GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 15-06-2012, 15:55
Giof Ο/Η Giof βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΤΡΙΠΟΛΗ
Μoto: BMW R1200GS ADVENTURE
Προεπιλογή Απάντηση: ΕΞΑΓΟΡΑ CARREFOUR ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

Ναι μπορεί να έχει δίκιο και να μην είναι ακριβώς έτσι αλλά το άσχημο είναι ότι μπορεί να είναι και χειρότερα. Μετά από 15 χρόνια στο χώρο μπορώ να σου περιγράψω ακριβώς πως είναι και ιδικά για την συγκεκριμένη αλυσίδα.

Είναι η αλυσίδα με τις περισσότερες υγειονομικές παραβάσεις αν δεν κάνω λάθος. (είναι το μοναδικό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος)

Είναι η αλυσίδα με την μικρότερη αναλογία υπαλλήλων σε σχέση με τα τετραγωνικά. Και αυτό γιατί με τον τρόπο της πιέζει τις εταιρίες ώστε οι υπάλληλοι των εταιριών να στήνουν και να συντηρούν τα καταστήματα της.

Είναι η εταιρία που παίρνει τις μεγαλύτερες εκπτώσεις μακράν από τους υπόλοιπους και δυστυχώς αυτή η οποία πραγματοποιεί τα λιγότερα από τα συμφωνηθέντα. Μόνο με πολύ κυνήγημα από τις εταιρίες πραγματοποιούνται.( εκτός και αν είσαι η Procter & Gamble)

Είναι η εταιρία με τα μεγαλύτερα ανοιχτά υπόλοιπα τα τελευταία δυο χρόνια (τουλάχιστον) προς προμηθευτές για αυτό και κατά καιρούς αρκετές εταιρίες τους κλειδώνουν.

Όταν λοιπόν ξεβρακώνεσαι με τρελές παροχές, από κάπου πρέπει να βγάλεις τα σπασμένα. Και έτσι τα λεγόμενα golden boys των πολυεθνικών κάπως πρέπει να εξασφαλίσουν το τα νούμερα τους και την κερδοφορία της εταιρίας ( η κερδοφορία της εταιρίας βέβαια συνοδεύεται και από υψηλά μπόνους για τους ίδιους και εξασφάλιση της καρέκλας). Αποτέλεσμα να προσφεύγουν στην πιο εύκολη λύση η οποία είναι η ανατίμηση. Και εδώ φτάνουμε στο σημείο που ο Έλληνας με έναν από τους χαμηλότερους μισθούς στην ευρωζώνη πληρώνει τα προϊόντα πολύ πιο ακριβά από ότι ο Γερμανός ο Ιταλός κτλπ .

Το Κράτος σαν μεγάλο μπ....λο που είναι, ποτέ δεν έλεγξε τις τιμές και τις ανατιμήσεις και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ακόμα και στην περίπτωση που πέρασε νόμο για την αναγραφή των παροχών απ ευθείας στο τιμολόγιο για να υπάρχει ένας έλεγχος αυτό δεν τηρήθηκε από κανένα λιανέμπορο.

Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα στελέχη των εταιριών μαζί με τα γραφεία εύρεσης εργασίας έχουν δημιουργήσει ένα κλειστό κύκλο ο οποίος κάνει τράμπες στελεχών από εταιρία σε εταιρία μας έφτασαν εδώ.

Ας πληρώσουν τώρα το μάρμαρο. Ο Έλληνας καταναλωτής το πληρώνει πολλά χρόνια και το ωραίο είναι ότι όταν βλέπει τις τιμές και τις προσφορές στα φυλλάδια χαίρεται. ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕ Ο ΕΡΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Για πες μου τώρα, είναι κάπως έτσι;

Για του υπαλλήλους βέβαια είναι άλλο πράγμα και είναι λυπηρό. Αν και η δική μου θεωρεία είναι ότι αν το καρφουρ φύγει, ο όγκος των πελατών του αναγκαστικά θα μετακινηθεί σε άλλες αλυσίδες που λειτουργούν με τον σωστό τρόπο. (Σκλαβενίτης, ΑΒ κλπ). Αποτέλεσμα , άνοιγμα νέων καταστημάτων και πρόσληψη υπαλλήλων( σίγουρα πολύ περισσότεροι μιας και το καρφουρ δούλευε με πολύ λιγότερους από αυτούς που χρειαζόταν).
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 15:55
Translatoras Ο/Η Translatoras βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς-Πειραϊκή
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ζήτημα πάντως από εδώ και πέρα είναι να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας..
Συμφωνω απολυτα διοτι ολες οι ζημιες φτιαχνονται εκτος απο αυτες που αφορουν την ανθρωπινη φυση και αξιοπρεπεια.
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 17:31
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Giof Εμφάνιση μηνυμάτων
..................................................................

Για του υπαλλήλους βέβαια είναι άλλο πράγμα και είναι λυπηρό. Αν και η δική μου θεωρεία είναι ότι αν το καρφουρ φύγει, ο όγκος των πελατών του αναγκαστικά θα μετακινηθεί σε άλλες αλυσίδες που λειτουργούν με τον σωστό τρόπο. (Σκλαβενίτης, ΑΒ κλπ). Αποτέλεσμα , άνοιγμα νέων καταστημάτων και πρόσληψη υπαλλήλων( σίγουρα πολύ περισσότεροι μιας και το καρφουρ δούλευε με πολύ λιγότερους από αυτούς που χρειαζόταν).
Δεν ειναι ετσι.........
Ο Σκλαβενιτης, ο τιμιοτερος ισως Σουπερ Μαρκετας στο θεμα των υπαλληλων, ανοιξε το νεο του καταστημα στην Καβαλας και δεν εκανε ουτε μια προσληψη!!! Το επανδρωσε με υπαρχοντες περισσευαμενους(?) απο ολα τα καταστηματα του στην Αθηνα.
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 19:02
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από REK Εμφάνιση μηνυμάτων
[CENTER]Ο όμιλος Μαρινόπουλου ……………………………………… αποφάσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου Georges Plassat, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει στη γενική συνέλευση του ομίλου την Δευτέρα το σχέδιό του για την ανάκαμψη του ομίλου. ……………………………………………………………..

Ας ελπίσουμε να βγεί σε καλό για όλους,προμηθευτές,υπαλλήλους κ.α
Έχουμε και τα μέσα. Για να αγοράζουμε φτηνα πειράκια.

Απόσπασμα:
Ναι μπορεί να έχει δίκιο και να μην είναι ακριβώς έτσι αλλά το άσχημο είναι ότι μπορεί να είναι και χειρότερα. Μετά από 15 χρόνια στο χώρο μπορώ να σου περιγράψω ακριβώς πως είναι και ιδικά για την συγκεκριμένη αλυσίδα.

Είναι η αλυσίδα με τις περισσότερες υγειονομικές παραβάσεις αν δεν κάνω λάθος. (είναι το μοναδικό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος)

Είμαι εγώ. Σάπια κρέατα – ακατάλληλα φρούτα – και ότι άλλο βάλει η ψυχή σου.

Είναι η …………………………………………………………………….ερους από αυτούς που χρειαζόταν).
Θα συνεχίσει να είναι #########.
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 21:05
REK Ο/Η REK βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: ΚΑΝΤΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μoto: BMW GS1200 ADV

θα μου επιτρεψεις να έχω διαφορετική άποψη,και σε καμία περίπτωση τα πραγματα δεν είναι χειρότερα,γενικά.
Τα 20 χρόνια εμπειρίας μου με κάνουν να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά και σίγουρα πιο ρεαλιστικά..

πιθανα να είναι μια αλυσίδα με τις περισσότερες υγειονομικές παραβάσεις..

σχετικά με τους υπαλλήλους,ισχύει και συμφωνω αλλά το συγκεκριμένο πράγμα έχει να κάνει με την στρατηγική της κάθε εταιρειας(θυμίζω οτι ο Σκλαβενίτης δεν έχει ουτε ενα κατ/μα εκτός Αττικής,αυτό ειναι σωστό η λάθος?δεν είναι τπτ απο τα δύο είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ)τωρα εαν βάζει τις εταιρείς να στηνουν κατ/ματα κτλπ και να συντηρούν/γεμίζουν ράφια,ειναι σωστό.
οσο αφορά τις εκπτώσεις δυστυχώς υπάρχει παρελθόν και όταν δινεις κάτι στην σημερινη εποχή δύσκολα το παίρνεις πίσω,εχουν μεριδιο ευθυνης και οι εταιρείες σε αυτό!!τωρα εαν συμφωνείς κάτι να γίνει και δεν γίνεται έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης και εσύ που το προτείνεις,ειδικά εαν αυτό γίνεται κατ΄έξακολούθηση..
εαν και τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια..
σχετικά με τα μεγαλύτερα ανοιχτα υπολοιπα,σημαντικό μέρος της ευθύνης έχουν και οι προμηθευτές που τους τροφοδοτούσαν απροσκοπτα και χωρίς έλεγχο και το πιστευω 100%.

οσο αφορά τα υπόλοιπα που περιγράφεις σε κάποια διαφωνω και σε ορισμένα έχεις δίκιο αλλά εξακολουθω να πιστευω οτι τα ισοπεδώνεις όλα,χωρίς κρητήριο,τα πράγματα δεν είναι ασπρα ή μαυρα,υπάρχουν και ορισμένα που είναι γκρι.

δεν βλέπω πάντως να πληρωνεί κάποιος το μαρμαρο, οι Γάλλοι έκαναν την δουλειά τους και ο Μαρινόπουλος την δική του..
το μονο μάρμαρο φοβάμαι οτι θα το πληρώσουν οι υπάλληλοι ,με το πλήθος που έχουν τα κατ/ματα δεν θα μπορεσουν στο συνολο τους, να εξαγοραστούν απο άλλες αλυσίδες,ετσι ώστε να έχουν όλοι αυριο δουλειά..

Για μένα έτσι έιναι τα πράγματα
Reply With Quote
Παλιό 16-06-2012, 00:17
Giof Ο/Η Giof βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΤΡΙΠΟΛΗ
Μoto: BMW R1200GS ADVENTURE

Συνονόματε από ότι κατάλαβα δεν διαφωνείς με τα γεγονότα απλά κάποια από αυτά τα δικαιολογείς.
Δεκτό.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να βλέπει τα πράγματα όπως θέλει αρκεί να μην τα βλέπει φορώντας ιδεολογικά η συμφεροντολογικά γυαλιά που αλλοιώνουν τα γεγονότα.

Εγώ από την πλευρά μου δεν είμαι τόσο φιλελεύθερος ώστε να δικαιολογώ την εργατική εκμετάλλευση. Δεν δικαιολογώ τα συμφέροντα των λίγων να ξεσκίζουν τους πολλούς.
Δυστυχώς δεν μπορώ. Στην ζωή μου έχω βρεθεί στην πόρτα της εξόδου γιατί έλεγα την αλήθεια που δεν βόλευε κάποιους αλλά αυτό το ελάττωμα δεν μπορώ να το κόψω.

Ο καθένας μπορεί να έχει στρατηγική αρκεί αυτή να μην είναι εναντίων των δικαιωμάτων και της ζωής του συνανθρώπου μας. Δικαιολογώ τη στρατηγική του Σκλαβενίτη που δεν
ανοίγει καταστήματα εκτός αττικής γιατί είναι επιλογή του η οποία δεν επηρεάζει αρνητικά κάποιους.(τους υπαλλήλους του και την επιχείρηση του, τους επηρεάζει θετικά) Δεν δικαιολογώ
όμως την στρατηγική της καρφουρ να εκβιάζει εταιρίες πως αν δεν πάνε να φτιάξουν το μαγαζί ή δεν βοηθήσουν στην απογραφή θα τους κάνει το ένα και το άλλο( αυτό επηρεάζει
αρνητικά τους άλλους υπαλλήλους γιατί τρέχουν μέχρι και σαββατοκύριακα).

Συμφωνώ μαζί σου ότι το φταίξιμο είναι κοινό με τις εταιρίες και το τόνισα και εγώ πιο πριν. Και επίσης συμφωνώ ότι το μάρμαρο θα το πληρώσει αυτός ο μ......ς ο Έλληνας ο οποίος δεν ξυπνά με τίποτα.

Φίλε μου το μαύρο με το γκρι είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Ενώ το λευκό είναι λευκό. Στα δυο κακά δεν επιλέγω το λιγότερο κακό, θέλω να πάρω την επιλογή του καλού.

Απ ότι έχω καταλάβει μιλάμε στην ίδια γλώσσα οπότε είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τα λεγόμενα μου. Κάποια στιγμή θα χαιρόμουν να ανταλλάσαμε απόψεις και από κοντά.

Βρε Ckk πάρτε μου και εμένα κανα ζευγάρι πειράκια.
Και αυτο για τον Σκλαβενίτη με τους περισευόμενους υπαλλήλους δεν το γνώριζα, όσο ζω μαθαίνω.

Last edited by Giof; 16-06-2012 at 00:23.
Reply With Quote
Παλιό 16-06-2012, 00:42
arnhths Ο/Η arnhths βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2012
Περιοχή: ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Μoto: GS 1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Translatoras Εμφάνιση μηνυμάτων
Στα εγκαίνια του πρώτου Media Markt στην Κηφισίας είχα ακούσει μια ιστορία από φίλο με φωτογραφικό μαγαζί
και αν είναι Σταύρο μου την επιβεβαιώνεις.

Πούλαγαν τις μηχανές Kodak κόστος και μετά από τον άμεσο και δίκαιο ξεσηκωμό των αμιγώς φωτογραφικών μαγαζιών ο Προμηθευτής είχε στείλει μέχρι και τους υπαλλήλους να αγοράσουν πίσω μέσω λιανικής ό,τι προλάβαιναν.
Δεν καταλαβαίνω... Στην ελεύθερη αγορά, που είναι το επιλήψιμο;;;
Reply With Quote
Παλιό 16-06-2012, 00:45
arnhths Ο/Η arnhths βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2012
Περιοχή: ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Μoto: GS 1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από 1200GS Εμφάνιση μηνυμάτων
Μην πας πολυ μακρια, ειχαμε συμφωνια να με πληρωνουν με δυο μηνες πιστωση η οποια ποτε δεν τηρηθηκε και φθαναμε 4 με 5 μηνες μετα γιατι ολο ηταν προς υπογραφη οι επιταγες, και τωρα μου χρωστανε 15 μηνες μετα και περιμεεεεεενω.........

Για να δουμε
Συμφωνητικό δεν υπάρχει;
Reply With Quote
Παλιό 16-06-2012, 01:31
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Συνονόματε από ότι ..............................................όμουν να ανταλλάσαμε απόψεις και από κοντά.

Βρε Ckk πάρτε μου και εμένα κανα ζευγάρι πειράκια.
Και αυτο για τον Σκλαβενίτη με τους περισευόμενους υπαλλήλους δεν το γνώριζα, όσο ζω μαθαίνω.
Εγώ τα πέρνω από τον Βασιλόπουλο. Του Μαρινόπουλου είναι πάντα ληγμένα.

Αν θες σηκώνω και μια ομαδική.
Reply With Quote
Παλιό 16-06-2012, 01:48
Translatoras Ο/Η Translatoras βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Πειραιάς-Πειραϊκή
Μoto: R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από arnhths Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν καταλαβαίνω... Στην ελεύθερη αγορά, που είναι το επιλήψιμο;;;
Ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση χωρίς ρήτρες, γραμμένους και ΑΓΡΑΦΟΥΣ νομους, αλληλεπιδράσεις και σίγουρα διαπροσωπικες σχέσεις.

Αν δεν ήταν επιλήψιμο τότε γιατί έτρεξαν να ξαναγοράσουν τις κάμερες;

Τυπάκος μπροστά μου τις σακούλιαζε στο καρότσι όπως μαζεύανε τα ΝΟΥΝΟΥ από τα ράφια τότε με το Σισμίκ.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης