GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 26-08-2009, 18:50
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Τί έχει τελικά η εξάτμιση της μοτοσικλέτας μου και πρέπει να την αλλάξω;!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Αναλυτικότατο post!

Περιμένουμε βέβαια και τον αντίλογο...
δεν υπάρχει αντιλογος Δημήτρη! Ο riko46 τα ειπε πολυ σωστά!! Αν θυμασαι/στε ειχα γράψει οτι με το να αλαλξουμε μια εξατμιση - ειδικα σε ψεκαστό - μάλλον κακό κανουμε παρα καλο αν εξαιρέσουμε το λιγοτερο βαρος που προσφερουν οι after market!
Ποτε μου δεν άλλαξα εξατμιση σε κανενα οχημα μου διότι η απολαβη της οποιας βελτιωσης δεν ερχεται μονον απο αυτην! θέλει κιαλλα γυρω απο αυτην!
Εχω γινει μαρτυρας σε δυναμομετρο όπου 3 στρητάδικα super sport κι ενα βαραντερο εχασαν απο 3 μεχρι 10 ίππους και μεχρι 3 κιλα ροπης στις χαμηλες/μεσαίες στροφές με την προσθηκη μιας after market εξατμισης, κερδισαν όμως σε βαρος και σε ηχο! Στο Βαραντερο δε που με την μαμα εξατμιση απέδιδε στο δυναμομετρο 85 ίππους με την after market κατεβηκε στους 80,6!!!!!!!
Κι ετσι για να μην πεταξουν τα 1000ε που ειχαν δωσει οι ιδιοκτητες τους εδωσαν κι άλλα ευρωπουλα για power commander, jetting (καρμπυρατερ), φιλτρα αέρος, χταποδια για τα 4κυλινδρα κ.λ.π.
Στα ψεκαστα δε που δεν εχουμε την δυνατότητα του re-jetting εκει τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα!!
Πριν κανα χρόνο μέλος άλλου BMW forum και μετέπειτα κι αυτου (νομιζω) κατοχος GS 1200 με πηρε τηλέφωνο να του εξηγησω γιατι με την προσθηκη της after market που συστηνει σαν αξεσουαρ η mother BMW η μοτοσυκλετα ''δεν πηγαινε'', του εξηγησα τα παραπανω αλλα δεν με πιστεψε (παρότι ει'χα ποσταρει τα ιδια και στο άλλο φορουμδιότι) διότι ''δεν μπορουσε να την συστηνει η μαμα και να εχει τετοια αποτελεσματα!! του συνεστησα, αφου εχει και την μαμα εξατμιση, να παει σε ενα δυναμομετρο και κανοντας τράμπα την μια με την άλλη να το δυναμομετρησει!! Ετσι κι εκανε, με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε οτι το αποτέλεσμα σηκωνει μεχρι και μηνυση στην εταιρεία αφου οι διαφημιζόμενοι λογοι πωλησης της συγκεκριμενης εξατμισης δεν συνάδουν με το αποτέλεσμα. Για να του φυγει η όποια αμφιβολια πηγε και σε δευτερο δυναμόμετρο 'οπου το αποτέλεσμα ηταν κι εκει το ιδιο!!!
Μετα νομζω οτι την πουλησε (την εξατμιση).

Δεν ειναι απλη υπόθεση η αλλαγη της εξατμισης φίλοι μου!!
Reply With Quote
Παλιό 27-08-2009, 14:59
Arkas Ο/Η Arkas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Νέα Σμύρνη - Αθήνα
Μoto: R 1200 RT - R 1200 GS Adventure - KTM 640 Adventure - beverly 500 ie
Προεπιλογή Απάντηση: Τί έχει τελικά η εξάτμιση της μοτοσικλέτας μου και πρέπει να την αλλάξω;!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν υπάρχει αντιλογος Δημήτρη! Ο riko46 τα ειπε πολυ σωστά!! Αν θυμασαι/στε ειχα γράψει οτι με το να αλαλξουμε μια εξατμιση - ειδικα σε ψεκαστό - μάλλον κακό κανουμε παρα καλο αν εξαιρέσουμε το λιγοτερο βαρος που προσφερουν οι after market!
Ποτε μου δεν άλλαξα εξατμιση σε κανενα οχημα μου διότι η απολαβη της οποιας βελτιωσης δεν ερχεται μονον απο αυτην! θέλει κιαλλα γυρω απο αυτην!
Εχω γινει μαρτυρας σε δυναμομετρο όπου 3 στρητάδικα super sport κι ενα βαραντερο εχασαν απο 3 μεχρι 10 ίππους και μεχρι 3 κιλα ροπης στις χαμηλες/μεσαίες στροφές με την προσθηκη μιας after market εξατμισης, κερδισαν όμως σε βαρος και σε ηχο! Στο Βαραντερο δε που με την μαμα εξατμιση απέδιδε στο δυναμομετρο 85 ίππους με την after market κατεβηκε στους 80,6!!!!!!!
Κι ετσι για να μην πεταξουν τα 1000ε που ειχαν δωσει οι ιδιοκτητες τους εδωσαν κι άλλα ευρωπουλα για power commander, jetting (καρμπυρατερ), φιλτρα αέρος, χταποδια για τα 4κυλινδρα κ.λ.π.
Στα ψεκαστα δε που δεν εχουμε την δυνατότητα του re-jetting εκει τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα!!
Πριν κανα χρόνο μέλος άλλου BMW forum και μετέπειτα κι αυτου (νομιζω) κατοχος GS 1200 με πηρε τηλέφωνο να του εξηγησω γιατι με την προσθηκη της after market που συστηνει σαν αξεσουαρ η mother BMW η μοτοσυκλετα ''δεν πηγαινε'', του εξηγησα τα παραπανω αλλα δεν με πιστεψε (παρότι ει'χα ποσταρει τα ιδια και στο άλλο φορουμ) διότι ''δεν μπορουσε να την συστηνει η μαμα και να εχει τετοια αποτελεσματα!! του συνεστησα, αφου εχει και την μαμα εξατμιση, να παει σε ενα δυναμομετρο και κανοντας τράμπα την μια με την άλλη να το δυναμομετρησει!! Ετσι κι εκανε, με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε οτι το αποτέλεσμα σηκωνει μεχρι και μηνυση στην εταιρεία αφου οι διαφημιζόμενοι λογοι πωλησης της συγκεκριμενης εξατμισης δεν συνάδουν με το αποτέλεσμα. Για να του φυγει η όποια αμφιβολια πηγε και σε δευτερο δυναμόμετρο 'οπου το αποτέλεσμα ηταν κι εκει το ιδιο!!!
Μετα νομζω οτι την πουλησε (την εξατμιση).

Δεν ειναι απλη υπόθεση η αλλαγη της εξατμισης φίλοι μου!!
Εμείς εδώ σε πιστεύουμε....
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης