![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Για αυτή τη μορφή βίας θα δικαστεί κάποιος?
![]() 6/2/13 Daily distribution of food in Athens, Greece. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Η νέα κυβέρνηση εκλέχθηκε νόμιμα και αντιπροσωπεύει το αντίστοιχο ποσοστό πολιτών. Το ότι εκλέχθηκε η συγκεκριμένη, σημαίνει ότι ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ σ'αυτό τον τόπο επιθυμούν αυτό που γίνεται.
Αυτό είναι η αρχή και εξηγεί τα πάντα. Από το να πιάνουν κάποιοι ένα καλάσνικοφ ή να βάζουν βόμβες και να υπάρχουν θύματα και τραυματίες αθώοι συμπολίτες μας (ακόμα και υλικές ζημιές), είναι καλύτερο να εξετάσουν με ποιους τρόπους μπορούν να αντιτάξουν κάτι ουσιώδες. Η βία φέρνει βία, της οποίας τη σοβαρότητα συνειδητοποιούμε μόνο όταν σκάσει γκαζάκι στη γειτονιά μας. Επειδή ζούμε σε οργανωμένες κοινωνίες, η εξυπνάδα και η τρομερή αντίληψη (για τα κοινωνικά-πολιτικά τεκταινόμενα) του ενός δεν βοηθά σε τίποτα αν δεν τη μοιραστεί με το διπλανό ή το φίλο που θα ψηφίσει τον κλέφτη να κυβερνήσει αυτό τον τόπο. Ειδικά δε, όταν αυτός ο ένας πιάσει το όπλο και σκορπά τρόμο τριγύρω . . τότε είναι μακράν του επιθυμητού. Προσωπική άποψη Υ.Γ Άραγε τα κλεμμένα από τις τράπεζες ποιος τα πληρώνει; |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Συμφωνώ απόλυτα
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Για την ιστορία να σου λύσω και την απορία. Η φωτογραφία είναι σημερινή, τραβηγμένη μπροστά στο Υπουργείο Εμπορίου και Τροφίμων όπου παραγωγοί μοίραζαν τα αγαθά τους σε πεινασμένους Αθηναίους... |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Τα είδα, κατά λάθος γιατί έχω κόψει τις ειδήσεις, Βαγγέλη μου και καταστεναχωρήθηκα... Εμείς εδώ στην επαρχία είμαστε σαφώς πολύ καλύτερα, και δύσκολα θα δούμε τέτοιες σκηνές... Είναι όμως για να αναθεωρούμε πολλά από τα πιστεύω μας. Θα πρέπει να "μονιάσουμε" επί τέλους, όλοι εμείς, εναντίων σε αυτούς που μας έφεραν εδώ... Όχι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Αυτό θέλουν τα λαμόγια. Ενωμένους θα μας φοβηθούν... Και μιλάω εγώ που είμουν φανατικός κάποτε και δεν "σήκωνα κουβέντα"... Τώρα πια όμως δεν αισθάνομαι θυμό για κανέναν από τους συνανθρώπους μου. Μόνο για τα λαμόγια που μας κυβερνάνε και δεν λένε να τσακιστούν να φύγουν. ΟΛΟΙ! ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Προσπαθώ, όσο μπορώ, να μην είμαι απόλυτος και να μη έχω παρωπίδες. Τέτοιες στιγμές το μόνο που δεν χρειάζεται είναι το μίσος μεταξύ μας...
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Χωρίς να αμφισβητώ την εξαθλίωση πολλών συμπολιτών μας, οι εικόνες που είδαμε δε διαφέρουν από τη συμπεριφορά του Ελληνα σε κάθε είδους ουρά, ιδίως όταν πρόκειται για τσάμπα. Μην τρελλαθούμε κιόλας, πόσο ήταν το κόστος κάθε σακούλας; 10 ευρώ; Μάλλον λιγότερο....Αυτοί που λένε για χαμηλές συντάξεις, είχαν πάντα χαμηλές συντάξεις, δεν κόπηκαν τώρα. Η μάνα μου που παίρνει την κατώτερη του ΙΚΑ δεν έχει χάσει ούτε ευρώ. Οι εικόνες αυτές είναι θλιβερές.....ανάμεσα στους ανθρώπους που πραγματικά βοηθήθηκαν υπήρχαν και πολλοί- και κατά τη γνώμη μου οι περισσότεροι- που βρήκαν ευκαιρία, περαστικοί όντες, για λίγα τσάμπα ζαρζαβατικά. |
![]() |
|
|