![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Για να δούμε, πως θα σου φανεί! . . . να είστε πάντα γεροι και να ταξιδεύετε. Όσο για την έκθεση, ζήτα επανεξέταση των γραπτών σου και αναβαθμολόγηση. ![]() Πρέπει να είναι "κόλαση" αυτά τα ρολά. |
|
|
|||
|
|||
|
Ειδική ζύμη πασπαλισμένη με ζάχαρη που ψήνεται στην φωτιά. Ονομάζεται "κιούρτος"
|
|
|
|||
|
|||
|
Φτανουμε στη Craiova...τα χιλιομετρα,η τρανσαλπινα,συν το κρασακι σε μια μας σταση,μ εχουν κουρασει...ανεβαινει και η ζεστη οσο ερχομαστε πιο νοτια...
Ξενοδοχειο εχω κλεισει υποτιθεται καλο. Μπλα μπλα μπλα στη ρεσεψιον...μας δινει την καρτα του δωματιου... -Ρεσεψιον .....και ειναι στον τριτο οροφο! -Εγω...............Τhank you miss! (ηταν και κουκλιτσα) and,where is the elevator pls? -Ρεσεψιον...........There is not elevator sir! -Εμεις (με μια φωνη)...Oooo Nooooooooo!!! Κι επειδη ενας αντρας πρεπει ναναι πονηρος ,αφησα τη μηχανη φορτωμενη... Ελα μωρε αν χρειαστουμε κατι το παιρνουμε μετα...φροντισα να μην χρειαστει τιποτα. Εξ αλλου και το δωματιο δεν ειχε τιποτα αλλο,παρεκτος απο ενα κρεββατι σε ενα πολυ μικρο δωματιο,ουτε καν τηλ.να παρω τη ρεσεψιον.Ειχα ξεντυθει και δεν υπηρχε περιπτωση να ξαναβαλω μποτες και...σπηρουνια και να κατεβω σο ισογειο. Πηγα στο μπανιο...Ηταν μεγαλο σαν το δωματιο σχεδον και ειχε παντου διαολους και τριβολους. Η Μαιρη μου εξηγησε πως αυτο ειναι τζακουζι κι θυμηθηκα την καταχωρηση του στο Booking που το διαφημιζε,(παραλειποντας βεβαια τα οσα δεν ειχε). Προσπαθησα να κανω ενα μπανιο... Ενα σωρο κουμπια...τα πατουσα στη τυχη αναβαν φωτακια διαφορα πετουσε νερο απο διαφορα σημεια,μα ποτε εκει που ηθελα.. Αει σιχτιρ! -Παμε για καμμια μπυρα! Μερικες φωτο απο την Craiova ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Και άλλο και άλλο και άλλο
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
16/8/2012 Πεμπτη
Craiova-Sofia 260 χιλ. Σημερα εγκαταλειπουμε τη Ρουμανια.Μ εχει πιασει θλιψη,(γιατι εγκαταλειπουμε μια χωρα με πολλες ομορφιες),ανακατα με προσμονη να περασουμε το Δουναβη,με την παντοφλα κι οχι απο το Ρουσε και την εντυπωσιακη του γεφυρα,μιας και τοχαμε κανει πριν πολλα χρονια. Ο Γιαννης στο Cluj μ ειχε προειδοποιησει πως η παντοφλα ξεκιναει μολις γεμισει και πως μπορει να χρειαστει να περιμενεις μεχρι κι 3 ωρες και πως εκει δεν υπαρχει τιποτα,ουτε νερο,ουτε καφε ουτε ισκιος! Δεν πειραζει σκεφτηκα θα το δοκιμασουμε,εξ αλλου θα παρω μαζι μου τα παντα αν χρειαστει να περιμενουμε.... Δεν πηρα τιποτα! το ξεχασα! Φθασαμε ευκολα και γρηγορα προσπερνωντας οσες νταλικες πηγαιναν προς τα εκει φοβουμενος μη γεμισει και μ αφησουν απ εξω στον ηλιο για 3 ωρες και γινω σα σκουμπρι! Μπροστα μου σταματημενες ενα σωρο νταλικες που δεν εβλεπα οχι την Παντοφλα αλλα ουτε το Δουναβη...Αποφασιζω να τις προσπερασω απο το ...γκαζον,μια κι αναμεσα τους σε χωρουσε ουτε γατα! Βγαζουμε εισητηρια και κατεβαζω τη Μαιρη μηπως σαβουρδιαστουμε στο μαλακο γκαζον και γελαει μαζι μας ολος ο Δουναβης απο τις πηγες ως τις εκβολες του. Οι νταλικιερηδες μας κοιτουν και μαλλον περιμενουν τη αναποφευκτη χυμα μου στο βρεγμενο και μαλακο χορταρι... Αλλα το απολυτο...(το μαθατε δεν χρειαζεται να το επαναλαμβανω)! (να δω σηκωμενα χερια)!! αν και απο τα νεανικα μου χρονια εχω...αυτοχρισθει ως ο Βασιλιας της τουμπας περναει ορθιος αερα και δοξαζει τα Ελληνικα χρωματα!!! Τελικα σ αυτο το ταξιδι ειχα αστρο να μ ακολουθει! Μερικες φωτο κι απο εδω που ...μεγαλουργησα, και ως συνηθως δεν με αποθανατισε κανεις για τις επομενες γενεες. |
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Τελικα στο τεταρτο,εικοσαλεπτο,δινουν το σημα ν αρχισει το φορτωμα! ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι δεν αντεχεται αλλο ο ηλιος.Ολα πανε πριμα!
Υπαρχουν εκτος απο εμας και τις δεκαδες νταλικες και τρια Ι.Χ,που τα βαζουν πρωτα πρωτα στον απεναντι καταπελτη...Μου κανουν σημα ν ακολουθησω... Και αντινα με στειλουν διπλα τους μας στελνουν στη πισω πλευρα σε μια γωνιτσα στριμωγμενους κι αρχιζουν να φορτωνουν νταλικες. Βριζω την τυχη μου,που οι γιωταχηδες θα φυγουν πρωτοι,εμεις τελευταιοι κι αντε μετα στο δρομο προς τη Σοφια να προσπερασεις ολο αυτο τον κακο χαμο. Ηδιαδρομη για απεναντι πρεπει να κρατησε σκαρτο τεταρτο οπου λιγο πριν φτασει........κανει αναστροφη 180 μοιρων κι αφηνει εμας πρωτους και τους γιωταχηδες τελευταιους!!! Εχω σκασει στα γελια! Ολα πριμα! Παιρνουμε το δρομο γα τη Σοφια.ο δρομος γρηγορα φτιαχνει ,μου μυριζει προβατινα ψητη στα καρβουνα και τρεχουν τα σαλια μου... Η Μαριω να γελαει λεγοντας πως δεν γινεται στις 10 το πρωι να θελω προβατινα και πως παρ ολο το φροντιστηριο τοσες μερες δεν θα γινω Ευρωπαιος! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Στη Σοφια απλα σταματαμε για διανυκτερευση,μερος της διαδικασας επιστροφης.Το μυαλο μας ειναι ηδη στην Ελλαδα και στους φιλους που θελουμε να συναντησουμε στο Βολο.Ξενοδοχειο στη ρεσεψιον κουκλα ευγενεστατη και Ελληνιδα,βολτες φαγητο,επιστροφη για υπνο.
Φευγουμε την αλλη μερα νωρις για να μαζεψουμε χιλιομετρα γα το Βολο. Λες και η Σοφια με εκδικειται και με την ...αμεριστη βοηθεια του του GPS με στελνει αντι προς την Culata (τελευταια βουγαρικη πολη στα συνορα με τηνΕλλαδα),προς τη....Βαρνα! οταν το καταλαβαινω και κανω αναστροφη,οι δρομοι ειναι μποτιλιαρισμενοι και καταφερνουμε να μπουμε στον αυτοκινητοδρομο λιγο πρι τις 11!!! Παει το ονειρο του Βολου,ενημερωνω τον Θαναση (Sagini Sail) κι την πεφτουμε στην παραλια Κατερινης να παραδωσω το πνευμα διπλα σε μια πισινα. Εδω με τις τελευταιες φωτο τελειωνει αυτο το ταξιδιωτικο. Ευχαριστω ολους οσους κανατε υπομονη και το διαβασατε και πιο πολυ οσους το σχολιασατε.Δεκτα ακομα και....συντροφικα μαχαιρωματα! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ευχομαστε τα ονειρα σας, να ερθουν πιο κοντα στην πραγματικοτητα. Εξαλλου και το χουμε αναγκη και το αξιζουμε! Αλεκος-Μαιρη THE END |
|
|
|||
|
|||
|
μπα, κουραζεσαι και εσυ Αλεκο?
![]() και του χρονου
|
|
|
|||
|
|||
|
Αλεκο και κυρια Μαιρη ενα εχω να πω, εμεις οι λιγο μικροτεροι ευχομαστε οταν μεγαλωσουμε μακαρι να σας μοιασουμε.
![]() Αιντε και στην επομενη. |
![]() |
|
|