![]() |
|
|||||||
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Νίκο, άψογη παρουσίαση! Το ήξερα...
![]() Κι εγώ για εκεί προσανατολίζομαι αρκεί να μπει κάνα φράγκο στην τσέπη... Για τις Quechua: έχω δει πολλές σε διάφορα κάμπινγκ και είναι φαίνονται πολύ καλές ποιοτικά. Στήνονται σε δευτερόλεπτα. Αλλά με χαλάει το γεγονός να κουβαλάω στη μηχανή ένα δίσκο με διάμετρο 1 μέτρο. Επίσης έχουν μόνο 1 πόρτα πράγμα που κάνει δύσκολα τα πράγματα τις πολύ ζεστές νύχτες (για μέρες δεν το συζητάμε, αν δεν έχεις 2 πόρτες η σκηνή είναι φούρνος). Αυτά που θεωρώ πάντως απαραίτητα στην αγορά μιας καλής σκηνής για χρήση με μοτοσυκλέτα είναι: - να έχει διπλό πανί (με το εσωτερικό με όση περισσότερη σίτα γίνεται - σε κρύα περιβάλλοντα η σίτα δεν χρειάζεται και τόσο) - να μην ακουμπάνε τα δύο πανιά μεταξύ τους - να διαθέτει 2 πόρτες (πολύ καλύτερος αερισμός) - να στηρίζεται μόνη της (δεν κατασκηνώνεις πάντα σε κάμπινγκ με ομορφοστρωμένο χώμα... πώς θα στήσεις μια "τούνελ" στην άμμο; ) - να ζυγίζει 3 κιλά Προσωπικά τα τελευταία χρόνια στα πολυήμερα κάμπινγκ (βλέπε φεστιβάλ Μάταλα, Παγκρήτιες συγκεντρώσεις κτλ) παίρνω μια μεγάλη και βαριά newcamp (μοντέλο δεν θυμάμαι) που βρήκα στοκ με 80€. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για μηχανή καθότι >5 κιλά και αρκετά ογκώδης. Συνήθως μαζί παίρνω και πλαστικό σφυρί, έξτρα πασαλάκια, σκοινιά και διάφορα άλλα και φτιάχνω ένα τσαντίρι που θέλει 2 ώρες για να ξεστηθεί! ![]() Πάντως μου αρέσει για τις 2 πόρτες της, τον πολύ καλό αερισμό της που την κάνει ιδανική τόσο για βουνό όσο και για θάλασσα και το... κίτρινο χρώμα της! ![]() ![]() Υπάρχει και σε βίντεο για να υπολογίσετε τις διαστάσεις της συγκριτικά με τα 2 520 που εκείνο το πρωί (που λέει ο λόγος "πρωί") έπαιξαν τον ρόλο του ξυπνητηριού... ![]() Στον Gύρο τση ΚρήτηS, στην Λευκάδα πέρυσι και σε πολλές άλλες "καταδρομικές" κατασκηνωτικές ευκαιρίες όπου το βάρος και ο όγκος έπαιζαν σημασία, έπαιρνα την κινέζικη noname προσφορά τέλους εποχής στο Carrefour 17€... Το καλό της είναι πως αν και έχει μία μόνο πόρτα, το εσωτερικό πανί είναι όλο διάτρητο επιτρέποντας μια πολύ καλή κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό της και την δυνατότητα αν θες και το επιτρέπει η νύχτα να αφαιρείς το κάλυμμα και να απολαμβάνεις τον βραδινό ουρανό. ![]() Έχω και μια άλλη ακόμα πιο μικρή, 1 ατόμου, που δεν χωράει τίποτα μέσα την οποία χρησιμοποιώ όταν θέλω να είμαι εντελώς minimal. Πάντα όμως με μουσαμά από πάνω διαφορετικά υπάρχει θέμα με την υγρασία. Κι αυτή από το Carrefour με 9€ (τέλος εποχής). ![]() |
|
|