GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Εξοπλισμός μοτοσικλέτας

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 15-06-2012, 13:40
chrmakry Ο/Η chrmakry βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2012
Περιοχή: Athina
Μoto: BMW 1200 GS Triple Black Special Edition
Προεπιλογή Απάντηση: τα φώτα σας για φώτα !!

για 1200 GS Μοντέλο 2011, επιλογές ΧΕΝΟΝ που έχω βρει (και από φίλους του forum):

1. www.xenonlights.gr
150 euro για μεσαία σκάλα
250 euro και για τις 2 σκάλες
3 χρόνια εγγύηση το μπάλαστ - 1 οι λάμπες
η λύση είναι για can-bus
οι τιμές είναι με την τοποθέτηση (1 με 1.5 ώρα με ραντεβού)

2. Λ. Ηρακλείου 480 (Ν. Ηράκλειο, κοντά στην έξοδο της Αττικής οδού)
80 euro και για τις 2 σκάλες
2 χρόνια εγγύηση το μπάλαστ - 2 οι λάμπες
η λύση είναι για can-bus
η τιμή είναι τελική με την τοποθέτηση (0.5 ώρα επέμβαση κατά δήλωση του μάστορα)

3. μηχανικός που τον θεωρώ σοβαρό, μου λέει να ξεχάσω τα xenon...

για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω αποφασίσει ακόμα απο τη μικρή έρευνα αγοράς που έχω κάνει...κάποιος συνάδελφος που να μπορεί να με βοηθήσει λίγο ακόμα?
thanks
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 13:46
dottmicalis Ο/Η dottmicalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS Adventure '07 alpine white Vespa 50s "Vespino" '78 bianco

Μπραβο που τα συγκέντρωσες και τα κωδικοποίησες!

Γιατί ομως ο μηχανικός σου ειπε να τα ξεχάσεις. Στο αιτιολόγησε;
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 15:09
leandros Ο/Η leandros βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Χανιά
Μoto: BMW R1200GS 2011 Honda PCX-150 2013

όποιον σοβαρό μηχανικό και να ρωτήσετε, θα σας πει να ξεχάσετε τα Ξένον
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 15:12
dtz Ο/Η dtz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS '05

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από mikochem Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ με τον vasilis.

Έβαλα και εγώ xenon σε μεσαία σκάλα, slim, ειδικά για can bus ώστα να μην βγάζουν error με 50€ με το ΦΠΑ στην Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει pm να του πω ακριβώς που.

Έβαλα γυναίκα και φίλους να μου πουν αν στραβώνω και μου είπαν όχι. Επειδή τα έχω αρκετά χαμηλά όταν είμαι εκτός Αθηνών βράδυ ανάβω και το xenon προβολάκι για πιο μακριά δέσμη που είναι απαγορευτικό για εντός Αθηνών.
σε ποιόν ακριβώς τα έβαλες φίλε, γιατί περνάω από εκεί, να κάνω μια ερώτηση ? έχει αρκετούς εκεί γύρω
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 15:30
chrmakry Ο/Η chrmakry βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Περιοχή: Athina
Μoto: BMW 1200 GS Triple Black Special Edition

επειδή μίλησα με τον mikochem, τα έβαλε εκεί που ρώτησα και έγραψα και εγώ:

2. Λ. Ηρακλείου 480 (Ν. Ηράκλειο, κοντά στην έξοδο της Αττικής οδού)
80 euro και για τις 2 σκάλες
2 χρόνια εγγύηση το μπάλαστ - 2 οι λάμπες
η λύση είναι για can-bus
η τιμή είναι τελική με την τοποθέτηση (0.5 ώρα επέμβαση κατά δήλωση του μάστορα)

μάλλον φαίνεται πως τα χρεώνει τώρα 80 αντί για 50?
Ρωτάς και εάν θες μας λες!
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 17:32
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs

Την είχα βάλει στο 1100. Κάνει λίγο δουλίτσα. +50% έγραφε θυμάμαι.
Τώρα, αν θες ΦΩΣ, ο Δήμος και ο Νίβο, θα σου πουν λύση.
Άντε να πω κ εγώ.
Μία, προβολάκια γούντερ....
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 18:09
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

καμια λαμπα με Χ watt δεν δινει περισσοτερο φως απο μιαν αλλην με το ιδιο Χ wattage....ΚΑΜΙΑ. Αυτο που κανουν οι +50%, +120% κ.λ.π. ειναι οτι χρησιμοποιουν αλλα αερια εσωτερικα με αποτελεσμα το φως να ειναι πιο ασπρο, αυτο και τιποτε αλλο.
Αυτη η ασπραδα κανει τον οδηγο να βλεπει ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλλυτερα, λογω λευκοτερου φωτος, και σε καμια περιπτωση δεν αξιζουν τα λεφτα τους (πολλες κανουν και 150ε η μια), χωρια που ειναι ευπαθεις και καιγονται ευκολοτερα.

Στο βαραντερο μου εχουν περασει ολες οι μαρκες του +Χ%, απο osram και phillips μεχρι ΡΙΑΑ των 120ε η μια. Καμια διαφορα με τις απλες osram της μαμας αλλα και καθε 6-8 μηνες αλλαγη λαμπας. Ετσι κατεληξα στης μαμας τις απλες οπου μετα απο 4 χρονια (5 εχω το Βαρα) συνεχους λειτουργιας αφου του βαραντερο τα φωτα ειναι συνεχως αναμενα, και με αναματα-σβησιματα του κινητηρα 5 την ημερα τουλαχιστον της μαμα ςειναι ακομα αθικτες.
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 18:33
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

+1200 στον George, από όση εμπειρία έχω κι εγώ. Μάλιστα όταν πήγα σε φίλο ηλεκτρολόγο να βάλω τις night brake , μου είπε ότι τη φοράω ήδη. Είχα αλλάξει λάμπα πριν από μήνες κι είχα βάλει αυτήν, ως καλύτερη. Δε χρειάζεται να πω ότι δεν είδα διαφορά...
Στα του xenon τώρα, δεν είναι τυχαίο που δίνουν 2-3 χρόνια εγγύηση ballast και 1 - 2 για λάμπες Στο forester τόσο κράτησαν! Λίγο μετά την εγγύηση κάηκαν όλα !!! Ένα-ένα και μέσα σε μια βδομάδα. Λάμπα - ballast και τούμπαλιν (δεξί - αριστερό) και ήμουνα Καλαμάτα. Γύρισα Αθήνα με 1 φως, και μάλιστα ημέρα για ευνόητους λόγους, και δεν τα ξαναέβαλα. Γύρισα στα "μαμά".
Άμα δεν είναι το σύστημα xenon από το εργοστάσιο, βράστα.....
Εκτός αν σκάει κάποιος το 100αρικο ανα διετία!
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 19:14
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
+1200 στον George, από όση εμπειρία έχω κι εγώ. Μάλιστα όταν πήγα σε φίλο ηλεκτρολόγο να βάλω τις night brake , μου είπε ότι τη φοράω ήδη. Είχα αλλάξει λάμπα πριν από μήνες κι είχα βάλει αυτήν, ως καλύτερη. Δε χρειάζεται να πω ότι δεν είδα διαφορά...
Στα του xenon τώρα, δεν είναι τυχαίο που δίνουν 2-3 χρόνια εγγύηση ballast και 1 - 2 για λάμπες Στο forester τόσο κράτησαν! Λίγο μετά την εγγύηση κάηκαν όλα !!! Ένα-ένα και μέσα σε μια βδομάδα. Λάμπα - ballast και τούμπαλιν (δεξί - αριστερό) και ήμουνα Καλαμάτα. Γύρισα Αθήνα με 1 φως, και μάλιστα ημέρα για ευνόητους λόγους, και δεν τα ξαναέβαλα. Γύρισα στα "μαμά".
Άμα δεν είναι το σύστημα xenon από το εργοστάσιο, βράστα.....
Εκτός αν σκάει κάποιος το 100αρικο ανα διετία!
Υπαρχουν και κατι ξενον με 600+ε που δεν κανουν σαχλαμαρες........

Το θεμα ομως ειναι Θοδωρα αν τα κοινα κατοπρα-φαναρια, που φορανε απλες αλογονου, δεχονται ξενον χωρις επιπτωσεις για τον απεναντι που ερχεται. Επισης αν το αποτελεσμα ειναι το προσδοκωμενο σε ενα τετοιο φαναρι.
Στο Βαραντερο π.χ. οποιος εβαλε ξενον η δεσμη εκανε ενα < αλλα η διαχυση του φωτος ηταν τετοια που πιο πολυ εβλεπες τα δεντρα παρα την ασφαλτο....και μιλαμε για HELLA made in Germany των 1000ε ¨η καπου τοσο.
Στο κορολα...αστα εκει δεν το συζηταμε καν.....
Οταν πηγα στην τπγιοτα να ρωτησω γιατι μου ειπαν οτι αλλαζεται ΟΛΟ το φαναρι με κοστος τρελο βεβαια.

Last edited by GeorgeP; 15-06-2012 at 19:15.
Reply With Quote
Παλιό 16-06-2012, 06:45
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ

Έτσι είναι δυστυχώς. Η απορία μου είναι γιατί οι κατασκευαστές δεν ασχολούνται σοβαρά με το θέμα φώτα....
Τα περισσότερα αυτοκίνητα που είχα, είχαν (και το Forester επίσης) απαράδεκτα έως μόλις επαρκή φώτα. Το ίδιο και οι μηχανές με καλύτερη την Άφρικα στα φώτα - μέχρι τώρα.
Είχα όμως κι ένα -ζημιάρικο και μπελά κατά τα άλλα- Astra G 1.8, που είχε φωτάρες κι όχι xenon! Μιλάμε ότι έκανε τη νύχτα, μέρα! Άψογη μεσαία σκάλα με σωστή δέσμη και προβολείς που μπορούσες να οδηγείς με 160+ σε σκοτεινό δρόμο με χασίματα, χωρίς φόβο. Την ίδια εποχή με το Impreza GT του αδερφού μου, δεν ήταν δυνατόν να περάσω τα 120 στους ίδιους δρόμους. Δεν έβλεπα!
Με πολλούς πειραματισμούς σε ενισχυτές, λάμπες κλπ στα κοινά φώτα, αλλά και δοκιμή xenon στο Forester & Impreza , δεν είδα "φως". Μόνο στο τελευταίο Impreza 2004 μοντέλο, η αλλαγή σε ξένον έκανε διαφορά. Ίσως γιατί το φανάρι σχεδιάστηκε εξ αρχής για να δέχεται ξένον, έβγαινε και τέτοια έκδοση.
Στα υπόλοιπα βελτιωνόταν η ορατότητα, αλλά πάλι στις ίδιες αποστάσεις έβλεπα. Απλά πιο καθαρά. Ζήτημα αν άξιζε η εκάστοτε επένδυση....
Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι στο Astra με συμβατικά φώτα, είχα ΦΩΤΑ!!!! Αυτό σημαίνει ότι όλα εξαρτώνται από το σχεδιασμό του κατόπτρου κι όχι από τις λάμπες και την ισχύ τους.
Καταλήγοντας, η άποψή μου είναι: ή μένεις στα φώτα της μαμάς άντε με καμιά λάμπα καλύτερη για ψυχολογικούς λόγους και με λίγα λεφτά παραπάνω, ή πας σε ακριβές λύσεις του χιλιάρικου και έχεις το προσδοκόμενο αποτέλεσμα.

Last edited by forester; 16-06-2012 at 06:46.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης