Απάντηση: Μας πηρανε χαμπαρι!
Προσωπικά πήρα Arai από το FC-Moto πριν από λίγους μήνες και μου κόστισε κάπου 50 ευρώ φτηνότερα και μου ήρθε και έξω από την πόρτα μου. Ξέρω ότι η αιτία είναι κάπου στη μέση από αυτά που σκέφτονται οι περισσότεροι. Αποκλείεται ο Αράις να δίνει στο γερμανό και στον έλληνα κράνη με ίδιες τιμές αφού οι αγορές των μεγάλων χωρών δεν συγκρίνονται σε απόλυτα νούμερα με τις δικές μας. Από την άλλη υπάρχει ο master, o chief, o Chuck Norris του παγκόσμιου εμπορίου που ονομάζεται "Έλληνας έμπορος". Που θέλει με ένα κράνος/παντελόνι/ζευγάρι παπούτσια να βγάλει βδομαδιάτικο. Που μέχρι τώρα έμπαινες (και μπαίνεις ακόμα σε πολλούς) και νομίζει ότι πρέπει να παρακαλέσεις για να σου πουλήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα από το οποίο ξεκίνησε το παρόν ποστ. Αν πίστεψε ότι θα αγοράσεις το κράνος από το ίντερνετ θα έπρεπε να κάνει το παν για να σε κερδίσει σαν πελάτη αντί να σε εκβιάζει και τελικά να σε διώχνει. Πολλά χρόνια οι έλληνες έμποροι βγάλαν τσουβάλια λεφτά χωρίς (οι πιο πολλοί) να τα αξίζουν. Εγώ λοιπόν δεν θα χαρίσω το 50άρι αφού το βλέπω απίθανο να βρεθεί αύριο κανένας να μου κολλήσει ένα 50άρι στο μέτωπο και να μου πει "δικό σου μεγάλε γιατί καταλαβαίνω τις δυσκολίες σου".
|