GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-10-2011, 12:03
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)
Προεπιλογή Απάντηση: double play

...κι εγώ έτσι ήξερα, απόσταση απ το KV και ποιότητα χαλκού, φεύγοντας απ τη Forthnet και πηγαίνοντας στη Cyta είδα πολύ πολύ καλύτερη ποιότητα στο voice.
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 12:12
Akyla Ο/Η Akyla βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Πειραίας
Μoto: R 1150 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από nivam Εμφάνιση μηνυμάτων
...κι εγώ έτσι ήξερα, απόσταση απ το KV και ποιότητα χαλκού, φεύγοντας απ τη Forthnet και πηγαίνοντας στη Cyta είδα πολύ πολύ καλύτερη ποιότητα στο voice.

Ναι έχει λογικά καλύτερη ποιότητα καθώς δρομολογεί λιγότερες κλήσεις το κέντρο της, πράγμα που θα φτάσει εκεί που ήσουν πριν μόλις αρχίσει και αυξάνει την πελατιακή βάση.

Το voice για ευνόητους λόγους έχει προτεραιότητα έναντι του data, και το corporate voice έναντι του οικιακού.

Με λίγα λόγια μόλις μπουκώσει και η Cyta την ίδια αίσθηση θα έχεις, ίσως και χειρότερο γιατί δεν ξέρω τι πρόβλεψη για voice έχει, με αποτέλεσμα αν πέσουν 3 εταιρίες και 500 οικιακοι στο ίδιο κέντρο...άντε βγάλε γραμμή :P

όλα αυτά υποθετικά...μπορει να έχει και το καλύτερο κέντρο στην Ελλάδα , αλλά αυτό είπα νωρήτερα Παιδικές Ασθένειες :P

Last edited by Akyla; 25-10-2011 at 12:21.
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 12:19
nivam Ο/Η nivam βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Βόλος
Μoto: R1200GS 07 ΚawasakiTOP48(χορτοκοπτικό)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Akyla Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι έχει λογικά καλύτερη ποιότητα καθώς δρομολογεί λιγότερες κλήσεις το κέντρο της, πράγμα που θα φτάσει εκεί που ήσουν πριν μόλις αρχίσει και αυξάνει την πελατιακή βάση.

Το voice για ευνόητους λόγους έχει προτεραιότητα έναντι του data, και το corporate voice έναντι του οικιακού.

Με λίγα λόγια μόλις μπουκώσει και η Cyta την ίδια αίσθηση θα έχεις
ο χρόνος θα δείξει...
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 12:21
jarhead Ο/Η jarhead βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW 1200 GS '05

Απόσπασμα:
Στα σπίτια δεν φτάνει οπτική ίνα οπότε μην σας παραμυθιάζει κανείς με την οπτική ίνα, χαλκό παίρνουμε όλοι στα οικιακά πακέτα, fiber to the home μετα το 2013.

το πιθανότερο πρόβλημα σου είναι η θάλασσα believe it or not ο χαλκός ως γνωστόν οξειδώνεται ειδικά σε περιοχές όπως Καλλιθέα, γλυφάδα Πειραιάς, ο χαλκός είναι χάλια!!!!

Ειδικά δε τις βροχερές ημέρες είναι για κλάματα....ταχύτητα όποιος σου υποσχεθεί θα λέει ψέματα, μια αίσθηση απο τους γείτονες μπορει να σου πει κάποιος...δηλαδή περίπου που θα κλειδώνεις, οπότε όπως είπα και ποιο πάνω είναι καθαρά οικονομικό το θέμα.

για το θέμα cyta είναι νέος πάροχος στην Ελλάδα οπότε λογικό είναι να πάσχει απο "παιδικές ασθένειες" οπότε δεν θα την συνιστούσα....
Στην Ρουμανια παντως ειχαν fiber at home απο το 2000 και μετα!!!
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 12:23
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jarhead Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην Ρουμανια παντως ειχαν fiber at home απο το 2000 και μετα!!!
και εγώ το 99 που ήμουν στο Λονδίνο φοιτητής είχα Τ3 στο σπίτι...αλλά...εδώ είναι Ελλαδιστάν
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 12:28
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Ο ΟΤΕ θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία VDSL προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω τις ευρυζωνικές του υπηρεσίες και να υπερπηδήσει καθυστερήσεις στα σχέδια της Κυβέρνησης για ένα δίκτυο οπτικών ινών κόστους 2 δις ευρώ.

Η παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων, όπως η ευρυζωνική τηλεόραση, είναι κεντρική στο να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων από τα παραδοσιακά έσοδα του Οργανισμού, όπως η σταθερή τηλεφωνία, όσο οι πελάτες αλλάζουν προς νέες τεχνολογίες.

Η τεχνολογία του VDSL, που είναι αρχικά για το "Very High Bitrate DSL", χρησιμοποιεί τα χάλκινα καλώδια, τα οποία αρχικά εγκαταστάθηκαν για χρήση από την παραδοσιακή τηλεφωνία, προκειμένου να υλοποιήσει εξελιγμένες εφαρμογές όπως High Definition TV. Το VDSL κοστίζει το εν πέμπτο σε σχέση με λύσεις FTTH και θα επιτρέψει bandwidth έως 50 Mbit το δευτερόλεπτο.

Ο ΟΤΕ είναι έτοιμος από πλευράς υποδομών για το VDSL αλλά τον έχει μπλοκάρει η ΕΕΤ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού μέχρι να είναι έτοιμοι και οι υπόλοιποι providers.

Όσο για το FTTH... φέξε μου και γλύστρησα... πριν το 2016 μην το αναμένετε...
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 12:31
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων

Ο ΟΤΕ είναι έτοιμος από πλευράς υποδομών για το VDSL αλλά τον έχει μπλοκάρει η ΕΕΤ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού μέχρι να είναι έτοιμοι και οι υπόλοιποι providers.
έχει ήδη αρχίσει εγκαταστάσεις ono και μας πΗδ@ει γιατί δεν μπορούμε να δώσουμε σε ορισμένα σημεία dsl...κλασικά ο ΟΤΕ γράφει την ΕΕΤ :P
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 12:33
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS Εμφάνιση μηνυμάτων

Όσο για το FTTH... φέξε μου και γλύστρησα... πριν το 2016 μην το αναμένετε...
Ε ναι...αν αρχίζει το 2013 να ρίχνει ΙΝΑ πριν το 16 δεν προβλέπεται
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 13:12
gepol Ο/Η gepol βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Athens
Μoto: Honda ST 1300 Pan European

Απόσπασμα:
Λεπόν...

το μόνο που σε ενδιαφέρει εφόσον μιλάμε για adsl είναι η τιμή...από ποιότητα όλοι οι πάροχοι τα ίδια καλώδια χαλκού του ΟΤΕ χρησιμοποιούν, και όλοι έχουν την ίδια απόσταση από το σπίτι σου οπότε δεν θα δεις διαφορές. Το μόνο πρόβλημα θα είναι αν δεν υπάρχει συν - εγκατάσταση στο ΚΑΦΑΟ oπότε θα κάνεις αίτηση και θα περιμένεις την εγκατάσταση
Και εγώ έτσι πίστευα μέχρι που έγινε το εξής:

Στο μαγαζί είχα ΟΤΕΝΕΤ. Είχα πάρει τότε 6άρα, και δεν μπορούσα να συνδεθώ με τίποτα παραπάνω απο 2-2,2 και με πολλά προβληματα πτώσεων κλπ. Μετά απο πολλές επικοινωνίες με ΟΤΕ, καθαρισμούς γραμμής κλπ... ο ΟΤΕ μου το κατέβασε στα 2ΜΒΡΣ, και έτσι ενώ δεν είχα μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν είχα προβήματα τουλάχιστον.

Ομως, για λόγους οικονομίας, πήγα σε HOL double play, και αμέσως η ταχύτητα χωρίς να κάνω τίποτα ανέβηκε στα 6ΜΡΒΣ, πως το εξηγείς αυτό?
Reply With Quote
Παλιό 25-10-2011, 15:19
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Και εγώ έτσι πίστευα μέχρι που έγινε το εξής:

Στο μαγαζί είχα ΟΤΕΝΕΤ. Είχα πάρει τότε 6άρα, και δεν μπορούσα να συνδεθώ με τίποτα παραπάνω απο 2-2,2 και με πολλά προβληματα πτώσεων κλπ. Μετά απο πολλές επικοινωνίες με ΟΤΕ, καθαρισμούς γραμμής κλπ... ο ΟΤΕ μου το κατέβασε στα 2ΜΒΡΣ, και έτσι ενώ δεν είχα μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν είχα προβήματα τουλάχιστον.

Ομως, για λόγους οικονομίας, πήγα σε HOL double play, και αμέσως η ταχύτητα χωρίς να κάνω τίποτα ανέβηκε στα 6ΜΡΒΣ, πως το εξηγείς αυτό?
Αρχικά δεν είναι ότι έτσι πιστεύω...είναι η δουλειά μου όπως και να το κάνουμε.

Το πρόβλημα που περιγράφεις κατά την γνώμη μου οφείλεται σε hardware, είτε σε λάθος φίλτρο , είτε σε πρόβλημα router...1002 παράμετροι, φυσικά και σε routing....τέσπα ο ΟΤΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έκανε ούτε καθαρισμούς ούτε τίποτα... απλώς είδε που συγχρονίζεις και την έβαλε την ταχύτητα καρφωτά και έληξε εκεί το θέμα, γιατί όπως είπε και ο Cps ποιό πάνω ο ΟΤΕ περιορίζεται απο την ΕΕΤ σε πολλά πράγματα και έχει καταντήσει να είναι στα @@ του...ότι και να του πεις....φεεεεεεετα.....

Η HOL απο την άλλη επειδή δεν είναι ΟΤΕ, και επειδή δεν θέλει να σε χάσει απο πελάτη έλυσε το όποιο πρόβλημα πριν σου παραδώσει, γιατί στατιστικά ο ευχαριστημένος πελάτης δεν φεύγει, εκεί μπορεί να οφείλεται η διαφορά.

Καθώς, μόλις η κάθε HOL μόλις παραλάβει το σύρμα απο τον ΟΤΕ κάνει μετρήσεις και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να διορθωθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες όμως στείλε μου κ εσύ με PM το τήλ, διεύθηνση και ΤΚ να δώ που κλειδώνει η περιοχή σου για να σου πω αν είναι θέμα καλωδίων
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης