![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Την Παρασκευή που μας πέρασε βρισκόμουν στη Κέρκυρα για διακοπές κ σκόπευα να φύγω Κυριακή.
Έκατσα το απόγευμα να την τσεκαρω γύρω γύρω ώστε την επόμενη μέρα να προετοιμαστω για το ταξίδι. Παρατήρησα πως έτρεχε βαλβολινη απο την τσιμουχας του διαφορικου. Κ δε λέω για μια-δυο σταγόνες. Η βαλβολινη είχε τρέξει εώς το πάτο του κέλυφους του διαφορικου κ έβρεχε το λάστιχο!!! Ψιλοπανικοβληθηκα λίγο μιας κ δεν έπαιζε να φύγω ταξίδι έτσι κ προσπάθησα να δω τι θα κάνω. Βρήκα εργαλεία, έβγαλα γη ρόδα τη δαγκανα κ τα γύρω γύρω, κρέμασα το διαφορικο, το στραγγιξα κ μέτρησα τη βαλβολινη που έβγαλε. Το πολυ 120ml. Είχε χάσει περίπου τα μισα. Κατόπιν έβγαλα το πλαστικό καπακι (ροδελα), καθαρησα καλα τη τσιμουχα, έβγαλα λάσπες χώματα σκόνη κ ότι βρωμια είχε μαζέψει, ξαναμονταρα το διαφορικο κ αφου βρήκα βαλβολινη στο τοπικό βενζινάδικο, το γέμισα με περίπου 200ml κ έβαλα στη θέση τους ρόδα κ φρένο. Είχα σκοπο να το παρακολουθήσω την επόμενη μέρα ώστε να υπολόγισω χοντρικα πόσο χάνει για να δω αν βγάζει ταξίδι η όχι. Θα μου πείτε που είναι το παράξενο... Το παράξενο είναι πως έχω γράψει 700 χιλιόμετρα απο τότε, το παρακολουθώ καθημερινά κ δεν έχει χάσει ούτε σταγόνα! Κουλο ε; |
|
|||
|
|||
![]()
Kουλο....την φλατζα δεν την εβγαλες.....αν καταλαβα..αν θες να την αλλαξεις εχω μια καβατζα....παρε με..επισης τα 200 ml ειναι πολλα....θα σου σκασει την τσιμουχα...
|
|
|||
|
|||
![]()
το διαφορικο αφου 200 ml περνη. γιατι ειναι πολλα ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι το ξέρω. 180 θέλει. Απλα υπεθεσα πως αφου θα χάσει που θα χάσει, τουλάχιστον να μη ξεμείνει στο δρόμο.
Το θέμα είναι πως δεν έχασε σταγόνα!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Απο την ζέστη και την υψηλη θερμοκρασία του λαδιού στο διαφορικο, σε συνδιασμο με το ότι δεν έχει εξαεριστικο το διαφορικο σου (διόρθωσε με αν έχεις την πιο πρόσφατη GS με εξαεριστικο στο διαφορικο), "πέταξε" την τσιμουχα η πίεση που αναπτύχθηκε μέσα σε αυτο, αλλα την πέταξε ομοιομορφα.
Προφανώς, όταν καθαρισες την εκει περιοχή, ίσως να την πιεσες προς τα μέσα (εσκεμενα ή όχι). Ε, αυτο ήταν αρκετό για να ξαναπατησει πάλι σωστά στην θέση της και να στεγανοποιησει ξανα. Αυτο πιστεύω ότι έγινε φιλαρακι ![]() Υ.γ Αν έχει εξαεριστικο το διαφορικο σου, η παραπάνω εικασια, παει "καλιά" της, που λένε και στο χωριό μου ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μπα, δε νομίζω να έχει.
8ος του 2007 είναι το μοντέλο μου. Αν είχε θα το είχα δει. |
|
|||
|
|||
![]()
Τότε, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτο συνέβει!
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() την τελευταία αλλαγή βαλβολινης, την έκανες ο ίδιος!!!!Αλκινε; αν ναι!!! πολυ πιθανόν να μην εκλεισες σωστά όλα τα μέρη...με επακόλουθο,,,,να χεις διαρροή....συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια!!!!! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]()
Την προηγούμενη αλλαγη την έκανα τον περασμένο Σεπτέμβριο κ δεν είχα κανένα πρόβλημα όλο αυτο το διάστημα.
Βασικά ούτε τώρα έχω μιας κ διαρροή πλέον δεν υφίσταται. Αυτο που έχω είναι η απορία κ ο φόβος. Άντε κ την αλλάζω. Κ αν το ξανακάνει σε κανα άσχετο πάλι μέρος η ακόμα χειρότερα στη μέση του πουθενα; Εγω τι θα κάνω; Βουντου; Τάμα; Μαγια; |
![]() |
|
|