GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 10-01-2012, 16:03
squad Ο/Η squad βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Μoto: R1200GS'11 - Gilera vx125'05
Προεπιλογή Απάντηση: To adventure or not To adventure ???

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από poko Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελικά της έβγαλα τα ρούχα και λέω να της φορέσω πράγματα και από τις 2 μπας και βγάλουμε κανα Ελληνικό υβρίδιο ...

φιλε poko απο οτι εχω καταλαβει ειναι οτι,δεν εδωσες επιπλεον 2000ευρω να παρεις το adv,το οποιο adv εχει περισσοτερα εξαρτηματα απο το απλο?και οτι φορτωνεις συνεχεια το απλο και εχεις ξοδεψει περισσοτερα απο αυτα που υπολογιζες?
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 17:02
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από MOYTPO Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω φιλε μου την πατησα μια φορα με το αυτοκινητο και εχω υποσχεθει στον εαυτο μου να μην την ξαναπατησω.
Και εγω εβλεπα την απλη εκδοση του gs κυριως λογω υψους (ειμαι 1.75).
Ομως ειδα την adv και κολλησα. Μπροστα της το απλο μοιαζει με παπακι. Χωρια που ολα τα λεφτα ειναι οι ζαντες οι μαυρες με τις ακτινες. Οι αλουμινιου με χαλουσαν.
Ομως εδω ειναι η μεγαλη μας διαφορα.
Εγω δεν χρισημοποιω το μηχανακι στην πολη γιατι εχω ενα σκουτερ. Οποτε δεν ενδιαφερει ευελιξια η το βαρος της.
Θα βαλω και μια χαμηλη σελα γιατι ειμαι φαν του χωματος μιας και τα παιδια με ειπαν οτι θα δυσκολευτω λογω υψους.
Αν χρησιμοποιουσα το μηχανακι μεσα στην πολη θα επαιρνα το απλο και θα του εβαζα την ζελατινα και τις ζαντες του adv.
σε ποιο τομεα,μοιαζει το απλο παπακι σε σχεση με το adv?
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 18:00
Thanos-GS Ο/Η Thanos-GS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Μoto: GS 1200 σε μπλιεδακι....

υπερβολες μουτρο....
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 18:07
MOYTPO Ο/Η MOYTPO βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από squad Εμφάνιση μηνυμάτων
σε ποιο τομεα,μοιαζει το απλο παπακι σε σχεση με το adv?
Σε ογκο φιλε μου και στις ζαντες!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 18:22
Senior Member

φιλε μουτρο,απλα σε ογκο λογω ντεποζιτου.τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο,αυτα.
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 18:26
tattoopanther Ο/Η tattoopanther βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Chalkidiki
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από MOYTPO Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω φιλε μου ς ειδα την adv και κολλησα. Μπροστα της το απλο μοιαζει με παπακι. Χωρια που ολα τα λεφτα ειναι οι ζαντες οι μαυρες με τις ακτινες. Οι αλουμινιου με χαλουσαν.
Οποτε δεν ενδιαφερει ευελιξια η το βαρος της.
ειμαι φαν του χωματος μιας και τα παιδια με ειπαν οτι θα δυσκολευτω λογω υψους.
.

Μούτρο μου δεν λέω όμορφο το ADV αλλα το απλό δεν μοιάζει με παπάκι μπροστά της.,.,.,
οι ακτίνες είναι ποιο όμορφες αλλα έχεις ακτινολογίσεις και είναι γενικά ποιο ευαίσθητες.,. σε σχέση με τις αλουμινίου που είναι πιο ανθεκτικές.,.,
η ευελιξία και το βάρος σε μια μηχανή για ότι χρήση κι να την έχεις πάντα παίζει καθοριστικό λόγο σε όλα τα επίπεδα.,.,,

και μένα με μάγεψε η ADV αλλά κατέληξα στη ''άπλή'' γιατι το έχω το μηχανάκι εργάτη καθημερινό.,.,
και το προτίμησα γιαυτό ακριβώς .,.,για την ευελιξία του και το χαμηλότερο βάρος του .,
που βοηθούν και στην πόλη καθημερινά και στα στροφιλίκια on και σε χρήση στο χώμα off .,.,
και δεν το αλλάζω με κανένα ADV
στο θέμα του ρεζερβουάρ εντάξει έχεις μεγαλύτερη αυτονομία .,.,αλλα όπου και να πήγα ., δεν ξέμεινα απο βενζινάδικα.,.,.,
οι μπροστινές αναρτήσεις πάλι.,.,.,προσωπικά ούτε έχουν τερματίσει πουθενά ούτε κολόσαν με την χρήση που το κάνω.,.,.,
αυτήν την κολοshowa να μην είχε μόνο πισω.,.,.,.,
χωρίς να θέλω να ρθώ με κανένα παιδί σε αντιπαράθεση που καβαλά το ADV .
,είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και γούστου του καθένα μας.,.,.
συζήτηση να γίνετε.,.,
.

Last edited by tattoopanther; 10-01-2012 at 18:42.
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 18:34
MOYTPO Ο/Η MOYTPO βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tattoopanther Εμφάνιση μηνυμάτων
.,.,

είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και γούστου του καθένα μας.,.,.
συζήτηση να γίνετε.,.,
.
Ακριβως!!!!!!!!!!
Τα λεμε στον καφε!!!!!!
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 18:41
panagiotis.farmer Ο/Η panagiotis.farmer βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Ανω Διμηνιο Κορινθιας
Μoto: R1150GS(02) DRZ400S(04) DT175(80)

Παντως το παπι της BMW ειναι το μονο που δεν
πουλησε απο τις αλλες εταιριες λογω ακριβης τιμης
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 21:23
bill13 Ο/Η bill13 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Cyprus Limassol
Μoto: GS 1200 ADV 2007

Νομίζω ότι το απλό είναι πιο πρακτικό λόγο βάρους, ύψους αλλά και όγκου. Αλλά άμα σου έχει κλείσει το μάτι το adv....
Για μένα το απλό ήταν όμορφο αλλά το adv μου έκανε το κλικ σαν συνολο και δεν μπόρεσα να αντισταθω.
Reply With Quote
Παλιό 10-01-2012, 23:08
poko Ο/Η poko βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Περιοχή: Glyfada
Μoto: R 1200 GS 11'

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Thanos-GS Εμφάνιση μηνυμάτων
Να πω και γω τη γνωμη μου μιας και ανοιχτηκε και νεο θεμα απο συμφορουμιτη που απότι καταλαβα θα διαβασει αυτο τελικα...
Κατεληξα στο απλο μιας και δεν ειχα σκοπο να αγορασω και δευτερο μηχανακι και το εξτρα βαρος θα ηταν ενα προβλημα για μενα. Αν το ειχα αποκλειστικα για ταξιδια και οχι για να μπλεκω καθημερινα σε κινηση ισως να αγοραζα το adv.
Η ####### της bmw και ισως η μοναδικη διαφορα που βρισκω συμαντικη αλλα οχι τοσο ωστε να υποστω το εξτρα βαρος καθημερινα ειναι η αυτονομια.... Στη προσπαθεια τους οι βαυαροι να ριξουν το βαρος απο το 1150 30 κιλα κατω (θυμαστε το μπετονι στοχο βαλαν ενα ρεζεβρουαρ 19 λιτρα και κατι ψιλα.... ειναι αστειο και με εχει κρεμασει καποιες φορες σε μεγαλα ταξιδια... δε νομιζω οτι τα 33 λιτρα της χοντρουλας ειναι απαραιτητα... θα ημουν ευχαριστημενος με 5 λιτρα παραπανω που δε θα προσθεταν τρελα κιλα στη μηχανη αλλα θα της εδιναν γυρω στα 90 χιλιομετρα παραπανω σε συνθηκες ταξιδιου.
Απο κει και περα το ονομα adv δε θα σου δωσει κατι παραπανω στο χωμα μιας και η δικια μου με καρου πηγε παντου και σιγουρα ειναι πιο ευκολοδηγητη απο τη χοντρουλα....για να καταλαβεις αν τα εξτρα κιλα ηταν καλα στο χωμα στα καθαρα εντουρο θα βαζαν βαριδια....Τωρα για τη διαφορα υψους ολα ειναι σχετικα στο κατω κατω αν θελουμε να μπαινουμε σε μονοπατια και κατσαβραχα με τις κυριες μας μαλλον καπου το χουμε παρει λαθος το θεμα...υπαρχουν και τα κατσικια των 200 κυβικων ....
Η ακτινες ειναι σιγουρα καλυτερες για χωμα και πιο τσαμπουκαλεμενες εμφανισιακα.... Η δικια μου με τις απλες εβγαλε μια ζημια της ταξεως των 60 ευρω σε καποια χωματινη βολτα (χωρις καρου τοτε) η οποια πιο πολυ για ψυχολογικους και εμφανισης λογους αποκατασταθηκε μιας και δεν ειχε επηρεασει την οδικη συμπεριφορα με τρεμουλο.Αν σκεφτεις οτι καποια στιγμη θα τα σκασεις για ακτινολογηση στο adv μια ή αλλη ειναι.
Απο κει και περα εχοντας οδηγηση και τις 2 η απλη σιγουρα ειναι πιο ευελικτη και αν τη μαθεις στην ασφαλτο μπορεις να τη δουλεψεις σαν σουπερ μοτο.... Η χοντρουλα χανει και λιγο σε επιδοσεις και το καταλαβα αμεσως μωλις ξεκαβαλησα τη δικια μου και πηρα την adv φιλου μου..
Η σελα σιγουρα ειναι πιο ανετη στη χοντρη αλλα οχι τοσο ωστε να αποτελει κριτηριο αγορας της... Μετα απο ταξιδι 1200 χλμ σε 3 μερες το μονο που δε με απασχολησε ηταν η ανεση της σελας....
Απο κει κει περα στη δικια μου σταδιακα προσθεσα καποια πραγματακια απο adv τα οποια αν ψαχτεις λιγο και κανεις υπομονη δε θα τα πληρωσεις στα νουμερα που διαβασες παραπανω απο τους συμφορουμιτες. Εβαλα τη ζελατινα του adv η οποια δε διχνει καθολου ασχημη κατα τη γνωμη μου αντιθετα ειναι και ομορφη και πολυ χρησιμη μιας και ειμαι και 1.87. κοστος : μονο το σετ βιδων και αποστατων 50 ευρω τα υπολοιπα ηταν μεταχειρισμενα και ελαφρως γρατσουνισμενα τα οποια δε πληρωσα μεν αλλα δεν ειναι προιοντα κλοπης δε.... εστιαστε στο γρατσουνισμενα και θα καταλαβαιτε .... η δε ζελατινα αντικατασταθηκε στη πρωτη ευκαιρια με brand new.
Αποφασισα οτι οι βαλιτσες του adv με καλυπτουν καλυτερα σε σχεση με του απλου πραγμα που καταλαβα οταν πηγα για καμπινγκ με φιλο μου και τις πεταξε πανω στην αμο χωρις να πολυ γρατσουνιουνται (ηταν ετσι κι αλλιως μεταχειρισμενες) και χρησιμευαν ως τραπεζακι, foot rest κλπ κλπ. Αγορασα λοιπον τις πλαινες βασεις 200 ευρω απο adventura που δε τις ηθελε και βρηκα τις βαλιτσες απο ebay με λιγοτερο απο 400 ευρω και γρατσουνισμενες οπως τις θελω για να μπορω να τις αμολησω στην αμο στο επομενο καμπινγκ .
Η σχαρα του adventure ειναι ενα αξεσουαρ που προσθεσα και αυτο εγινε μονο και μονο γιατι εχω βαλιτσα givi maxia (μιας και το θεωρω βλακεια να τα σκασω για τη μαμα και να μη χωραει τιποτα ενω μπορω να εχω 52 ή και παραπανω λιτρα τις καινουργιες με κατωα απο τα μισα λεφτα ) η βαση της givi ηταν γενικα ασταθης.... ξεβiδωνε απο τους γραδασμους και γεβικα κουναγε.... 120 ευρω απο ebay...
Τελος τα προβολακια παλι απο ebay βγηκαν στα 300 ευρω με τη τοποθετηση και με τις βασεις για το απλο...
στα γραφω αυτα για να καταλαβεις οτι τα εξτρα του adv μπορεις να τα βαλεις χωρις να σκασεις 5000 που εγραψε ενας φιλος παραπανω φτανει να εχεις υπομονη και να μη μπουκαρεις στο εξουσιοδωτημενο και πεις "βαζε".
Απο κει και περα συνολικα σαν τουριστικο μηχανημα σιγουρα υπερτερει η adv σαν all around μηχανη η απλη ειναι πιο κοντα στην ενοια... τη φερνεις στα μετρα σου και στα γουστα σου και εχεις τη τελεια μηχανη (εκτος ισως απο την αυτονομια)
Μεγάλο μπορεί να σου βγήκε το "αρθράκι" αλλά είναι κατατοπιστικότατο...

Να σου πώ την αλήθεια και εγώ πιστεύω ότι το απλό είναι περισσότερο all around αλλά μερικές φορές είναι αυτό που λένε να μην σου καρφωθεί κάτι.

Το μηχανάκι μου αρέσει πάρα πολύ απλά την έχω πατήσει με την εμφάνιση αφού όταν βλέπω μαύρη ακτίνα κάτι παθαίνω. Επίσης προβολάκια και η μεγαλύτερη ζελατίνα ίσως ήταν κάποια accessories που να ήθελα να προσθέσω και εκεί μπήκε η σκέψη μήπως τελικά το adventure look είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο (. Το βάρος δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι και αυτό για την ώρα είναι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας.

Κατά τα άλλα έχω συζητήση ήδη την ανταλλαγή και έχει μείνει η απόφαση.

Απλά το αναβάλω μέχρι να σιγουρευτώ

(Η κουκλίτσα μου παρακάτω... να είχε και ακτίνες) ....
Attached Images
File Type: jpg myGS.jpg (94.0 KB, 13 views)
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης