![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Τελικά μαζί με τον giannos θα μάθω και εγώ μιας που είμαι σε περίπου ίδια θέση. Το μεγάλο μου πρόβλημά είναι ότι εγώ δεν έχω εμπειρία με μοτοσυκλέτα και θέλω να πάρω την R12. Τι να κάνω εγώ ρε παιδιά; (sorry για το spam).
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Μαλλον πρεπει να κανω καινουργιο θεμα γιατι δεν το διαβασαν κ πολλοι,για να παρω γνωμη κ απο κανενα δικο μας! |
|
|
|||
|
|||
|
Εγώ έχω το τελευταίο μοντέλο, το 2010 και μετά. Δεν έχω ασχοληθεί με τις αλλαγές που έγιναν κατά καιρούς. Γνωρίζω ότι κάποια στιγμή (μάλλον το 06) "κοντύνανε" την 6η σχέση, ώστε να βγάζει την τελική της η μοτό και φορτωμένη, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τότε στα δελτία τύπου...
Το 08 βάλανε τα αλουμίνια στα καπάκια και το 10 αλλάξανε κυλινδροκεφαλή (2 εκκεντροφόροι πλέον σε κάθε κύλινδρο) και βελτίωσαν την πρωτεύουσα μετάδοση (λέγε με press direct) που έβγαλε προβλήματα στα 08-09 μοντέλα. Επίσης έχουμε τάπα εξαγωγής και αναπλήρωσης λιπαντικού στη γωνιακή μετάδοση ("διαφορικό") που πριν δεν υπήρχε. Τα πιο σημαντικά, τεχνικά πάντα, είναι αυτά. Τώρα λεπτομέρειες εξοπλισμού, face - lift κλπ, δεν ξέρω... |
|
|
|||
|
|||
|
Να σου πω -πέρα από τις απορίες - και μια προσωπική άποψη;
Στα χρήματα που διαθέτεις, δες όσα μηχανάκια μπορείς περισσότερα. Κράτα σημειώσεις, κάνε μια βόλτα το καθένα, κοίταξέ τα προσεκτικά παντού. Χαλάλησε όσο χρόνο μπορείς στο ψάξιμο. Τα 2-3 επικρατέστερα πήγαινέτα σε μια αντιπροσωπεία και κάνε έναν έλγχο για το ιστορικό τους. Μη βασίζεσαι στην εντύπωση που θα σου κάνει ο ιδιοκτήτης.... Όσο πιο καλό παιδί φαίνεται, τόσο περισσότερα θα μπορούσε να κρύψει.... Εκ πείρας αυτό ![]() Αν έχεις κολλητό σε καμιά ασφαλιστική δώσε νούμερα, αριθμούς πλαισίου και ψάξε περίεργα ιστορικά ... Μην ασχολείσαι με τα "μοντέλα" και αποκλείσεις μηχανάκια αξιόλογα και διαμάντια ίσως, για πάρεις το "καλύτερο" μοντέλο , που πιθανόν να είναι πολύ χειρότερο λόγω χρήσης! Προσοχή και σε κάτι άλλο: Εμένα ποτέ δε με δελέασε μηχάνημα με λίγα χλμ για τα χρόνια του!!!!! Όσο πιο λίγα, τόσο χειρότερα! Οσο πιο δουλεμένο είναι το εργαλείο, τόσο καλύτερα για τον επόμενο κάτοχο. Πάντα σε λογικό πλαίσο, του στυλ: Προτιμάω μια μηχανή του 08 με 70-80000χλμ, από μια ίδιου έτους με 20-25000χλμ. Αντίθετα για μηχανές 1-2 ετών, αυτά δεν παίζουν ρόλο... Είτε 3000χλμ , είτε 30000 οι μηχανές καινούριες είναι Για BMW μιλαμε....Με αυτό που λέω, πολλοί θα διαφωνήσουν, το ξέρω. Δεν τρέχει και τίποτα ![]() Κυρίως βασίζεται σε εμπειρία κι όχι σε στοιχεία.... Πώς θα μπορούσε άλλωστε
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Sent from my iPad using Tapatalk HD |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Θα ερθω για καφε και θα σου εξηγησω τη λογικη πισω απο αυτο που ειπα. Δεν ειναι βιτσιο
![]() Send by Forester via iPhone using Tapatalk |
![]() |
|
|