GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
  #8  
Παλιό 09-07-2009, 00:16
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Ψυγειο Λαδιου..

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Ionlab Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ νόμιζα ότι το νερό κυκλοφορεί κανονικά και ο θερμοστάτης ανοίγει το βεντιλατερ......
λάθος!! πρωτα ζεσταίνετε το ηδη υπάρχον κι εγκλωβισμενο νερό στους κυλινδρους και μετα ανοιγει ο θερμοστατης για την κυκλοφορια του υπόλοιπου ψυκτικού!!! Ακοαμ, ο θερμοστατης ανοιγει σταδιακα, ανάλογα την θερμοκρασια, κι οχι μονομιας! Δηλαδη στο ταξιδι ειανι μερικως ανοικτός ενω στην πόλη ειναι πληρως ανοικτος γιαυτο και μπαινει σε λειτουργια και ο ανεμιστηρας!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Ionlab Εμφάνιση μηνυμάτων
Επίσης το νερό δεν είναι πιο αραιό γιατί αλλιώς το λάδι δεν θα επέπλεε...
Το νερο δεν ειανι πιο αραιό του λαδιού, απλα ειναι βαρυτερο του λαδιου γιαυτο και το λαδι επιπλέει σε αυτό!! Το βαρος των υγρων μετριεται σε μοναδες ειδικου βαρους, το νερο εχει ειδικο βαρος 1 και το λαδι περίπου 0,89 αρα ελαφρυτερο!!
Επι το ειδικοτερο του ποστ μου, ανεμιστηρας με την φιλοσοφία του ανεμιστηρα (θερμοστατης+ελεγχομενη ροη του υγρού) ενος ψυγειου νερου δεν μπορει να τοποθετηθει σε ψυγειο λαδιου! Αν εννοουσες να τοποθετηθει ενα απλο ανεμιστηράκι για την ψυξη του λαδιου κατ'επιλογη του αναβάτη ναι μπορει να γινει! Ομως, το μηχανέλαιο εχει ιδιοτητες ροης οι οποιες ειναι ευθέως ανάλογες με τις εξωτερικές θερμοκρασίες, τη θερμοκρασια του κινητηρα και του βαθμου πολυτυπικότητας του (10/40, 20/50 κ.λ.π.). Βαζοντας εναν ανεμιστηρα στο ψυγείο λαδιου ολα τα παραπανω μεταβάλλονται με αποτέλεσμα, εαν το παρακανει ο αναβάτης (διότι θερμοστάτης δεν μπορει να μπει) το λαδι θα κρυωσει τοσο οσο οταν βαζουμε τον κινητηρα μπροστα το πρωι! Πράγμα που δεν θελουμε σε καμια περίπτωση διότι τοτε το λαδι δεν εχει αποκτησει στο 100% τις λιπαντικές ιδιοτητες του οντας κρυο με αποτέλσμα....φθορές στα μεταλλα μακροχρόνια!! Αυτος ειναι εξάλλου και ο λογος που δεν συνισταται η προθερμανση τυο κινητηρα το πρωι ειδικα τον χειμωνα!!!

Last edited by GeorgeP; 09-07-2009 at 00:18.
Reply With Quote
 

Tags
1100, 1150, 1200, bmw, bmw gs moto, bmw moto, bmw moto gs, bmwmoto, f800, forum, forumgs, gs 1150, gs forum, gs moto bmw, gs_gs, gs1100, gs800, gsbmw, gsbmwmoto, gsforum, gsmoto, moto, moto bmw, motobmw


Κανόνες καταχώρησης
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο HTML κώδικας ειναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:10.


vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!