![]() |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Οι θεοί του Μαινάλου(βουνο αρκαδίας) να μας έχουν καλά και απο άρχες Ιουλίου ευελπιστούμε να δώσει το ελατάκι και να βγάλουμε και το φημισμένο σε όλο το κόσμο έλατο Μαινάλου Το μέλι από τα έλατα του Μαινάλου είναι ένα ονομαστό προϊόν για τη γεύση του και την μικρή συγκέντρωσή του σε σάκχαρα. Είναι μελίτωμα το οποίο δεν προέρχεται από τα άνθη αλλά από μια ρητίνη που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του ελάτου. Η συγκέντρωσή του σε σάκχαρα είναι ελαφρά μικρότερη από τα άλλα μέλια (πχ ανθέων ή θυμαρίσιο), όμως αυτό που το διακρίνει είναι ότι ποτέ δεν κρυσταλλώνει, επειδή έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη, κάτω από 30%, ακόμη και μετά από χρόνια. Οι τιμές όλων των θρεπτικών ουσιών που περιέχει το μέλι πέρλα ελάτου (εκτός από τα σάκχαρα) είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από όλα τα υπόλοιπα μέλια. Πρόκειται για αμιγώς ελατήσιο μέλι , χωρίς την πρόσμιξη ανθόμελου. Ένα μικροσκοπικό έντομο, το οποίο ζει πάνω στα κλαδιά της ελάτης (στους κόμπους) σε υψόμετρο πάνω από 1000m, ρουφάει τους χυμούς του δένδρου και παράγει ένα γλυκό υγρό το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μετατρέπουν στο περίφημο μέλι. Το χαρακτηριστικό αυτού του μελιού είναι το πολύ χαμηλό ποσοστό σακχάρων που περιέχει (τα μισά σάκχαρα από τα άλλα μέλια). Τα μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες που περιέχει αυτό το μέλι είναι μέχρι και χίλιες φορές περισσότερα από τα άλλα μέλια. Δεν κρυσταλλώνει ποτέ λόγω του πολύ μικρού ποσοστού γλυκόζης που περιέχει.(Γλυκόζη+Φρουκτόζη μόνο 35%,μέση τιμή στα άλλα μέλια 65-70%) Είναι ότι καλύτερο για να αντιμετωπίσει κανείς τη δυσκοιλιότητα. Συνίσταται επίσης για προβλήματα στομάχου, για αναιμία, για ηλικιωμένα άτομα (λόγω του υψηλού ποσοστού καλίου και μαγνησίου που περιέχει), για τον προστάτη (λόγω του ψευδαργύρου που περιέχει), για διαβήτη καθώς και σε περιπτώσεις δίαιτας λόγω των υψηλών ποσοστών ενζύμων που περιέχει τα οποία καίνε τα σάκχαρα (ιμβερτάση) και το άμυλο (διαστάση).(Ιμβερτάση 192 μονάδες,μέση τιμή στα άλλα μέλια 15-25 μονάδες) Τιμή κιλού: 10euro(διαθεσιμότητα πρώτα ο θεούλης και μετά το ελατακί απο αρχές ιουλίου)
|
|
|||
|
|||
![]() Μπράβο παιδιά... δε σας ξέρω προσωπικά, αλλά τέτοιες οικονομικές δραστηριότητες είναι για πολλά μπράβο
![]() ![]() ![]() ...και επειδή η μέλισσα δεν παράγει μόνο μέλι αλλά και τόσα άλλα προϊόντα, εύχομαι η επιχείρηση να τα εκμεταλευτεί (αν δεν το κάνει ήδη) και αυτά ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ανακαιφαλαιώνοντας να πώ ξανα τις τιμούλες
Μέλι ανθέων πορτοκαλιάς(κιλό): 9euro Μέλι ελάτης(κιλό): 10 euro Bάζο γύρης 250γρ: 7euro Kερίθρα συσκ.με μέλι 300γρ: 6euro Να πώ ακόμα ότι για τα φιλαράκια στην αττική τα προιόντα θα δίνονται στους καφέδες της τετάρτης και θα τα φέρνω εγώ ο ίδιος. Για τα φιλαράκια της επαρχίας θα βρώ έναν τρόπο να αποστέλλονται όσο το δυνατόν πιο οικονομικό. Ακόμα να ευχαριστήσω τα μέλη της οικογένειας του φορουμ που ήδη με έχουνε κάνει μελισσοκόμο τους και εμπιστεύονται το προιόν μου. Ευχές και παραγγελιούλες δεκτές μέσα στο νήμα. Ακόμα να πώ ότι οποιοδήποτε μέλος θελήσει να πάρει προιόν και αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με pm και η παραγγελία θα φύγει όπως και να έχει..... Σας ευχαριστώ πολύ όλους πραγματικά...... Italos. |
|
|||
|
|||
![]()
Eυχαριστώ πολύ αγορίνα μου ...τα λέμε σε 2 βδομαδούλες πάνω...!!!
φιλάκια |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
λίγο δύσκολο Θεολόγε μου για πενταόροφες ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
σε ευχαριστώ Χάρη μου!!! στην επόμενη Χάρη μου δίπλα είμαστε
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Στάυρο μου σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου !!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννη μου αυτή είναι και η ικανοποιήση μου όταν απο τα μελάκια που έδωσα με πήρανε τόσα παιδιά και μου είπανε τα καλύτερα!! Να'σαι καλά φιλαράκι!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Πήρες την παρθενική παραγγελία του νήματος???? Για να δώ θα μου φέρεις γούρι?????
Σε ευχαριστώ Κώστα μου!!! Την τετάρτη στο καφέ θα σε γλυκίσω ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Απόσπασμα:
Που θς πανε....... Σου στελνω τον λογαριασμο τραπεζης ........ ![]() |
![]() |
|
|