
04-05-2013, 12:11
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Νέα Σμύρνη
Μoto: HONDA VARADERO MKII ABS
|
|
Απάντηση: Το GS Forum στο "περιβόλι της Παναγίας" - Άνοιξη 2013
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Fuji
Λοιπόν, από πράγματα επαναλαμβάνω:
- αστυνομική ταυτότητα οπωσδήποτε (μ' αυτήν θα πάρουμε τα διαμονητήρια)
- ένα σακίδιο, που να χωράει τα παρακάτω:
- τα του ύπνου μας ρούχα
- δυο παντελόνια (ένα για τις διαδρομές που θα το ταλαιπωρούμε, και ένα για τις ακολουθίες που θα έχουμε καθαρό)
- αντίστοιχες μπλούζες/φανέλες/σώβρακα/κάλτσες για όλες τις ημέρες
- οδοντόβουρτσα/οδοντόκρεμα/σαπούνι/πετσέτα προσώπου/χαρτομάντηλα
- ένα φούτερ ή ζακέτα, γιατί τόσο στο πρωινό καραβάκι, όσο και τα ξημερώματα που θα ξυπνάμε, το τσούζει
- αδιάβροχο ή ομπρέλα σπαστή, δεν ξέρω, θα δούμε καιρό όταν θα πλησιάζουν οι μέρες
- παπούτσια πάρτε ένα ζευγάρι μόνο, αρκεί, μόνο φροντίστε να είναι ελαφρά, κατάλληλα για περπάτημα σε μονοπάτια (εφόσον έχετε σκοπό να ... πάρετε τα βουνά), και αν είναι δυνατόν αδιάβροχα (μη τυχόν φάμε καμμιά βρόχα)
- παντόφλες μην πάρετε, γιατί συνήθως έχουν στα κρεβάτια μας, εκτός αν σιχαίνεται κάποιος να τις βάλει, μιας και τις έχουν φορέσει καμμιά εκατοστή πιο πριν .
Έξοδα που θα κάνουμε:
- βενζίνες, διόδια (αν πληρώνετε με τη μοτο )
- καφέδες, φαγητό (στον ΚΟΚΚΙΝΟ το υπολογίζω κανα 15άρι το άτομο)
- το δωμάτιο στο ξενοδοχείο (48 ευρώ το δίκλινο με πρωινό αν θυμάμαι καλά)
- 25 ευρώ το διαμονητήριο
- 12, 50 ευρώ το καράβι από Ουρανούπολη προς Δάφνη Αγίου Όρους
- 3 ευρώ λεωφορείο Δάφνη-Καρυές (οι Βόρειοι)
- 7 ευρώ αν θυμάμαι καλά, το βανάκι από Καρυές-Βατοπέδι (οι Βόρειοι)
- η μετακίνησή σας από Βατοπέδι-Μεγίστης Λαύρας
- και τα έξοδα από Καρυές-Δάφνη, και από εκεί καραβάκι (ή ταχύπλοο αντίστοιχα) προς Ουρανούπολη.
Αν κάπου ξεχνάω κάτι, ας επέμβουν οι άλλοι παλιοί
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1. Για καπνίζοντες, το κάπνισμα απαγορεύεται εντός των Μονών. Επιτρέπεται μόνο εκτός Μονής, ή σε συγκεκριμένους χώρους που θα αναγράφονται. Πληροφορίες θα σας δώσει ο Αρχοντάρης της εκάστοτε Μονής (ο μοναχός που υποδέχεται, φιλεύει, και τακτοποιεί τα της φιλοξενίας μας).
2. Για λήψη φωτογραφιών εντός της Μονής, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα. Απαγορεύεται όμως εντός των Ιερών Ναών. Επίσης, δεν φωτογραφίζουμε τους γέροντες, εκτός κι αν τους ρωτήσουμε και πάρουμε την συγκατάθεσή τους.
3. Για έξτρα φαγητό τώρα. Επειδή σε κάποιους φίλους, ίσως περνάει η σκέψη να πάρουν κανένα εξτραδάκι μαζί (κονσέρβες ή οτιδήποτε άλλο), θα πρότεινα να μην το κάνουν, διότι αφ'ενός τα γεύματα της Μονής θα τους καλύψουν πλήρως, αφ'ετέρου και λίγη "αποτοξίνωση" από την κοινή διατροφή δε θα μας βλάψει. Άλλωστε, από άποψη φαγητού, πάμε στην καλύτερη περίοδο για το Όρος.
4. Αν θέλουμε να είμαστε εντός του κλίματος, επειδή θα είμαστε σε Αναστάσιμη περίοδο στο Όρος, ο χαιρετισμός σε κάποιον μοναχό που θα συναντούμε και θέλουμε να τον χαιρετίσουμε, είναι το "Χριστός Ανέστη".
Αν μου έρθει κάτι επιπλέον, θα επανέλθω. 
|
Νικόλα θα ήθελα να συμπληρώσω ότι καλό θα είναι να μην πάμε με "άδεια" χέρια. Συνήθως δίνουμε λουκουμάκια κ καφέδες, αυτά συνήθως χρειάζονται για κεράσματα στους φιλοξενούμενους.
|