Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho
Τις τελευταίες μέρες ξέσπασε σκάνδαλο στη Γερμανία λόγω της χειραγώγησης λιστών αναμονής, με αποτέλεσμα το θάνατο κάποιων ασθενών που παρακάμφθηκαν. Οι γερμανικές αρχές ακόμη ψάχνουν το θέμα. Γεννάται φυσικά το ερώτημα αν πρόκειται για εμπόριο οργάνων.
Πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί μελλοντικά να ζήσουμε "περίεργες" καταστάσεις...Δε συμφωνώ να "διαχειρίζεται" το σώμα μου κάποιος άλλος από μένα και την οικογένειά μου. Το καθεστώς των εθελοντών δωρητών σώματος είναι καλύτερο, αν κι εκεί απαιτείται πλήρης εχεμύθεια! Ποιός ξέρει κατά πόσο είναι ασφαλή τα δεδομένα;! Ποιός μου λέει ότι κάποιος δε θα τα πουλήσει σε κάποια συμμορία και δε θα βρεθώ ξαφνικά σε κανένα χαντάκι με τη μηχανή από πάνω μου;
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, κι αν λάβουμε υπόψιν την ικανότητα του ελληνικού κράτους να προστατεύει τα δεδομένα των πολιτών του, ε! δεν έχω καμία εμπιστοσύνη!
|
Προσωπικά δεν επιτρέπω σε θεωρίες συνωμοσίας να μου επιβάλουν τι θα πράξω και τι όχι. Θα κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό για μένα, τα παιδιά μου και τους υπόλοιπους συνανθρώπους μου.
Να στο θέσω αλλιώς, πιστεύεις σαν πράξη στην δωρεά οργάνων; και δεν πιστεύεις στο πλαίσιο που στήνεται; ή δεν πιστεύεις και ψάχνεις άλλοθι για να υποστηρίξεις την γνώμη σου;