GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 20-03-2012, 10:04
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Έχετε φάει στα συσσίτια;

Αυτή είναι η πραγματικότητα της χώρας μας.
Δεν είμαι αρκετά μεγάλος, αλλά ούτε και μικρός. Παλαιότερα δεν θυμάμαι να ήταν τόσο συχνές, διαδεδομένες και δεδομένες τέτοιες καταστάσεις. Παρόλα αυτά υπήρξαν άτομα ("θαρραλέα", το παραδέχομαι) που πήγαν τάχα μου να καταθέσουν το διευρώ τους την περασμένη Κυριακή... Για το κόμμα και για τον παχύσαρκο πρόεδρό τους.

Έχετε φάει στα συσσίτια; | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη
Κυριακή 12 το μεσημέρι, γωνία Πειραιώς και Σοφοκλέους. Η ουρά φτάνει μέχρι τη λεωφόρο. Όλοι με ομπρέλες και κουκούλες περιμένουν υπομονετικά να περάσουν μέσα στο κιγκλίδωμα για μια μερίδα φαγητό. Παλιοί γνώριμοι που μιλούν μεταξύ τους χαμηλόφωνα, απομονωμένες, αμίλητες φιγούρες, μαμάδες με παιδάκια, νεαροί σε πρόγραμμα μεθαδόνης, ψυχικά νοσούντες, συνταξιούχοι, άνεργοι. Άλλος από το Περιστέρι, άλλος από την Καισαριανή. Σήμερα ο Δήμος Αθηναίων μοιράζει μερίδες κοτόπουλου με ρύζι, ψωμί, τυρί και φρούτο. Πλησιάζω στο σημείο διανομής. Δυο κυρίες δίνουν ψωμί, παρακάτω ένας άνδρας με κοτσίδα μοιράζει τα αλουμινένια κουτάκια. Ένας παππούς βγαίνει στον δρόμο με ένα κομμάτι κρέας στο χέρι. Στο παγκάκι, έξω, μια μεσόκοπη κυρία τρώει σιωπηλή και δίνει ένα κομμάτι τυρί σε μια γιαγιά που δεν πρόλαβε. «Πρέπει να περιμένω μέχρι τις 3, που θα δώσουν ξανά μερίδες για τους μετανάστες. Αλλά μπορούμε να πάρουμε και οι Έλληνες», μου λέει η κυρία Ειρήνη και μου κάνει χώρο στο παγκάκι. Στο πεζοδρόμιο ο Μαρίνος κρατάει μια μπλε σακούλα με ψωμιά. «Πρώτη φορά έρχεσαι;» με ρωτάει. «Δεν σε έχω ξαναδεί». Εξηγώ ότι είμαι δημοσιογράφος. Εκείνος είναι 50 χρονών και άνεργος. Μου ζητάει ευγενικά τσιγάρο και απομακρύνεται σηκώνοντας τον γιακά του.

Η κυρία Ειρήνη είναι χήρα, της έχουν μειώσει τη σύνταξη από 600 σε 500 ευρώ και σιτίζεται καθημερινά στον Δήμο Αθηναίων. Παίρνει το τρόλεϊ από την Καισαριανή, κατεβαίνει Ομόνοια και κατηφορίζει μέχρι την Πειραιώς. Σήμερα βρέχει και δεν πρόλαβε να έρθει στην ώρα της. «Πώς, έχω τρία παιδιά, αλλά τα δύο είναι άνεργα», μου απαντάει. «Πληρώνω με τη βοήθεια του γιου μου το ενοίκιο, δίνω μόνη μου τα κοινόχρηστα και το ρεύμα, αλλά δεν μου φτάνουν για να μαγειρεύω», μου λέει δίχως ντροπές. «Τρώω από το συσσίτιο, συμπληρώνω καμιά ντομάτα, ελιές. Τρέφομαι καλά, δόξα τον Θεό. Δεν θέλω να επιβαρύνω τα παιδιά μου. Η μάνα πρέπει να είναι πάντα ψηλά». Είναι καλοβαλμένη, ασπρομάλλα, με ένα μάλλινο παλτό και όμορφο φουλάρι στον λαιμό. «Θα περιμένετε άλλες δυο ώρες στο κρύο;» τη ρωτάω. «Δεν είναι και τόσο κρύο σήμερα. Άλλες μέρες κάνει πραγματική παγωνιά». Παραδίπλα μια γυναίκα γύρω στα 35 κρατάει από το χέρι ένα εξάχρονο κοριτσάκι. Με ροζ μπουφάν και σκουφάκι. Πάνε σπίτι τους, στο Πέραμα. «Είμαι δύο χρόνια άνεργη και ο σύζυγος, λογιστής, απολύθηκε πριν από 6 μήνες. Όχι, εκείνος δεν έρχεται. Εγώ γράφτηκα, πήρα το χαρτί της εφορείας και έρχομαι κάθε μέρα».

Σκηνές καθημερινές. Πρόσωπα σαν τα δικά μας. Όλοι τους νεόπτωχοι, άνθρωποι που συναντάμε κάθε μέρα στον δρόμο και στις γειτονιές. Οικονομικοί μετανάστες μέσα στην ίδια τους την πόλη, παλεύουν να επιζήσουν με αξιοπρέπεια. Πριν από δυο μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαλε αρχηγικό λόγο στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Και ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη του κόμματός του, που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στα συσσίτια. Μια συγγνώμη παχιά, άκομψη, ρητορική. Χωρίς καμιά σύσπαση στο πρόσωπο, καμιά συντριβή στο βλέμμα. Δεν ξέρω εσείς, εγώ προσωπικά δεν τον πιστεύω. Ούτε η κυρία Ειρήνη. Είμαι σίγουρη. Δεν χρειάζεται να τη ρωτήσω. Είναι πολύ αξιοπρεπής για να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε σε μία δημοσιογράφο που την κοιτάζει σαν να μην πιστεύει στα μάτια της. Όμως, αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 10:23
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Έχετε φάει στα συσσίτια;

Κι όλα αυτά για 1,9 δις από CDS..... κατάφεραν να μας τρομοκρατήσουν, ότι η χρεοκοπία θα σήμαινε το τέλος το δικό μας και του κόσμου ολόκληρου. Ολα έγιναν για να μας δέσουν χειροπόδαρα, να υποθηκεύσουν τη χώρα για πάντα κι αυτό με τη σύμπραξη των πάντα παρόντων Εφιαλτών. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Ας τους στείλουμε σε πρώτη φάση στα σπίτια τους να φάνε όσα προλάβουν και μετά στη στενή να τρώνε τη μερίδα τους.....
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 10:29
Senior Member

Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]

Μακάρι, αλλά αυτό με ευχολόγια και πληκτρολόγια δεν γίνεται. Ούτε έγινε ποτέ στην ιστορία τέτοιο κατόρθωμα χωρίς ν' ανοίξει μύτη... Τα παχύδερμα αυτά δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 10:32
Senior Member

Δε διαφωνώ, αλλά σύντομα έρχονται εκλογές. Ας πάμε μαζικά να ψηφίσουμε. Και θα δούμε το αποτέλεσμα. Οποιος δεν ασκεί το δικαίωμα/υποχρέωσή του δε δικαιούται μετά να γκρινιάζει. Κι αν πάρουν πάλι τα κόμματα "πάρτα όλα" μεγάλα ποσοστά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 11:04
CPretenteriS Ο/Η CPretenteriS βρίσκεται εκτός σύνδεσης

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Spata
Μoto: BMW R1200GS (mod. 2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Μακάρι, αλλά αυτό με ευχολόγια και πληκτρολόγια δεν γίνεται. Ούτε έγινε ποτέ στην ιστορία τέτοιο κατόρθωμα χωρίς ν' ανοίξει μύτη... Τα παχύδερμα αυτά δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.
...ενώ τα Παχύδερμα τα άλλα (βλ.πρώην μπούλης και η παρέα του) καταλαβαίνουν...?

...ενώ ο νυν πρόεδρος των άλλων που τότε αποφάσισε να μετατρέψει τα σύνορα σε "μπάτε σκύλοι αλέστε" (όχι ότι πριν δεν ήταν..) καταλαβαίνει...??

...ενώ η "δήθεν" αριστερά που προσφάτως αποδοκίμασε την προσπάθεια που έκαναν οι παραγωγοί (με τις πατάτες...κλπ..) ισχυρίζοντας ότι δε θα πετύχουν κάτι... καταλαβαίνει...??

ΟΛΟΙ είναι για τα μπάζα... και αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε... ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως αξιόλογος για να ψηφίσουμε... Ο τελευταίος αξιόλογος που θυμάμαι... απεβίωσε τον Απρίλιο του 1994... έκτοτε...το απόλυτο κενό !!
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 12:00
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Δε διαφωνώ, αλλά σύντομα έρχονται εκλογές. Ας πάμε μαζικά να ψηφίσουμε. Και θα δούμε το αποτέλεσμα. Οποιος δεν ασκεί το δικαίωμα/υποχρέωσή του δε δικαιούται μετά να γκρινιάζει. Κι αν πάρουν πάλι τα κόμματα "πάρτα όλα" μεγάλα ποσοστά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Συμφωνώ κι εδώ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κανένα από τα "μεγάλα" κόμματα που ευτυχώς έγιναν μικρά τώρα ούτε κανείς εκ των αποστατών τους που θα μπορούσε να γίνει πιστευτός. Ουτε οι τάχα μου αριστεροί, γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα παρά μόνο κάτι παρωδίες. Κάτι μικρά ίχνη εμφανίζονται στην πολιτική απο σοβαρούς (; ) ανθρώπους αλλά έχουν δρόμο πολύ μπροστά τους. Σαφώς όχι αποχή ούτε και λευκό γιατι βολεύει το ΠΑΣΟΚ και την τρισχειρότερη ΝΔ.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 12:32
mAthosalas Ο/Η mAthosalas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: F800GS 30years

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Ας τους στείλουμε σε πρώτη φάση στα σπίτια τους να φάνε όσα προλάβουν και μετά στη στενή να τρώνε τη μερίδα τους.....
Αυτο πες το σε ολα αυτα τα ...(μην χαρακτηρισω...) παιδια που θεωρουν την ΑΠΟΧΗ απο τις εκλογες ως τροπο αντιδραση και απεχθειας στους κ@ριοληδες που εγκληματιζουν εναντι της Ελλαδας και ολων μας...
Και μακαρι να ερθει αυτη η ωρα που λες...μακαρι!
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 12:59
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Σε λίγες σειρές η αλήθεια για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας.
Κρίμα διότι δεν μας άξιζε...........................
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 13:35
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από mAthosalas Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτο πες το σε ολα αυτα τα ...(μην χαρακτηρισω...) παιδια που θεωρουν την ΑΠΟΧΗ απο τις εκλογες ως τροπο αντιδραση και απεχθειας στους κ@ριοληδες που εγκληματιζουν εναντι της Ελλαδας και ολων μας...
Και μακαρι να ερθει αυτη η ωρα που λες...μακαρι!

Φίλε Κώστα δε "χαρίζω" ποτέ το δικαίωμά μου... Πόσο μάλλον τώρα που παίζεται το μέλλον του παιδιού μου διότι το δικό μου καταστράφηκε.
Reply With Quote
Παλιό 20-03-2012, 13:54
giclas Ο/Η giclas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: Κύπρος
Μoto: ΒMW HP2 K1200

####το μου βουρκοσαν τα ματια μου
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης