους μισθους ενος χρονου!! Αλλα μιλαμε για εκατομμυρια δολαρια κερδος για τον εργοδοτη....Ε Κ Α Τ Ο Μ Υ Ρ Ι Α!!!!!!!!

Απόσπασμα:
Περιττό να αναφέρω προς κατάλυση κάθε θεσπισμένου και νομοθετημένου εργασιακού δικαιώματος η σύνταξή μου έχει περιοριστεί στο 60% και επιπλέον κόπηκαν και τα δώρα ολοσχερώς πράγματα που άμα τα γνώριζα δεν θα έφευγα αλλά θα έμενα και θα εξακολουθούσα να την παλεύω.
Μεγαλοψυχε, οι νομοι δεν εχουν αιωνια ισχυ, ετσι δεν μπορουμε να μιλαμε για ''καταλυση'', για ''θεσπιση'' και για ''δικαιωμα''!!
Οι παραπανω λεξεις εχουν παροδικη ισχυ και ειναι αποδεκτές απο αυτους που παρεχουν τις υπηρεσιες στις οποιες αναφερονται αυτοι οι νομοι για οσο διαστημα ''βολευει'' αμφοτερους. Οταν παψουν να ''βολευουν''....καταργουνται και εφαρμοζονται αλλοι επειδη τωρα ''βολευουν'' αυτοι μεχρι παλι να ''ξε-βολευτουν''!!!!

Ειμαι καταλυτικα αντιθετος σε καθε μορφη συνταξιοδοτησης στην ηλικα των 40, δεν θα το εκανα ποτε.
Οταν οι αντρες δικαιωθηκαν στο Ευρωπαικο δικαστηριο ωστε να κανουν χρηση του δικαιωματος για συνταξιοδοτηση στα 51 με ανηλικο τεκνο (οπως και οι γυναικες το εχουν εδω και δεκαετιες) εφοσον εργαζεται η συζυγος εγω ξερεις τι εκανα? γελαγα!! ελεγα μα ποιος σωφρων θα βγει στην συνταξη στα 51 του εχοντας δουλεια και εισοδημα???? Ακομα το ιδιο σκεφτομαι και γελω!!
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 10:59
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007

παλικαρια δεν υπαρχει μαυρο ή ασπρο...η αληθεια ειναι καπου στην μεση...

απο εκει και περα ο καθενας επιλεγει τους εχθρους του...μιας και εχουμε πολεμο πλεον και πρατει αναλογος...

και αν νομιζουν καποιοι οτι δεν εχουμε πολεμο...περιμενετε και θα δουμε πραγματα που ουτε ειχαμε ποτε φανταστει οτι θα δουμε...!!!
Reply With Quote
Παλιό 22-09-2011, 11:28
nikgs Ο/Η nikgs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: athens
Μoto: r1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Μεγαλοψυχε,
παιρνω το θαρρος να σου απαντησω διοτι πολλα απο αυτα που αναφερεις τα δεν τα περνανε μονον οι στρατιωτικοι αλλα και οι αλλοι πολιτες εργαζομενοι σε Ιδιωτικο και Δημοσιο Τομεα.

Επετρεψε μου λοιπον να πω:

Δικαιως και νομιμως το εκανες δεν ειπε κανεις το αντιθετο! αυτο που λεμε ειναι αν δικαιως υπαρχει αυτο το δικαιωμα εναντι των υπολοιπων εργαζομενων. Το συνταγμα λεει οτι οι Ελληνες ειναι ισοι μεταξυ τους....εδω ομως υπαρχει ανισοτητα.

Προφανως διοτι η συνταξη ειναι καλη, καλυτερη των υπολοιπων Δ.Υ. βασει μισθου εν συγκριση με εναν Δ.Υ. (διορθωσε με αν κανω λαθος αν κι εχω τους μισθους ανα βαθμο και των δυο)

Αυτο ειναι το τιμημα που πληρωνει ενας στρατιωτικος ο οποιος εν γνωσει του τιμηματος αυτου κατεταγει στο στρατευμα. Δεν ειναι δικαιολογια αυτη για συνταξιοδοτηση με 27,5 χρονια υπηρεσιας. Το ιδιο τιμημα πληρωνουν και οι διπλωματες (πατηρ μου) ο οποιος μετακομιζε απο χωρα σε χωρα και οχι απο πολη σε πολη εντος ελλαδος. Συνταξη ομως πηρε στα 62 του με 42 χρονια υπηρεσιας η οποια ανερχεται σε 1480ε μικτα ΣΗΜΕΡΑ!!! και λεω σημερα διοτι απο αυριο ψαλιδιζεται.

Αυτο το περνανε ολοι οι γονεις με σπουδαζοντα τεκνα σε πολεις εκτος της πολης κατοικιας τους. Και ο δικος μου ο πατερας συντηρουσε δυο σπιτια και μαλιστα το ενα στην Αγγλια. Και ο άλλος ο πατερας εκανε το ιδιο και καμποσες χιλιαδες πατεραδες ακομη.
Ουτε αυτο ειναι επιχειρημα για συνταξη στα 27,5 χρονια.

απότι καταλαβαινω το εκανες απο κατι σαν εκδικηση προς το κρατος, ομως....., τωρα το κρατος σε εκδικειται χειροτερα κοβωντας σου την συνταξη κατα 40% στο ποσον πανω απο τα 1500ε. Ποιος κερδισε απο αυτην σου την παραιτηση? Πως θα τα καταφερεις τωρα με ολα τα παραπανω που αναφερεις? Θεωρω οτι θα κανεις μιαν αλλη δουλεια, ισως οχι εσυ αλλα πολλοι συναδελφοι σου. Ομως ετσι ''κλεβεις'' μιαν θεση εργασιας απο καποιον άλλον -ισως και του παιδιου σου - και δεν προσφερεις σε κανεναν αφου θα δουλευεις με μαυρο χρημα.

Μπορει και να εχεις δικιο, αλλα...... μονον μπορει!
Ο μισθος των 4000ε του GeorgeP επετευχθει μετα απο 30 χρονια εργασιας 14-16 ωρες ημερησιως, σαββατα και Κυριακες, Χριστουγεννα, Πασχα αργιες.....!
Επτευχθει μετα απο 2,5 εκατομυρια μιλια σε επαγγελματικα ταξιδια τα τελευταια 13 χρονια φεροντας υπογγεγραμμενα συμβολαια συνεργασιας εκατομμυριων δολαριων στους 2 εργοδοτες του στους οποιους εργαστηκε αυτα τα 13 χρονια. Θα πρέπει να εχει μεγαλη φαντασια ο οποιοσδηποτε Δ.Υ. ¨η και Ιδιωτικος να θελει να παρει αυτα τα λεφτα δουλευοντας 8ωρο συμπληρωνων εντυπα ¨η κοβων αποδειξεις ¨η δινων διαταγες κ.λ.π.
Και λιγα επαιρνε ο φιλος GeorgeP αγαπητε μεγαλοψυχε, οσοι ειναι στον κλαδο αυτον ¨η σε παρομοιους κλαδους θα στο επιβεβαιωσουν.
Υπηρχαν και τα μπονους ευτυχως, οχι μαυρα μπονους αλλα φορολογημενα!!
Η παραγωγη φερνει τους μισθους αγαπητε μεγαλοψυχε οχι το καθισιο και το 8ωρο, ουτε οι μεταθεσεις.

Ναι, αν το μαθουν οι υπηρεσιες, αν κανουν ελεγχο κι αν βρουν το λαθρα εργαζομενο συνταξιουχο μεσα στην εταιρεια!!!!
Εδω υπαρχουν Ναυτιλιακες που απασχολουν σαν ''συμβουλους'' πρωην λιμεναρχες και πρωην λιμενικους και του Π.Ν. αποστρατους απο 45 μεχρι και 75(!!!) ετων με μισθους σαν τον δικο μου επι 10 ετιες!! Για πιο ρισκο μου μιλας???

Οχι δεν μπορει να συγκριθουν οι συνθηκες του βρεξει-χιονισει=μισθος του Δ.Υ. με αυτες του Ι.Υ.
Στον Ι.Τομεα πρέπει να αυτοεπιβεβαιωνεσαι, αυτοελεγχεσαι, αυτοαξιολογησαι κ.λ.π. καθε μερα!! Διοτι αν δεν το κανεις αυτο βρισκεσαι στον δρομο την αμεσως επομενη.
Αν σε καθε μου ταξιδι δεν εφερνα κι ενα συμβολαιο εμπαινα ''υπο επιτηρηση'', στο δευτερο ταξιδι αν δεν εφερνα παλι ενα συμβολαιο (δυο κατα προτιμηση για να γινει make even με το πρωτο) θα εμπαινα στον ΟΑΕΔ!! Κιαυτο επι 30 χρονια!!!!!!! Ομως ετσι εφτασε ο μισθος στις 4000ε και τα μπονους καποιες φορες ξεπερνουσαν τους μισθους ενος χρονου!! Αλλα μιλαμε για εκατομμυρια δολαρια κερδος για τον εργοδοτη....Ε Κ Α Τ Ο Μ Υ Ρ Ι Α!!!!!!!!

Μεγαλοψυχε, οι νομοι δεν εχουν αιωνια ισχυ, ετσι δεν μπορουμε να μιλαμε για ''καταλυση'', για ''θεσπιση'' και για ''δικαιωμα''!!
Οι παραπανω λεξεις εχουν παροδικη ισχυ και ειναι αποδεκτές απο αυτους που παρεχουν τις υπηρεσιες στις οποιες αναφερονται αυτοι οι νομοι για οσο διαστημα ''βολευει'' αμφοτερους. Οταν παψουν να ''βολευουν''....καταργουνται και εφαρμοζονται αλλοι επειδη τωρα ''βολευουν'' αυτοι μεχρι παλι να ''ξε-βολευτουν''!!!!

Ειμαι καταλυτικα αντιθετος σε καθε μορφη συνταξιοδοτησης στην ηλικα των 40, δεν θα το εκανα ποτε.
Οταν οι αντρες δικαιωθηκαν στο Ευρωπαικο δικαστηριο ωστε να κανουν χρηση του δικαιωματος για συνταξιοδοτηση στα 51 με ανηλικο τεκνο (οπως και οι γυναικες το εχουν εδω και δεκαετιες) εφοσον εργαζεται η συζυγος εγω ξερεις τι εκανα? γελαγα!! ελεγα μα ποιος σωφρων θα βγει στην συνταξη στα 51 του εχοντας δουλεια και εισοδημα???? Ακομα το ιδιο σκεφτομαι και γελω!!
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, αλλά κατά 50%. Γιατί και το άλλο 50%, έχει και αυτό τα δίκια του. Μετράει από ποιά μεριά βλέπεις το πρίσμα.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης