GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Άλλες εταιρίες

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 29-03-2013, 23:59
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: KTM 1190 Adventure R

Προφανώς τα ΚΤΜ είναι φτιαγμένα για τις αυστριακές στέπες με το πολικό ψύχος......
Reply With Quote
Παλιό 30-03-2013, 00:28
tattoopanther Ο/Η tattoopanther βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: Chalkidiki
Μoto: R1200GS

Reply With Quote
Παλιό 30-03-2013, 17:56
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Slane Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπόν οι δικές μου εντυπώσεις :Εξαιρετική - αν και ήθελα κι άλλο - εμπειρία, πολύ μεγάλη δύναμη, διακοσαρίζει για πολύ πλάκα και πολύ δυνατά φρένα. Αν θέλουμε να ψειρίσουμε τη μαϊμού το μοναδικό πράγμα που δε μου άρεσε ήταν η υπερβολική ζέστη που βγαίνει κάτω από τη σέλα και σε κάνει να νοιώθεις δυσάρεστα μέσα στην πόλη ειδικά αν είσαι σταματημένος σε φανάρι με ζέστη.
Κατά τα άλλα εξαιρετική !
Όντως ειναι έτσι οπως τα λες.η ζέστη ειναι λιγο ταλαιπωρία αλλα εντάξει,παλευεται.
Για τον τοπικό αντιπρόσωπο εχω αμφιβολίες αλλα θα δείξει.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Reply With Quote
Παλιό 01-04-2013, 00:43
staikosn1 Ο/Η staikosn1 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: Athens
Μoto: BMW R1100 GS

Ταπεινη μου αποψη οτι,
ειναι μια καταπληκτικη ευκαιρια για αγορα του προηγουμενου μοντελου που ειναι δοκισμενο...
Reply With Quote
Παλιό 04-04-2013, 11:51
taksidiotis Ο/Η taksidiotis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ηρακλειο κρητης
Μoto: Af 750,steed 600
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από staikosn1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ταπεινη μου αποψη οτι,
ειναι μια καταπληκτικη ευκαιρια για αγορα του προηγουμενου μοντελου που ειναι δοκισμενο...
Ανάλογα την τιμή,αν μιλάμε για 3000 ευρώ διάφορα τότε το καινούριο είναι μονόδρομος.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Reply With Quote
Παλιό 04-04-2013, 16:18
Thomas Ptwmas Ο/Η Thomas Ptwmas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Athina
Μoto: BMW R1200GS (2010)

Προσωπικά το βρίσκω πανέμορφο! Δείχνει τον χαρακτήρα του πιο έντονα απ'ό,τι το Multistrada κατ'εμέ και σε προδιαθέτει για "ινδιάνικα" όπως και τα προηγούμενα adventure .

Επειδή όμως είμαι πλεονέκτης θα ήθελα να έχει και άξονα (καλόμαθε η γριά στα σύκα θα μου πείτε αλλά...)
Reply With Quote
Παλιό 09-04-2013, 15:38
phoenix Ο/Η phoenix βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: Χαλκίδα
Μoto: R1200GS/05 βυζαντινο

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Thomas Ptwmas Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσωπικά το βρίσκω πανέμορφο! Δείχνει τον χαρακτήρα του πιο έντονα απ'ό,τι το Multistrada κατ'εμέ και σε προδιαθέτει για "ινδιάνικα" όπως και τα προηγούμενα adventure .

Επειδή όμως είμαι πλεονέκτης θα ήθελα να έχει και άξονα (καλόμαθε η γριά στα σύκα θα μου πείτε αλλά...)
μετα τον αξονα θα ζηταγες και telerever για αυτο κατσε εκει που εισαι
Reply With Quote
Παλιό 09-04-2013, 17:06
Thomas Ptwmas Ο/Η Thomas Ptwmas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Athina
Μoto: BMW R1200GS (2010)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από phoenix Εμφάνιση μηνυμάτων
μετα τον αξονα θα ζηταγες και telerever για αυτο κατσε εκει που εισαι
Δεν το κουνάω ρούπι
Reply With Quote
Παλιό 13-04-2013, 18:04
alekni Ο/Η alekni βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Χαλκίδα
Μoto: R1100GS

μολις γυρισα απο το test drive στο mimikos ktm εδω στη Χαλκιδα, οδηγησα το "απλο" οπως το λεγανε εκει με τον 19 τροχο μπροστα,

με λιγα λογια, γκαζι τις αρκουδας, φρανάααΑΑΑΑααρες,
πλαισιάρα, κραδασμοι και κροταλισματα παρών,
βουτυρο συμπλέκτης και κιβωτιο

και.....ολα αυτα ενω αναμεσα στα ποδια εχεις ενα barbeque
με 28 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια η ζέστη που ερχοταν απο κατω ηταν ενοχλητικη τουλαχιστον, οι τεχνικοι της ΚΤΜ μου ειπαν οτι εχει να κανει με τους σωλήνες της εξατμισης ειδικα το πισω κοματι, και πως η μαμα ktm κατι θα φτιαξει για εκει,

μου άρεσε, αρκετα θα ελεγα
Reply With Quote
Παλιό 14-04-2013, 20:20
mAthosalas Ο/Η mAthosalas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: F800GS 30years

Κατ'αρχας ενα σορυ για τις φωτο αν τελικα εμφανιστουν στραβολαιμιασμένες αλλά το ####φοτομπακετ κανει παλι τα κουλά του και τις εχω αλλαξει δεκα φορες rotate αλλά το μνι που τσι πεταγε...σορυ ...
Παμε στο ζουμι...

Ωραια μερα,ρεπο και τι καλυτερο να κανουμε απο το να καβαλησουμε μια ωραια μοτοσυκλετα...φρεσκοτατη και νεα,δυναμικη και Αυστριακη...Τηλεφωνα στο PRO Club και παμε να δουμε για τι μιλανε οταν λενε ηρθε η νεα adv...
Πρωτη θέα η εκδοση R την οποια και προσωπικα ηθελα να δοκιμασω,σε αντιθεση με την "απλη ασφαλτινη"...γιατι σκεφτομουν οτι αφου εχει 21" μπροστα και R στα κοκοψινια τού Ονοματος,ειναι στα λημερια μου οδηγικα τοσο αφου η GS μου ειναι στο ιδιο μηκος χαρακτηρα οσο και επειδη ως X-κατοχος τού 990adv εχω αμεσο μετρο συγκρισης...

Αισθητικα και χρωματικα,ναι μού αρεσε πιο πολυ ο συνδιασμος και αυτο που εβλεπα στην R σε σχεση με την ασφαλτινη...

Αφου μας ειπε ο Καλατζό

οτι δεν προκειται να κανουμε "καλό" test ride-δοκιμη αλλά επειδη ειναι πνιγμενη στα ηλεκτρονικα παραρακια η 1190,απλα θα παρουμε μια γευση πώς κινειται στο δρομο και...######α Παντελακη μου ######α Παντελη μου αφού το ρεζουμε θα ηταν "φατε ματια ψαρια και οι καγκουριες στο μυαλο σας καταστελλονται απο τα ηλεκτρονικαΜΑΤ"...δε μαμιεται λεω ας καβαλησουμε,δε μπορει ενα πρωτο γευσιγνωστικο τεστ στη γλωσσα θα μεινει...αν και συμφωνω οτι στα τεστ ride παει ο καθε καγκουρας να ξεκ@υλωσει βιάζοντας το ματοσακο και ειδικα στην ΚΤΜ δεν πας με ταγιέρ για να ψαλλεις το "Η Παρθενος σημερον",ψιλοξενερωσα ρε φιλε γιατι αν δεν θες να το δωσεις οπως το θελω εγω,μην το δινεις και καρτησε το πριβε και στο youtube με τον χερά να το δειγματιζει για παρτη ΣΑΣ...θες πελατες ομως θες ενα οδηγο μοτοσυκλετας και οχι το Αρσακειο με τον Αλεξανδράκη "βεβαιως βεβαιως"...δε μαμιεται παμ'παρακατω...

Οσο μιλουσε ο ευγενεστατος φυσιογνωμικα Καλανζτό,χαζευα λεπτομερεις πανω στη νεα ΚΤΜ που επεφτε το ματι μου...

ΕΝΑ:

αυτη η γκουμούτσα οσο και αν θελει να προσαρμοστει στα Euro και στα τετοια....θελει την αλλαγη απο τα αποδυτηρια με μια Acrapα να σε φτιαχνει σε θέα και οχι μονο...

ΔΥΟ:

Αυτο το lead στα φωτα για ημερα πρεπει να ειναι ευδιακριτα και ομορφα...Ναι ειναι επιβεβαιωθηκα οταν στο δρομο τα εβλεπα στον καθρεφτη μου...

ΤΡΙΑ:σελάρα!!!

Μονοκοματη στο R με αλκανταρα να μην γλυστρας και δυο κομματια στο ασφαλτινο για ανεση και εργονομια ρυθμιζομενη σε υψος αναλογα τους κ@λους που θα ιππευουν...προσωπικα μού αρεσε η R εκδοχη...

ΤΕΣΣΕΡΑ:

Ω!!!Brembo ακτινικες...θα κανεις εμετο αν φρεναρεις αποτομα...ναι εχει φρεναρες και στο δρομο οχι μονο στην ούγια...το διαπιστωσα αν και εμετο δεν εκανα...

ΠΕΝΤΕ:

Κουκλί ειναι κι ας το θαβουν καποιοι αφου δεν το γουσταρουν...Ναι παει με τα σχέδια τού σημερα και αν και με χαλασε που το αφησανε το Rally Raid στυλ που ειχανε στα 950 & 990 κατανοω οτι οι καιροι αλλαζουν.Οχι ομως κι εγω που ακομα μου αρεσει πιο πολυ αισθητικα το 990adv ειδικα το ασπρο R...Τεσπα γουστα ειναι αυτα και το μηχανακι μόνο ασχημο δεν ειναι στα ματια μου...σλουρπ,σκουπισου και τουμπεκι λεω...

ΕΞΙ:

Χαζευοντας το "δικο μου R" ειδα εκεινα τα κουμπια στα αριστερα χέρια που αλλαζει τα παντα ηλεκτρονικα πανω στο εργαλειο..το pre-check πριν καβαλησεις θελει κανα 10' για να μην βαλεις sport για να πας τη μάνα για ψωνια στο ΑΒ και στο tour για να ξεσαλωσεις με τα SM στην Ραλλυ-Αχαιος διαδρομη τής Φτερης και σε περνάνε και τα 800αρια και αναρωτιεσαι μην εκανες μαλακι@ και το εδωσες...Γουαου ομως με μια "σιωπηλη σκεψη" τι θα γινει αν δυσλειτουργησει ενα απο αυτα και αρχισει να πεταγεται το μαμημενο FI στο ταμπλο...Το προσπερνω γιατι αυτο το R ηταν εκει για να παρουμε μια γευση και οχι για παντρεμα...I like λεμε...

ΕΠΤΑ:

Πορτοκαλί το απλο σε χρωμα...αλλά ρε ξεφτιλισμενοι...ρε παλιο...αφου το βγαζεις και το λες ADV πας και του βαζεις μια υποψια πλαστικης ποδιάς για να με αναγκασεις ΑΝ το επαιρνα να τα χωσω κι αλλο και να επιλεξω αλουμινενια και καλη σε προστασια...Μα ρε μεγαλε Αυστριακε χωματινος εισαι...βαλε ρε μια απο τις καλες που διαθετεις...ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΟΜΠΛΕ ρε γιατι στην Ελλαδα ειναι κριση ρεεεεε...

Σου ειπα για την τιμη;15.990 και θες και κανα κοκοψινι ακομα...στο R θες και μια δευτερη τουριν ζελατινα,θες μια ποδιά θες τις βαλιστες που κουμπωνουν στις στανταρ βασεις...ε δε θες κανα 2.000 ακομα...γ@ματα(αυτη τη λεξη τονισε τη οπου εσυ θες!)

Τερμα οι σκεψεις ο Καλαντζο ειπε καβαλάτε ρε και εμεις παμε...

Καβαλαρία με την στρατιά των Αυστριακων πινακιδων αναμεσα στα οποια ολα 1190adv ασφαλτινα και μονο 2 εκδοσεις R...καλα κανουνε σκεφτηκα "υπόκωφα" αφου το Μαρεκτιν και οι σημερινοι υποψηφιοι πελατες χωμα βλεπουνε σπανιως εως ...ειδος προς εξαφανιση...

Ξεκιναμε και η πρωτη αισθηση ειναι "ειναι ΨΗΛΟ"...παρα τα 189cm μου,παταω με τις μυτες κατω αφου η σελαρα υποσχεται μεν ανεση αλλά ανοιγει και τον καβάλο και οσοι πιο κοντοι καντε τα κουμαντα σας μην τυχον και γυρει γιατι ειναι βαρυ!!!
Κουμπωνω πρωτη και κοιταω μια το ταμπλο να δω αν οντως κουμπωσε η απλα θα τραβηξω ξερογκαζια και θα μεινω εκει που ειμαι και οχι τιποτ'αλλο...εκεινο το ξανθομ@υνι που φωναζε τα Ονοματα θα με παρει και για φλωρο...Κι αλλες φορες χρειαθηκε να δω αν απο 2α μπηκε Ν...δηλαδη για μισο...το κιβωτιο βελουδο;...Ναι ναι..ουτε που το ακους!+1 απο μενα στην νεα adv για την ηρεμια και απολαυση στην αλλαγη ταχυτητων...

Κανω μια να στριψω και δινω μια καλη γκαζιά.Φιμωμενο ειπε ο Καλαντζο;....Αν δεν ηταν θα ειχα φθασει στον 1ο οροφο επικειμενης οικοδομης να χε ψηλα και να αγναντευω!!!Δυναμη φιλε!Με καθε ευκαιρια το διαπιστωνα αφου το γμμενο το 990 που ελεγα για γΛηγορο εδω μαλλον εχει παραδωσει σκηπτρα σε δυναμη αισθηση ταχυτητα ευκολια...πω ΠΩ ΠΩ ενα OnOff που θα κλεισει σπιτια χαμηλωμενων και μη ματοσακων ανα καθε ειδους ασφαλτινου τεραιν...παει σφαιρα.Ναι αλλά για μισο...γιααα μισο...
δηλαδη αυτο θα παει με τοση δυναμη απο χαμηλα ΚΑΙ χωμα;Ο Χριστος και η Παναγια!!!Αν τυχον και μπεις χωμα με ενα τακουνι και θες να πας γΛηγορα εδω θα εχεις μεγααααλο προβλημα.Βαρος,φινετσα,ακριβα πλαστικα και ...τσεπη θα πληγωθουν βαριά αν τυχον και η δυναμη σε παρασυρει και μαζεψεις κανα γρέκι...ΟΧΙ φιλε μου δεν θα το εβαζα αβιαστα χωμα εκτος κι αν η Αθηνα Ωνασση μού εδινε για τα ωραια μου ματια κανα 2-3 μυρια ευρωπουλα και ελεγα "στην υγεια της αχαριστης"...Νο Νο Νο...χωμα με αυτο απο τον Κωστα δεν παιζει...οχι γιατι δεν μπορω αλλά γιατι δεν τολμω...να σκεφτω πόσα θελει η ΚΤΜ για να επαναφερει ενα τοσο δα πλαστικο στη θεση του...
Κι εδω σκεφτομαι..να γιατι επιμενουνε στην ασφαλτινη εκδοση.Να γιατι 19" μπροστα και να γιατι ΜΟΝΟ 2 R στην εκκινηση...Και αρχιζω να συμφωνω με το σκεπτικο.

Παραπανω ειδα κατι φρεναρες στους τροχους...Για να τα χωσω λιγο...Παιρνω φόρα-δε θελει καθολου κοπο γι'αυτο-και κοιταζω καθρεφτη δεν ερχεται κανεις και τσαρουχωμα!!!!ΩΩΩ!αν ειχα φαει φακές θα ηταν το "φακ" στο μπροστινο ταμπλο και το "ες" υπο μορφη αερισμου στην πισω σχαρα...ΝΑΙ εχει φρεναρες και σε δυναμη και σε αισθηση...Αλλά ως γνησιο OnOff το μπροστινο βυθιζεται...αμα δε γουσταρεις παρε street ρε μεγαλε...ή σφιξε τα μπροστινα WP και ξεχνα τα χωματα και τις π@παριες που ηθελες...ναι θα βελτιωσει αν σφιξεις μπροστα αλλά το θεμα ειναι οτι εχει οντως φρεναρες!!!Πολυ ωραια...

Ευκολο μηχανακι με λιγη εμπειρια και συνεση,θα πας παντου αερα πατερα αλλά ειναι δυνατο και στο δειχνει.Αμα θες στραγγαλισμα και χωσιματα θα σε παει οπως και οσο θες,αλλά οσο οι ταχυτητες ανεβαινουν τοσο οι κ@λοι σφιγγουν και θελει την προσοχη του.Αν το μαθεις ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι fun to drive και κολαση στα στροφιλικια...Τα ελαστικα στο R μου δεν τα ειδα και τοσο εμπιστα και αφησα κατα μερους τις μαλ@κιες μη τυχον και στην επομενη γύρα ηταν ενα το R για δοκιμη...αλλά..

Με προκαλουσε ρε συ!ΓΝΗΣΙΟ ΚΤΜ που θελει γκαζι και γούστα και οσο το χουφτωνα τοσο ελεγε μπραβο ρε μαγκα...Αν δεν ειχα και 3-4 "δοκιμαστες" γυρω μου να κανουν τα δικα τους "για να δουν" θα ειχα ενα αλλο δρομο και μια αλλη διαθεση για πολυ χουφτωμα και παιχνιδι...

Λεπτομερεια οτι αν και η εκδοση R ειχε τη χαμηλη ζελατινα και φορουσα enduro κρανος με μασκα,δεν ειχα κανενα προβλημα ως τα 180κατι χλμ που ειδα σε κατι ευθειες,με κουνηματα αερα και σκαμπιλισματα στο κρανος...τρως αερα αλλά οχι κοπανιστο.καλη φαση!

Αυτο που ηθελα ομως το ειδα...Καλαντζο δεν ειμαι του ειδικου Τυπου αλλά μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι.Το σεβομαι αλλά σε αλλη φαση ισως ξαναπαρω ενα 1190 με λιγοτερα πνιξιματα και αγχος πληθους αγνωστων να καβαλανε "για να δουν".Και σε διαδρομες πιο ορεινες θα ηταν ακομα καλυτερα...

ΤΙ ΕΙΔΑ;
ΔΥΝΑΤΟ,Ροπατο,ανετο αλλά οχι και απολυτο σε αυτο,ψηλο με πολυ καλη οπτικη οδηγησης και αισθηση,φρενα εκπληκτικα....τι ειπε ρε ο αλλος;Φιμωμενο;Και γιατι σουζαρει και με 3η;....Μαλακα Γιαννη ο Στεφανος πισω πρεπει να ειδε "αλλη οπτικη" στο τεστ δικαβαλου.....σε ειδα καπου...Σαν γευση αυτη η μοτοσυκλετα αφηνει ενα θετικο προσημο και αν εχεις τα φραγκα φυσικα χτυπα το και απολαυσε το στην ασφαλτο!
Τι δεν μου αρεσε;
Η τιμη για την Ελλαδα και εμενα τού σημερα...16.000 και κατι εξτρα που εγω θελω φθανουμε σε ετησιο εισοδημα ζευγαριου νεοδιοριζομενου και δεν...δεν...
Δεν μου αρεσε και η ποιοτητα πλαστικων...δινει μια αισθηση οτι αν παλιωσει κανα χρονο και ειδικα αν πατας και χωματοδρομους θα αρχισουν να τριζουν και να ξεθωριαζουν.Μπορει και να κανω λαθος αλλά αυτο ειδα...
Δεν μου αρεσε επισης το πολυ ηλεκτρονικο...ειπα στην αρχη γιατι...θεμα εμπιστοσυνης σε ηλεκτρολογο εχω μαλλον,αλλά ας κρατησω μια πισινη ποτέ δεν ξερεις...

ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑ;Ναι...αν ειχα την Αθηνα Ωνασση να με δωσει εκεινα τα 2-3 μυρια σου ειπα...και θα αγοραζα ενα με 19" μπροστα και διπλη σελα και πιο ψηλη ζελατινα...
γιατι αυτο εδω το υπεροχο μηχανημα μού αφησε την γευση οτι ειναι ενα 990sm με πιο πολυ ογκο και δυναμη...Και το γουσταρα!!!

Αχ βαχ...μπραβο σε ΚΤΜ για το υπεροχο μηχανημα που δινει στο λαό...αν και κοστιζει,αν και το χωμα στο OnOff μαλλον με σεβασμο με αυτο εδω,εχει πολλα στοιχεια που λες ΝΑΙ το γουσταρω! Δεν θα δωσω το 800αρι μου ομως γιατι για διπλη χρηση "το'χω" πιο καλα...και πιο οικονομικα...και εγω στην παρουσα Ελλαδα κοιταω και λιγο πιο "πρακτικα"...θα σε χαιρετησω φιλε με το 1190adv που θα με περασεις στο ταξιδι αλλά δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα...κανεις μας!
Ηταν οντως μια ωραια μερα...και το RPO Club ηταν εκει...το μισο..το αλλο μισο ηρθε απο εντουραδα με street...Γιωργη...γουσταρεις...!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης