![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ξεκινήσαμε λοιπόν την κατάβαση από το απίστευτο αυτό πάσο....
Η θέα κατεβαίνοντας.... ![]() ![]() Απίστευτα στροφιλίκια στο δρόμο προς col du Galibier...O Γιώργος φώναζε οτί ήθελε να μείνουμε εκεί και ν`ανεβοκατεβαίνουμε όλη μέρα αυτά τα απίστευτης οδηγικής απόλαυσης κομμάτια.... Ανεβαίνοντας προς Galibier,περάσαμε πρώτα ένα άλλο γαμάτο πάσο Col du Telegraph... Δυστηχώς ανεβαίνοντας στο col du Galibier η μπαταρία της κάμερας τελείωσε έτσι δεν έχει βίντεο από αυτο το καταπληκτικό πάσο. Φωτογραφίες από την κορυφή... ![]() ![]() ![]() ![]() Απείχαμε μόλις 30` από την Briancon,το μέρος που θα διανυκτερεύαμε.Κατεβαίνοντας λοιπόν έχουν φύγει μπροστά ο Μάρκος με τον Άρη και γω με το Γιώργο σταματήσαμε σ`ένα μαγαζί με souvenirs για να πάρουμε αναμνηστικά. Κατεβαίνει ο Γιώργος,ανοίγει την βαλίτσα να βγάλει το τσαντάκι του να μπούμε μεσ` στο μαγαζί και.....το τσαντάκι πουθενά ![]() ![]() ![]() Πανικός,αρχίζουμε να ψάχνουμε παντού μήπως και το χει βάλει πουθενά αλλού,τζίφος....Μέσα στο τσαντάκι εν τω μεταξύ όλα τα χαρτιά του(διπλώματα,ασφάλειες,πράσινες κάρτες)300 ευρώ μετρητά,πιστωτικές κάρτες κτλ,κτλ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ με μια λέξη.... Φεύγουμε να προλάβουμε τους άλλους,μήπως και είναι κατα λάθος στα δικά τους πράγματα.....τίποτα,πουθενά.....@%^#@@!$@...... Σύσκεψη μεσ`στα νεύρα,φωνές...καταλήγουμε να πάμε γρήγορα Briancon στο ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει,να ψάξουμε μια τελευταία φορά τα πράγματα μας όλοι και από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας...Ο Γιώργος εν τω μεταξύ να επιμένει ότι έβγαλε την τσάντα του μόνο στο καφέ στο Beaufort ....Λέμε οκ,αν δεν είναι πουθενά μαζί μας τελικά, θα προσπαθήσουμε να βρούμε το καφέ από το google maps και να επικοινωνήσουμε μαζί τους το συντομότερο δυνατό μήπως και είναι εκεί η τσάντα.... Φτάνουμε Briancon,τρελαμένοι και απογοητευμένοι όλοι μας,πάμε ξενοδοχείο,ψαχνόμαστε καλά καλά,δεν βρίσκουμε τίποτα.... Κατεβαίνω στο καφέ που ήταν και η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου μας,μπαίνω ίντερνετ και προσπαθώ να θυμηθώ το όνομα του καφέ,δεν τα καταφέρνω.Την ίδια ώρα ο Γιώργος παίρνει τηλέφωνα να ακυρώσει τις κάρτες του μην είχαμε κι άλλα,αν τα προλαβαίναμε κι αυτά βέβαια.Είχαν περάσει ήδη 6 ώρες από τότε .... Φλασιά!!!!Θυμάται ο φιλάρας ότι είχε βγάλει φωτογραφίες το μέρος και το μαγαζί...Βρίσκουμε την φωτογραφία....Μακάρι να φαίνεται καθαρά το όνομα για να μπορέσουμε να βρούμε το τηλέφωνο...Το όνομα για καλή μας τύχη φαινόταν μια χαρά.....Βρίσκουμε τοπ τηλέφωνο στο ίντερνετ και τώρα έπρεπε κάποιος που να μιλάει Γαλλικά να μιλήσει με το μαγαζί γαι να συννενοηθούν.... Α ρε π@@@@η μου 3 χρόνια στο γυμνάσιο τα Γαλλικά ήταν η ώρα του παιδιού,ούτε τα βασικά δεν ξέραμε....Το λέμε στον τυπά στην καφετέρια,λέει παιδιά εγώ Γερμανός!!! είμαι,δεν μιλάω καλά,θα μιλήσει όμως η κοπέλα μου....Η κοπέλα Αγγλίδα(ζήτω η ενωμένη Ευρώπη ρεεεεε),της εξηγούμε την κατάσταση,παίρνει το νούμερο και αρχίζει τα bonjour κτλ... Εγώ με το φιλάρα δίπλα της να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται,άγχος,αγωνία ώσπου.... η κοπέλα σκάει ένα χαμόγελο και λέει OUI!!!!!!!!!!!!OUI!!!!!! Έγινε χαμός,φωνές,παιχταρά μου,κολλητέ μου!!!!!Δώσε δικέ μου,δεν μας χαλάει τίποτα πια!!! Είχε βρεί την τσάντα η κοπέλα που δούλευε στην καφετέρια και την κράτησε αφού πίστευε ότι θα το παίρναμε χαμπάρι γρήγορα και θα γυρίζαμε.Που να ξερε ότι το καταλάβαμε μετά από 6 ώρες και 200χλμ μακριά....Τέλος πάντων τέλος καλό,όλα καλά.... Ανεβαίνουμε στο δωμάτιο το λέμε στους άλλους,χαμός,πανηγύρι και πλέον έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε με την τσάντα,πώς θα την παίρναμε....Καταλήγουμε να πάει ο Γιώργος ,πρωί,πρωί μέσω εθνικής καμμιά 300αριά χλμ πήγαιν`έλα να την πάρει και μεις να τον περιμένουμε Briancon.Toυ φορτώνω την διαδρομή στο garmin και τέλος,τώρα έπρεπε να βγούμε να φάμε να χαλαρώσουμε. Μετά από την πιο απολαυστική οδηγικά μέρα το σοκ που είχαμε υποστεί μέχρι να βγάλουμε άκρη ήταν πολύ μεγάλο,έτσι λοιπόν χρειαζώμασταν ποτό,φαγητό και βόλτα για να χαλαρώσουμε.... Briancon,καταπληκτικό μέρος πολύ κοντά στα Ιταλο-Γαλλικα σύνορα,με την παλία του πόλη χτισμένη σ`έναν λόφο περιστοιχισμένο από Μεσαιωνικά τείχη. Βγήκαμε βόλτα λοιπόν.... ![]() ![]() ![]() βρήκαμε ένα καταπληκτικό μαγαζί και καθήσαμε για φαγητό Au Plaisir Ambre, Μπριανσόν - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor ![]() σουπίτσα και ζεστό ψωμάκι για καλωσόρισμα από το μαγαζί ![]() ![]() ![]() Κρασάρα,φαγητάρα,όλα τέλεια και το γλυκό στο τέλος super wow!!! ![]() Περπατήσαμε λίγο να δούμε το χωριό και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο.Είχαμε πάρει κρασάκι από το σουπερ μαρκετ,αράξαμε ,κουβεντουλα και κατά τις 12 πέσαμε για ύπνο.... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
O χάρτης της ημέρας
Chamonix-Briancon - Google Maps |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κυριακή 25-09-2011
Ο Γιώργος ξύπνησε πρωί,πρωί και έφυγε να πάει για το τσαντάκι του.Εμείς χουζουρέψαμε αρκετή ώρα στα τέλεια δωμάτια μας και γύρω στις 10 κατεβήκαμε για καφεδάκι και πρωινό. Η θέα από το δωμάτιο μου ![]() ![]() ![]() Το διαμέρισμα που είχαμε νοικιάσει ήταν καταπληκτικό,μέσα στην παλιά πόλη στον 4ο όροφο μιας παλιάς κατοικίας.Τα παιδιά που το δούλευαν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετητικοί.Αν βρεθείτε στο μέρος προτιμήστε το...Το καλύτερο δεν σας το `πα...... 21,00 ευρώ το άτομο!!! Booking.com: ξενοδοχείο Résidence Du Temple, Briançon, Γαλλία - 90 Σχόλια πελατών. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Στην συνέχεια και καθώς περιμέναμε να γυρίσει ο Γιώργος κάναμε μια βόλτα στο χωριό ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
Προυσσος - Καρπενήσι και πίσω 16/1/2011 | D_Artagian | Εκδρομές εντός Ελλάδος | 37 | 25-11-2012 13:00 |
εργαλειοφορος trolley KRAFT MAN GERMANY με πολλα εργαλεια εντος | spyadve | Πωλήσεις γενικώς | 112 | 06-10-2012 22:29 |
Συνάντηση εντουράδων, Παρασπόρι Σητείας, 15-16/10/2011 | yns | Χωμάτινες εξορμήσεις | 52 | 07-11-2011 09:13 |
Δημοψήφισμα εντός του 2011 | ortho | Επικαιρότητα | 0 | 05-10-2011 18:40 |
Της Έλενας Ακρίτα, από Τα Νέα της 14ης Μαΐου 2011. ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ | MARK | Χιούμορ | 12 | 18-07-2011 00:48 |