GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα > Μου τη δίνει που .....

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 06-09-2012, 10:44
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Δεν υπάρχει καμιά αστυνόμευση-Τέσσερις 20χρονοι νεκροί σε τροχαίο στην Ποσειδώνος

Τελικά ξέρουμε γιατί σκοτώθηκαν τα παιδιά; Ειδαμε φωτό του καμμένου οχήματος;

Κουίζ..... γιατί πήρε φωτιά το αυτοκίνητο; Τι κάνουν πολλοί τελευταία για να μειώσουν το κόστος μετακίνησης; Γίνονται όλες οι μετατροπές αξιόπιστα; Γιατί έχει γίνει αβαβά από τα ΜΜΕ και την αστυνομία ο λόγος της πυρκαγιάς;
Reply With Quote
Παλιό 06-09-2012, 11:01
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007
Προεπιλογή Απάντηση: Δεν υπάρχει καμιά αστυνόμευση-Τέσσερις 20χρονοι νεκροί σε τροχαίο στην Ποσειδώνος

Πραγματικα κριμα να σκοτωνονονται νεα παιδια...

αλλα εχοντας αρκετα καγκουριλικια στο ενεργιτικο μου...η αστυνομια δεν θα ειχε καμια ευθυνη αν εγω σκοτωνομουν (που κοντεψα ισως πολλες φορες) αν στουκαρα με 200+ σε εναν δρομο...οι γονεις μου επισης δεν θα ειχαν καμια ευθυνη μιας και απο μικρο παιδι μου ελεγαν για ολους τους κυνδινους...
οταν εμπαινα πισω απο το τιμονι τα ξεχναγα ολα ομως και πηγαινα με την ταυτοτητα στο στομα...με χειροτερους δρομους και χειροτερο αυτοκινητο πηγαινα πολυ γρηγοροτερα απο οτι παω πλεον με καλυτερους δρομους και πολυ καλυτερο αυτοκινητο...
ΛΑΘΟΣ και το ξερω πλεον...και τοτε το ηξερα...αλλα το ξεχναγα με το που εμπαινα πισω απο το τιμονι...ευτυχως δεν οδηγουσα ποτε μα ποτε μεθυσμενος...τα ταξι να ειναι καλα...τουλαχιστον εκει επιασαν τοπο τα λεγομενα των γονιων...

δεν μπορει η αστυνομια να ειναι παντου...γιατι τοτε εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα ειχα προβλημα μιας και δεν θελω να βλεπω αστυνομια παντου...

η λυση ισως...
να γεμισει η παραλιακη και αλλοι τετοιοι δρομοι με καμερες ταχυτητας (βαζοντας ενα λογικο οριο 80-90)...αλλα ισως και τοτε να μην μας αρεσει...

μακαρι να ειναι το τελευταιο αλλα δυστηχως δεν θα ειναι...

Last edited by asotosios; 06-09-2012 at 11:08.
Reply With Quote
Παλιό 06-09-2012, 11:06
diomiles Ο/Η diomiles βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Αιγαλεω Αθηνα
Μoto: f650gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελικά ξέρουμε γιατί σκοτώθηκαν τα παιδιά; Ειδαμε φωτό του καμμένου οχήματος;

Κουίζ..... γιατί πήρε φωτιά το αυτοκίνητο; Τι κάνουν πολλοί τελευταία για να μειώσουν το κόστος μετακίνησης; Γίνονται όλες οι μετατροπές αξιόπιστα; Γιατί έχει γίνει αβαβά από τα ΜΜΕ και την αστυνομία ο λόγος της πυρκαγιάς;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του οδηγού ( ο οποίος ---λένε--- έπινε καφέ χθες σε γνωστη καφετέρια του Αιγάλεω ) τα πράγματα έγιναν ως εξης...
Εμένα μου τα μετέφεραν άνθρωποι που ήταν μπροστά στην αφήγηση του οδηγού.Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία διότι ως γνωστό απο στόμα σε στόμα πολλά αλλάζουν.
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν τελείως μεθυσμένος και πήρε το τιμόνι αυτός που γλύτωσε.
Το αυτοκίνητο λοιπόν ¨εφυγε¨ στην στροφή λόγο υπερβολικής ταχύτητας , έκανε δυο τούμπες αλλά σταθηκε τελικά στις ρόδες του.Δυστυχώς όμως στην διαρκεια της φάσης κάπου χτύπησε το ρεζερβουάρ το οποίο προφανώς απο κάποιο σπινθήρα αναφλέγει αμέσως για αυτό και η φωτιά πήρε ακαριαία μεγάλες διάστασεις .
Ηταν όλοι φίλοι και γείτονες και σπουδαστες του πολυκλαδικού.

υγ.Απο μαρτυρίες γειτόνων ήταν όλοι ζωντανοί και φώναζαν απεγνωσμένα βοήθεια...
Reply With Quote
Παλιό 06-09-2012, 13:16
Senior Member

Φρίκη....

Το αυτί μου πήρε ότι το όχημα είχε υγραέριο και γι'αυτό αποσύρθηκε άρον άρον...

Μάλλον δε θα το μάθουμε ποτέ.
Reply With Quote
Παλιό 06-09-2012, 16:44
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Φρίκη....

Το αυτί μου πήρε ότι το όχημα είχε υγραέριο και γι'αυτό αποσύρθηκε άρον άρον...

Μάλλον δε θα το μάθουμε ποτέ.
τι σχεση εχει το υγραεριο? Πιστευεις οτι ενα αυτοκινητο με υγραεριο αρπαζει ευκολοτερα φωτια? αν ναι.....ΛΑΘΟΣ.

Τα συστηματα υγραεριου για οπουδηποτε χρησιμοποιηθουν εχουν απο κατασκευης πολλες συνεχομενες δικλιδες ασφαλειας ουτως ωστε αν μια δικλιδα π.χ χαλασει να υπαρχει η αλλη να την καλυψη.
επισης, αν το μυαλο σου παει στο ρεζερβουαρ υγραεριου να ξερεις οτι ειναι ετσι κατασκευασμενα ουτως ωστε ακομα κι αν τα ριξεις απο τον 7ο οροφο γεματα με αεριο οταν ακουμπησουν στο εδαφος θα κανουν 500 γκελ, θα σπασουν οτιδηποτε βρουν μπροστα τους και καπου θα σταματησουν....αλλα εκρηξη δεν θα γινει ποτε!

δες συγκρουση κινουμενου αντικειμενου με 2 τονους δυναμη πανω σε ρεζερβουαρ γεματο με LPG
1)
2) αυτο ειναι απο την ADAC κι ειναι στα γερμανικα, αλλα δεν εχει καμια σημασια αν δεν μιλας την γλωσσα διοτι το βιντεο ειναι απο μονο του επεξηγηματικο οσο δεν παιρνει

Tα ρεζερβουαρ LPG ειναι φτιαγμενα απο ατσαλι και ανθρακα ενω το ρεζερβουαρ βενζινης απο λεπτη λαμαρινα......

Υ.Γ. μην φανταζεσαι πραγματα λογω αγνοιας, καλλυτερα να ρωτας ¨η να ψαχνεις......το LPG δεν παιρνει φωτια αν ειναι σωστα αποθηκευμενο. Αν ηταν ετσι θα ειχα ηδη καει πολλες φορες απο τα τοσα καραβια με LPG που εχω ξεφορτωσει στην πρακτορειακη ναυτιλιακη μου καριερα.

Last edited by GeorgeP; 06-09-2012 at 16:47.
Reply With Quote
Παλιό 06-09-2012, 17:50
Senior Member

Δε φαντάζομαι τίποτε Γιώργο. Κι όλα ισχύουν όταν έχουν ακολουθηθεί οι προδιαγραφές ασφαλείας....
Reply With Quote
Παλιό 06-09-2012, 18:09
ckk Ο/Η ckk βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Εκάλη
Μoto: BMW R1200GS

Απόσπασμα:
Δε φαντάζομαι τίποτε Γιώργο. Κι όλα ισχύουν όταν έχουν ακολουθηθεί οι προδιαγραφές ασφαλείας....
Που και να μην τις ξέρεις, τις ακούς στα άψογα... Γερμανικά, στο πρώτο videάκι.

Γειά σου ρε ΓιωργάραP.

Δίκιο πάντως για το LPG.
Reply With Quote
Παλιό 06-09-2012, 18:21
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Ποιες ειναι οι προδιαγραφες ασφαλειας σε εγκαταστασεις LPG και ποιες απο αυτες πιθανως δεν ακολουθηθηκαν στο συγκεκριμενο αυτοκινητο σε σχεση με το υγραεριο? Ποιες νομιζεις δηλαδη διοτι αφηνεις αιχμες για τον εγκαταστατη του πραγμα το οποιο ενδεχομενως να λειτουργησει αποτρεπτικα π.χ. σε εμενα που θελω να βαλω LPG.

Για να μην κουραζεσαι Γιαννη μου κι επειδη φαινεται οτι εχεις παρει απο φοβο το υγραεριο θα πρέπει να σου πω οτι αν π.χ υπαρχουν 5,8,10 γραμμες ασφαλειας στην τοποθετησει υγραεριου ειτε σε σπιτια ειτε σε οχηματα ΜΙΑ να μην τηρηθει απλα δεν δουλευει το συστημα.
Στις ΗΠΑ, όπου όπως πάντα οι στατιστικές είναι πολύ εκτεταμένες, έχει παρατηρηθεί ότι στις σοβαρές συγκρούσεις αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη, τουλάχιστον το 12% από αυτές καταλήγει σε διάτρηση του ρεζερβουάρ της βενζίνης και σε πρόκληση πυρκαγιάς, ενώ πρακτικά σε όλες τις άλλες συγκρούσεις αυτοκινήτων που κινούνται με LPG δεν έχει σημειωθεί καμία πυρκαγιά από έκρηξη ρεζερβουάρ.

Εχε επισης υποψιν σου:
  1. η διαχείριση του υγραερίου γίνεται σε κλειστό κύκλωμα, δεν υπάρχουν αναθυμιάσεις, δεγ υπάρχει οξυγόνο στην «μπουκάλα» (ρεζερβουαρ υγραεριου) και στις σωληνωσεις τροφοδοσιας αρα και καμία περίπτωση ανάφλεξης-έκρηξης. Σε περίπτωση διαρροής σε οποιοδήποτε σημείο του συστήματος, η παροχή διακόπτεται αυτόματα. Ολα τα ασφαλιστικά συστήματα είναι μηχανικά, ώστε να περιορίζεται το ενδεχόμενο αστοχίας.
  2. Η ανυπαρκτη πίεση στο εσωτερικό της δεξαμενής λογω απουσίας οξυγόνου αποκλείουν την πιθανότητα έκρηξης, κάτι που μπορεί να συμβεί στα ρεζερβουάρ των υγρών καυσίμων σε περίπτωση πυρκαγιάς αφου επικοινωνουν με τον ατμοσφαιρικο αερα.
  3. Το σύστημα καύσης προστατεύεται από -πολλες- κατάλληλες βαλβίδες (αντεπιστροφής, υπερβολικής ροής, μεγίστης στάθμης, ασφαλείας)

4. Το σύστημα τροφοδοσίας είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε, στην περίπτωση που θα γίνει οποιαδήποτε διαρροή του συστήματος, να κλείνει το δοχείο αυτόματα και συνεπώς το LPG που θα διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα θα είναι μόνο αυτό που περιλαμβάνεται στους σωλήνες τροφοδοσίας της μηχανής. Όλη η εγκατάσταση του συστήματος LPG είναι απόλυτα στεγανή.

Το αυτοκινητο του ατυχηματος για το οποιο συζηταμε λοιπον ΑΝ διεθετε υγραεριο ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι πληρουσε ΟΛΕΣ τις προδιαγραφες ασφαλειας διοτι αλλιως δεν θα λειτουργουσε.
Την φωτια που πηρε ας την αναζητησουμε στην υπαρχουσα βενζινη στο μαμα ρεζερβουαρ το οποιο για καποιο λογο τρυπησε και με καποιο σπινθηρα πηρε φωτια.

Last edited by GeorgeP; 06-09-2012 at 18:23.
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2012, 00:40
Senior Member

δεν αντιλέγω διότι δεν έχω τις γνώσεις. Απλά ανέφερα ότι έγιναν "υποπτες" κινήσεις....Γιατί ας πούμε ο απεγκλωβισμός των νεκρών παιδιών δεν έγινε επιτόπου; Είναι σύνηθες αυτό;
Reply With Quote
Παλιό 07-09-2012, 00:47
menepip Ο/Η menepip βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: athina
Μoto: 1200 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων
η λυση ισως...
να γεμισει η παραλιακη και αλλοι τετοιοι δρομοι με καμερες ταχυτητας (βαζοντας ενα λογικο οριο 80-90)...

Ο λόγος που έγραψα για αστυνόμευση είναι ακριβώς αυτός !!!

ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης