GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 09-03-2012, 17:07
black_hawk Ο/Η black_hawk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Κερκυρα
Μoto: GS 1200
Προεπιλογή Απάντηση: Σχέδιο για χορήγηση χύμα φαρμάκων

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Λες οτι κανει λαθος ενας ανθρωπος του οποιου το επαγγελμα ειναι φαρμακοποιος απο παππον προς παππον!! Γιατι? το εψαξες το θεμα ¨η ακους τους ασχετους?
Το εγραψα και προχτες ΕΔΩ, αλλα μαλλον ηταν μακρυ και βαρετο το post..

Ξεχωριζω λοιπον..

".. Μολονότι το ενεργό συστατικό σε ένα γενόσημο φάρμακο είναι το ίδιο με το αντίστοιχο πρωτότυπο, οι μικρές διαφορές στο πρωτόκολλο παρασκευής και στη χημική σύνθεση (έκδοχα, πρόσθετα κτλ.) μπορούν να επηρεάσουν το πως λειτουργεί στον οργανισμό μας, τόσο ως προς τη βιοδιαθεσιμότητα της δραστικής ουσίας (ρυθμός και έκταση απορρόφησης από τον οργανισμό), όσο και ως προς την ενδεχόμενη συμβατότητα των έκδοχων με τον οργανισμό..

..Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας διαφοράς είναι η λεβοθυροξίνη, μια ορμόνη του θυρεοειδούς αδένα που διατίθεται ως εξωγενές συμπλήρωμα με τη μορφή φαρμάκου. Η λεπτή ρύθμιση της θυρεοειδικής λειτουργίας είναι εν προκειμένω πολύ ευαίσθητη σε τέτοιες μικρές διαφοροποιήσεις. Το ίδιο συμβαίνει με ορισμένα αντιαρρυθμικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η αντικαταθλιπτική βουπροπριόνη. Συγκεκριμένα, για την έκδοση της μορφής παρατεταμένης αποδέσμευσης διαφορετικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικές διεργασίες μεταποίησης με αποτέλεσμα ελαφρώς διαφορετικές τεχνολογίες απελευθέρωσης της δραστικής ουσίας μέσα στον οργανισμό.."
(του Δημήτρη Παπαδημητριάδη, Ψυχιάτρου).

"..Είναι τα γενόσημα αποτελεσματικά;
Ασφαλώς! Η αποτελεσματικότητά τους ποικίλλει βέβαια, ανάλογα με την περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας, αλλά και τα έκδοχα που συμπληρώνουν το χάπι και επηρεάζουν την απορρόφησή του από το γαστρεντερικό σωλήνα.."
(του Βαγγέλη Πάλμου, Παθολόγου)

Αυτα, απο το blog που κραταει ο Σταμάτης Κυρζόπουλος, ιατρός-καρδιολόγος στο Ω.Κ.Κ, εδω.

(Υ.Γ. Σημειωτεο οτι ολοι οι παραπανω ειναι -και σωστα- ΥΠΕΡ των γενοσημων φαρμακων!)

Last edited by black_hawk; 09-03-2012 at 17:11.
Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 17:10
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
Χθεσινό συμβάν.....
Φίλος που παίρνει 20 χρόνια ceclor.....έτρεχε για ορό σε νοσοκομειο,λόγω τρομερης αλλεργιας
Του είπαν ότι το ceclor,κατασκευάζεται στην Κίνα πια ......
1.το οτι επαιρνε 20 χρονια ceclor χωρις να του δημιουργησει αλλεργια δεν παει να πει κατι!μπορει να συμβει και μετα απο ...40 χρονια!
2.οπου και να φτιαχνεται παραμενει ...ceclor,κατα συνεπεια περιεχει τα ιδια συστατικα...
Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 17:11
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yns Εμφάνιση μηνυμάτων
Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Πολλές φορές όμως δεν είναι.
Διάφορα πρόσθετα, έκδοχα κτλ που προστίθενται στα φάρμακα λειτουργούν διαφορετικά σε κάθε οργανισμό.

Θα σε ρωτήσω το άλλο όμως, το οποίο είναι το ίδιο που ρωτάει παραπάνω κι ο Σταύρος: Αν μετά από εγχείρηση καταρράκτη κάποιου δικού σου του έγραφα κολλύριο δοκιμασμένο μετά από χρόνια μελέτης και εφαρμογής εσύ θα ήθελες να το αλλάξει ο φαρμακοποιός σου με κάποιο γενόσημο με μόνο κριτήριο το κόστος; Επέτρεψε μου να αμφιβάλλω..
Σου απαντω επειδη με προετρεψες να το κανω και σου λεω οτι, εφοσον ο γιατρος μου γραφει ''κλαρυθρομικινη'' και ο φαρμακοποιος μου δινει ''κλαρυθρομικινη'' δεν εχω κανενα προβλημα. Οποια και αν ηταν η εμπορικη ονομασια της ''κλαρυθρομικινης'' που επαιρνα επι χρονια.

Του πατερα μου πριν 2 μηνες του αλλαξαν το πρωτοτυπο plavix (κυκλοφοριακο) που επαιρνε επι χρονια με το γενοσημο clovix..........δυο μηνες μετα κανενα προβλημα.

Εχω ζησει πολλα χρονια στο εξωτερικο αγαπητε μου φιλε (Αγγλια, αμερικη και λιγο Γερμανια) οπου και αρρωστησα και μια φορα νοσηλευτηκα (Αγγλια). Οι γιατροι παντα συνταγογραφουσαν ουσια και αριθμο χαπιων........γενοσημα φυσικα.

Υ.Γ. σου λεω την αποψη μου στο παραπανω επειδη με προετρεψες να το κανω και φυσικα επειδη ''παριστανω ΚΑΙ τον Γιατρο!!!''

Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 17:12
Senior Member

θαναση αυτο κανει ο εοφ!
οπως και ο αντιστοιχος οργανισμος καθε χωρας!
Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 17:21
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
1.το οτι επαιρνε 20 χρονια ceclor χωρις να του δημιουργησει αλλεργια δεν παει να πει κατι!μπορει να συμβει και μετα απο ...40 χρονια!
2.οπου και να φτιαχνεται παραμενει ...ceclor,κατα συνεπεια περιεχει τα ιδια συστατικα...
Μην μας παριστανεις ΚΑΙ τον γιατρο.......εκτος απο φαρμακοποιο!! εκτιθεσαι ανεπανορθωτα!!!!!!!!!!!!

Τρομαρα μας......................

Και κατι για τις αλλεργιες, μεχρι το 2000 ο πατερας μου ειχε παρει οτι αντιβιωση κυκλοφορουσε υπο μορφη κοκτειλ ενδονοσοκομειακα λογω των δυο λοιμωξεων αναπνευστικου που ειχε περασει απο το 1990 μεχρι το 2000. Το 2007 νοσηλευτηκε με πνευμονια (λοιμωξη αναπνευστικου) στο λαικο νοσοκομειο οπου και του χορηγηθηκαν τα ιδια κοκτειλ αντιβιωτικων (δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη θεραπεια) με τις ιδιες εμπορικες ονομασιες αφου υπηρχε ιστορικο απο τα αλλα νοσοκομεια (Τζανειο-Ευαγγελισμος)...αποτελεσμα....αλλεργικο σοκ την πρωτη ωρα της ενδοφλεβιας χορηγησης.............

Η αλλεργιες σημερα δεν υπαρχουν κι αυριο πεθαινεις απο αλεργικο σοκ....................δεν εχει σημασια αν ειανι γενοσημο ¨η οριτζιναλ...........

αλλα ας μην λεω πολλα και ''παριστανω ΚΑΙ τον γιατρο''
Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 17:23
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ's Avatar
ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Ο/Η ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86

Σε συζήτηση με τον γιατρό μου - ρευματολόγος στην ειδικότητα - πριν 3 μέρες,

τον ρώτησα για τα γενόσημα ...

Μου είπε λοιπόν ότι, η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία παράγει εδώ κ χρόνια γενόσημα ...

Αλλά, εδώ είναι το σημαντικό, ΠΡΙΝ κυκλοφορήσουν, ελέγχονται απ' τον ΕΟΦ ...

Και η επίμαχη ερώτηση ...

Αυτά που θα έρθουν απ' την Ινδία, θα ελεγχθούν ???

Και συμπλήρωσε ...

Για να γίνει ο έλεγχος, χρειάζεται καιρός - ίσως και χρόνος ...

Αυτά που θα εισαχθούν ΤΩΡΑ, θα ελεγχθούν ???

Και ποιός θα το επιβεβαιώσει ???
Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 17:32
Senior Member

ολα ελεγχονται!
Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 17:34
babisku Ο/Η babisku βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Αχαρνες
Μoto: xlv 700 abs

Εδώ και πολλά χρόνια οι περισσότεροι ιατροί της χώρας χορηγούσαν γεννόσημα με την σέσουλα χωρίς να ενοχλούνται, αφού η επιλογή για την χορήγηση του φαρμάκου γινόταν με βάση το ποιος φαρμακάς τους έδινε το καλύτερο δώρο.
Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 17:56
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε συζήτηση με τον γιατρό μου - ρευματολόγος στην ειδικότητα - πριν 3 μέρες,

τον ρώτησα για τα γενόσημα ...

Μου είπε λοιπόν ότι, η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία παράγει εδώ κ χρόνια γενόσημα ...

Αλλά, εδώ είναι το σημαντικό, ΠΡΙΝ κυκλοφορήσουν, ελέγχονται απ' τον ΕΟΦ ...

Και η επίμαχη ερώτηση ...

Αυτά που θα έρθουν απ' την Ινδία, θα ελεγχθούν ???

Και συμπλήρωσε ...

Για να γίνει ο έλεγχος, χρειάζεται καιρός - ίσως και χρόνος ...

Αυτά που θα εισαχθούν ΤΩΡΑ, θα ελεγχθούν ???

Και ποιός θα το επιβεβαιώσει ???
Nικο,

ολα τα φαρμακα τα οποια εισαγονται στην ευρωπαικη ενωση ελεγχονται απο τον Ευρωπαικο Οργανισμο Φαρμακων (EMA-European Medicine Agency)...OΛΑ=ολες τις παρτιδες μια προς μια. Προσεξε, οχι κουτακι-κουτακι αλλα τις παρτιδες. Ενα κουτακι απο καθε παρτιδα αφου ως γνωστον, λογω της βιομηχανοποιησης, δεν μπορει μονον ενα χαπι ¨η ενα κουτι απο μια παρτιδα να ειναι ελαττωματικο. Αν το χαπι που θα εξετασουν ειναι ελαττωματικο τοτε ολη η παρτιδα ειναι ελατωματικη.
Μετα η καθε χωρα με τους τοπικους ΕΟΦ ελεγχουν τις παρτιδες δειγματοληπτικα............ (ας με διορθωσει ο ντινοπουλος αν κανω λαθος)

Απο την Ινδια εισαγεται το 0,5% της καταναλωσης στην ΕΕ, ολα τα υπολοιπα γενοσημα ειναι απο το Ισραηλ το οποιο προμηθευει με γενοσημα ολον τον κοσμο.

Last edited by GeorgeP; 09-03-2012 at 18:04.
Reply With Quote
Παλιό 09-03-2012, 18:14
yns Ο/Η yns βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: F800GS (απ'τα χωμάτινα), DR250R

Είχα κάνει το λάθος και παλαιότερα να πιάσω κουβέντα με τον παντογνώστη της παρέας και υπερασπιστή των Κυβερνητικών αποφάσεων και είχα πει πως δεν θα το ξανάκανα. Δυστυχώς το έκανα ξανά. Αφού μου απάντησε όπως περίμενα (και με ειρωνεία, που για λόγους τακτικής την έβγαλε ένα post παρακάτω και όχι σε αυτό που απευθύνονταν σε μένα) δεν έχω πια λόγο να βρίσκομαι σ'αυτό το thread.
Και για να μην απορούν ορισμένοι, απλά να ξεκαθαρίσω πως είμαι υπέρ των γενόσημων αλλά όχι με τον τρόπο που θέλει ο πολυχρονεμένος LOVέρδος.
Μα άλλο δεν ήταν το θέμα του thread;
Καλή συνέχεια.

Last edited by yns; 09-03-2012 at 18:16.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης