GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 23-09-2011, 15:06
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European
Προεπιλογή Απάντηση: Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν ρωτησεις 100 ελληνες τι σημαινει στα ελληνικα η αγγλικη λεξη privacy οι περισσοτεροι θα σου απαντησουν οτι δεν υπαρχει ελληνικη μεταφραση....!! Μονον ενα 2% θα σου απαντησει ''μυστικοτητα'', ''μοναξια'', ''ησυχια'', ''απομονωση'',,,,,,,τεσσερεις ολοκληρες ελληνικες λεξεις για μια αγγλικη!!! !
Μετάφραση Google
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 17:14
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
τελειως αδοκιμος ορος! Η λεξη ιδιωτικοτητα δεν υπαρχει στα ελληνικα λεξικα, ειναι απλα μια λεκτικη εφευρεση της δημοτικιΑς!! Οπως και το ''αδιαπραγματευσιμη'' δεν υπαρχει...το λεμε ομως.
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 17:22
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Μήπως ξεφυγαμε λιγάκι απο το θέμα μας.....
Έχετε σαλεψει εντελώς;;;;;;
Reply With Quote
Παλιό 23-09-2011, 17:26
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Τελικά ξεφύγαμε από το θέμα.
Αυτό τεχνηέντως και εγώ το πράττω όταν γράφετε για βλάβες σε μηχανές Honda.
--------------------------------------------------------------------------
Πάντως οι γείτονες έχουν κατεβάσει στην περιοχή το μισό τους στόλο.
Η ευχή όλων μας είναι να επικρατήσει η λογική. Λεονταρισμοί και ειδικά όταν στην περιοχή υπάρχουν 2 + 3 Υ/Β και μάλιστα με πυρηνικές κεφαλές δεν χωράνε.
Η επίσημη έναρξη εργασιών είναι από 01/10.
Έως τότε σε αναμονή εξελίξεων……….
Reply With Quote
Παλιό 24-09-2011, 00:12
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER Εμφάνιση μηνυμάτων

Τελικα Γιωργο, εγινε οπως το ειπες !

Δεν την... γλυτωσε !!!

Το πηρε πανω του...

Απόσπασμα:
Οπως θα …………………………………………. διαφορετικο νοημα δεν νομιζεις?

Αν ρωτησεις 100 ελληνες τι σημαινει στα ελληνικα η αγγλικη λεξη privacy οι περισσοτεροι θα σου απαντησουν οτι δεν υπαρχει ελληνικη μεταφραση....!! Μονον ενα 2% θα σου απαντησει ''μυστικοτητα'', ''μοναξια'', ''ησυχια'', ''απομονωση'',,,,,,,τεσσερεις ολοκληρες ελληνικες λεξεις για μια αγγλικη!!! Να μην αναφερω καν το ποσοστο των Ελληνικων λεξεων που περιλαμβανονται αυτουσιες ¨η με παραλλαγες στην Διεθνη πια Αγγλικη γλωσσα!

Άκου τώρα...

Στα δικά μου Αγγλικά η
Μυστικότητα ήταν secrecy
Η μοναξια loneliness
Η ησυχια quiet
Και η απομονωση Isolation

Privacy είχε πάντα να κάνει με πλήθη ή έλλειψη αυτών. Οι τούρκοι πχ δεν συγκεντρώνουν τον στόλο τους in privacy, μεταξύ τους δηλαδή. Τον συγκεντρώνουν in absolute secrecy.

Βρε δεν πάω στον διάολο και γω και τα βρωμοαγγλικά μου? Άλλωστε πού τα έμαθα? Σε κάναν Στρατηγάκη…

Τώρα όμως ποιος με πιάνει με τέτοιες βελτιώσεις… London σού ΄ρχομαι.

Αρα γλωσσικα ειμαστε αλλοδαποι αφου μιλαμε τα ελληνικα οπως οι Εγγλεζοι, Γερμανοι, Αμερικανοι, Κινεζοι........ δηλ. μιλαμε τα βασικα ελληνικα!

Έ...

Το αν η γλωσσα μας ειναι πλουσιοτατη να ρωτησεις την microsoft(!!!!!) που γνωριζει πολυ καλα το παραδειγμα του ''privacy'' πιο πανω. Δεν θα εξηγησω το γιατι για να μην σε σεντονιασω!!! Διαβασε αυτο http://sarantakos.wordpress.com/2010/04/01/microsoft-greek/
Εδω ολοκληρος Ζολωτας εκφωνησε λογο σε απταιστα Ελληνικα χρησιμοποιωντας την Αγγλικη γλωσσα δυο φορες, μια στις 26/09/1957 στο ΔΝΤ σαν διαχειριστης του Ελληνικου χρεους και μια στις 2/10/1959 στον ΟΗΕ!!!

Λαβε υποψιν σου επισης οτι στον πρόλογο του αρχαιοελληνικού λεξικού Liddell-Scott-Jones, σελ. V, έκδοση 1925, όπου ο εκ των κορυφαίων κλασικών φιλολόγων Diels υπολογίζει ότι ένα πλήρες λεξικό της αρχαίας ελληνικής (και κατ'επεκταση της σημερινης ελληνικης) θα έφτανε τους 120 τόμους!

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι πλούσια.

Συμφωνουμε απολυτως οτι τα γραπτα μενουν και γιαυτο πρέπει να μαθουμε καλυτερα Ελληνικα για να εχουμε την ικανοτητα να προσεχουμε τι γραφουμε.
Εκτος αν θελεις, κι εσυ, να μαθεις ελληνικα αργοτερα!

Όταν με ρωτάνε, πάντα απαντάω ότι μιλάω Ελληνικά 70% και Αγγλικά 50%. Άρα όντως έχω περιθώρια βελτίωσης και σε ευχαριστώ, που μου το επισημαίνεις.

Επίσης για δική μας διασκέδαση, κάποτε το γυφτάκι ο Ταμτάκος διέκοπτε τον πατέρα του, που διάβαζε την εφημερίδα του, ανάποδα , με ερωτήσεις γεωγραφίας:

Μπαμπά ποιός είναι ο ποταμός στο Παρίσι? Ο Δούναβης παιδί μου.

Μπαμπά ποιο είναι το ψηλότερο βουνό στον κόσμο? Ο Όλυμπος παιδί μου.

Μπαμπά με ποια χώρα συνορεύει η Πορτογαλία? Με την Αλβανία παιδί μου.

Πετάγεται η μάνα από την κουζίνα και λέει στον Ταμτάκο να μην ενοχλεί τον πατέρα του, που διαβάζει την εφημερίδα του, ανάποδα, και απαντάει ο πατέρας:

Άσε το παιδί να ρωτάει – ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.

Last edited by ckk; 24-09-2011 at 00:15.
Reply With Quote
Παλιό 25-09-2011, 20:59
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ckk Εμφάνιση μηνυμάτων

Όταν με ρωτάνε, πάντα απαντάω ότι μιλάω Ελληνικά 70% και Αγγλικά 50%. Άρα όντως έχω περιθώρια βελτίωσης και σε ευχαριστώ, που μου το επισημαίνεις.

Επίσης για δική μας διασκέδαση, κάποτε το γυφτάκι ο Ταμτάκος διέκοπτε τον πατέρα του, που διάβαζε την εφημερίδα του, ανάποδα , με ερωτήσεις γεωγραφίας:

Μπαμπά ποιός είναι ο ποταμός στο Παρίσι? Ο Δούναβης παιδί μου.

Μπαμπά ποιο είναι το ψηλότερο βουνό στον κόσμο? Ο Όλυμπος παιδί μου.

Μπαμπά με ποια χώρα συνορεύει η Πορτογαλία? Με την Αλβανία παιδί μου.

Πετάγεται η μάνα από την κουζίνα και λέει στον Ταμτάκο να μην ενοχλεί τον πατέρα του, που διαβάζει την εφημερίδα του, ανάποδα, και απαντάει ο πατέρας:

Άσε το παιδί να ρωτάει – ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.
Αν θελεις ανοιγεις ενα νημα αγγλικων vs Ελληνικων να το συζητησουμε.
Αλλα πρωτα διαβασε τους λογους του Ζολωτα για να δεις οτι η αρχαιοτερη Ινδοευεωπαικη γλωσσα, τα Ελληνικα, εφτιαξαν και ολες τις υπολοιπες ευρωπαικες.

εγραψες:
''Εγω δεν ειπα ποτε οτι η ελληνικη γλωσσα δεν ειναι πλουσια...το παρακατω τι σημαινει δηλαδη?
Απόσπασμα:

Επίσης αν η γλώσσα μας ήταν ΄πλουσιιότατη΄ στο συγκεκριμένο λήμμα, θα επέτρεπε ακριβή ορισμό και όχι παράφραση.

Μάλλον οτι δεν ειναι τοσο πλουσια οσο θα επρεπε???

Ανοιξε αλλο νημα αν θες να το συζητησουμε, απο εδω τελος εγω!!!

Last edited by GeorgeP; 25-09-2011 at 21:02.
Reply With Quote
Παλιό 26-09-2011, 12:00
Senior Member

Απόσπασμα:
Αν θελεις ανοιγεις ενα νημα αγγλικων vs Ελληνικων να το συζητησουμε.
Αλλα πρωτα διαβασε τους λογους του Ζολωτα για να δεις οτι η αρχαιοτερη Ινδοευεωπαικη γλωσσα, τα Ελληνικα, εφτιαξαν και ολες τις υπολοιπες ευρωπαικες.

εγραψες:
''Εγω δεν ειπα ποτε οτι η ελληνικη γλωσσα δεν ειναι πλουσια...το παρακατω τι σημαινει δηλαδη?

Μάλλον οτι δεν ειναι τοσο πλουσια οσο θα επρεπε???

Η παραδοχή της ήττας και η αναμενόμενη ΑΤΑΚΤΗ υποχώρηση , όντως τιμά τον χαμένo και αναδεικνύει έτι περισσότερον την μεγαλοψυχίαν του νικητού, απαλλάσσοντάς τον από περιττό διάλογο προκειμένου να αποδείξει τα αυτονόητα..

Μεταξύ κομμάτων αναφέρω για το συγκεκριμένο λήμμα. Όχι για όλη την γλώσσα μας, αλλά για το συγκεκριμένο λήμμα, δηλαδή. Πιό νιανιά δεν γίνεται.

Τα κόμματα δεν είναι κουτσουλιές μύγας επάνω στην οθόνη. Τα βάζω για συγκεκριμένο λόγο και έχουν συγκεκριμένη χρήση, κάνοντας μια πρόταση δευτερεύουσα και βοηθώντας περισσότερο και ακριβέστερα, στην αντίληψη του κειμένου.

Όσο για την γλώσσα μας, όχι μόνον συμφωνώ με τα γραφόμενά σου, αλλά επαυξάνω κιόλας.

Reply With Quote
Παλιό 26-09-2011, 16:58
Senior Member

Απόσπασμα:
Η παραδοχή της ήττας και η αναμενόμενη ΑΤΑΚΤΗ υποχώρηση , όντως τιμά τον χαμένo και αναδεικνύει έτι περισσότερον την μεγαλοψυχίαν του νικητού, απαλλάσσοντάς τον από περιττό διάλογο προκειμένου να αποδείξει τα αυτονόητα..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εισαι θεοπαλαβοςαν νομιζεις οτι υπενοησα κατι τετοιο...μα τελειως θεοπάλαβος!!!!
Reply With Quote
Παλιό 26-09-2011, 21:40
Senior Member

Απόσπασμα:
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue]Αν θελεις ανοιγεις ενα νημα αγγλ...............................................................

Απόσπασμα:
Εισαι θεοπαλαβοςαν νομιζεις οτι υπενοησα κατι τετοιο...μα τελειως θεοπάλαβος!!!!

Γιατί ξαναγράφεις εδώ?
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης