![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας! Παραθετω στην εκλεκτη παρεα ενα προβλημα που αντιμετωπιζω και δεν βγαλαμε καποια ακρη σε γειτονικο φορουμ
![]() Αντιμετωπιζω ενα θεμα εδω και καιρο με την μιζα στο μηχανακι μου. Ενα f650gs 01 Μοντελο. Παταω μιζια για να αναψει η μηχανη, δειχνει οτι μαγκωνει λιγο, και μετα απο καναδυο προσπαθειες παιρνει μπρος. Οσο διαρκει το "μαγκωμα", σβηνουν φωτα και ενδειξεις και μηδενιζουν τα χιλιομετρα στο κοντερ. Οταν παιρνει μπρος, επανερχονται ολα, και μετα απο λιγο ανεβαινει και το στροφομετρο στο φυσιολογικο ρελαντι (1500 στροφες) Εδω ειναι το λινκ απ το βιντεο που τραβηξα: Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting Προσφατα αλλαξα και κομπλερ μιζας με σχεδον καινουριο ( απο 08 μοντελο με λιγα Km - 200€). Πιστευα πως αυτο εφταιγε αλλα δυστυχως το προβλημα παραμενει.. Εχω ακουσει πολλες γνωμες απο διαφορα μαστορια και "μαστορια".. Το κομπλερ ειχε τις περισσοτερες υποψηφιοτητες για αλλαγη. Πραγματι, το παλιο ηταν σε αρκετα αθλια κατασταση, οποτε καλως αλλαχτηκε, και εγινε και αλλαγη λαδιων+φιλτρου και ενας γενικος ευρυτερος εσωτερικος καθαρισμος.. Αργοτερα, ο μαστορας που μου εβαλε το νεο κομπλερ της μιζας, μου ειπε πως ετσι κανει οταν πιανει συμπιεση το μηχανακι. Θα πρεπει να κλεισω τον διακοπτη, να τον ξανανοιξω, να περιμενω να σβησουν τα λαμπακια και να ξαναδοκιμασω. Συνηθως το προβλημα υπαρχει οταν ειναι κρυο το μηχανακι. Μετα μου ειπαν πως παιζει να ειναι θεμα μπαταριας.. Εγινε τελικα αλλαγη και της μπαταριας, πριν 2-3 μηνες με μια yuasa. Πολυ μεγαλη διαφορα στο αρπαγμα και στο τσαφ της μιζας. Οταν την πατας, παιρνει αμεσως, δεν ειναι διστακτικη οπως παλιοτερα. Παρολα αυτα μου το ξανακανε το συγκεκριμενο προβλημα Εγινε επισκεψη και σε ηλεκτρολογο μοτοσυκλετων (στην Καλβου για οσους γνωριζουν) .. Ειδε το προβλημα ο μαστορας και εγινε ελεγχος στα ηλεκτρικα, αλλαγη στα καρβουνακια, και γενικο σερβις τις μιζας. Ολα οκ κατ αυτον! Παω να φυγω και να βαλω μπρος, και ειδα να το ξανακανει το προβλημα!! Ευτυχως ηταν και ο μαστορας μπροστα, αλλιως δεν θα με πιστευε. Τον ειδα προβληματισμενο και ανεφερε και αυτος το θεμα με την συμπιεση (ανεφερε πως παρομοιο θεμα εχουν και μερικα ΚΤΜ) !!! Τι μπορει να φταιει? Αν μπορειτε δωστε μου τα φωτα σας, διοτι εχω κανει σχεδον ολικη ανακατασκευη και αυτο το προβλημα δεν εχει εξαφανιστει!! |
|
|||
|
|||
![]()
συμπληρωνεις μηπως νερο στο ψυγειο σου
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μπαταρία. Για να μην αγοράζεις άδικα κάνε μια τελευταία δοκιμή. Φέρε ένα αυτοκίνητο δ'ιπλα σου και βάλε καλώδια στη μπαταρία σου. Πιστεύω οτι θα πάρει τσακ-μπαμ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Τι συμπίεση βρε φίλε μου;;;; Μπαταρία είναι. Δεν βλέπεις στο βίντεο οτι σβήνει το καντράν μόλις μιζάρεις;;;;;
|
|
|||
|
|||
![]()
Αλεξανδρε καλησπερα εχω το ιδιο μοντελο με σενα και καποιες φορες το παθαινω και εγω. Βεβαια επειδη ειμαι απο νησι και δεν εχω την πολυτελεια των εξουσιωδοτημενων η καλων συνεργειων αρχισα να παρακολουθω τον κινητηρα για το που μπορει να ωφειλεται.Το πορισμα που εβγαλα ειναι οτι καθε φορα που μου συμβαινη αυτο θυμωμουνα οτι στο τελευταιο σβησιμο της μηχανης, καταλαβαινα οτι η μηχανη σαν να σταματαγε σε συμπιεση σαν να φρεναριζε εσωτερικα ο κινητηρας .Αυτο που κανω καποιες φορες οταν καταλαβενω αυτο το φρεναρισμα με σβηστο των κινητηρα βαζω δευτερα και κουνω τη μηχανη λιγο προς πισω για να το ξεπλοκαρο μετα παιρνει κανονικα.δεν ειμαι μηχανικος ουτε ειδηκος απλες παρατηρησεις κανω ευχαριστω (ειμαι και ανορθογραφος)
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα και παλι. Η μπαταρια αλλαχθηκε με καινουρια yuasa, και παλι το εκανε το προβλημα, οποτε δεν νομιζω να εφταιγε αυτο..
φιλε jorhe ευχαριστω για την πληροφορια, θα το δοκιμασω συντομα και θα σε ενημερωσω! Σας ευχαριστω και παλι |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
μπαταρία ειναι, την αλλαξες πριν 2-3 μηνες, αν ο ΑΝΟΡΘΩΤΗΣ σου ειναι προβληματικος, την αφηνει να χαλάσει, αλλαξε ανορθωτη και κοιτα και την μπαταρια μην την εχεις ξελιγώσει..αυτο πιστεύω
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εχουν ελεγθει ολα τα ηλεκτρικα σε ηλεκτρολογο μοτοσυκλετων, οταν πηγα για τον καθαρισμο της μιζας και αφου εκανε και εναν γενικο ελεγχο μου ειπε πως ειναι ολα ενταξει.. Για το νερο στο ψυγειο δεν θυμαμαι να το χω ελεγξει ομως!
|
|
|||
|
|||
![]()
φιλε μου εχει δικιο ο μηχανικος σου,ειναι θεμα συμπιεσης δεν ειναι τιποτα.
|
![]() |
|
|