Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yns
Συνήθως εγώ προσέχω αλλά ο Markas πάντα ξεχνάει πως έχει σαμάρια και τα έχει ξεσκίσει! 
Στο Post 113 στην « Ορεινή Έρημο» τα ακούμπησε στον τοίχο της εκκλησίας προσπαθώντας να περάσει δίπλα του (το έχω και σε βίντεο στο post 114, 2ο βίντεο). Συν κάποια πεσίματα σε άλλες εκδρομές με τα σαμάρια. Ζημιά; Τίποτα.. ή σχεδόν τίποτα. Ένα σκίσιμο το οποίο μετά ράβεται ή μπαλώνεται. Αν ήταν πλαστική βαλίτσα θα ήταν για πέταμα και αν ήταν αλουμινένια θα ήθελε επισκευή.
Η ευστάθεια εξαρτάται από το πόσο καλά τα έχεις στηρίξει. Αν «παίζουν» αλλάζει το κέντρο βάρους και τρίβονται με αποτέλεσμα και επικίνδυνα να γίνονται αλλά και το χρώμα να τρώνε και να φθείρονται. Οι βάσεις σου είναι μια χαρά και αν βρεις τις σωστές αποστάσεις που θα βάλεις τα χταπόδια στους κρίκους των σαμαριών θα σου είναι αρκετά εύκολο και γρήγορο να τα στηρίζεις.
Επίσης φρόντισε να ανοίγουν στο πλάι και αρκετά και όχι από πάνω και λίγο (όπως τα δικά μου). Μια άλλη ευκολία είναι να τα πάρεις μεταβλητού όγκου (σαν τις vario). Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται από πού ανοίγουν τα (νομίζω Colori) του Marka (σημείο 1) και από πού ανοίγουν τα δικά μου (σημείο 2). Το φερμουάρ στο σημείο 3 είναι για να αυξάνεται ο όγκος.
Τέλος, κάποιοι μερακλήδες είχαν φτιάξει μηχανισμό στήριξης για τα σαμάρια για τα κάγκελα της μηχανής τους. Κάπου το είχα δει στο ADVrider αλλά δεν μπορώ με τίποτα να βρω το link. Ήταν ουσιαστικά μια γωνία που αγκάλιαζε εσωτερικά και από κάτω κάθε σαμάρι και έπιανε πάνω στα κάγκελα.
Αυτά, ό,τι άλλο θες ευχαρίστως να βοηθήσω.
ΥΓ. Για την επόμενη travel-enduro εκδρομή που ετοιμάζω θα βάλω αλουμινένιες βαλίτσες...
|
καλό είναι στο χώμα να βγάζετε τις μπαγκαζιέρες και να βάζετε κάνα λουκανικάκι (αρκεί να μην το ψήσετε στην πορεία

)!!!!