GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 19-10-2011, 12:45
dimitrisb Ο/Η dimitrisb βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πεύκη (Αθήνα)
Μoto: R1200GS (κίτρινο)
Προεπιλογή Απάντηση: Μαζί τα φάγαμε...?? ΟΧΙ !! Μαζί τα φάγατε...

Ένα πολύ σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει είναι μία μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου σκέψης στο δημόσιο τομέα. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ ποτέ να συμβιβαστώ με την έκφραση "έτσι είναι και δεν αλλάζει"! Για να αλλάξει θέλει ισχυρή θέληση και ... "παντελόνια" και ίσως καλύτερα με τα εσωτερικά αυτών, γιατί θα πρέπει να συγκρουστεί ο υπεύθυνος με το ... "τέρας" !

Με τη ευκαιρία θα ήθελα να δώσω και εγώ ένα παράδειγμα ...
Οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου υπουργείου που εξετάζουν (λέμε τώρα) για τις άδειες οδήγησης έχουν μία συγκεκριμένη ταρίφα (όχι όλοι βέβαια, αλλά σημαντικό ποσοστό) ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματος.
Με έναν γρήγορο υπολογισμό από το "ελαιόλαδο" στις εξετάσεις, άνθρωποι κερδίζουν ποσά σε ένα μήνα που άλλοι τα βγάζουν σε ένα χρόνο.

...
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2011, 12:57
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από geolag Εμφάνιση μηνυμάτων
Φυσικά και δεν θα το κάνω γιατί εκεί που δουλεύω αν το κάνω την επόμενη ώρα θα είμαι πίσω από τα σίδερα και γιατί θα πάρω εκατοντάδες κόσμου στο λαιμό μου.Δεν είναι του χαρακτήρα μου εξάλλου.Απλώς το έγραψα για να ΄φωνάξω΄' ότι κακολογώντας τον ΔΥ δεν πετυχαίνει κανείς τίποτα γιατί αυτοί που διοικούν συντηρούν την άσχημη αυτή κατάσταση.Δηλ. στο παράδειγμα που ανέφερες κάποιος που προίσταται του γείτονα σου δεν κάνει καλά τη δουλειά του.Και αυτόν τον προιστάμενο κάποιος τον έβαλε΄και αυτόν κάποιος άλλος και καταλήγουμε πάλι στους πολιτικούς και τους κυβερνώντες .Αρα τα βέλη πρέπει να στραφούν προς τα εκεί και όχι πρός όλους μας.Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Ας το κόψουμε μήπως και ξεβρωμίσουμε κάποτε.
Ωραία τα λες. Πάλι ένα πράγμα με χαλάει. Μου ζητάς να κάνω πράγματα που ως ΔΥ έπρεπε ΠΡΩΤΟΣ να κάνεις εσύ.
Ξεκαθαρίσατε ποτέ τους κακούς συνάδελφους;
Φροντίσατε οι κακές διοικήσεις να μαθευτούν στις δικές τους διοικήσεις; (έχει αυτό το "καλό" το Δ... πολλές κλίμακες στις καρέκλες)...
Όμως και εδώ ζητάς εμένα του μη-ΔΥ τη... βοήθεια... με δικά μου ρίσκα. Γιατί;

Το ξανάπα και πιο πάνω. Αντί να τα παίρνετε με τον κόσμο που σας έχει βάλει στη λούμπα των "κακών ΔΥ", έπρεπε να τα έχετε πάρει με αυτούς που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ αυτή την κατάσταση (εντός). Γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ καπνός φυσικά, ΥΠΑΡΧΕΙ και φωτιά. Αντί να τη σβήσεις εσύ που είσαι μέσα, σε ενοχλεί που φωνάζουν οι γείτονες (αλλά φυσικά τους θες να στη σβήσουν).

Όταν ο γεράκος έχει γίνει μαραθωνοδρόμος για να πάρει 15 υπογραφές για ένα θέμα του και το θέμα κολλάει στην 16η από τον τάδε τμηματάρχη (που δεν τον ξέρει καν), τον ίδιο τμηματάρχη που θα έχει προχωρήσει ταχέως τα θέματα του τάδε "διαπλεκόμενου", τότε τι περιμένεις να πει αυτός ο γεράκος; "Αχ τι καλή που ήταν η τέταρτη κοπέλα στο τέταρτο γκισέ"; Ή περιμένεις να... το λύσει μόνος του;
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2011, 13:08
dimitrisb Ο/Η dimitrisb βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πεύκη (Αθήνα)
Μoto: R1200GS (κίτρινο)

Σύμφωνα με το παραπάνω σίγουρα φταίει το σύστημα αλλά και ο πολίτης.

Ένα παράδειγμα και από εμένα ...

Όταν πήγα να δώσω εξετάσεις για το δίπλωμα της μηχανής, περιμένοντας να έρθουν οι εξεταστές εμφανίζονται λοιπόν δύο γυναίκες ... - χωρίς να έχω πρόβλημα με τις γυναίκες οδηγούς!
Το θέμα είναι ότι η μία ήταν γύρω στο 1,60 m και από βάρος αφήστε τα καλύτερα... θα αναστέναζε μέχρι και η ανάρτηση του GS! Με άλλα λόγια μία κινούμενη πολυθρόνα! Η δεύτερη ήταν πιο στυλάτη ... σαν κομοδίνο! Νομίζω ότι δεν θα έχουν οδηγήσει ποτέ τους μηχανή!!
Λογικό είναι να με έχουν πιάσει ασταμάτητα γέλια.
Οι ερωτήσεις που έκαναν ήταν οι γνωστές ερωτήσεις, μερικές αναχρονιστικές, από το "εγχειρίδιο" που λέμε, τις απαντήσεις των οποίων τις είχαν μάθει απ'έξω. Επειδή δεν μπορούσα να κρατηθώ και κάποιες στιγμές με έπιαναν λίγα γέλια μου έκανε πιο πολλές ερωτήσεις για "τιμωρία" ή μήπως καλυτερα για λίγο "ελαιόλαδο".

Έλεος!!!

Αυτά για να μην σας κουράζω...

Last edited by dimitrisb; 19-10-2011 at 13:09.
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2011, 17:54
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από megalopsyxos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό δεν το δέχομαι! Πήρες πολύ φόρα φίλε μου. Μακάρι στο ιδιωτικό και τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα να κυριαρχούσε στις προμήθειες η εντιμότητα και η αφιλοκέρδεια του Έλληνα Αξιωματικού. Έχεις την εντύπωση ότι αν στο απειροελάχιστο είχε εμπλακεί στρατιωτικός στις προμήθειες, δεν θα έβρισκαν οι πολιτικοί την ευκαιρία προκειμένου να αποφύγουν το διασυρμό και τις εξεταστικές, να ρίξουν τα βάρη επάνω του; Όση προσπάθεια κι αν έγινε στο παρασκήνιο, δεν κατάφεραν να προσάψουν ούτε υπόνοια ακόμα και στις επιτροπές που έκαναν τις εισηγήσεις. Το ποιοί είναι μπλεγμένοι φαίνεται ότι είσαι ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται αν και ο ίδιος ο ΓΑΠ τους έχει στον πάγο από πριν ακόμη έρθει στην εξουσία.

Υ.Γ. Κάποτε το ΙΚΑ για να χορηγήσει αναπηρική σύνταξη σε περνούσε στρατιωτική επιτροπή. Αυτό κάτι πρέπει να σου λέει...
..και επειδή σε βρίσκω ανημέρωτο, μάθε ότι όλοι οι διαγωνισμοί που αφορούν το Στρατό πλην εξοπλισμών που κατακυρώνονται απ το ΚΥΣΕΑ κατακυρώνονται απ το Υπουργείο Εμπορίου
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να γράψει κάποιος και να προσάψει κατηγορία σε ένστολο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον και μια αναφορά.

Μακάρι να υπήρχε έστω και τυπικά η διαφάνεια που υπάρχει στο στρατό και στον υπόλοιπο Δ/Τομέα.
Μην ακούτε το Βερίκοκο
A, τωρα που ονοματισαμε συγκεκριμενα πραγματα πειραχτηκατε??? Μολις φτασει η κατηγορια κοντα μας¨η περασει απο διπλα μας βαραμε κοκκινα? Ενω οταν κατηγορουμε γενικως και αοριστως τους παντες (και πολιτικους) που δεν ειναι εδω να μας απαντησουν, να αμυνθουν, να αντιδρασουν βρε αδερφε κανουμε τουμπεκι????????

Ε, λοιπον κι εγω σαν κι εσενα ''Μεγαλοψυχε'' αυτο ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.

Ναπολεωντα οταν εννοεις ενστολο εννοεις οοοολους τους ενστολους? αστυνομικους, πυροσβεστες και απο τα τρια σωματα Ε.Δ. και απο το Λιμενικο??? Αν ναι ετοιμασου για σεντονιασμα με λινκς που αφορουν συλληψεις τετοιων!!
Οσο για τους ενστολους των ΕΔ το Προεδρικο διαταγμα
Π. Δ. 141/1991 (ΦΕΚ Α-58/30-4-1991) απαγορευει την συλληψη στρατιωτικου απο την ΕΛ.ΑΣ (αυτο το δικαιωμα εχει μονον η ΕΣΑ κατοπιν πληροφορησης απο την πρωτη) κι ετσι τα ''κακα'' μαντατα σπανιως εως ποτε δεν φτανουν στα αυτια μας.

Κατι ακουστηκε ομως στην πρωτη αγορα του αιωνα με τα F-16 εκει στο 1985 για κατι αξιωματικους που δεν θελανε αυτα τα αεροπλανα αλλα καποια αλλα...πηρανε ομως αυτα.....δαχτυλος πολιτικος θα μου πεις, ναι μπορει θα σου πω κι εγω αλλα.......ο καθενας σκεφτεται οτι θελει.

Και γιατι ναπο το ''να προσάψει κατηγορία σε ένστολο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον και μια αναφορά'' ναισχυει ΜΟΝΟΝ για τους ενστολους και οχι και για ολους τους υπολοιπους ελληνες για τον καθενα ξεχωριστα....? μεσα φυσικα και οι πολιτικοι...για τον καθενα ξεχωριστα με συγκεκριμενες αναφορες και αποδειξεις!

Ειδες Ναπο μου που οταν ονοματιζεις κατηγορωντας χωρις στοιχεια καποιοι θιγονται?

Last edited by GeorgeP; 19-10-2011 at 17:58.
Reply With Quote
Παλιό 19-10-2011, 23:43
geolag Ο/Η geolag βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: ELLINIKO

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραία τα λες. Πάλι ένα πράγμα με χαλάει. Μου ζητάς να κάνω πράγματα που ως ΔΥ έπρεπε ΠΡΩΤΟΣ να κάνεις εσύ.
Ξεκαθαρίσατε ποτέ τους κακούς συνάδελφους;
Φροντίσατε οι κακές διοικήσεις να μαθευτούν στις δικές τους διοικήσεις; (έχει αυτό το "καλό" το Δ... πολλές κλίμακες στις καρέκλες)...
Όμως και εδώ ζητάς εμένα του μη-ΔΥ τη... βοήθεια... με δικά μου ρίσκα. Γιατί;

Το ξανάπα και πιο πάνω. Αντί να τα παίρνετε με τον κόσμο που σας έχει βάλει στη λούμπα των "κακών ΔΥ", έπρεπε να τα έχετε πάρει με αυτούς που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ αυτή την κατάσταση (εντός). Γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ καπνός φυσικά, ΥΠΑΡΧΕΙ και φωτιά. Αντί να τη σβήσεις εσύ που είσαι μέσα, σε ενοχλεί που φωνάζουν οι γείτονες (αλλά φυσικά τους θες να στη σβήσουν).

Όταν ο γεράκος έχει γίνει μαραθωνοδρόμος για να πάρει 15 υπογραφές για ένα θέμα του και το θέμα κολλάει στην 16η από τον τάδε τμηματάρχη (που δεν τον ξέρει καν), τον ίδιο τμηματάρχη που θα έχει προχωρήσει ταχέως τα θέματα του τάδε "διαπλεκόμενου", τότε τι περιμένεις να πει αυτός ο γεράκος; "Αχ τι καλή που ήταν η τέταρτη κοπέλα στο τέταρτο γκισέ"; Ή περιμένεις να... το λύσει μόνος του;
Το έγραψα πριν και το ξαναγράφω.Το πρόβλημα ξεκινάει από τον τρόπο επιλογής τμηματαρχών και διευθυντών.Οταν επιλεγούν χωρίς πολιτικά κριτήρια τότε θα αρχίζει να αλλάζει κάτι.Στις τελευταίες κρίσεις οι προαγωγές έγιναν με αντικειμενικά κριτήρια μόνο.Πτυχία ,μετπτυχιακά κ.λ.π.Λάθος μεγάλο.Δεν κάνουν όλοι για την διοίκηση.Το μόνο που θα σώσει την κατάσταση κατά την άποψη μου είναι να τοποθετηθούν managers με συγκεκριμένη θητεία και ελευθερία αρμοδιοτήτων.
Όποιον άνθρωπο και να βάλεις είτε γερμανό είτε ιάπωνα στο ελληνικό δημόσιο σε λίγο καιρό θα χαλάσει.Οσο και αν προσπάθησα να αλλάξω το κατεστημένο στα 17 χρόνια που είμαι στο δημόσιο δεν κατάφερα τίποτα,Οι ρίζες του κακού είναι βαθιά.Αν και δεν έχω άμεση επαφή με το κοινό προσπαθώ να ταλαιπωρώ λιγότερο όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

ΚΑι τους κακούς συναδέλφους τους ξεκαθαρίζουμε αλλά πέρα από εμάς ουδέν.Για να καταλάβεις αρνούμαι να κάνω βάρδια με κακό συνάδελφο.Αποτέλεσμα είναι να τον βάζουν με άλλον μαζί ο οποίος δεν διαμαρτύρεται.Και επειδή εκεί που είμαι έχει δουλειά κανείς δεν θέλει να έρθει και όποιον φέρουν με το ζόρι δεν τον διώχνουν ότι και να είναι αυτός.Αν όμως ο από πάνω είχε το οκ να απολύει ή να τιμωρεί τότε όλα θα έβρισκαν το δρόμο τους

Last edited by geolag; 19-10-2011 at 23:48.
Reply With Quote
Παλιό 20-10-2011, 00:22
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

A, Κατι ακουστηκε ομως στην πρωτη αγορα του αιωνα με τα F-16 εκει στο 1985 για κατι αξιωματικους που δεν θελανε αυτα τα αεροπλανα αλλα καποια αλλα...πηρανε ομως αυτα.....δαχτυλος πολιτικος θα μου πεις, ναι μπορει θα σου πω κι εγω αλλα.......ο καθενας σκεφτεται οτι θελει.

Mα είναι παγκοίνως γνωστό ότι το Φ-16 είναι αποκύημα του ψυχρού πολέμου και εντελώς έξω απ τη φιλοσοφία των κλειστών μαχών του Αιγαίου που κάνει για την περίπτωσή μας.

Αν πιστεύεις οτι οι Αξκοί τη γλύτωσαν επειδή δεν συνελήφθησαν γιατί μπορεί να τους συλλάβει μόνο η ΕΣΑ και την έφαγαν οι φουκαράδες οι πολιτικοί που μπορεί να τους συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ, τότε λυπάμαι άλλα στην αγωνιώδη προσπάθεια να βρεις επιχειρήματα στα πολλά μέτωπα που έχεις εμπλακεί, εκτίθεσαι.
Reply With Quote
Παλιό 20-10-2011, 08:56
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
A, Κατι ακουστηκε ομως στην πρωτη αγορα του αιωνα με τα F-16 εκει στο 1985 για κατι αξιωματικους που δεν θελανε αυτα τα αεροπλανα αλλα καποια αλλα...πηρανε ομως αυτα.....δαχτυλος πολιτικος θα μου πεις, ναι μπορει θα σου πω κι εγω αλλα.......ο καθενας σκεφτεται οτι θελει.

Mα είναι παγκοίνως γνωστό ότι το Φ-16 είναι αποκύημα του ψυχρού πολέμου και εντελώς έξω απ τη φιλοσοφία των κλειστών μαχών του Αιγαίου που κάνει για την περίπτωσή μας.

Αν πιστεύεις οτι οι Αξκοί τη γλύτωσαν επειδή δεν συνελήφθησαν γιατί μπορεί να τους συλλάβει μόνο η ΕΣΑ και την έφαγαν οι φουκαράδες οι πολιτικοί που μπορεί να τους συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ, τότε λυπάμαι άλλα στην αγωνιώδη προσπάθεια να βρεις επιχειρήματα στα πολλά μέτωπα που έχεις εμπλακεί, εκτίθεσαι.
Οπως νομιζεις......
Reply With Quote
Παλιό 20-10-2011, 12:10
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Απόσπασμα:
....

.......
Τι είναι το F 16 ????
Για πρότεινε εσύ κάποιο, έτσι για να δω πως σκέπτεσαι…
Reply With Quote
Παλιό 20-10-2011, 13:11
Translatoras Ο/Η Translatoras βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς-Πειραϊκή
Μoto: R1200GS

Αν θυμάμαι καλά από το Πτήση&Διάστημα της εποχής, το F-18 Hornet ήταν καταλληλότερο, παρά τη χαμηλότερη ταχύτητα.

Δύο κινητήρες, καλύτεροι ρυθμοί ανόδου, μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία και άλλα τινά.
Reply With Quote
Παλιό 20-10-2011, 15:40
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Translatoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν θυμάμαι καλά από το Πτήση&Διάστημα της εποχής, το F-18 Hornet ήταν καταλληλότερο, παρά τη χαμηλότερη ταχύτητα.

Δύο κινητήρες, καλύτεροι ρυθμοί ανόδου, μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία και άλλα τινά.
.....και όχι μόνο

Τώρα κάτσε να γελάσουμε διότι θα βγει στον αέρα ότι "τα μάγκωσαν" κι αυτοί
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης