![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ανεξαρτήτως μακροοικονομικών θεωριών περί ορθότητας ή μη της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωζώνη κλπ, έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την «αυθεντικότητα» και το «αυθόρμητο» της επιστολής επειδή - πέραν της όποιας αλήθειας προφανώς περιέχει στη λογική του «μαζί τα φάγαμε» αλλά και της αναγκαίας αυτοκριτικής όλων - κατατείνει στην πράξη αλλά και στο συλλογικό υποσυνείδητο στην εξίσωση των ευθυνών του εκμαυλιστή (πολιτικού, τραπεζίτη κ.α.) με τον εκμαυλιζόμενο (πολίτη, δανειολήπτη κ.α.). Οι ευθύνες αυτές δεν μπορεί ποτέ να είναι οι ίδιες, μεταξύ πολλών άλλων, κι επειδή «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» που λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας, ο οποίος βέβαια παραμένει εδώ και 2.500 χρόνια αγόμενος και φερόμενος από δημαγωγούς υποκύπτοντας στην αρχέγονη ανάγκη του να θέλει να ακούει μόνον ευχάριστα πράγματα και υποσχέσεις εύκολων (και φυγόπονων) λύσεων …
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
|
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Οσο για τους εθνικους ευεργετες....ναι υπαρχει ενα δικιο αλλα.....ποτε δεν μαθαμε που τα βρηκαν και τα εδωσαν. Ο Αλαφουζος, ο Μπομπολας, ο χ, ο ψ σημερινος προυχοντας αν δωρισει στο κρατος κατι σαν το Ζαπειο π.χ θα βαπτιστει μετα θανατον εθνικος ευεργετης. Σου υπενθυμιζω οτι και η Βασιλισσα Φρειδερικη ειναι εθνικος ευεργετης λογω των παιδουπολεων που ιδρυσε (μετεπειτα εθνικος οργανισμος προνοιας) απο τις οποιες καποια παιδια εξαφανιστηκαν υιοθετημενα απο θετους γονεις και χωρις φυσικα την εγκριση των πραγματικων γονιων οσων υφισταντο εν ζωη δλδ. Επισης ητο μελος της Ναζιστικης νεολαιας Ελλαδος κι ενθερμος υποστηρικτης του Αξονα και του Χιτλερ. Kι ας μην ξεχναμε και την ''πιθανη'' αναμιξη της στην δολοφονια Λαμπρακη.... γιαυτο ασε τα περι Εθνικων ευεργετων......... Last edited by GeorgeP; 09-04-2013 at 19:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Θεωρώ την φυγοπονία εγγενή αλλά και συγγνωστή ανθρώπινη αδυναμία … Εξάλλου από αυτήν σε συνδυασμό με την ανθρώπινη ευφυΐα προκύπτει η ανθρώπινη πρόοδος σε μεγάλο βαθμό … π.χ. η ανακάλυψη του τροχού και των μεταφορικών μέσων …
![]() Πιστεύω όμως ότι είναι βαθιά ανήθικο να επενδύει κάποιος στις παντός είδους αδυναμίες των άλλων, πολύ περισσότερο να πολιτεύεται με γνώμονα αυτές, όπως έκανε το πολιτικό μας σύστημα κατά την Μεταπολίτευση αλλά και από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους, ενώ συνεχίζει ακόμη και σήμερα (!), χωρίς να ξεχνάμε ότι οι δημαγωγοί πρωταγωνίστησαν και στις Ελληνικές Πόλεις Κράτη της αρχαιότητας (αλλά και τιμωρήθηκαν από αυτές όταν ακόμη οι Δήμοι αποτελούνταν από πολίτες και δεν αποτελούσαν ΟΤΑ ![]() @GeorgeP: Προφανώς ο καλός φίλος και πατριώτης (από την Ήπειρο) Ναπο, όταν αναφέρεται σε Εθνικούς Ευεργέτες, έχει στο μυαλό τους πραγματικούς παλιούς Εθνικούς Ευεργέτες επίσης από Ήπειρο μεριά στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Εάν έχεις ζήσει την φτώχεια και την ξενιτιά στο πετσί σου κάνοντας εμπόριο στα ξένα και όχι "μπίζνες" με το Δημόσιο εκτιμάς καλύτερα την πατρίδα σου και τους πατριώτες σου … ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Ακριβώς αυτό εννοούσα . Εάν μου επιτρέπεται να ρωτήσω με τι ασχολείσθε. Ο τρόπος γραφής σας μοιάζει με διπλωμάτη. Και δεν ειρωνεύομαι ποτέ συνομιλητή μου......... |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
![]() Δικηγόρος είμαι με καταγωγή από Θεσπρωτία μεριά ... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Καλημέρα. Εγώ είμαι Δήμος Ζηρού. Παναγιά η Βούλιστα είναι το χωριό. Ερώτηση. Πώς ξέπεσες σε Γερμανικό. ![]() Καλό απόγευμα............ |
![]() |
|
|