GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 12-06-2012, 21:56
RedSpider Ο/Η RedSpider βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: SALONICA
Μoto: R1150GS '03
Προεπιλογή

Πάντως κι εγώ έχω την κορυφαία εντύπωση από τα Roadsmart 2. Βέβαια εγώ τώρα έχω μπροστά πίσω 17" στο GS, αλλά θεωρώ ότι είναι κορυφαίο λάστιχο και πραγματική βελτίωση του προηγούμενου μοντέλου το οποίο επίσης είχα σε διαστάσεις 19"-17" για περίπου 25.000 χλμ και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος.

Γιάννη, όσον αφορά στο κούνημα που ανέφερες στα 160, επειδή το είχα κι εγώ, πήγα σήμερα από το ΟΚ WHEELS και μου το ξανά κάναν ζυγοστάθμιση και πλέον είμαι κομπλέ! Είχε ένα θέμα το μηχάνημα τους, κι επειδή είχαμε την κουβέντα σου, το ίδιο ακριβώς έχει γίνει και σε σένα. Με μια νέα ζυγοστάθμιση τώρα που έφτιαξαν το μηχάνημα θα είσαι μια χαρά... Εγώ είμαι τουλάχιστον!
Καλά χιλιόμετρα σε όλους παιδιά και καλό καλοκαίρι!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Reply With Quote
Παλιό 15-06-2012, 22:14
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS
Προεπιλογή Απάντηση: Dunlop roadsmart 2

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jtnakos Εμφάνιση μηνυμάτων

Την μηχανή την κυνηγάω ΠΟΛΥ στις στροφές.....Με λόγια νομίζω δεν μπορώ να σου δώσω εικόνα για το πόσο ακριβός την πλαγιάζω...

Το michelin πλάγιαζε μεν ΑΛΛΑ εγώ ήθελα κι'αλλο και όταν το πίεζα περισσότερο να πλαγιάσει αυτό τερμάτιζε με αποτέλεσμα να φτάνει στα όρια του προφίλ και να μου κουνάει την μοτοσικλέτα σαν βάρκα σε κύματα βέβαια ο τρόπος που οδηγώ είναι πολύ xtreme και ακραίος.....

Κάποτε είχα βάλει σε ένα klr 650 που είχα,αντί για 130 διάσταση 140 και έχασα εντελώς την γεωμετρία του κάτι τέτοιο ένιωθα και με τα pilot να με πηγαίνουν όπου θέλουν αυτά και όχι όπου θέλω εγώ
Μια από τα ίδια ακριβώς (μα ακριβώς) με τα PR3. Περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή να έρθουν τα RS2 αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να έρθουν πριν το 36ωρο (και δεν είχα λάστιχα να πάω)
Έτσι έβαλα τα PR3. Άψογα στη βροχή, αλλά στο στεγνό τίποτα το ιδιαίτερο. Κρατάει αλλά τελειώνει εύκολα. (μαύρισμα μέχρι τέλους και μετά κουνήματα ή χαζογλιστρήματα)
Με το TR91 έξυνα μπότες και το λάστιχο είχε ακόμα μισό πόντο για να πατήσει όλο το πέλμα.
Η επόμενη αλλαγή θα είναι φυσικά σε RS2
Reply With Quote
Παλιό 25-06-2012, 21:29
rasos Ο/Η rasos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: ath
Μoto: 1200 gs

Εγώ είμαι στην σκέψη
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2012, 13:02
squad Ο/Η squad βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Μoto: R1200GS'11 - Gilera vx125'05

Το σαββατο θα παω να τα βαλω και εγω
Reply With Quote
Παλιό 25-07-2012, 13:46
jtnakos Ο/Η jtnakos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Σιατιστα
Μoto: MΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ MW(είχα και θα ξανα πάρω)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από RedSpider Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάντως κι εγώ έχω την κορυφαία εντύπωση από τα Roadsmart 2. Βέβαια εγώ τώρα έχω μπροστά πίσω 17" στο GS, αλλά θεωρώ ότι είναι κορυφαίο λάστιχο και πραγματική βελτίωση του προηγούμενου μοντέλου το οποίο επίσης είχα σε διαστάσεις 19"-17" για περίπου 25.000 χλμ και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος.

Γιάννη, όσον αφορά στο κούνημα που ανέφερες στα 160, επειδή το είχα κι εγώ, πήγα σήμερα από το ΟΚ WHEELS και μου το ξανά κάναν ζυγοστάθμιση και πλέον είμαι κομπλέ! Είχε ένα θέμα το μηχάνημα τους, κι επειδή είχαμε την κουβέντα σου, το ίδιο ακριβώς έχει γίνει και σε σένα. Με μια νέα ζυγοστάθμιση τώρα που έφτιαξαν το μηχάνημα θα είσαι μια χαρά... Εγώ είμαι τουλάχιστον!
Καλά χιλιόμετρα σε όλους παιδιά και καλό καλοκαίρι!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Θωμά σορυ ρε φίλε έχασα επεισόδια...τώρα είδα τα μηνύματα σας......

Έχεις απόλυτο δίκιο για το τρέμουλο...είχαν πρόβλημα με την ζυγοστάθμιση,τελικά την έκανα ξανά και το τρέμουλο εξαφανίστηκε.........

ΑΛΛΑ

κάποιες λεπτομέρειες που ίσως κάνουν την διαφορά.......

Νομίζω πως ΔΕΝ συμβαδίζουν τα 2 λάστιχα μεταξύ τους......
τι ενοω?????

Το μπροστινό δεν συμβαδίζει με το πισινό...γιατί το λέω????το πίσω συμπεριφέρεται σαν τρένο ΔΕΝ καταλαβαίνει τίποτα,δεν θα σε προδώσει σε καμιά στροφή με αποτέλεσμα να το πιέζεις κιαλο-κιαλο ΟΣΠΟΥ σε προδίδει το μπροστινό με αποτέλεσμα ενώ το πίσω να έχει να σου προσφέρει κιαλο το μπροστινό να διπλώνει,κάτι σαν να το μασάει....Το έπαθα 2 φορές να μου μασήσει το μπροστά ,βέβαια σε πολύ κλειστή στροφή και με πολύ λίγα χιλιόμετρα.......

Και ένα άλλο είναι στην σκόνη ηηηη σε πολύ ψιλή άμμο που συνήθως βρίσκουμε πάνω στη στροφή θέλει ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί συμπεριφέρεται σαν να πατάς σε πάγο....έχω πατήσει και με άλλα λάστιχα σε τέτοια σκόνη και τονίζω πως με το Dunlop θέλει ΠΟΛΥ προσοχή

Ακόμα είμαστε σε εξερεύνηση και το έχουμε στο μικροσκόπιο....Είναι πολύ νωρίς για να βγάλω ΤΕΛΙΚΑ συμπεράσματα.....

Θα το ξανασχολιασω

καλά χιλιόμετρα καλοκαιρινά
Reply With Quote
Παλιό 26-07-2012, 09:37
squad Ο/Η squad βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2011
Περιοχή: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Μoto: R1200GS'11 - Gilera vx125'05

γιαννη ποσο καιρο τα εχεις?και ποσα χλμ εχεις κανει??
Reply With Quote
Παλιό 26-07-2012, 09:45
jmar Ο/Η jmar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jtnakos Εμφάνιση μηνυμάτων
Θωμά σορυ ρε φίλε έχασα επεισόδια...τώρα είδα τα μηνύματα σας......

Έχεις απόλυτο δίκιο για το τρέμουλο...είχαν πρόβλημα με την ζυγοστάθμιση,τελικά την έκανα ξανά και το τρέμουλο εξαφανίστηκε.........

ΑΛΛΑ

κάποιες λεπτομέρειες που ίσως κάνουν την διαφορά.......

Νομίζω πως ΔΕΝ συμβαδίζουν τα 2 λάστιχα μεταξύ τους......
τι ενοω?????

Το μπροστινό δεν συμβαδίζει με το πισινό...γιατί το λέω????το πίσω συμπεριφέρεται σαν τρένο ΔΕΝ καταλαβαίνει τίποτα,δεν θα σε προδώσει σε καμιά στροφή με αποτέλεσμα να το πιέζεις κιαλο-κιαλο ΟΣΠΟΥ σε προδίδει το μπροστινό με αποτέλεσμα ενώ το πίσω να έχει να σου προσφέρει κιαλο το μπροστινό να διπλώνει,κάτι σαν να το μασάει....Το έπαθα 2 φορές να μου μασήσει το μπροστά ,βέβαια σε πολύ κλειστή στροφή και με πολύ λίγα χιλιόμετρα.......

Και ένα άλλο είναι στην σκόνη ηηηη σε πολύ ψιλή άμμο που συνήθως βρίσκουμε πάνω στη στροφή θέλει ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί συμπεριφέρεται σαν να πατάς σε πάγο....έχω πατήσει και με άλλα λάστιχα σε τέτοια σκόνη και τονίζω πως με το Dunlop θέλει ΠΟΛΥ προσοχή

Ακόμα είμαστε σε εξερεύνηση και το έχουμε στο μικροσκόπιο....Είναι πολύ νωρίς για να βγάλω ΤΕΛΙΚΑ συμπεράσματα.....

Θα το ξανασχολιασω

καλά χιλιόμετρα καλοκαιρινά
Γιανναρα μηπως το κανει σε ασφαλτο ζεστη λογω καλοκαιριου και γλυστερη?? Σε σχεση με τα Pilot road 3 πως τα βλεπεις αυτα??
Reply With Quote
Παλιό 26-07-2012, 11:20
Moderator

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από squad Εμφάνιση μηνυμάτων
γιαννη ποσο καιρο τα εχεις?και ποσα χλμ εχεις κανει??
Παύλο τα έχω περίπου 2 μήνες και έχω κάνει περίπου 2000 χλμ....

Δεν μου έδειξαν κακά σημάδια βέβαια είμαι και ο ΜΕΓΑΣ γκαντέμης γιατί άλλαξα και βαλβίδες ελαστικών τις σπαστές και δεν περάστηκαν ΚΑΛΑ με αποτέλεσμα να χάνει αέρα σε πολύ μεγάλο βαθμό (μέσα σε 5 ώρες το λάστιχο είναι πλάκα εντελώς)και η συνέπεια να φοβάμαι ΠΑΡΑ πολύ να μπω σε στροφή......

ΑΛΛΑ φαίνονται καλα

Last edited by jtnakos; 26-07-2012 at 11:23.
Reply With Quote
Παλιό 26-07-2012, 11:33
Moderator

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jmar Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιανναρα μηπως το κανει σε ασφαλτο ζεστη λογω καλοκαιριου και γλυστερη?? Σε σχεση με τα Pilot road 3 πως τα βλεπεις αυτα??
το δίπλωμα του μπροστινοί δυστυχώς μου το έκανε σε άσφαλτο γυαλόχαρτο ΑΛΛΑ όπως είπα με πολύ λίγη ταχύτητα..

Δεν μου έδειξαν κακά σημάδια βέβαια είμαι και ο ΜΕΓΑΣ γκαντέμης γιατί άλλαξα και βαλβίδες ελαστικών τις σπαστές και δεν περάστηκαν ΚΑΛΑ με αποτέλεσμα να χάνει αέρα σε πολύ μεγάλο βαθμό (μέσα σε 5 ώρες το λάστιχο είναι πλάκα εντελώς)και η συνέπεια να φοβάμαι ΠΑΡΑ πολύ να μπω σε στροφή......

Βάση αυτού που γράφω Γιάννο ίσως δώσω και λάθος εικόνα γιατί όπως είπα μου δημιουργήθηκε φόβος και εκεί που έμπαινα με τέρμα γκάζι στη στροφή τώρα το κλείνω 2 στροφές ποιο πριν

ΔΕΝ υπάρχει σύγκριση μεταξύ των 2 ελαστικών.......ΜΕΡΑ με νύχτα. τα dunlop είναι έτη φωτός μπροστά από τα pilot

Να πω την αλήθεια την σιγουριά που μου πρόσφεραν τα metzeler exp δεν μου την προσφέρουν ούτε τα pilot ούτε τα dunlop.....ΑΛΛΑ για τα dunlop είπαμε μου δημιουργηθήκαν φοβίες όποτε μπορεί να λέω και παπαριες....

Αύριο ανεβαίνω Θεσ/νικη για επιδιόρθωση βαλβίδων ελαστικών...ελπίζω η φοβία να φύγει πολύ σύντομα και να μπορώ να γράψω μια αντικειμενική γνώμη και πολύ ποιο σωστή...

Last edited by jtnakos; 26-07-2012 at 11:35.
Reply With Quote
Παλιό 13-08-2012, 17:58
jarhead Ο/Η jarhead βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μoto: BMW 1200 GS '05

Ακομα ?
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης