![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ημερα 6η
Παρασκευη 25 Μαϊου 2012 Διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=Ca...=1,0&sz=19&z=9 Πρωινο στο ξενοδοχειο και αναζητηση ταχυδρομειου για να στειλω τα δωρα στην οικογενεια… Ο στοχος επετεύχθη και με το πασο μου αφου σημερα ειχα μονο 250 χλμ περιπου ξεκινησα για Ισπανια και το varadero international meeting.. Την γλυτωσα στο τελωνειο μονο με το ανοιγμα της πισω βαλιτσας αφου η Ισπανιδα τελωνειακος ειδε την δυσαρεσκεια μου στο πρόσωπο μου να σχηματιζεται όταν μου ειπε “open everything”….. Τοτε μου ειπε…“fumare”??? Εγω….”no”…. Με ξαναρωτα “alchocol”??? Εγω… “no”… Ok goodbye…!! Και ετσι την σκαπουλαρα παλι καλα που δεν καπνιζω και δεν πηρα κανα μπουκαλι ποτο μαζι μου θα με ειχε κανα 2ωρο εκει…. Όλα αυτά γιατι στην Ανδορρα είναι όλα αφορολογητα οποτε καταλαβαινετε τι γινεται…. ![]() ![]() Welcome to Spain!! ![]() ![]() ![]() ![]() Πρωτες εικονες από την Ισπανια…. Αφιξη στο καμπινγκ του Varadero meeting… ![]() Στησιμο σκηνης και ντουζακι…. Μπαρμπεκιου το απογευμα και γνωριμια με αλλα μελη του φορουμ!! ![]() ![]() ![]() ![]() Τοπικες πιτες και γλυκα περιμεναν να τα δοκιμασουμε!! ![]() ![]() Ενημερωση από το παλικαρι που ανελαβε τη διοργανωση σαν ντοπιος κατοικος της περιοχης της Ταραγοννας…Το βραδακι ηρθε με χαβαλε και εξασκηση της αγγλικης γλωσσας στο φουλ!Οποτε και πηγα στην σκηνη για υπνο πριτριγυρισμενος από σκηνες Ολλανδων οπου ηταν και η πλειοψηφία στο μαζεμα!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ημερα 7η
Σαββατο 26 Μαϊου 2012 Διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=Ta...mra=mr&t=m&z=9 Το Σαββατο πρωι με βρηκε μεσα στην τεμπελια δεν εκανα τιποτα παρα μονο συζητηση και χαβαλε με τους ολλανδους…. ![]() Βολτα στην παραλια για να δουμε το καστρο της Ταμαριτ….Για τους ποδοσφαιροφιλους εκει παντρευτηκε ο Andre Iniesta!! ![]() ![]() Καλη φαση!! ![]() Το βραδακι δειπνο σε εστιατοριο στην παραλια…. ![]() ![]() Με θεα το καστρο φωτισμενο πολύ ομορφα! Σαββατο και οι ορδες κοσμου από την Βαρκελωνη γεμισαν το καμπινγκ…. Ειχαμε την τυχη να εχουμε το μονο τροχοσπιτο στο καμπινγκ που εκανε φασαρια…. Τεσσερα πιτσιρικια ως τις 2 δε σταματησαν να τρεχουν μεσα εξω ενώ οι γονεις τους πιναν και τρωγανε αδιαφοροντας για την ησυχια….. Άλλη μια φορα βγηκαν τα κιτρινα μαγικα σφουγκαρακια και τρυπωσαν στα αυτακια μου και ετσι τους συνδεσα με Καϊρο….. ![]() Ιδου τα ταραχοποια στοιχεια χε-χε!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ημερα 8η
Κυριακη 27 Μαϊου 2012 Διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=Ta...sz=18&t=m&z=10 Πρωινο στο καμπινγκ μιας και το ειχα πληρωμενο και σημερα βολτα στην πολη της Ταρραγονας! ![]() Η Ταρραγονα είναι γνωστη για τους ανθρωπινους πυργους της…Τι εννοω?? Δειτε… ![]() ![]() Εντυπωσικο ε?? ![]() Συνεχισα την βολτα χαζευοντας το ρωμαϊκο αρχαιο θεατρο… ![]() ![]() Γεματες οι παραλιες….. Κυριακη βλεπεις….! ![]() Γεμισμα με φθηνη βενζινη! ![]() ![]() Τα δεντρακια που βλεπετε είναι το Καμπινγκ που εμεινα…. Κατά τις 16.00 γινοταν μια εκδρομη στο μοναστηρι Poplet το οποιο ειναι προστατευμενο από την UNESCO… Πραγματικα πανεμορφο και ιδρυθηκε το 1151…. ![]() ![]() ![]() ![]() Ταφοι ευγενων…. ![]() ![]() ![]() ![]() Πραγματικα αξιζε την επισκεψη… ![]() Επιστροφη μεσα από τα χωριουδακια της Καταλονιας με τα γραφικα στενα…. ![]() Πολύ καλη ποιοτητα της ασφαλτου…! ![]() Καταλονια από ψηλα!! Καπως ετσι περασε και η τελευταια ημερα του Varadero international meeting μπορω να πω ότι δεν ενθουσιαστηκα κιολας σαν meeting αν εξαίρεση κανεις τα μερη που ειδαμε τριγυρω!! Βραδακι υπνο και αναζητηση αυριανου προορισμου!! |
|
|||
|
|||
![]() Ημερα 9η Δευτερα 28 Μαίου 2012 Διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=Ta...sp=1&sz=18&z=7 Δίλλημα………… Τι να κανω??? 2 επιλογες….. 1 επιλογη…….Διανυκτερευση Βαρκελωνη και την άλλη ημερα καραβι Ιταλια και πισω Ελλαδα… 2 επιλογη ……Διαδρομη 1000χλμ ως το Γιβλαρταρ περασμα Μαροκο στην Ταγγερη 4 μερες διαμονη και από εκει καραβι για Γενοβα Ιταλια! Μετρημα χρηματων….υπολογιζοντας το καραβι της επιστροφης για την Ελλαδα όπως και το Ταγγερη-Γενοβα ημουν οριακα για την επιλογη Νο 2…..Αλλα θα πατουσα το ποδαρακι και λιγο Αφρικη….. Για την επιλογη Νο 1 ηταν απλα τα πραγματα!! ![]() Η μηχανη φορτωνεται σιγα-σιγα…. ![]() Χαιρετηθηκα με τον Πορτογαλο φιλο…. Μεχρι και την στιγμη που εφτασα στον κομβο ημουν αναποφασιστος…Τι να κανω??? Αριστερα για το Γιβλαρταρ….. Δεξια για Βαρκελωνη…… Η αποφαση παρθηκε για Μαροκο “αν δεν παω τωρα δεν προκειται να παω ποτε”. Μπορει του χρονου να μην εχω καν μηχανη με την αβεβαιοτητα του Ελληνικου κρατους…. Οποτε τα χιλιομετρα αρχισαν να γραφονται στο κοντερ της Varadero…. ![]() ![]() Για συνεχομενα 150 χλμ το ματι μου επιξε στους πορτοκαλεώνες γιατι?Αφου ημουν στην περιοχη της Βαλενθια με τα πασιγνωστα πορτοκαλια!! Το gps Αφου ημουν Ισπανια ειχε τα καμπιγκ οποτε μετα από καμια 500αρια χλμ διαλεξα ένα καμπινγκ στην τυχη και κατευθύνθηκα προς αυτό! ![]() Σκηνουλα μπυριτσα και κονσερβουλα λιγο ιντερνετικο κουβεντολοϊ με την φαμιλια και 22.45 και ο ηλιος ακομα εδυε.(???) |
|
|||
|
|||
![]() Ημερα 10η Τριτη 29 Μαϊου 2012 Διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=E-...&via=1&t=m&z=7 Γεματο το προγραμμα σημερα αφου ο Καταλανος φιλος από το Varadero Int.forum μου προτεινε να παω στη Desiertos de Tabernas μια ξερη και ανυδρη περιοχη οπου παλια κινηματογραφουσαν τα γουεστερν και όχι μονο…! Σε μεταφραση από το Wikipedia δειτε τι εννοω…… Το Desert Tabernas ήταν η «πρωτεύουσα» των spaghetti western ή δυτική Ευρώπη από τη δεκαετία του '60 και του '70, αν και πολλά γουέστερν γυρίστηκαν οι Αμερικανοί μετά την επιτυχία των ταινιών του Ιταλού σκηνοθέτη Σέρτζιο Λεόνε . Τα πιο διάσημα γουέστερν γυρίστηκε στην έρημο είναι εκείνες του Σέρτζιο Λεόνε με τη μυθική τριλογία του δολαρίου με Clint Eastwood με πρωταγωνιστή: For a Few Dollars More (1964), Για μια Λίγοι Τιμή (1965) και Ο καλός, ο κακός και η Ανεπαρκές (1966). Πρέπει να επισημάνω επίσης την αριστοτεχνική Μέχρι κι έναν καιρό με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα , Τσαρλς Μπρόνσον , Τζέισον Robards και Claudia Cardinale . Επίσης γυρίστηκε μέρος της ταινίας κόκκινο ήλιο , με τη συμμετοχή Τσαρλς Μπρόνσον και Toshiro Mifune. Αλλά εκτός από γουέστερν, στην έρημο Tabernas είναι πολλές ταινίες από άλλα είδη, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής: Λώρενς της Αραβίας (1962), Κλεοπάτρα (1963), Patton (1970), Κόναν ο Βάρβαρος (1982) ή Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία(1989). Και μετα την χαλια μεταφραση ξεκιναω προς τα εκει…. ![]() ![]() Το μερος οπου διανυκτερευσα… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ισπανικος αυτοκινητοδρομος ![]() ![]() Αυτά ηταν και τα μονα δεντρα που συναντησα για χιλιομετρα!!! ![]() Ξεραϊλα!! ![]() Καστρα μες το πουθενα….! ![]() Περασα και από την πιστα της Αλμερια! ![]() Κατι μου λεει ότι φτανω!!! ![]() Κανα 2 χλμ χωματοδρομο…. ![]() Και συνανταω αυτόν τον κυριο 16 ευρω εισιτήριο σφυριξαν τα αυτια μου αλλα τι να κανω τα εδωσα!! Στην τιμη ειχε βολτα και με το καρο για να δεις τα σκηνικα…!! ![]() ![]() ![]() Η κλοπη τιμωρειται!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Και το ινδιανικο χωριο στο βαθος…. Για να μην σας κουραζω στο photobucket εχει πολλες φωτο για οποιον θελει να δει….. Εγω τωρα δεν εχασα ευκαιρια (για τα 16 ευρω πιο πολύ) και εβαλα την μηχανη μεσα και αρχισα να βγαζω φωτο….Αν μου την πουν θα την κανω…..Αλλα κανενας δεν ασχοληθηκε!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εφυγα χορτατος από εικονες και ειπα να Βγω μερικες φωτο στην κεντρικη πινακιδα όταν ηρθαν 2 αστυνομικοι με τα εντουρακια τους!! ![]() Με ρωτησανε από πού ειμαι και που παω και μεινανε εκπληκτοι όταν τους ειπα ότι ειμαι μονος! ![]() Εδώ φαινεται ο ενας…. Τους χαιρετησα και μου ευχηθηκαν καλο δρομο και φυγανε…. ![]() Ξανα αυτοκινητοδρομο και προορισμο το Γιβλαρταρ…! ![]() Εργοστασιο παραγωγης ρευματος με ηλιοθερμια!! ![]() Και από εκει που το τοπιο ηταν μονο με βραχια και ξεροχωμα αρχιζει να πρασινιζει… ![]() ![]() ![]() Πινακιδες για το φερι Ceuta-Tanger… ![]() ![]() ![]() ![]() Επιξε το ματι μου στα Golf club πρεπει να ειδα πανω από 50….. ![]() Και καπου στον οριζοντα ειδα αυτο να ξεχωριζει και μου ηρθε μια ανατριχιλα….. ![]() Αντε πλησιαζουμε στον «Βραχο»… ![]() ![]() ![]() Εκανα μια βολτα εβαλα φθηνη βενζινη και εμεινα με το στομα ανοιχτο από το ποσο αποτομα σηκωνεται αυτος ο βραχος…. ![]() Το Γιβλαρταρ είναι ένα κρατιδιο βρετανικης ιδιοκτησίας και είναι τοσο μικρο που ο δρομος το διασχιζει το αεροδρομιο στην μεση…. ![]() Η μια μερια… ![]() Και η άλλη! ![]() Αναμνηστικη φωτο…. ![]() Εδώ εφαγα ένα 45λεπτο για να περασω τα «συνορα» μαζι με τους υπολοιπους ποδηλατες και μηχανοβιους….Ισα ισα που χωρεσα στην στροφη!!Εννοείται σπρωχνοντας (σβηστος)…Μου βγηκε η γλωσσα αλλα χαλαλι…. ![]() Βρηκα μακρια από το Γιβλαρταρ ένα ωραιο καμπινγκ για το βραδι σε χιπικο στυλ με αφεντικο έναν μπαρμπουλη σκετο παιδι των λουλουδιων…!Πιο πρασινο καμπινγκ δεν ειχα…! ![]() Μες στη φυση! |
|
|||
|
|||
![]()
Ημερα 11η
Τεταρτη 30 Μαϊου 2012 Διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=%C...&via=3&t=m&z=9 Εκανα ένα καφεδακι απολαυσα την φυση και χαιρετησα τον χιπι μπαρμπουλη… Σημερα μεγαλη μερα…..Αφρικη!!Για 4 μερες…. Ξεκινησα, ο δρομος πρασινος με βλαστηση που μαρτυρα το κλιμα που δημιουργει ο Ατλαντικος ωκεανός…. ![]() ![]() ![]() Ανεμογεννητριες να εκμεταλλεύονται την δυναμη του αερα φαινονταν να είναι χρονια εκει αν κρινω από τον σκελετο… ![]() ![]() Ο αερας που ελεγα πιο πανω!!Και η Ταριφα οπου θα παρω το πλοιο για Μαροκο είναι κοντα…. ![]() Μια γυροβολια στην μικρη πολη πηρα το εισητηριο μου για μενα και την μηχανη…. Με κανα 2ωρο κενο εφτασα στο νοτιο σημειο της Ιβηρικης χερσονησου… ![]() ![]() ![]() Φωτο και παμε για το λιμανι… ![]() Και να σκεφτειται ότι από πισω μου ηρθε μια Maserati με Μαροκινες πινακιδες…! ![]() ![]() Επιβίβαση και στο σαλονι για να κανουμε τον ελεγχο διαβατηριων και το χαρτι για την βιζα οσο το πλοιο θα μας περνουσε απεναντι… ![]() Αφηνουμε την Ταριφα…. ![]() ![]() ![]() Λιμανι Ταγγερης….Στο τελωνειο μετα την τυπικη συνοριακη χαρτουρα γνωρισα ένα ζευγαρι γερμανων που μου ειπαν ότι εχει σημερα το βράδυ καραβι για Γενοβα…. Από πού ρωτησα και μου ειπαν από το Port Med που είναι το νέο μεγαλο λιμανι του Μαροκου…. ![]() Ξεκινησαμε παρεα για τα 50 χλμ για να το εξακριβωσω… ![]() ![]() ![]() Φτασαμε στο νεο λιμανι οπου στον γκισε μου επαληθευσαν ότι εχει πλοιο για Γενοβα στις 23.00…. Κρατησεις μετα τις 16.00…. Αφου ειχα χρονο ειπα να γυρισω στην Ταγγερη να χαζεψω λιγο και μετα θα αποφασιζα την συνεχεια της εκδρομης μου! ![]() ![]() Εφτασα στην Ταγγερη και ένας δυνατος αερας εβαζε μια ψιλη αμμο στο κρανος μεσα… ![]() ![]() Φωτο στο λιμανι που ειχα αποβιβαστει πιο πριν… ![]() Στοπ! ![]() ![]() ![]() Μερικα αναμνηστικα πηρα και σιγα σιγα ξεκινησα να φυγω από την Ταγγερη…. Σταματησα σε ένα βενζινδικο εβαλα την παμφθηνη βενζινη και πηρα ένα χαρτη γιατι δεν ειχα τιποτα,το gps δεν ειχε χαρτες δυστυχώς…! ![]() Το γνωστο δίλλημα και εδώ… Αριστερα προς την Ραμπατ και 4 μερες Μαροκο….. Δεξια πορτ μεντ καραβι και Γενοβα… Εξω το ντεφτερι και το χρημα… Οριακα τα λεφτα για να γυρισω πισω,κανα 300-400 θα εμπαινα μεσα αν μεινω Μαροκο..! Με βαρεια καρδια και με την υποσχεση ότι καποια στιγμη θα ξαναερθω για να το χαρω ολο το Μαροκο εφυγα για το λιμανι…. ![]() Εβγαλα εισιτήριο σε καμπινα 4 κλινη για το 2 ημερων και 3 νυχτων ταξιδι…! ![]() Αναμονη για την αναχωρηση… ![]() ![]() Χαζευοντας τους Ιταλους που ψαχνανε για λαθρομεταναστες πριν μπουν οι νταλικες στο πλοιο και επαθα πλακα φυλλο και φτερο η νταλικα!!! Και εκει που χαζολογουσα με τους γερμανους και τις ερωτησεις τους για την Ελληνικη κριση σκανε μυτη 2 μηχανες!!! ![]() ![]() ![]() Στο καραβι που ρωτησα το ζευγαρι μου ειπαν ότι ηταν 3 εβδομαδες στα βουνα του Μαροκου Ατλας-Αντιατλας….Ποσο τους ζηλεψα!!! ![]() Σιγα σιγα μπηκαμε στο καραβι και ξεκινησαμε…. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ημερα 12η
Πεμπτη 31 Μαϊου2012 Διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=Ge...&via=1&t=m&z=5 Μετα από ένα υπνο με ροχαλητα παρεα με τρεις μαροκινους στην 4κλινη καμπινα (ναι τα κιτρινα σφουγγαρακια δουλεψαν και παλι) αρχισε το καραβι να φτανει Βαρκελωνη κατα της 07.00 το πρωι… ![]() ![]() ![]() ![]() Το κακο είναι ότι από της 07.00 το καραβι εφυγε στις 14.30 τοσες ωρες αναμονη…..Γιατι?? Επειδη το ιντερνετ είναι ακριβο στο καραβι εστειλα μήνυμα στο σπιτι να μου πουν τι ωρες εχει καραβι από Ανκονα για Ηγουμενιτσα…. Η απαντηση ηρθε 13.30 και 16.00….Ωραια λεω χαλαρα σε 6 ωριτσες θα ειμαι Ανκονα… Βαρεθηκα να τριγυρνώ στο καταστρωμα και πηγα στην καμπινα…! Ευτυχως ειχα παρει ένα βιβλιο μαζι μου και η ωρα περασε οσπου βραδιασε ηπια 2 κουτακια μπυρα και ετοιμασα τις οτωασπιδες μου για άλλο ένα βραδι …. |
![]() |
|
|