![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ξεχωριζω λοιπον.. ".. Μολονότι το ενεργό συστατικό σε ένα γενόσημο φάρμακο είναι το ίδιο με το αντίστοιχο πρωτότυπο, οι μικρές διαφορές στο πρωτόκολλο παρασκευής και στη χημική σύνθεση (έκδοχα, πρόσθετα κτλ.) μπορούν να επηρεάσουν το πως λειτουργεί στον οργανισμό μας, τόσο ως προς τη βιοδιαθεσιμότητα της δραστικής ουσίας (ρυθμός και έκταση απορρόφησης από τον οργανισμό), όσο και ως προς την ενδεχόμενη συμβατότητα των έκδοχων με τον οργανισμό.. ..Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας διαφοράς είναι η λεβοθυροξίνη, μια ορμόνη του θυρεοειδούς αδένα που διατίθεται ως εξωγενές συμπλήρωμα με τη μορφή φαρμάκου. Η λεπτή ρύθμιση της θυρεοειδικής λειτουργίας είναι εν προκειμένω πολύ ευαίσθητη σε τέτοιες μικρές διαφοροποιήσεις. Το ίδιο συμβαίνει με ορισμένα αντιαρρυθμικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η αντικαταθλιπτική βουπροπριόνη. Συγκεκριμένα, για την έκδοση της μορφής παρατεταμένης αποδέσμευσης διαφορετικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικές διεργασίες μεταποίησης με αποτέλεσμα ελαφρώς διαφορετικές τεχνολογίες απελευθέρωσης της δραστικής ουσίας μέσα στον οργανισμό.." (του Δημήτρη Παπαδημητριάδη, Ψυχιάτρου). "..Είναι τα γενόσημα αποτελεσματικά; Ασφαλώς! Η αποτελεσματικότητά τους ποικίλλει βέβαια, ανάλογα με την περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας, αλλά και τα έκδοχα που συμπληρώνουν το χάπι και επηρεάζουν την απορρόφησή του από το γαστρεντερικό σωλήνα.." (του Βαγγέλη Πάλμου, Παθολόγου) Αυτα, απο το blog που κραταει ο Σταμάτης Κυρζόπουλος, ιατρός-καρδιολόγος στο Ω.Κ.Κ, εδω. ![]() (Υ.Γ. Σημειωτεο οτι ολοι οι παραπανω ειναι -και σωστα- ΥΠΕΡ των γενοσημων φαρμακων!) Last edited by black_hawk; 09-03-2012 at 17:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
2.οπου και να φτιαχνεται παραμενει ...ceclor,κατα συνεπεια περιεχει τα ιδια συστατικα...
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Του πατερα μου πριν 2 μηνες του αλλαξαν το πρωτοτυπο plavix (κυκλοφοριακο) που επαιρνε επι χρονια με το γενοσημο clovix..........δυο μηνες μετα κανενα προβλημα. Εχω ζησει πολλα χρονια στο εξωτερικο αγαπητε μου φιλε (Αγγλια, αμερικη και λιγο Γερμανια) οπου και αρρωστησα και μια φορα νοσηλευτηκα (Αγγλια). Οι γιατροι παντα συνταγογραφουσαν ουσια και αριθμο χαπιων........γενοσημα φυσικα. Υ.Γ. σου λεω την αποψη μου στο παραπανω επειδη με προετρεψες να το κανω και φυσικα επειδη ''παριστανω ΚΑΙ τον Γιατρο!!!'' |
|
|
|||
|
|||
|
θαναση αυτο κανει ο εοφ!
οπως και ο αντιστοιχος οργανισμος καθε χωρας! |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() ![]() Τρομαρα μας...................... Και κατι για τις αλλεργιες, μεχρι το 2000 ο πατερας μου ειχε παρει οτι αντιβιωση κυκλοφορουσε υπο μορφη κοκτειλ ενδονοσοκομειακα λογω των δυο λοιμωξεων αναπνευστικου που ειχε περασει απο το 1990 μεχρι το 2000. Το 2007 νοσηλευτηκε με πνευμονια (λοιμωξη αναπνευστικου) στο λαικο νοσοκομειο οπου και του χορηγηθηκαν τα ιδια κοκτειλ αντιβιωτικων (δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη θεραπεια) με τις ιδιες εμπορικες ονομασιες αφου υπηρχε ιστορικο απο τα αλλα νοσοκομεια (Τζανειο-Ευαγγελισμος)...αποτελεσμα....αλλεργικο σοκ την πρωτη ωρα της ενδοφλεβιας χορηγησης............. Η αλλεργιες σημερα δεν υπαρχουν κι αυριο πεθαινεις απο αλεργικο σοκ....................δεν εχει σημασια αν ειανι γενοσημο ¨η οριτζιναλ........... αλλα ας μην λεω πολλα και ''παριστανω ΚΑΙ τον γιατρο'' |
|
|
||||
|
||||
|
Σε συζήτηση με τον γιατρό μου - ρευματολόγος στην ειδικότητα - πριν 3 μέρες,
τον ρώτησα για τα γενόσημα ... Μου είπε λοιπόν ότι, η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία παράγει εδώ κ χρόνια γενόσημα ... Αλλά, εδώ είναι το σημαντικό, ΠΡΙΝ κυκλοφορήσουν, ελέγχονται απ' τον ΕΟΦ ... Και η επίμαχη ερώτηση ... Αυτά που θα έρθουν απ' την Ινδία, θα ελεγχθούν ??? Και συμπλήρωσε ... Για να γίνει ο έλεγχος, χρειάζεται καιρός - ίσως και χρόνος ... Αυτά που θα εισαχθούν ΤΩΡΑ, θα ελεγχθούν ??? Και ποιός θα το επιβεβαιώσει ???
|
|||
|
|||
|
ολα ελεγχονται!
|
|
|
|||
|
|||
|
Εδώ και πολλά χρόνια οι περισσότεροι ιατροί της χώρας χορηγούσαν γεννόσημα με την σέσουλα χωρίς να ενοχλούνται, αφού η επιλογή για την χορήγηση του φαρμάκου γινόταν με βάση το ποιος φαρμακάς τους έδινε το καλύτερο δώρο.
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
ολα τα φαρμακα τα οποια εισαγονται στην ευρωπαικη ενωση ελεγχονται απο τον Ευρωπαικο Οργανισμο Φαρμακων (EMA-European Medicine Agency)...OΛΑ=ολες τις παρτιδες μια προς μια. Προσεξε, οχι κουτακι-κουτακι αλλα τις παρτιδες. Ενα κουτακι απο καθε παρτιδα αφου ως γνωστον, λογω της βιομηχανοποιησης, δεν μπορει μονον ενα χαπι ¨η ενα κουτι απο μια παρτιδα να ειναι ελαττωματικο. Αν το χαπι που θα εξετασουν ειναι ελαττωματικο τοτε ολη η παρτιδα ειναι ελατωματικη. Μετα η καθε χωρα με τους τοπικους ΕΟΦ ελεγχουν τις παρτιδες δειγματοληπτικα............ (ας με διορθωσει ο ντινοπουλος αν κανω λαθος) Απο την Ινδια εισαγεται το 0,5% της καταναλωσης στην ΕΕ, ολα τα υπολοιπα γενοσημα ειναι απο το Ισραηλ το οποιο προμηθευει με γενοσημα ολον τον κοσμο. Last edited by GeorgeP; 09-03-2012 at 18:04. |
|
|
|||
|
|||
|
Είχα κάνει το λάθος και παλαιότερα να πιάσω κουβέντα με τον παντογνώστη της παρέας και υπερασπιστή των Κυβερνητικών αποφάσεων και είχα πει πως δεν θα το ξανάκανα. Δυστυχώς το έκανα ξανά. Αφού μου απάντησε όπως περίμενα (και με ειρωνεία, που για λόγους τακτικής την έβγαλε ένα post παρακάτω και όχι σε αυτό που απευθύνονταν σε μένα) δεν έχω πια λόγο να βρίσκομαι σ'αυτό το thread.
Και για να μην απορούν ορισμένοι, απλά να ξεκαθαρίσω πως είμαι υπέρ των γενόσημων αλλά όχι με τον τρόπο που θέλει ο πολυχρονεμένος LOVέρδος. Μα άλλο δεν ήταν το θέμα του thread; Καλή συνέχεια.
Last edited by yns; 09-03-2012 at 18:16. |
![]() |
|
|