![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Υποτίθεται ότι αυτά τα εργαλεία θα σε βγάλουν από τη δύσκολη αν ξεμείνεις στον δρόμο αλλά δεν είναι για κάνεις σέρβις στην καλή σου. |
|
|
|||
|
|||
|
H λίστα του BOXER είναι πραγματικά κιτ πρώτων βοηθειών
![]() Αν θες όμως εργαλεία και για το σπίτι, πάρε αυτό για τις ψιλοδουλειές. Πολύ καλή ποιότητα για DIY εφαρμογές. Μην πας σε λύσεις τύπου FACOM, BETA κλπ, παρά μόνο αν σου περισσεύουν χρήματα. Για τις υπόλοιπες εργασίες πάρε μεμονωμένα, να μη σου πιάνουν και χώρο. Εγώ τα έχω όλα σε FORCE. Καστάνια και μανέλα 1/2" Για καστάνια 1/2" Τorx-M 45-50-55, καρυδάκια πολύγωνα 16mm και 19mm, HEX 8. Τorx-F 8mm-10mm (1/4"). Kαι οπωσδήποτε δυναμόκλειδα (να έχουν και πιστοποίηση) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 6-30Νm σε 1/4'" για να σου ταιριάζει με τα εργαλεία της κασσετίνας που σου πρότεινα και 40~210Νm σε 1/2". Μετά κανένα μακρύλαιμο μπουζόκλειδο 16mm, εξολκέα πολλαπλασιαστή, φιλτρόκλειδο(πάρε και κανένα μετατροπέα από 1/4" F σε 3/8" Μ), 22αρι HEX(αν θυμάμαι καλά για το μπροστινό τροχό), καρυδάκι 30mm (κομμένο) + 12αρι HEX για το ψαλίδι. Δεν θυμάμαι τι καρυδάκι και τι Τοrx για κόντρα, χρειάζεται το ball joint. Για περιοδική συντήρηση σε γενικές γραμμές είσαι καλυμμένος με αυτά.
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
μιλαει για εργαλεια στο σπιτι... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Βασικότατο σετάκι
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Πιθανά να είσαι σωστός, αλλά μπερδεύτηκα με την παραπομπή του Νίκου στο ποστ που μιλούσαμε για τα εργαλεία που έχουμε μαζί μας. Ακόμα όμως και για το σπίτι αν δεν κάνεις εξειδικευμένες εργασίες τα δυναμόκλειδα είναι υπερβολή, δεδομένου ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 για να πιάσεις όλο το εύρος ροπών και τα καλά κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Άλλο τόσο κοστίζει η ψυχική οδύνη συν το κόστος επισκευής-αντικατάστασης σε κομμένη ή κλωτσημένη βίδα σε φθαρμένο σπείρωμα κλπ.
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
!!! Για όλο το εύρος των τόπων της μηχανής.Και όντως κοστίζουν πολυ τα σημάδια !Πάνω απο 200€ και τα τρία. Αλλα όπως ειπώθηκε ακριβώς απο επάνω μου, τα αξίζουν τα λεφτά τους 100% !!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
200!!!!Και λίγες περιπτώσεις λες ...
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
. Άτιμο I-pod ...
|
|
|
|||
|
|||
|
Καθίστε λίγο γιατί θα με τρελάνετε εσείς εδώ. Ο άνθρωπος ζητάει εργαλεία για μικροεπισκευές, δεν θέλει να κατεβάσει κινητήρα και ν' αλλάξει στροφαλο-μπιέλες.
Οπότε οι κασετινούλες που ποσταρίστικαν είναι μάλλον αρκετές. Τακάκια φρένων, λάδια, μπουζί θα αλλάζει, οπότε αυτό που είπα πιο πάνω "τα ροπόκλειδα είναι υπερβολή" εξακολουθώ να το υποστηρίζω. Έχω δικιά μου μηχανή από τα 16 μου και σε όλες μου τις μοτο, εργασίες συντήρησης έκανα και κάνω ακόμα μόνος μου. Ροπόκλειδα πήρα πριν από κανένα χρόνο (τότε που ένιωσα μέγας μάστορας) και μέχρι τότε βίδα δεν μου είχε κλωτσήσει. Τώρα στις αλλαγές λαδιών σφίγγω με ροπόκλειδο απλά γιατί το έχω, αν δεν το είχα πάλι εμπειρικά θα έσφιγγα. Οπότε μην προτρέπετε κάποιον χομπίστα που κάνει απλές εργασίες στη μοτό του να χώσει κανένα τριχίλιαρο για εργαλεία. Μια δυο κασετίνες με τα νούμερα που χρειάζεται, καλής ποιότητας και είναι οκ. ![]()
|
![]() |
|
|