![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Οι συνταξεις ξερεις δεν πληρωνονται απο τα αποθεματικα των ταμειων αλλα απο τις εισφορες των ηδη εργαζομενων....γραφτο αυτο και τσεκαρε το αν θες. Αν ειμασταν μουσουλμανοι και καθε πηδημα ηταν κι ενα παιδι, το οποιο παιδι με την συμπληρωση του 18ου ετους του επιανε σιγουρα δουλεια για 35 χρονια... ναι αυτο θα μπορουσε να γινει. Αλλα εφοσον δεν υπαρχουν πρωτον δουλειες για να δουλευεουν ολοι οι νεοι, δευτερον χρησιμοποιουμε αντισυλληψη (κι ευτυχως) οποταν καθε πηδημα ειναι μονον για ευχαριστηση.....τοτε καποιοι πρέπει να δουλευουν και να αποδιδουν στα σφαλιστικα ταμεια για να πληρωνονται οι συνταξεις των παλιοτερων. Αν βγαιναμε ολοι στα 50 μας χρονια στην συνταξη, με 35 χρονια δουλειας, ποιος θα δουλευε να μας πληρωνει την συνταξη? Τα παιδια που δεν κανουμε ¨η οι δουλειες που δεν υπαρχουν για να δουλεψουν τα παιδια που κανουμε ¨η θα καναμε? Οτι πεις...!!! Φαινεται οτι ο πατερας μου και ο πεθερος μου ζουν σε άλλη χωρα.....με συγχωρεις! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Επομένως δεν είμαι στην κατηγορία 'μαζί τα φάγαμε''. |
|
|||
|
|||
![]()
]Υ Π Ο Κ Ρ Ι Σ Ι Α!!! Διοτι κανεις δεν βλεπει περαν απο την μυτη του.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Αν θεωρείς ότι εμείς δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας τότε χάνεις το χρόνο σου μαζί μας. Οσοι έχουν BMW δεν συνοδεύονται και με μεγάλο τραπεζικο λογαριασμό.Μην κάνεις το λάθος να κρίνεις τους ανθρώπους από αυτά που καβαλάνε γενικά. |
|
|||
|
|||
![]()
Ας πρόσεχε..
Το χέρι του δράστη πάντως δεν το όπλισα εγώ και αρκετοί άλλοι που γνωρίζω.. Ας ψάξουν τον δράστη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι Μ' αυτούς που πάνε σαν το σκυλί στ' αμπέλι για 5€ τι θα κάνουμε ??? |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Αν θες το βλεπεις, αν οχι...την καλημερα μου. |
|
|||
|
|||
![]()
Οι συνταξεις ξερεις δεν πληρωνονται απο τα αποθεματικα των ταμειων αλλα απο τις εισφορες των ηδη εργαζομενων....γραφτο αυτο και τσεκαρε το αν θες.
Φυσικά και όλα τα χρήματα των Ταμείων είτε αποθεματικά είτε όψεως προέρχονται από τις εισφορές και τις αποδόσεις. Δηλαδή με άλλο χρώμα λεφτά πληρώνει και με άλλο παίζει; Η χρηστή διαχείριση σε τέτοιου τύπου Κρατικούς Οργανισμούς επιβάλει από τα διαθέσιμα τακτοποιώ τις υποχρεώσεις μου και τα υπόλοιπα τα επενδύω με μηδενικό ρίσκο.....γραφτο αυτο και τσεκαρε το αν θες. Είναι και νομικά κατοχυρωμένο ![]() Αν ειμασταν μουσουλμανοι και καθε πηδημα ηταν κι ενα παιδι, το οποιο παιδι με την συμπληρωση του 18ου ετους του επιανε σιγουρα δουλεια για 35 χρονια... ναι αυτο θα μπορουσε να γινει. Αλλα εφοσον δεν υπαρχουν πρωτον δουλειες για να δουλευεουν ολοι οι νεοι, δευτερον χρησιμοποιουμε αντισυλληψη (κι ευτυχως) οποταν καθε πηδημα ειναι μονον για ευχαριστηση.....τοτε καποιοι πρέπει να δουλευουν και να αποδιδουν στα σφαλιστικα ταμεια για να πληρωνονται οι συνταξεις των παλιοτερων. Αν βγαιναμε ολοι στα 50 μας χρονια στην συνταξη, με 35 χρονια δουλειας, ποιος θα δουλευε να μας πληρωνει την συνταξη? Τα παιδια που δεν κανουμε ¨η οι δουλειες που δεν υπαρχουν για να δουλεψουν τα παιδια που κανουμε ¨η θα καναμε? Δεν βγαίνουν όλοι. Βγαίνουν αυτοί που επιθυμούν. Κανέναν δεν συμφέρει να βγει. Αυτό να το ξέρεις. Όσο κάθεται τόσο αυξάνει τη σύνταξή του και το εφάπαξ του και επιπλέον απολαμβάνει κατά πολύ υψηλότερες αποδοχές. Όσοι ζήτησαν και βγήκαν με την κατοχύρωση του δικαιώματος, κάτι μεσολάβησε στη ζωή τους και τόκαναν. Και μη μπερδεύεις την εθελουσία έξοδο που αφορά επιχειρήσεις που έκλεισαν ή ιδιωτικοποιήθηκαν με τους συνταξιοδοτηθέντες λόγω κατοχύρωσης δικαιώματος. Είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα. ![]() Οτι πεις...!!! Φαινεται οτι ο πατερας μου και ο πεθερος μου ζουν σε άλλη χωρα.....με συγχωρεις![/QUOTE] Για τα δώρα μιλάω |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Οσοι έχουν BMW δεν συνοδεύονται και με μεγάλο τραπεζικο λογαριασμό.Μην κάνεις το λάθος να κρίνεις τους ανθρώπους από αυτά που καβαλάνε γενικά.[/QUOTE] Κατ'αρχην δεν κρινω τους ανθρωπους με το τι οδηγανε...το εχω ξαναπει αυτο. Δευτερον αυτο με τα κοκκινα ειναι και το νοημα οσων εγραψα παραπανω, τα οποια κακως πηρες προσωπικα, κι εξηγει εν μερει και το ''μαζι τα φαγαμε''! Οταν δεν εχεις δεν δινεις 10-20000 για οποιοδηποτε οχημα 2τροχο ¨η 4τροχο, ουτε δανειζεσαι για να το αποκτησεις. Κινησαι με παπι, τα ΜΜΜ και με το ΚΤΕΛ. Αν το κανεις απο καπου τα εχεις, καποιος στα εδωσε (γονεις, θειος, τραπεζα) κ.λ.π και αυτοι απο καπου τα βρηκαν να στα δωσουν. Μην το παρεις παλι προσωπικα, το δευτερο ενικο προσωπο απευθυνεται σε ολους ΜΑΣ κι ΕΜΕΝΑ φυσικα! |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Τα αποθεματικα συγκεντρωθηκαν κυριως με την επιχορηγηση του κρατους (ποσοστο επι ΑΕΠ ετησιως). Στα υπολοιπα συμφωνουμε. Απόσπασμα:
Οσα λεφτα και να πληρωνεται ενας εργαζομενος π,χ, 8000 μικτα, το ανωτατο ποσο που πληρωνει στο ΙΚΑ ειναι 300ε μηνιαιως και ο εγοδοτης περιπου το 2πλασιο αυτου συνολο 800-900ε. Το ιδιο πληρωνει και αυτος που παιρνει 3000 μικτα αλλα και αυτος που παιρνει 10000μικτα. Ετσι η ανωτατη συνταξη που δινει το ΙΚΑ ειναι 1500-1700ε. Ειτε 50 χρονια δουλεψεις ειτε 37 με μισθο που οι μηνιαιες εισφορες του ειναι στο ανωτατο κλιμακιο ητοι 800-900ε αυτην την συνταξη θα παρεις. Διαβασε την νομοθεσια περι συνταξεων και το πως υπολογιζονται ως ποσοστο επι του μισθου και ποιο ειναι το ανωτατο αυτου και θα δεις οτι εχω δικιο. Οι συνταξεις των 4000+ ευρο απορρεουν απο αθροιστικους επικουρικους ασφαλιστικους φορεις ενος εργαζομενου και οχι απο την κυρια του συνταξη. Οσο για το εφαπαξ αυτο ναι ειναι αναλογως ετων με μικρη διαφορα ενος που βγαινει στα 30 χρονια και ενος που βγαινει με 35 χρονια, και φυσικα ισχυει με νομο μονον για τους Δ.Υ. Για τους Ι.Υ. ειναι στην ευχερεια του εργοδοτη να στο δωσει αν δεχθει να σε ''απολυσει'' (αποοζημιωση απολυσης) τον χρονο που συνταξιοδοτησαι. Αλλιως σου λεει παραιτησου..... Απόσπασμα:
Το ειχα γραψει πιο πανω, ναι τα δωρα κοπηκαν και σαν μερος της ετησιας συνολικης συνταξης θεωρειται οτι κοπηκε ποσοστο επι της συνταξης. Δεν διαφωνουμε σε αυτο! Last edited by GeorgeP; 26-10-2011 at 12:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Διαβασε την νομοθεσια περι συνταξεων και το πως υπολογιζονται ως ποσοστο επι του μισθου και ποιο ειναι το ανωτατο αυτου και θα δεις οτι εχω δικιο.
Γιώργο, ξεχνάς ότι εσύ ήσουν συνδικαλιστής αλλά εγώ είμαι συνταξιούχος και πέρασα τη διαδικασία υπολογισμού του ποσού της σύνταξης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.Οι συντάξεις σε γενικές γραμμές υπολογίζονται με κλάσμα όπου αριθμητής είναι τα χρόνια υπηρεσίας και παρονομαστής το 35. Το κλάσμα αυτό ας πούμε για έναν με 32 χρόνια υπηρεσίας είναι 32/35 και πολλαπλασιαζόμενο στον τελευταίο βασικό μισθό μας δίνει τη συνταξη ![]() Οσο για το εφαπαξ αυτο ναι ειναι αναλογως ετων με μικρη διαφορα ενος που βγαινει στα 30 χρονια και ενος που βγαινει με 35 χρονια, και φυσικα ισχυει με νομο μονον για τους Δ.Υ. Επίσης ξεχνάς πως πήρα και εφάπαξ. Το εφάπαξ αυξάνεται 3000 κάθε παραπάνω χρόνο που παραμένεις, χώρια η αύξηση της συνταξης κάθε χρόνο μετά τον 25ο με βάση τα παραπάνω που σου είπα. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Για όνομα του Θεού. Το θέμα το καταντήσαμε gs 1200.
Από ένα συμβάν (τυχαίο) φτάσαμε στις συντάξεις. Μότο forum είμαστε , δεν λέμε καλύτερα για την αξιοπιστία των Honda………… ![]() |
![]() |
|
|