![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Τόσες φορές στα είπα...
![]() ![]() Το μεσημέρι στον καφέ θα στα ξαναπώ... Σε λίγο η συνέχεια... |
|
|||
|
|||
![]() Η 2ρη μέρα μας στην Πράγα ήταν αρκετά κουραστική γιατί μας βγήκε και η κούραση του Βερολίνου!!
Πήγαμε κατά της 17:30 στο ξενοδοχείο με εμένα να ανεβένω για νάνυ και τον Κώστα σε ανέυρεση τροφής.. στις 18:30 κοιμόμασταν και οι 2!!! Κατά τις 22:00 ξαφνικό εγερτίριο και έξω για μια τελαιυταία μπύρα... Πιάσαμε το δρόμο από το ξενοδοχείο και σε καμιά 200αριά μέτρα μια μικρή μπυραρία μπροστά μας με 2 όμορφες τσέχες να μαζέυουν τραπέζια και να τα κλειδώνουν... Beer??? Inside... Οκ λέμε μπαίνουμε... Ένα μαγαζάκι με 5 τραπέζια και 20 άτομα χωρίς να έχει να κάτσουμε.. Η ευγενικότατη σερβιτόρα μας λέει ότι έχει και πίσω.. Πραγματικά ένας διάδρομος κάπου στα 4 μέτρα στενός και πως σε μια μαγαζάρα σαν παλιό αμερικάνικο Bar... τραπεζάκια ομάδας γερμανικής προέλευσης και κουλτούρας... Βελάκια μπιλιάρδα κτλ κτλ... Και ένα πανέμορφο γωνιακό Bar με πολλά χερούλια για βαρελίσια μπύρα... ![]() ![]() Οι ενδιάμεσες πόρτες μπυραρίας και Bar κλείδωσαν στις 00:00 και η μπυραρία μπροστά έμεινε κλειστή για τον κόσμο και τους περίεργους και πίσω να γίνεται χαμός από Τσέχους οι οποίοι μας απέδειξαν ότι ξέρουν να περνάν καλά!!!! Κατά τις 3 που θέλαμε να φύγουμε φωνάξαμε το σερβιτόρο μας άνοιξε και έτσι βγήκαμε!!! |
|
|||
|
|||
![]() Επόμενη μέρα χαλαρά την κάναμε για Βουδαπέστη!!!
Στο δρόμο μας το Brno και h Bratsislava που δεν πήγαμε λόγο χρόνου αλλά με μια υπόσχεση ότι θα πάω να την δω...τόσες φορές μου την έκανε... Σλοβακία καταπράσινη και με κόσμο να ταξιδεύει... ![]() Και νωρίς το απόγευμα ήμασταν ήδη στο δωμάτιο στην Βουδαπέστη... ![]() ![]() ![]() και σιγά σιγά ετοιμαστήκαμε για έξω... |
|
|||
|
|||
![]()
Ονειρικο ταξιδι φιλε ...
Last edited by Stavrosvas; 28-08-2012 at 11:21. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο ενυμερωθήκαμε ότι απέναντι είναι σταθμός με μέσα μαζικής μεταφοράς όλων τον ειδών και έτσι πήγαμε για να πάρουμε το metro.
Εδώ να πώ ότι σε Μόναχο και Πράγα τα ξενοδοχεία μας ήταν σε δύσκολες γειτονιές...αλλά της Βουδαπέστης έπερνε τα εύσημα!! Ράτσες όλου του Ισλαμ να πουλάνε από πεπόνια και καρπούζια μέχρι φακούς και μπαταρίες..Αστυνομία σε περίπολο και σε περίπτωση που δεν είχε κάποιος χαρτία χειροπέδες και μέσα!!! Εδώ μας έκατσε και η φάση που πάω με το χάρτη σε έναν αστυνομικό και του λέω English... Μισό μου λέει!!!Πάει χειροπέδες σε έναν και επιστρέφει να μας ενυμερώσει απο που πέρνει το Metro και που πρέπει να κατέβουμε για να δούμε κέντρο... Πολιτισμικό sok πέστο ανεβένουμε στο Metro και το συζητάμε το θέμα... Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε η επιλογή να μένουμε σε μεγάλες πόλης κάτι που ήταν δικιά μου επιλογή και θα την αποφύγω στο μέλλον... Αλλά μου άρεσε γιατί έτσι είδα την κουλτούρα και το τι γίνεται στο κόσμο.. Downtown και πραγματικά πανέμορφα.. Πολύ τουρισμό κάθε λογιάς... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() και καταλύξαμε στο Hard Rock Cafe για μπύρα!!! |
|
|||
|
|||
![]() Γυρίσαμε νωρίς στο ξενοδοχεία κατά τις 23:00 με εμφανή κούραση και σιγά σιγά ξεκινήσαμε τις κόντρες με το Μορφές με ποσοστό 1,05 στο Μορφέα!!!
Την επόμηνε ξεκινάμε με προορισμό το Nis που δεν είχαμε δει και κάπου στο δρόμο πλέον μέσα στην Σερβία σταματάμε για Βενζίνη... Εκει ένας Ούγγρος με ένα 1300 Yamaha Naked έπινε τον καφέ του και μας κάλεσε να κάτσουμε μαζί του.Μας είπε ότι πάει Τουρκία...Του δώσαμε τα φώτα μας και σε Live συντονισμό από το Phoenix που ήταν Κωνσταντινούπολη διάβασα την τιμή της βενζίνης και όταν τον ενυμέρωσα σκεύτηκε μέχρι και να το αλλάξει το ταξίδι του... Αφου καθόμασταν έρχεται και ένας τύπος από το βενζινάδικο με 3 παγωτά και μας κενράει μπας και ρίξουμε την θερμοκρασία μας.... Οι Σέρβοι μου έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις... Κάπου εκεί και ενώ τα είχαμε καλά με τον Ούγγρο μου κάνει την ερώτηση που με πατάει κάλο... Πώς ταξιδεύετε εσεί με τέτοια οικονομική κρίση??? Κερνάει η Μέρκελ ###### και με ένα γεια την έκανε... Εκεί έκανα πρόταση στον Κώστα αντί για Nis να πάμε Βελιγράδι που μας άρεσε και δεν το είδαμε με 4 ώρες έξοδο την πρώτη μέρα και έτσι και έγινε... GPS στο συστημένο ξενοδοχείο και κατα τις 15:00 ήμασταν εκεί... Ξανα γειά σας Room Danke πήγαμε και Γερμανία... Και μέχρι να πάρω τα πράγματα για να ανέβω μπένω μέσα και βλέπω αυτό... ![]() σήκω σήκω και καταλήξαμε να παίζουμε με μια καρέκλα... ![]() ![]() ![]() ![]() αλλά το δωμάτιο τα έσπαγε... ![]() μπανάκι και κάτω για καφέ.. |
|
|||
|
|||
![]() Η υπόλοιπη μέρα κλασικά και τουριστικά!!!
Βελιγράδι... ![]() ![]() και γύρες στο κέντρο της πόλης Μπλουζάκι RedStar παραγγελιά από ξάδερφο φαγητό στο GYROS GOOLDYS αλλά ελληνικά και μια μπυρίτσα κάτω από ένα άγαλμα μέ άλλογο και αναβάτη και διάφορα άλλογα εδώ και εκεί στην Σέρβικη πλατεία!!!! Γυρίσαμε πάλι νωρίς και κάτσαμε και για μια μπύρα στο ξενοδοχείο... |
|
|||
|
|||
![]()
Για συνέχισε. Μας συνεπαίρνεις
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Την επόμενη μας ξημέρωσε την τελευταία μέρα στο εξωτερικό και πήραμε το δρόμο για τα σύνορα με την βουλγαρία...με αυτών το δρόμο κάναμε υπολογισμούς πολλές μέρες από που πως και τί...
Και τελικά η απόφαση ήταν Leskovac και μετά για Βουλγαρία.. Μέχρι και Leskovac ο δρόμος μια απέραντι ευθεία και βαρετή...Μετά το Leskovac μπήκαμε σε πανέμορφα μέρη με χωριά και κόσμο από άλλα χρόνια και τα Zastava να έχουν την τιμητική τους..Ανεβήκαμε ένα στριφτερό κομμάτι που περνούσε από μια λίμνη στολισμένη με μώβ λουλούδια, περάσαμε χωριά που για να μάθεις άν πας προς τα σύνορα έκανες ερώτηση και όλοι όπους και αν ίσουνα μας έδειχνα με το χέρι την νοητή ευθεία και μας έλεγαν 10km!! Πραγματικά ήταν ότι καλύτερο αλλά έγινε και κουραστικό σε κάποια φάση γιατί καλά τα στροφιλίκια αλλά η ποιότητα ήταν χάλια μάυρα... Στάση για νερό και ακόμα λίγο για τα σύνορα με Βουλγαρια. ![]() Περάσαμε γρήγορα την Βουλγαρία και μπαίνοντας Ελλάδα εκείνο καταπλυκτικό κομμάτι Προμαχώνα Σιδηρόκαστρο μας έκανε να παίξουμε λίγο μεταξύ μας αν και μετά από τα 160 το BMW καλώς κακός δεν τα βάζει με το CBF.... ![]() Και φτάσαμε Σέρρες!!! |
![]() |
|
|